dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieGovernor Centrale Bank Suriname in Nederland: goed gesprek gehad met DNB

Governor Centrale Bank Suriname in Nederland: goed gesprek gehad met DNB

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 30 mrt – De governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert-Gray van Trikt, is dezer dagen met een delegatie in Nederland. Hij is volgens Surinaamse media in het land om met de Nederlandse justitie en De Nederlandsche Bank (DNB) te praten over de in beslag genomen 19,5 miljoen euro. Tot nu toe is het de Surinaamse autoriteiten niet gelukt om het geld weer los te krijgen. Van Trikt zelf zei voor zijn vertrek dat zijn reis naar Nederland los staat van de 19,5 miljoen kwestie.

Tegen Starnieuws zei Van Trikt dat de missie overall goed is geweest. Hij keert zaterdag 30 maart terug naar Suriname met zijn delegatie en is tevreden met het onderhoud dat hij samen met zijn team had met DNB. Inzet van het gesprek was om de euro-transporten weer op gang te brengen. De Surinaamse delegatie heeft aangegeven dat euro’s via Nederland en Frans-Guyana het land binnenkomen. Deze moeten weer naar het buitenland terug, waardoor US-dollars geïmporteerd kunnen worden.

Door de aanhouding van de geldzending vanuit Suriname door Nederland, nu bijna een jaar geleden, is het chartaal geldverkeer tussen beide landen gestremd. Deze stremming is een belangrijke reden voor het tekort/schaartse aan US dollars in het land, waardoor banken vandaag de dag een opname maximum voor US dollars hebben ingesteld.

Er is vanuit DNB begrip voor de impact die deze kwestie heeft op de economie. Door Suriname zijn er voorstellen gedaan waarbij DNB heeft beloofd dat het niet veel tijd in beslag zal nemen om de voorstellen te bestuderen. DNB zal ook zorgen voor technische assistentie van de CBvS en zal net als de Inter-Amerikaanse Bank en het Internationaal Monetair Fonds ook over de schouders meekijken voor onder andere aanpassing van de Bankwet in Suriname schrijft Starnieuws.


opening
Fernandes Express
Caribbean Night

38 REACTIES
 1. Whahaha, gelukkig dat de Inter-Amerikaanse Bank en het IMF over de schouders van Robert-Gray van Trikt kijkt.
  Ik vraag mij af, van waar het geld komt en hoe is het verkregen?

  Spang Tori.


  Maak melding
 2. De Surinaamse delegatie heeft aangegeven dat euro’s via Nederland en Frans-Guyana het land binnenkomen. Miljoenen…………….via Nederland en Frans-Guyana binnengekomen…………hoe dan ?
  Het is niet alleen de 19.5 miljoen wat is onderschept. Eerder waren ook miljoenen verscheept en de banken hebben nog miljoenen in hun kluizen liggen. En het is onmogelijk dat toeristen uit Nederland en Frans Guyana zoveel miljoenen en miljoenen Euro’s cash binnenbrengen. Er is een levendige informele handel bij de grens met Frans Guyana, waaronder smokkel van brandstof en rijst, heeft van Trikt dat ook verteld aan DNB dat de Euro’s ook uit die handel het land binnenkomen ?. Eerder werd verteld dat Nederland ook wil weten van wie dat geld is. Waarschijnlijk heeft van Trikt verklapt van wie dat geld is ? Vandaar Van Trikt tevreden is over onderhoud met DNB. Als hij dat heeft gedaan mag hij straks harde klappen incasseren als hij terug is. Vandaar dat, overall was de missie goed geweest,” zegt Van Trikt. Terwijl de voorstellen eerst bestudeerd moeten worden. LET OP! DNB heeft beloofd dat het niet veel tijd in beslag zal nemen om de voorstellen te bestuderen. Benne benieuwd.
  Doe 30 maart 2019 at 01:18
  Van trikt is op een hollandse manier netjes naar huis gestuurd met lege handen. Klopt!


  Maak melding
 3. Het geld van suriname(rs). Punt. Het is of vrijgegeven of in beslag als ze bewijzen hebben dat het illegaal geld is. Als NL pretendeert een rechstaat te zijn.

  Maar treiteren omdat politiek het niet uitkomt, dat is pas crimineel…ik weet zeker dat grootste deel vh geld van hardwerkende zakenmensen is…die kunnen niet draaien door die steekspelletjes vd kaaskoppen!

  En voor de goede orde, SR is vrij om zijn interne zaken zelf te regelen zoals ze wilt.

  Stop die neo-kolonisalistische houding en peternalisme!


  Maak melding
 4. Bedelaar v. Trikt met een zeepbel het bos in gestuurt. Kansloze missie. Maak geen domme grappen met de intelligente, slimme witte mannen in korte broek..


  Maak melding
 5. Gabriel: “stop die neo-kolonisalistische houding en peternalisme!”

  Die troefkaart werkt niet…….

  “Ik weet zeker dat grootste deel vh geld van hardwerkende zakenmensen is…”

  Natuurlijk en Sinterklaas bestaat ook…..


  Maak melding
 6. De DNB toont begrip, maar meer voor het feit, om dat geld wat ze los willen krijgen , maar niet voor witwaspraktijken, en dat zal nog blijken, want Suriname heeft nog steeds niet de herkomst van het inbeslag genomen geld kunnen verklaren, want alleen maar met voorstellen komen door Suriname, heb je daarmee nog geen bewijs geleverd.


  Maak melding
 7. Van Trikt denkt dat de brenger van het goede nieuws is, maar helaas. Hij je meewerkt aan de monetaire financiering van de overheid, je in allerlei bochten wringt om de ex- govenor door het slijk te halen, geen wekelijkse staten van de CBvS publiceert, het volk verplicht om sec 500 US van het eigen geld per week op te nemen enz, dan ben je met je mooie praatjes bij de Hollandse Gezonde Verstand op het verkeerde adres. ZE willen jou baas Van Trikt. Jou is geen andere lot beschoren dan je voorgangers die voor het karretje van de massamoordenaar, veroordeelde drugscrimineel en op wiens hoofd een eis van 29 jaar hangt is gespannen, gebruikt, misbruikt en uitgespuugd als een worstvelletje. Dat is het handeksmerk van de paarse ratten. Jou moeder en jij gaan het nog meemaken, immers opportunisten bestaan maar zo mega groot als jullie twee, niet eerder gezien.


  Maak melding
 8. Begi Begi mogen we het geld aub aub. We komen in de problemen met de uitgaven van onze pakketten. Volgend maand staan de mensen weer in de rij voor hun paketten.
  Da hoe dan als jullie het geld vast houden. Hoe kopen we dan die paketten. Die mensen hun oksel ruiken al. Je kon niet ademen in OCER. Deodorant skeer.

  Aub. Aub. Begi Begi. Dank je bakra masra. Geef ons het geld. Geloof me we willen maar kunnen niet anders corruptie zit al in ons bloed. Geef ons het geld. Kunnen we paketten kopen misschien winnen we de verkiezingen winnen. Want wij Suri denken met onze buik en onderbuik.

  DEEL VAN HET VERSLAG VAN HET GESPREK MET DE DNB EN DE GOVERNOR VAN DE CBvS


  Maak melding
 9. Wow, ik ben opgelucht. Ik bid en hoop dat binnenkort zaken weer normaal zullen lopen.
  Feit is en blijft dat Nederland dit gedaan heeft om Suriname in grote problemen te brengen. Hierbij werd uit het oog verloren dat een dergelijke actie een land de kop kan kosten, betreft hier een zeer groot impact op Suriname, de economie en haar volk. Niet leuk dat de blanke nazaten nog steeds menen voor anderen te bepalen van hoe zij dienen te leven of gedragen. Nederland wist voor welke problemen het zou zorgen, de in beslag name van de centen. Nederland kon ook aan Suriname vragen om opheldering voordat zij beslag legden. Sorry mensen, maar Nederland heeft alles gedaan om Suriname kapot en afhankelijk te maken. Dit doen de blanken ook met vele andere arme en vooral Afrikaanse landen….zolang ze van je kunnen profiteren ben je alles voor dit volk, Suriname is dus niet meer interessant omdat de blanken hier steeds minder geliefd zijn wat mij niets verbaasd.


  Maak melding
 10. Het is toch te bizqr voor woorden dat de heer van Trikt dit moet oplossen en niet Hoefdraad. Na het gebruikelijke kopje koffie is deze delegatie de deur gewezen. Dit soort kwesties moeten op een hoog niveau afgewikkeld worden.


  Maak melding
 11. Voor de buitenwereld is Suriname een criminele organisatie. Gewone criminelen kun je door de politie laten oppakken en in de gevangenis stoppen, maar met de Surinaamse organisatoren van de drugstransporten kan dat niet.
  Het alternatief is hun handel zoveel mogelijk dwars zitten. Dat houdt in inventarisatie van wie wat doet in Suriname, controle van alle export uit Suriname, profiteren van de drugswinsten zoveel mogelijk bemoeilijken, enzovoorts. Het vasthouden van de 19,5 miljoen aan dubieuze gelden is daar een onderdeel van.

  Op dit moment is Suriname niet zo belangrijk. Het is kleinschalig, de drugs gaan vooral richting Europa, daar heeft de VS weinig last van, dus weinig behoefte zich er diepgaand mee te bemoeien. Venezuela is op dit moment belangrijker. Als dat probleem is opgelost komt Suriname wellicht aan de beurt.

  Het is niet alleen de VS en niet alleen vanwege de drugs waarom men zich zorgen maakt over Suriname. Ook Brazilië en de Fransen ergeren zich aan de situatie in Suriname en ook de invloed van de Chinezen bevalt niet net zoals de invloed van Rusland in Venezuela niet bevalt.

  Veel speelt zich af achter de schermen, daar merken de gewone Surinamers weinig van. De Amerikaanse ambassadrice speelt hier een belangrijke rol. Ze praat met de Surinaamse machthebbers en waarschuwt voor de consequenties als er niet wat verandert.
  De NDP en Bouterse voelen zich nog sterk, maar het geldgebrek begint nijpender te worden en de duimschroeven worden geleidelijk aan steeds verder aangedraaid. Steeds meer zendingen worden onderschept met alle gevolgen van dien. De Colombianen willen wel betaald worden en ze zijn keihard in hun represailles als men in gebreke blijft.
  Heel wat belangrijke figuren in Suriname zullen niet elke nacht rustig slapen. Als de zaak definitief instort, wat gaat er met ze gebeuren, waar moeten ze heen?

  Het komende jaar wordt een spannend jaar. Helaas begrijpen heel wat simpele Surinamers nog steeds niet wat er op het spel staat. Alles is de schuld van Nederland en ja, wat kunnen wij daar aan doen? Dus doen we maar niets en vertrouwen op baas.


  Maak melding
 12. Doe 30 maart 2019 at 01:18
  Van trikt is op een hollandse manier netjes naar huis gestuurd met lege handen.”

  Helemaal mee eens.

  Het is gebruik om naar names and faces te vragen hier op deze site dus:

  Mag ik ook weten met wie van de DNB het gesprek is gevoerd??


  Maak melding
 13. Wij begrijpen uw standpunt. De byzondere situatie waarin uw land verkeert, want dat is uw land altijd. Byzonder. Maar regels zijn regels. Dat zal u ongetwijfeld van u mama hebben geleerd.

  Dus u hebt het goed kunnen uitleggen we begrijpen het. Hoe briljant dat Suriname, met alles zo creatief wilt en omgaat, maar ja. U en wij zullen ons ook aan de regels moeten houden.

  Als wij u het geld teruggeven, zal u het moeten zien als een aalmoes want recht op dit geld hebt u niet. Uw leider die u laat lijden kennende zou dan een zeer grote mond hebben, maar is nu stil.

  Bye the way, waarom bent u niet naar de rechter gestapt. Kom mij niet aanzetten met relaties en innige banden of diplomatie. Kunnen jullie daar in Suriname niet eindelijk een vent wezen en zeggen, we weten dat we fout zitten.
  Voor u als zoon van een psychologe moet dat niet moeilijk zijn.


  Maak melding
 14. @ Hans
  Je hebt gelijk een criminele organisatie geleidt door groot graaiers en kruimeldieven, gesteund door speciaal daartoe geplaatst personeel om het leegvreten mogelijk te maken en goed te praten.


  Maak melding
 15. Bouterse dacht even, we laten Nederland een poepie ruiken, maar het wegsturen
  van de Nederlandse ambassadeur was achteraf geen goede zet. Juist nu, in dit
  soort zaken is een goede relatie/vertrouwensband met een ambassadeur van
  onschatbare waarde, maar ja de Noordzee geeft bij Bouterse een allergische reactie.


  Maak melding
 16. Omdat het drugsgelden geweest is en daarom werd het in beslag genomen door Justitie in Nederland.Als je het niet kan verantwoorden betekend het dat er iets aan de hand is punt uit. Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding
 17. Nederland heeft harde eis gesteld: laat ambassadeur toe, dan krijg je die 19,5 miljoen terug. Dus binnenkort ga je horen over geloofsbrieven en zo.


  Maak melding
 18. mi gado…domkoppen allemaal met henkmollenaar voorop….het blijk nu steeds meer chantage politiek te zijn; heeft niks met witwasserij of wat dan ook. Je gaat zien: na de verkiezingen komt het geld vrij!

  En anders; laat ze het houden en mijd voortaan noordzee. Geld transporteren naar china via Istambul moet niet moeilijk zijn…..gelijk ook de klm verbieden, ambassade opheffen.

  De emirates vliegt graag op Paramaribo, als ze de pasagiers van klm kunnen overnemen.


  Maak melding
 19. @ Gabriel 30 maart 2019 at 14:04

  Ben je nog dronken van het feest in Ocer of zijn de pilletjes (xtc) nog niet uitgewerkt??
  Heb begrepen dat er van alles was voor de liefhebbers.


  Maak melding
 20. @Sam….geef 1 agument waarom de wereld van SR om NL draait??! NL geeft geen moer om SR; ook niet de zgn. band wg al die suris in NL….kijk maar naar die mensonterende behandling op schiphol, alsof elke Suri een crimineel is. Alleen met kruimels als Twinning project en stagieraires gooit ze naar ons….

  Het wordt tijd om die tata’s de waarheid te vertellen! Altijd maar dat fingertje….geef het middelste terug!

  En ja, het feestje was geweldig; ik kan jou ook xtc aanraden…..daar wordt een beetje vrolijk van en noet zon zuurpruim😉


  Maak melding
 21. Gabriel,

  onlangs werden reizigers op Zanderij door beveiligers in elkaar geslagen zonder enige aanleiding. Dus lul niet zo achterlijk over mensonterende behandeling. Het wit in je paarse neus heeft die ene hersencel aangetast. Ga lekker afkicken in Océr bij die narcoclub van de fossiele drugsveroordeelde meervoudig moordenaar.


  Maak melding
 22. “Er is vanuit DNB begrip voor de impact die deze kwestie heeft op de economie.”
  Anderzijds, zijn het onder andere de DNB en de AFM die toezicht op de naleving van de Wwft uitvoeren. En neem maar van mij aan dat die Hollanders een strikte handhaving van de voorschriften hanteren.
  Dat moet onze tricky Trikt toch weten.
  Overigens, die dame op die foto schijnt een wilde nacht te hebben gehad; ze ziet er zo vermoeid uit.


  Maak melding
 23. Sranan wil geen controle en control op wat dan ook,
  alles wat aanleiding kan zijn voor gang richting bajes
  van de Paarse leider, wordt finaal afgewezen.

  Paars wil geen corruptie-bestrijding en wil geen FIOD of
  goede Pluk Ze wetgeving !

  Wanneer het een kolonialistisch probleem zou betreffen, dan
  kan Sranan morgen overstappen op de US-Dollar en in de USA
  geldzendingen regelen !

  Ook via dat kanaal zou SRANAN, vanwege het huidige wangedrag,
  worden geboycot !

  Er moet INTERN orde op zaken gesteld worden en de Paarse
  machthebbers peinzen daar niet over !

  Sranan tracht als een onnozele internationale wetgeving en
  regels van afgesloten verdragen mbt zwart geld en geld dat
  gerelateerd is aan Drugs en Terrorisme, te negeren !

  Paars negeert de belangen van bedrijfsleven en burgers, de
  internationale financiele betrekkingen worden als gevolg van
  het wanbeleid, op slot gegooid !
  Een ramp voor heel Sranan !


  Maak melding
 24. De governor heeft gedaan wat hij moest doen:
  kennis maken.
  Terloops nog even gevraagd of er nog naar de zaak wordt gekeken. Het antwoord hierop was: ja natuurlijk


  Maak melding
 25. “Van Trikt zei voor zijn vertrek dat zijn reis naar Nederland los staat van de 19,5 miljoen kwestie.”
  Nee toch Robertje. Jokkebrok van Desie Snuif-Snuif Bouters. 19,5 miljoen euro’s los praten bij Klaas Knot van DNB was zoals iedereen het weet jou hoofddoel.
  Maar Klaas Knot had er geen zin in, dus moest je het maar met zijn sidekicks uitzoeken. En die zijn zoals je zelf weet langabere en onbevoegd in heel veel zaken.

  “Nederland mag de pot op. Ik heb ze niet nodig”. “Hun ambassadeur hoeven wij ook niet”.
  Dat had Bouterse in het verleden meerdere keren gezegt.
  Het ergerde hem dat de Nederlandse politiek hem niet als een serieuze politicus maar als een onbelangrijke kleine kruimeldief behandeld.
  Is ie ook hoor.

  En door van Trikt te sturen denkt Bouterse dat ze in Nederland niet door hebben dat van Trikt gewoon een foetoe booi (goed betaalde loop jongen) van Bouterse is?

  Tegen Starnieuws zei Van Trikt dat “de missie overall goed is geweest. ”
  Dat zei Trump ook na zijn 2e ontmoeting met Kim Jong ill van Zuid Korea. De ontmoeting van Trump en Kim Jong zou zoals iedereen toen al verwachte een grote mislukking worden. Maar Trump produceerde weer fake nieuws door te roepen dat het “overall goed is geweest”.
  Van Trikt zegt dat ook over zijn DNB bezoek in Nederland. Wat ben jij een gore jokkebrok Robert.

  “De Surinaamse delegatie heeft aangegeven dat euro’s via Nederland en Frans-Guyana het land binnenkomen”
  Leugenssss !!!
  Zoals meerdere handelaren in Suriname ook hadden aangegeven klopt het voor geen meter.
  Zoveel geld brengen Nederlanders niet
  naar Suriname. Ook de witwassers niet.
  Kopen Frans Guayanezen zoveel in Suriname? Dan zal het wel om illegaal in Suriname gekocht goud gaan.

  Eind conclusie
  Van Trikt kreeg deze job met de bedoeling de 19,5 miljoen euro’s (die voortgekomen zijn uit duistere transacties) voor zijn broodheer Bouterse en akela Hoefdraad.
  Verder moest hij Hoefdraad en moordenaar Bouterse helpen om
  Glenn Gersie nog meer in diskrediet te brengen en te zorgen dat monetaire financiering door de Surinaamse overheid weer een feit is.
  Alle vuile streken en gebroken beloften van Bouterse en zijn glupo’s zijn weer breed uitgemeten in de Surinaamse en Nederlandse media.
  Al is de leugen nog zo snel domme Desiree B wordt keer op keer ontmaskerd.


  Maak melding
 26. Dnb zal het gaan bestuderen ? Had dit niet via mail kunnen gaan..?
  En…was het niet beter om Hoefdraad als de minster eerder te sturen…?
  Als er weer een afwijzing komt dat zal ook deze heerTrik
  …het veldt moeten ruimen…!
  DDB is duidelijk in zijn stelling..


  Maak melding
 27. De Paarse clan is zo goed bezig, tjaaaahhh !

  Doe uw geldzendingen dan etc gewoon via de USA of
  Frans Guyana-EU !!!

  A DONG DI UNU DONG !!!

  PS : A VOLK E PINA WREED, ALLA KAS LEGI KEBA,

  Paars is overgegaan tot DRUKKEN en uitgeven van

  Ongedekt geld, zogenaamde Leningen bij CBvS !

  GELD/VALUTA moet je verdienen via PRODUCTIE/
  EXPORT !


  Maak melding
 28. De begrotingsbehandeling 2019 van Suriname begint vandaag 1 april 2019. Zie starnieuws,
  Ik zie dat die klootzakken nog steeds leningen als inkomsten hebben verwerkt om het begrotingstekort naar omlaag te drukken (maskeren) Het begrotingstekort is dus 3267 oftewel 37,95% Ai ai niet de tijger, maar de inflatiespook wordt wakker.
  “Wij weten dat een begroting nooit voor 100 procent uitgevoerd kan worden en dat de uiteindelijke realisatie ver beneden de geraamde kosten ligt. Bij deze begroting verwacht ik niet anders.” Abdoel: wat bedoel je hiermede ? De sloten van de regering bouterse zijn nog steeds niet gepubliceerd om dit te toetsen. Beschik jij over inside information of zit je alweer straal te liegen zoals met de Devaluatie die niet zou komen. Als ik zo een blakka bal had geslagen dan was ik opgestapt nadat ik tegen Bouterse had gezegd: Je mag me mars eten.


  Maak melding
 29. Oja en Abdoel: wie betaalt de kosten Ocer? De NDP of de Surinaamse staat. Dit moet toch niet gaan lijken op de verjaardagskosten van ex-Minister Amafo, die door de staat waren betaald.


  Maak melding
 30. Onze TOP-LEE-ECONOOM ADHIN heeft verklaard dat
  niet HET VOLK de MEGA-Paarse-Staatsschuld terug
  zal moeten betalen !

  O ja, zeker zal de Mega-Paarse schuld worden afbetaald met
  zelf-gedrukte Paarse ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten !

  P.S.: Staaltje uit het Paarse Economie-boek, hoofdstuk
  Monetair beleid !


  Maak melding
 31. Bouterse en veel in SU heeft gezegd dat ze nederland niet nodig hebben en dat Parijs is de poort van europa. Waarom naar Nederland om te bedelen. Stelletje boeven in SU. NL moet dat geld vast houden tot ze verotten want SU kan te nimmer nooit verklaren waar het vandaan komt. Drugs geld willen witwassen


  Maak melding
 32. Bouta’s uitspraak: “we hebben nederland niet nodig” en wie lijdt eronder? het volk want na oenoe monie!! gaan jullie weer voor 5 hoor!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES