zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAmoksi kondigt identificatieplicht aan; vindt dat mensen geen moeite moeten hebben ID-kaart...

Amoksi kondigt identificatieplicht aan; vindt dat mensen geen moeite moeten hebben ID-kaart te tonen

-

Does Travel - naar Suriname

Personen in Suriname zullen nu verplicht met een geldig legitimatiebewijs over straat moeten gaan, indien zij bij eventuele politiecontrole niet aangepakt wensen te worden. Personen die geen ID-kaart bij zich hebben, kunnen dan mogelijk naar een politiebureau worden overgebracht om daar de identiteit vast te stellen.

Volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in Suriname zouden mensen hier geen moeite mee moeten hebben, omdat het uiteindelijk gaat om de veiligheid van een ieder in het land.

“Ik zou er helemaal geen moeite mee hebben om mijn ID-kaart te tonen. Vooral als ik weet dat het is ter bevordering van de veiligheid. Wat heb je over voor je leven? Welke maatregelen mag de overheid treffen en welke niet? Ik denk dat niets boven jouw veiligheid en jouw leven gaat”, zei minister Amoksi woensdagavond op een persconferentie na de Regeringsraadvergadering (RRV).

In de regeringsvergadering is er groen licht gegeven om nog meer veiligheidsmaatregelen te treffen, waaronder een identificatieplicht.

“De politie gaat meer daarop letten. Wanneer u gestopt wordt, dat de politie ook mogelijk naar uw identiteitskaart (ID-kaart) zal vragen. En als u dat niet hebt, staat de mogelijkheid open dat u waarschijnlijk naar een politiebureau wordt overgebracht om in ieder geval uw identiteit vast te stellen”, zei de minister. Een identificatieplicht is volgens Amoksi niet nieuw. Hij noemde als voorbeeld gevallen waarbij ook andere landen zo een identificatieplicht hebben ingesteld.

“Frankrijk, Nederland. En waarom doe je het? Het gaat om de veiligheid. Het gaat om je nationale veiligheid. Kijk wat er nu met ons gebeurd? We praten over de verruwing van de criminaliteit. Je zal een balans moeten vinden en accepteren”, aldus de bewindsman.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. Amoksie moet beginnen met identificatie van mensen die op hem lijken. Dan heb je 99,99% van de criminelen al geïdentificeerd. Iedereen weet uit welke groep de criminelen komen.


    gemodereerd
  2. Prima maatregel meneer Amoksi ik heb er geen moeite mee, een ieder behoort zich te kunnen legitimeren, onder welke omstandigheden dan ook. Ik hoor dat je in Nederland verplicht bent in bezit te zijn van een ID, bij controle dien je dit te tonen, bij verzuim een boete van €80,-


    Maak melding
  3. Wat voor oude dingen worden als nieuw aangehaald.
    De identificcatie plicht bestaat al vanaf de tachtiger jaren.
    Min Amoksi zou dat moeten weten als min van justitie want het is bij wet vast gesteld


    Maak melding
  4. Geweldig idee minister.
    Ik zie dat jullie een stap in de goede richting maken.
    Keren jullie aub niet terug. Moge het land weer leefbaar worden en de tieners en jeugdigen iets positiefs worden in de maatschappij. Het volk moet weer het respect hebben voor een agent.
    De cellen huizen moeten leeg lopen


    Maak melding
  5. Geen ID tonen, aanhouden en identiteit vaststellen, boete voor het niet tonen.
    De betrokkene gaat niet vrijwillig mee, het meenemen naar een bureau is gewoon dwang. Kan er geen ID gebracht worden en bezit de persoon geen, is het vingerafdrukken en foto nemen.
    In landen die dat steevast toepassen, heeft de politie toegang tot bevolking, digitaal, alsook de politiesystemen.
    Wij lopen hier achter en is de vraag of men die optie heeft.
    Dat heeft niets met veiligheid, is puur voor het verkomen van het opgeven van valse naam en anderen laten opdraaien voor anderen.
    Het terugdraaien van valse persoonsgegevens tot aan veroordelingen enz enz is heel ingrijpend voor slachtoffers.


    Maak melding
  6. Mi Jeden wat een domme reacties hier. En dan is het veiliger??? Ok nu laat de minister zien dat hij helemaal geen goede oplossingen heeft voor dit vraagstuk. Is eigenlijk ook best zielig voor hem, die arme man straalt ook onnozelheid uit.


    gemodereerd
  7. Dan moet je ook je id binnen 7 dagen krijgen als je er een maak dat is ook zo in Nederland en Frankrijk.


    gemodereerd
  8. Deze zaken worden bij wet geregeld.
    Zo is dat geregeld in nederland.. bij wet… niet gewoon de minister en de regering hebben besloten. Bananenrepubliek.


    Maak melding
  9. Is die LUMMEL nu pas wakker. ID tonen moet en als je moeite hebt moet jij een boete betalen..betaal je niet binnen gestelde termijn komt er een verhoging. Dus mini-ster doe je pyjama maar weer aan, want dit is slap gelul. Achter de feiten aan lopen…hor a kow tere…


    Maak melding
  10. Kom niet de Surinamets kletsen. Ga onderzoeken hoe de Indiers hier komen met valse papieren.
    Vraag Saya waar die Haïtianen die naar Sur gehaald waren, nu zijn.
    Ga ht binnenland opruimen van de illegalen.
    Wil je nog meer taken.
    100 keer vergaderen jullie over criminaliteit, wordt alleen erger. Niemand neemt deze regering serieus.


    Maak melding
  11. @Hans Oh.
    En waarom het voorbeeld van de meeste staten van de USA niet aangehaald (recht op privacy/4th amendment). Wat denkt de politie te kunnen achterhalen wanneer ik mijn ID toon? Daar ben je daartoe verplicht slechts wanneer je wordt verdacht dat je een strafbaar feit hebt gepleegd, bezig zijn deze te plegen of van plan zijn een te plegen. Slechts een vermoeden is nog geen wettige reden om te vragen naar een ID.


    Maak melding
  12. Goede stap min Amoksie’ nu de andere nog. Buurtbewaking (buurt en stadswachten> zie eerder ? werklozen en overtollige ambtenaren inzetten en miltairen; juridische zaken eromheen regelen) en de cameras overal, Nogmaals te checken met Chan of de bestelling/verzoek geplaatst is in china. ipv 2 containers (VHP) t-shirts *( 🙂 als ndp 🙂 ) 100 ofzo cameras


    Maak melding
  13. Heel goed plan, en alle voortvluchtige criminelen gelijk opsluiten, alle illegalen gelijk het land uit. alle CIA en Interpol gezochten uitleveren, Dus meneer de VP maak je borst maar nat, als er maar 1 rechter het lef heeft hang je.. Onze Surinaamse VP is een vuile parasiet die ten koste van de bevolking zichzelf verrijkt. Er worden geen lonen betaald, het leven is onbetaalbaar en meneer leeft een leven alsof hij de koning van Suriname is, en het land met alle grondstoffen zijn eigendom is. We hebben geen Nederlandse excuus nodig voor het slavernij verleden, want precies zo behandeld de VP zijn eigen soort in het binnenland.


    Maak melding
  14. Moksi Meti Alesi behoort niet tot de categorie van domme mensen. Deze abangi weet precies waar hij mee bezig is. Hij moet nauwgezet de belangen van zijn Kawneng en de belangen van na de paarse bende de tweede roverspartij van ons land behartigen, voorbijgaand aan het Nationaal belang en het algemeen Surinaams belang. Kawneng, onze VP, is een veroordeelde crimineel, hoe je het ook draait of keert. De abangi hoofdman, onze VP, moet in het buitenland ook nog een straf uitzitten wegens internationale handel in verderfelijk spul.
    Ook de President en onze veiligheidsdiensten weten precies waar de schoen wringt maar oma zegt “Ano te a wi’wiri e fadong na watra a’e pori. Dus geduld is een schone zaak. Uiteindelijk zal het ons als Natie toch lukken om al dat crimineel gedoe de kop in te drukken.


    Maak melding
  15. Debby 26 april 2024 Bij 00:30
    Kom niet de Surinamets kletsen. Ga onderzoeken hoe de Indiers hier komen met valse papieren.

    Debby jij vieze en stinkende…… jou soorten uit Mali en Somalië waren laatst ook als illegalen in SU!! allen werden aangehouden in de vliegtuig!! Zij probeerden te ontsnappen!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES