dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieKlanten bij DSB mogen maar 500 US dollar per week opnemen

Klanten bij DSB mogen maar 500 US dollar per week opnemen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 mrt – Rekeninghouders bij De Surinaamsche Bank (DSB) zijn niet te spreken over het feit dat de bank de limiet van Amerikaanse dollars, die per week kunnen worden opgenomen, verlaagd heeft naar maximaal 500 US dollar. De bank doet dit vanwege het tekort aan US dollar-contanten in Suriname schrijft de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT).

Klanten die hiermee geconfronteerd werden, uitten hun misnoegen dat de limieten de afgelopen periode stelselmatig verminderd zijn naar achtereenvolgens vijftienhonderd, duizend en nu slechts vijfhonderd US dollar per week schrijft dWT. Een andere issue is dat aan klanten die US dollars willen opnemen, vanwege de schaarste aan deze valuta, euro’s wordt aangeboden.

Sinds de tweede helft van vorig jaar doet zich een schaarste voor aan Amerikaanse dollars, omdat invoer hiervan ernstig stagneert. Dit komt nadat in april vorig jaar een geldzending van 19,5 miljoen euro door de Nederlandse justitie in beslag werd genomen. Geldzendingen kwamen sindsdien in gedrang waardoor euro’s niet uitgevoerd kunnen worden om daartegenover US dollars in te voeren aldus De Ware Tijd.opening
Fernandes Express
Caribbean Night

37 REACTIES
 1. Alle U S Dollars zijn in de kluizen van “The First Lady” opgeslagen. Als zij straks moet vluchten, heeft zij een voorraad.
  Vluchten met die vuillak Ashwin Adhin.
  Onthoud mijn woorden.


  Maak melding
 2. Er is geen houden meer aan. Ik heb eerder reeds gesteld dat Suriname afstevent op een monetaire ramp die enorme gevolgen zal hebben voor het volk. Wanbeleid , corruptie en vooral vriendjes politiek liggen hieraan ten grondslag. Wanneer je s’lands financiën in handen geeft van een boekhouder genaamd Hoefdraad en niet een ervaren echte econoom met kenneis van zakken dan is het vragen om problemen.

  Deze man heeft een puinhoop gemaakt als minister van financiën.
  kortzichtig beleid, geen plan , lening na lening afsluiten pffff Hij zou gestenigd moeten worden voor het onherstelbaar financieel leed dat hij Suriname heeft aangedaan.
  Als de volgzame NDP aanhangers nu niet wakker worden dan snap ook ik het niet meer.


  Maak melding
 3. @freddyyy…nou ik snap het allang niet meer…surinamers laten zich zo mak als een lammetje leiden naar de spreekwoordelijke slachtbank…iedereen met kennis van zaken roept moord en brand tengevolge van monetaire financiering..maar no action..


  Maak melding
 4. Triest voor het volk van Suriname …het is slechts het begin van nog meer elende ….en die achterban volgt ze als makke lametjes want straks worden ze doof en blind gemaakt met een bandje feestjes eten en drinken een pakketje een paarse trui ..om hun stem .


  Maak melding
 5. De schaarste van de $$$$$ heft twee redenen!
  1. de boevenbende van de paarse strontvliegen en ander boefeees hebben zich met de $$$ goed gestabiliseerd en verzekerd in het buitenland.
  2. De Chinezen doen het buitengewoon goed om naar china te doen komen.
  Nu moeten de hardwerkenden janken om hun bloed verdiende centjes!! Heel goed voor jullie!! ga nog voor 5!!!!!


  Maak melding
 6. Als er eentje met genoeg kennis van zaken loopt te schreeuwen dat het laat is maar nog niet te laat. Laten we vanaf nu de handen in een slaan om het land en ons te redden dan gaan dezelfde mensen liever ten onder dan hem een kans te geven. Jaloezie, afgunst leeft in velen in harten. In 2020 wat uien, stukje zoutvlees, br.bonen en grote praatjes en bevolking is alles weer vergeten. Ze vragen er zelf om. Wat je verdient in het leven zal j krijgen niet meer niet minder. Zolang jij je les niet leert blijf j het zelfde meemaken. KARMA.


  Maak melding
 7. Het land is leeggeroofd door Bouterse en zijn handlangers daardoor komt het dat het land geen deviezen meer heeft en al jaren failliet is.De domme massa heeft op de NDP gestemd daardoor krijg je zulke problemen in het land.Eigen schuld uithuilen en niet meer op de NDP stemmen want die zijn rovers en de leider is de grootste moordenaar van Suriname die in 1982 15 Surinamers heeft doodgeschoten want hij was verantwoordelijk.Al die indianen verhalen ten spijten.


  Maak melding
 8. Ik moesje van Abra Broki. Die wacht wanneer ze moet gaan dansen vooraf en achteraf wanneer mevrouw Bouterse haar pakket overhandigd, kan u vertellen dat ik behoorlijk problemen heb door deze maatregel.

  Hoewel ik al bijna al tien jaren nooit 500 dollar zelf in 1 keer heb gezien, hoop ik dat deze maatregel niet doorgaat. Ik weet het niet maar het zou de paketten instroom en doorstroom kunnen verhinderen. Wat de kans tot het rossen van de Chinees die nu zachtjes moet schoppen en slaan, groter maken kan.

  Hou op dus banken. Laten de dollars opgenomen kunnen worden.

  Dag Desi. Dag Bigi Misi Bouterse, Odi, Odi. Ik kom eind van de maand weer prijze masra en Misi zeggen en dansen voor m’n pakket. Blijven jullie wel hoor mie Goedoes


  Maak melding
 9. Daar heb ik geen last van domweg heb niet zo veel geld op de bank, maar als dat aan de orde was dan zou ik een andere bank opzoeken !
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 10. Wacht eens even, eerst zei boefje en de marvellous Trucje dat het GEEN zorgen waren , verdikkeme het wordt al steeds maar weinig en minder en strax minst , final : piri tifi! Wat zijn ze toch allemaal klotes dagoes ballen die in de regeringen zitten . Daarom ? Geen meelopertje spelen zonder kop in kwestie Venezuela . Meelopen met de EU Was de beste gewest , ze snappen in Suriname niet en nog steeds willen ze niet snappen HOE de systemen zitten op de wereld. Binnen kort zullen de Engelsen ook onder vinden door een kei harde Brexit. Suriname gefeliciteerd alvast met jullie president Bouterse volgend jaar mei 2020.


  Maak melding
 11. Dan moet je een overschrijving hebben van een onroerendgoed deal en t geld nodig hebben voor de bouw pff t vertrouwen in de banken heb ik allang niet meer,als die 19 miljoen daadwerkelijk van de bank was was t allang terug gegeven door Nederland dus zoeken jullie een andere rede hoor,trouwens is Van Trik al gaan praten over deze zaak? t volk pikt alles dat is alleen jammer straks is Ocer vol met de praatjes/sprookjes van de sprekers zijn ze alles vergeten.


  Maak melding
 12. Wie gaat straks meekijken bij Over. Er zullen een heleboel seki go formaties zijn, Kaboela moesjes, Hallelujah schreeuwers. Vlaggen zwaaiers, armoekwijlers.

  Wie gaat mee voor een bordje bruine bonen, een soft of een beetje bier. Alles wat je voor is een beetje uitbundig schreeuwen. Beloven dat je je eigen land in 2020 of zeker daarna nog erger naar de klote hebt.

  Vergeten moet je vandaag dat je nog altijd een voedsel pakket van Masra krijgt als in de slaven tijd.

  Vandaag is weer een dag om met velen weer uw vernietigingsdrang ten aanzien van Suriname te tonen. Leiders die voor u het werk zullen afmaken.

  Kiest voor over een paar jaren nog erger onderwijs, criminaliteit, armoede, kapotte wegen, kinderen die op straat bedelen, dubbele banen, ontoereikend voedsel in huis..

  Maar

  Dans, Dans


  Maak melding
 13. Ht is triest te constateren dat vr n baan in de surinaamse politiek geen degelyke opleiding vereist is. Drom is su afgegleden in n ravyn. Ht gros v/d beleidmakers n volkvertegenwoordigers zouden nieteens n winkelverkoper /ster kunnen zyn want ook daarvoor hb j hersenen nodig waarmee deze daggoes niet gezegend zyn.kyk wat z vn ht land gmkt hebn n nog staan mensen in d ry om die doorgezakte kont vn bouta t likken


  Maak melding
 14. Laat ze die miljarden uit Zwitserland terughalen deze roversbende van onder andere DSB!

  Surinamers moeten hun stem eens een keer laten horen voor wat betreft dit soort zaken.

  Hup, het plein op en allemaal roepen:

  Me mars papa!


  Maak melding
 15. Volgende week mag je nog van $ 50 per week opnemen.
  Gaat goed met Suriname dankzij onze hardwerkende volkspresident.
  De domme Paarse Ratten zijn echt te dom voor woorden.”Let’s do the Job”.

  Ik zeik in mijn broek van het lachen. Eigenlijk hoop ik dat Bouterse de verkiezingen gaat winnen om Suriname volledig naar de kloten te helpen. Zo lang nog zo veel paarse paupers Bouterse zijn Roversbende steunen verdient Suriname niet beter,


  Maak melding
 16. Vroeger in de slaventijd moesten de mensen werken voor een beetje eten.

  Nu heden hoeven de klein kinderen niet te werken voor een bordje eten/pakketje
  Conclusie:
  Heb altijd gedacht dat ze nooit vooruit zijn gegaan maar daar heb ik mij in vergist. Enige wat niet veranderd is en daar hebben ze geen moeite mee is het handje ophouden. Gelukkig heb j er 2 gebruik ze om en om dan gaat het lang mee.


  Maak melding
 17. @henkmolenaar2016
  Eigenlijk hoop ik dat Bouterse de verkiezingen gaat winnen om Suriname volledig naar de kloten te helpen
  Henkie….groot gelijk..
  Ze (merendeels) wilden bouta ..ze hebben bouta gekregen..ze gaan bouta weer krijgen…
  nog 5….
  hardhorend volk (merendeels) …jaren 80 en 90 zijn ze vergeten…

  Het opsturen van volle dozen en financieel steun heb ik al lang afgeschaft, het geld besteed ik aan mijn vrouw en kinderen….die zijn tenminste dankbaar


  Maak melding
 18. De liefde voor Bouterse voelen ze nu in hun zak.En het einde is nog niet in zicht.Zo gaat het als men verkeerde keuzes maakt.Het zijn de komende generaties die het rekening van dit wanbeleid zullen moeten betalen.De mensen vandaag in het macht centrum zijn loyalisten die zelf nooit iets hebben bewezen en vandaag het voor het zeggen hebben.Ze dromen van de grote oliefondsen.Hopelijk laat dat nog even op zich wachten.Want met deze rovers zal ook dat verkeerd aflopen.


  Maak melding
 19. San sma no begrijp cash moni dalla lagi na bank. Cash ero de wel nofo na bank.
  Bank taki yu kan kisi ero tegenwaarde fu usd, san sma klets dan. Musu lesi bun kaulo.


  Maak melding
 20. Wahahahahahahahaha back to the eigthies. Opa taki, ai ai ai wat een ellendige mislukte revo tijd was het toen. We hebben die periode met pijn en moeite overleefd. Opmerkelijk dat de huidige koersontwikkeling van de U$, parallel loopt als heden. Die periode van EA. en deviezenvergunningen. Alleen revo dagoes kregen tegen een koers van 1.75 U$ dollars. De vloek die land en volk tot vandaag de dag teisteren zijn ddb en criminele roversbende, die zich samen met stinkend corrupte rijke parasieten en paarse poepvliegen, de gehele samenleving verarmen, gelukkig ook de oerdomme dwaze debiele ndp paria’ s, want zij haddendwaas oerdom gekozen dat land en volk door een onberechte misdadiger moest worden geregeerd. Land en volk zijn in principe misdadig, geestelijk en immoreel verziekt door de vloek ddb en co. Geen wonder dus dat het gros der paarse zombies ook zijn zoals ddb, moordenaar, drugscrimineel of verslaafde, rover, dief, vandaal, schooier, noem maar op…Oma taki, ndp is een vies woord, want alleen het uitspreken brengt verwarring en haat.


  Maak melding
 21. Iedereen weet het, ook de debiele dwaze idiote oerdomme ndp paria’ s, als men in 2020 dop e lijder van de nationale Duivelse partij, land en volk, maar gelukkig ook alle ndp paria’ s, de ka zijn. Moorden, drugs, roven en stelen worden dan de norm om te overleven. Het verwordt in 2020 als oerdomme dwaze ndp zombies wederom stemmen voor de misdaadvloek en virus ddb em co………een paarse Sodom en Gomorra.


  Maak melding
 22. de ndp bespotter 29 maart 2019 at 14:03
  Iedereen weet het, ook de debiele dwaze idiote oerdomme ndp paria’ s, als men in 2020 op de lijder van de nationale Duivelse partij weer gaat stemmen, land en volk, maar gelukkig ook alle ndp paria’ s, de ka zijn. Moorden, drugs, roven en stelen worden dan de norm om te overleven. Het verwordt in 2020 een paarse Sodom en Gomorra, als oerdomme dwaze ndp zombies wederom stemmen voor de misdaadvloek en virus met de duivelse afkorting ddb ( di- di- bri) en co ( criminele maffioso). Stem foe ka paars.


  Maak melding
 23. Vanavond is er een meeting omtrent de firma List en bedrog in OCER op de berm. Mensen zorg ervoor dat deze ellendelingen van de NDP worden uitgejouwd. Net zoals VP Adhin vorige week werd uitgejouwd.


  Maak melding
 24. Soso sari tori over ding sranangmang/sma!! wel ik zeg jullie!! gebruik je verstand voor de komende verkiezing!! Ik ga persoonlijk voor Chan Santokhie!!! Dus VHP!!!!!

  Na soso bung sani!!


  Maak melding
 25. Niet alleen schaarste, men is bang dat iedereen binnenkort massaal hun bankrekeningen leegtrekt. De verkiezingen komen eraan en ik voorspel niet veel goeds. Beerput gaat langzaam maar zeker open. Ik stel mijn vakantie naar Su nog ff uit…

  Sarie mang


  Maak melding
 26. 500 dollar van mijn eigen geld opnemen en dat per week. Het geld van het volk wordt nu gegijzeld omdat Men niet staat is gebleken om 19,5 Mil terug te halen. Hoe krom of dom he je om in zulk een kolder te geloven. ZE zouden geloofwaardiger overkomen als gezegd zou worden, dat het land bankroet is door het wanbeleid van de Nationale Dieven. Er zullen meer op de hoge toverhoed van deze roversbende komen waaronder verplicht 300 euro per toerist op JAP inwisselen. We are back in Time, ER zijn weinigen die in de goede bedoelingen van de moordenaar en veroordeelde drugscrimineel op wiens hoofd een eis van 20 jaar hangt geloven. Moro shit ai Kong, keep watching!


  Maak melding
 27. Hoeveel jaar na de onafhankelijkheid van Nederland? Kunnen ze dan ook helemaal niks daar? Of is het nog steeds de schuld van de voormalige kolonialisten?


  Maak melding
 28. LeenDeWaardt@@@
  Het is de schuld van de domme Surinamers.

  Het beste is Sur opdelen in 2 deelstaten.
  Hindoestanen en de rest.
  Op deze manier krijg je sur nooit vooruit. Kijk in de landen om je heen. Na India is er geen één land met kleurlingen in de laatste 50 jaren vooruit gegaan.
  En Africa ligt helemaal op z’n gat.


  Maak melding
 29. @ Djakkie

  Hou op zeg, India wil ik nog niet eens dood gevonden worden; vieze smog, slechte hygiene, kastenstelsel, discriminatie tussen donkere en lichte Indiërs, slechte behandeling vrouwen, stelselmatig verkrachting en uitbuiting van kansarme kinderen. Pfff, kan zo nog wel doorgaan.
  Maar als je alleen wil focussen op de paar Indiers die succesvol in de ict zijn, hou dan vooral je oogkleppen op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES