donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieTop bankwezen Suriname naar Nederland voor zaak in beslag genomen 19,5 miljoen...

Top bankwezen Suriname naar Nederland voor zaak in beslag genomen 19,5 miljoen euro

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 20 mrt – Een delegatie van de top uit het bankwezen in Suriname, gaat binnenkort naar Nederland. Dit om meer duidelijkheid te krijgen in de stand van zaken van de in april 2018 door Nederland in beslag genomen 19,5 miljoen euro. De delegatie brengt ondermeer een bezoek aan De Nederlandsche Bank (DNB).

Volgende maand is het een jaar geleden dat een geldzending van 19,5 miljoen euro uit Suriname op last van het Openbaar Ministerie Noord-Holland in beslag werd genomen. Zulks is geschied op verdenking van ‘witwassen’ zonder dat er een verdachte in beeld is gebracht. De 19,5 miljoen euro zou via Nederland naar China verscheept worden vanwege de swap-deal die Suriname en China hebben.

De kersverse president van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, gaat ook naar Nederland en wil met de Nederlandse autoriteiten praten over de ‘cashcultuur’ die Suriname kent bij het zaken doen. Hierdoor, maar ook door buurland Frans-Guyana, is er een grote instroom van euro’s in contanten. Dit zorgt ervoor dat Suriname snel als een risicoland voor witwassen wordt gezien.

Inmiddels werken vijf advocaten namens de Hakrinbank, Finabank, De Surinaamsche Bank en de Centrale Bank van Suriname aan deze slepende zaak.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

58 REACTIES
 1. Whahahah, hoezo komen zij het geld halen?
  Wat is de bron van zoveel geld, banana, rijst of poeirie verkocht.
  Wie is de verkoper en wie is de koper?
  Belachelijk zooitje.
  Verkiezing eh dohro en Ashwin heeft geld nodig om de afgebrande Mandir zogenaamd uit “eigen balzak” te sponseren . De grootste vloek allertijden staat de Hindoegemeenschap te wachten.
  Zelfs die beelden rennen straks weg.

  Sari Sari Tori djah.


  Maak melding
 2. We zullen zien, wat er uit de bus komt, nederland zal wel keihard bewijs hebben want je neemt zomaar geld in beslag, 1 fout en je krijgt een schadeclaim aan je broek , waarom in zo een ernstige zaak gaat de president het niet opknappen, hij speelt toch altijd de redder van suriname, nee daarvoor is hij bang, hiervoor stuurt hij zijn knechtjes om voor aap te staan, nogmaals : “We benne benieuwd”


  Maak melding
 3. Ik wens deze delegatie veel succes. Feit is dat Nederland Surinaamse gelden in beslag heeft genomen op grond van het vermoeden van witwassen. Het is alleen maar geschied op grond van vermoedens. Het houdt in dat Nederland geen verdachten in kaart kan brengen. Toch houdt zij het geld vast. Je kunt niet zomaar geld in beslag nemen zonder bewijs. Dat bewijs is er niet. Alles doet Nederland op grond van vermoedens. Als dit puur om een rechtszaak zou gaan, zou Nederland dat geld onmiddellijk moeten vrijgeven. Ze kunnen immers niets bewijzen. Ergo, het is een politieke zaak. Nederland is sterker dan Suriname en tot op dit moment maakt zij er misbruik van. Succes delegatie en hopelijk dat er een oplossing komt in een zaak waar duidelijk sprake is van machtsmisbruik.


  Maak melding
 4. Hoefdraad noemt corruptie de mentaliteit van Suriname en deze snotneus komt met cashcultuur.

  Het Surinaamse volk wordt nationaal en internationaal te schande gezet door de NDP en zijn meelopers.


  Maak melding
 5. Kun je nagaan, 19 miljoen is geparkeerd ergens en su is direct aan het creperen. Waar zijn dan al die miljoenen die eerder zijn geleend. In dit geval is 19 miljoen een zak centje hoor!


  Maak melding
 6. Die van tikt treft geen geld in de staatskas ,dus hij denkt om die 19 miljoen te halen en in zijn eigen zak te stoppen. Hij zal zeker weten hoe het in zijn werk ga a t want hij is immers een Nederlander die in het bankwezen bekend is. Waarschijnlijklijk kon hij in nederland niet stelen!


  Maak melding
 7. Deze zaak wordt bij De Nederlandse Bank afgedaan door de receptioniste. Geen enkele manager of bestuurder heeft tijd om een gesprek te voeren met deze gasten. Hoefdraad speelt hide and seek games. Waarom komt hij zelf niet naar Nederland ?

  Het is simpel, Suriname moet maar aantonen hoe men aan het geld is geko.en


  Maak melding
 8. Helemaal mee eens Koos, en aangezien ze niet kunnen aantonen waar dat geld vandaan komt, is dit een zinloze missie, waardoor ze weer met hun staart tussen de benen, huiswaarts mogen gaan.


  Maak melding
 9. De Nederlandse regering heeft op basis van redelijk vermogen, een bedrag van 19 miljoen of iets meer in beslag genomen op verdenking van witwassen.

  Daar heeft Suriname vijf advocaten op gezet om de gelden weer in bezit te krijgen.

  Ik zou bijna zeggen, dat Suriname hiermee aangeeft, dat de werkwijze van vele bedrijven en het bankwezen, gerund wordt volgens het principe van bakba winkrie.

  Het zou voor een eenvoudige boekhouder die zelf afgewezen is voor het eindexamen LBGO. Mogelijk moeten zijn om uitkomsten en uitgaven en de herkomst hiervan te registreren. Inzage van deze boekhouding kan dan laten zien dat er dan geen sprake is van witwassen.


  Maak melding
 10. Meneer van Trikt heeft zich eerst in het pak laten naaien door zijn moederen Hoefdraad.

  En nu wordt hij op een mission impossible gestuurd.

  Zal de President hem uitgeleide doen.

  Wat voor straf zal hij krijgen als hij zonder het geld terg keert??


  Maak melding
 11. weinig kans omdat de herkomst niet kan worden bewezen…bovendien waren er BEWUST ” besmette ” biljetten van eur 500 in omloop gebracht/vrij gegeven en deze biljetten zaten er tussen….


  Maak melding
 12. Over Cash cultuur praten met Nederland ! Wat voor onzin is dat . Denk van Trikt daarmee wegkomt met die waandenkbeeldige smoes , kan hij zijn smoel weg wegpoetsen met een schijt bevlekte wc papier . Nederlanders zijn echt geen achterlijke kornuiten . Men mag de Hollanders uit maken van abanies tot homo’s , maar het zijn de beste denkers op de wereld . Succes !


  Maak melding
 13. De 19,5 miljoen euro zou via Nederland naar China verscheept worden vanwege de swap-deal die Suriname en China hebben. Vreemd dat men bijna een jaar met dit verhaal op de proppen komt.
  Toen had de regering geen verklaring. Wat is China beloofd om dit verhaal geloofwaardig te maken naar Nederland toe?? Het is een vreemde situatie geworden om China in dit verhaal te betrekken. China doet voor zo’n groot bedrag geen handje contantje zaken met geen enkel land. Uiteindelijk zal China als zij hierin meegaan een beerput opentrekken over Suriname. Dat China zich hiervoor leent zal wel wat tegenover staan. De vraag is, waarom dit geld niet rechtstreeks is overgemaakt naar China, maar eerst contant via Nederland en dan naar China terwijl veel Chinezen in Suriname ook een bankrekening hebben in China??? Rara hoe kan dit? Ik wens deze jongens vee succes.
  Kennelijk moesten zij in Suriname met de 5 advocaten eerst een plan bedenken hoe zij dit geld alsnog kunnen los krijgen uit Nederland.

  Sarie Torie.


  Maak melding
 14. Er zijn 500 euro biljetten met bepaalde serienummer getroffenen in die pakket van 19’5 miljoen.die moet verklaard worden hoe zijn die biljetten in Suriname terecht gekomen.enz….


  Maak melding
 15. Ik vind het persoonlijk een stomme truc van meneer van Trikt, want cash cultuur is een interne aangelegenheid en elk vreemd geld dat Nederland instroomt zijn gebonden aan WETTEN en REGELS, men moet zich gewoon daarmee aanhouden . En de Surinaamse regels hier invoeren . Heel simpel : de Surinaamse cash cultuur moet ook een inburgering ondergaan net als elk vreemd individu met eigen cultuur. Ik heb het opgemerkt dat elk nieuw komer uit Suriname hun eigen gang leiden en lappen alle regels aan hun Larsen. Zeg gewoon sorry tegen de Hollanders dan krijgt Suriname die 19,5 terug. Hoe meer smoesjes hoe meer ingewikkelder het kan worden. Het ge-ja/maar van Surinamers zijn heel sterk en daar zijn de Hollanders niet gediend . S.v.p.


  Maak melding
 16. Zelf onze pakketten worden geregistreerd op naam, wie reeds ontvangen heeft en hoe vaak. Hoezo zoveel monie dan niet.

  Wat ze niet willen vertellen is niet alleen hoe ze aan het geld zijn gekomen. Van wie, waar, waarvoor, waarom en wanneer en dat gewoon doen via een brief vergezeld van de bewijsstukken. Maar ze willen een groepsuitje. Resultaat straks 19 miljoen, min groepsuitje, min kosten advocaat, min schande want ze krijgen het geld niet. Of ze worden gedwongen toe te geven dat zij de afkomst van het geld niet willen verklaren.

  Ik kan ze helpen aan een smoes, of een fictieve boekhouding of verklaring.
  Maar dan wil ik een drie dubbele pakket en ook een snoepreis.

  In ieder geval hoop ik dat ze een beetje geld krijgen, want ik heb gemerkt, dat paketten nu ook skeer zijn en niet meer bogo bogo worden uitgegeven. Ook de seki siekie go formaties treden minder op .Singie no e Singie Moro.

  Stront, sari Tori. Kom met me pakket. Waai a fraga.


  Maak melding
 17. Dit maakt geen enkele indruk op Nederland of haar instituties.
  Het is slechts voor binnenlandse propaganda en afleiding van het gegeven dat er geen buitenlands geld meer binnen komt en dat op de weekstaat van de CBvS plotseling de post verschenen is waar voor Gersie niet wilde tekenen,

  Hoefdraad denkt legaal de Centrale Bank bestolen te hebben door een Papiertje in de kluis te leggen dat hij zal terug betalen. Dat papiertje is boven op het vorige papiertje gelegd waar op staat dat er SRD 2.400.000.000 terug betaald moet worden.
  In de PG zijn werk goed doet zal hij Hoefdraad moeten verhoren en instaat van beschuldiging moeten stellen voor het overtreden van de wet op de staatsleningen. Want hoe hij dit ook noemt het is een lening.

  Beste Pakiratigri. U roedt dat het geld in beslag genomen is op basis van (vage) vermoedens. De overheid in een rechtsstaat kan slechts handelen op formele titels en zekerheden. Ofwel der zal eeg ernstige verdenking aanwezig geweest moeten zijn wil overgaan tot een dergelijke actie. De mensen die dit aankaarten en uitvoeren spelen mer hun loopbaan indien zij op basis van VERMOEDENS optreden of op basis van politieke agenda’s handelen.

  beste Pakiratigri u volgt de actualiteit selectief. Niet alleen in Nederland gaan de Alarmbellen af bij Suriname maar bij heel veel instanties heeft Suriname een verhoogde graad van aandacht in het kader van Witwassen..


  Maak melding
 18. Als manager van een grote organisatie kan ik jullie verzekeren dat als je meer dan 100.000 aan cash wil betalen aan schuldeisers je het niet doet via een enveloppe. Maar 29.5 miljoen aan cash contant willen betalen via een kistje kom nou ooit gehoord van electronische geld transactie. Ja maar dan moet je met de billen bloot. En dat kon niet dus kom maar vertellen hoe je aan het geld gekomen bent. Misschien kunnen ze vragen om de in beslag genomen coke ook terug te GEVEN!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 19. Er zijn nu eenmaal (inter)nationale afspraken gemaakt tussen banken en regerigen gemaakt dat er aan financieele transacties van verdachte landen terreur drugshandel etc, niet meegedaan wordt en derhalve is er beslag op deze 19.5 miljoen gelegd, Suriname staat nu eenmaal bekend als een drugsdoorvoerland en transporteur, om deze beslaglegging op te heffen zal Suriname aan moeten tonen dat dat geld niet drugsgerelateerd is, maar puur handelsgeld wat niet witgewassen hoeft te worden, zoals bij de latere 4 miljoen zending wel in positieve zin gebeurt is, het verdachte vind ik dat ik nergens heb kunnen lezen of horen dat er partikulieren of handelsondernemingen claimen dat er geld van hun bij zit, als het mij zou overkomen zou ik me er een hoop stampei van maken van hier tot China, dus er zit in ieder geval een luchtje aan dat geld dat niet naar buiten mag komen, en bij wie en waar dat vandaan komt? Follow the Money


  Maak melding
 20. @ Switi Sranan
  Nederland heeft het in beslag genomen geld 19,5 miljoen euro niet nodig voor eigen begroting. Dit bedrag is voor Nederland peanuts. Nederland kent een begroting en/ of economische reserve van duizenden miljarden dat tot meer dan de komende 50 jaren reikt. Dit heet verantwoord besturen, want besturen impliceert vooruit zien. Suriname als zogeheten bananenrepubliek is een zielige vertoning maar zal geen indruk maken op Nederland, vanwege de boevenbende in de politiek die in Suriname regeert en de samenleving in zijn greep houdt. Ondertussen is de onderste steen het afgelopen jaar reeds gelicht. Ik denk dat Nederland ook veel beter weet en dus het geld niet zal vrijgeven. Indien dat niet gebeurt zal dit verder koren op de molen van DDB en consorten zijn, waarmee politiek zal worden bedreven vanwege de komende verkiezingen. De frustratie die echter zal ontstaan zal maken dat deze regering nog verder in de schoot van de Chinezen zal kruipen. De schuldvraag bij DDB wordt immers ingelost, dat een andere het altijd heeft gedaan.

  Suriname is een creatie van Nederland en daar zal het democratisch en of politiek gezien altijd bij blijven. Ondanks dat Suriname een onafhankelijk staat is zal er gestreefd worden om Suriname weer in het gareel te krijgen door absolute hervormingen en louter om het feit dat DDB daar met de scepter zwaait, maar ook dat bijkans de helft van de Surinamers in Nederland wonen, die ondanks alles een hechte band met Suriname onderhouden en die feitelijk dagelijks een miljoen euro aan totale gelzendingen overmaken naar hun families. Bovendien heeft de huidige Surinaamse regering de afgelopen jaren veel aan prestige en geloof ingeboet, waardoor Suriname inmiddels en internationaal gezien het predicaat verdient van ”narco staat”.


  Maak melding
 21. De Europese Unie stopt met de 500 euro biljetten. Men doet dit omdat 80% van deze
  biljetten in criminele handen is. Nu de 500 biljetten uit de handel gaan moeten criminelen
  van dit geld af (witwassen). Dus zendingen met grote bedragen aan 500 biljetten doet
  direct de alarmbellen rinkelen bij de douane. Daarom investeren criminelen tegenwoordig
  liever in kunst, huizen, goud etc.


  Maak melding
 22. hr Van Trikt komt advies vragen hoe hij een
  Onafhankelijke FIOD in SRANAN kan OPSTARTEN !

  Onze NAIEVE Governor, zal moeten inzien dat het
  neerzetten van een Efficient werkende FIOD, pas
  MAG worden nagedacht, laat staan geimplementeerd,
  NADAT dit PAARSE frommel REGIEM is VERJAAGD !

  Ook van Trikt snapt niet dat er sprake is van een justitieel
  Nederlands optreden tegen VERDACHTE PERSONEN, met als
  uitvloeisel het ophouden van een overgemaakte geldzending.
  Via op de STRAFWETGEVING gebaseerde acties kan helderheid
  komen over deze geldzending, niet via een koffietafelgesprek
  over Surinaamse `cashcultuur´!

  Elke wereldburger ziet de Surinaamse COCACULTUUR en het enorme
  hoeveelheid ZWART GELD dat in de Surinaamse economie en de
  Surinaamse geldmarkt, ronddraait !

  PS : Van Trikt zijn president, zijn baas en clangenoot, WEIGERT zelfs,
  tot vandaag, de Anti-corruptie-wet te tekenen en in werking te stellen !

  Deze zelfde president heeft wel, zijn PRIVE-Amnestiewet, binnen EEN
  dag laten ondertekenen, door een collega !


  Maak melding
 23. Nederlander Waar komen de miljoenen toch vandaan?
  Surinamer:: Paramaribo hier ver vandaan!
  Nederlander: Wonen daar ook Super criminelen?
  Surinamer:: Ja daar wonen Super criminelen!
  Nederlander: Vinden Surinamer:s cocaïne lekker?
  Surinamer:: Als ze maar lekker smaken!
  Surinamer:: Paramaribo, Paramaribo, Paramaribo!


  Maak melding
 24. BELACHELIJK ! Uit Starnieuws ontleend: In Nederland zal worden uitgelegd dat Suriname een ‘cash cultuur’ heeft. In de goud-, hout- en vissector zijn er cash dollars nodig. Er komen vliegtuigen uit Nederland en mensen uit Frans-Guyana met cash geld. Dit maakt Suriname tot een risicoland voor witwassen van geld. Veel zaken worden in Suriname nog cash gedaan. Ook zal uitgelegd worden dat hard gewerkt zal worden dat CBvS diverse maatregelen zal doorvoeren om de wet- en regelgeving op financieel gebied aan te scherpen.

  Wat belachelijk om Nederland uit te leggen wat een cash cultuur is. Nederland wil weten vanwaar komt de Euro’s vandaan en van wie is dat geld ? Boefdraad was al geweest met ook een aantal advocaten. Met legbe handen terug. Nu een trucje van Trikt met
  bank figuren. Veel Euro’s komen van Frans Guyana met de smokkelhandel. Benzine, rijst, geimporteerde goederen, importeurs in Suriname doen goede zaken met de buurlanden met de schaarste deviezen. Economen moeten niet alleen met comentaren komen, laten ze ook onderzoeken wat de behoefte is van Suriname met een bevolking van 500 duizend mensen. Hebben ze echt niet zoveel miljoenen deviezen nodig. Wanneer ze gaan onderzoeken gaan ze gauw tot de ontdekking komen, dat de gelden die voor goederen zijn overgemaakt bestemd is voor miljoenen mensen en niet voor 500 duizend mensen. Pe a mone de ?


  Maak melding
 25. De oppositie doet er goed aan alle geldstromen goed in de gaten te houden.
  Ook de zogenaamde adviseurs van deze regering met exorbitant hoge beloningen. Deze kunnen als katvangers worden gebruikt om geld weg te sluizen.

  De NDP heeft veel geld van het volk gestolen en via sluiproutes en sluipprocedures weggesluisd naar landen waarmee zogenaamd mee samen wordt gewerkt en naar landen die Suriname zoveel donaties geven.


  Maak melding
 26. In Sranan is volgens Van Trikt een Cashcultuur !

  Tjaaaaahhhh, Van Trikt heeft net aan oom HOEFFIE,
  minister van Financien,
  ruim 600 MILJOEN CASH gegeven uit de KAS van de
  Centrale Bank van Sranan !

  BEVEL van de Ex-Legerleider, leider van Van Trikt !!

  PS : Meneer Van Trikt is BEWAKER van de waardevastheid van
  onze SRD ! NEKS NO FOUT !!!


  Maak melding
 27. Ndp lijder en zijn meedogenloze gewetenloze roofzuchtige corrupte bende zijn de werkelijke anti Surinamers. Ze moorden, stelen en liegen hun eigen sranangmangs voor. Ongeloofelijk dat dieharde ndp zombies nog kunnen volharden zoals Damsco. Opa taki simpel, ndper’ s zijn als drugsverslaafde bedelende zwervers, maar dan boutgo olo verslaafde paarse schijtvreters.


  Maak melding
 28. Mocht blijken dat Nederland het geld onrechtmatig geconfisqueerd had, dan moet Suriname direcht een schadeclaim van eenzelfde bedrag i dienen want door beslaglegging heeft Suriname geld moeten lenen waarover rente betaald moet worden.


  Maak melding
 29. In de delegstie zit ook iemand vsn Fernandes.
  Hij of zij moet zoete.broodjes bakken
  Trikt zal beterschap beloven
  Nederland heeft de knieval en geeft SU haar geld terug.
  Natuurlijk zullen dwazen roepen:
  we hebben ze geleerd. Ze moesten ons geld teruggeven em meer achterlijk gezwets


  Maak melding
 30. fedi

  dan moet die straathond ook zijn dialyse apparatuur en een paar kilo coke meenemen om daar te surviven en niet vergeten zijn pampers gaat de super econoom adboel ook mee


  Maak melding
 31. voor trikt is het gewoon een snoep reisje
  voor hem is het meer om te gaan met staatsgelden te gaan pronken en zijn vrienden laten zien dat hij carriere heeft gemaakt
  want hij weet dat ze dat besmeurde geld niet zullen los krijgen


  Maak melding
 32. Robert van Trikt gaat binnenkort met de top uit het bankwezen in Suriname naar Nederland.
  Hij zegt om meer duidelijkheid te krijgen in de stand van zaken van de in april 2018 door Nederland in beslag genomen 19,5 miljoen euro.

  Ding bakra no impres foe a delegatie.
  En ook niet van Robert van T.
  Iemand die zo’n functie uit handen van een veroordeelde charlatan, profiteur, moordenaar, drugshandelaar etc accepteert wordt door Nederlandse overheidsfunctionarissen niet voor vol gezien. Ze zullen dit niet openlijk laten blijken. Maar hun daden zullen er wel naar zijn. Reken er maar op.

  Nederland zal erop blijven hameren dat er bewezen moet worden (documenten) dat de 19,5 miljoen op legale manier is verkregen. Dus dat het bedrag geen zwart geld is dat wit moet worden gewassen.

  Van Trikt zegt dat de ‘cashcultuur’ die Suriname kent bij het zaken doen de reden voor is dat er zoveel Euro’s in Suriname in omloop zijn. En volgens hem ook door buurland Frans-Guyana, is er een grote instroom van euro’s in contanten. 
  Geklets.
  Dat zou betekenen dat er door Frans Guyanezen heel veel in Suriname wordt gekocht. En dat klopt NIET. Het toen door Nederland in beslag genomen geld komt zoals een ieder weet van illegale goud verkoop, gelukte drugstransporten, casino opbrengsten, woeker winsten enzv.
  Zoals ook algemeen bekend is in Suriname worden zulke grote bedragen waarover men liever geen belasting betaald, weggesluisd naar een buitenlandse bank of offshore (niet bestaand) bedrijf.
  Suriname werd in 2017 ook in de “Panama Papers” genoemd. Zoek het maar op.

  Ben bang dat Robert van T bij deze poging ook net als Hoefdraad zijn neus hard zal stoten.
  Hoefdraad ging er vorig jaar in stilte naar toe maar bakte er toen ook niets van. Ding bakra takie ‘peh ding papiera deh’ ? Hoefdraad takie “ik kweet het niet hoor”.
  Immers Desi B. bing takie “mie booi Gilmore documenten overleggen dat het allemaal legaal is, is niet nodig hoor”.
  O Robert en Gilmore ook al zet je er nog 10 advocaten op.
  Het zal niet loslopen hoor.
  De 5 advocaten die er nu op zitten hadden al wat duidelijkheid moeten verschaffen. Maar dat gaat niet lukken. Ondertussen blijven de banken deze dure advocaten doorbetalen op kosten van de Surinaamse bevolking.
  Van Trikt wil ook de bekoelde relatie tussen Nederland en Suriname verbeteren.
  O ja. Waarom ? Nederland wint er niks bij hoor.

  En waar Robert van Trikt nu door de mand valt (en wat Gersie had voorspeld) en openlijk toegeeft, blijkt uit het volgende.
  Gisteren zei Van Trikt dat de Surinaamse regering van hem Srd 670 miljoen mag opnemen bij de CBvS.
  Ondertussen is er al Srd 90 miljoen opgenomen.
  Dus monetaire financiering (waar Gersie geen zin in had) is nu door Van Trik een feit geworden.
  Een paar weken geleden wrongen Hoefdraad en Bouterse zich in allerlei bochten om dat tegen te spreken.
  Ook toen er geruchten rond gingen dat Robert van Trikt zoon van Lilian Ferrier de nieuwe directeur van de CBvS zou worden en dus monetaire financiering zou doordrukken werden door Bouterse en Hoefdraad ontkend dat het waar was.
  Leugens op leugens worden er door deze stumpers uitgekakt.
  Denken ze echt dat de bevolking zo dom is ?


  Maak melding
 33. Nederland zal deze nieuwe Governor niet zonder meer op zijn blauwe ogen geloven. Deze inspanning voor wat wisselgeld om in begrotingstermen te praten, terwijl in 10 jaren tijd 100-den miljoenen zijn verdamp c.q.verspild. Su is terug bij af en zelfs erger maar men weigert de waarheid te onderkennen, eigen belang.


  Maak melding
 34. Ik lees nergens in het bericht dat dhr Robert van Trikt met bewijzen naar Nederland gaat.
  Om te laten zien waar het geld vandaan komt.
  Hij gaat wel praten over een bepaalde cultuur.

  Het is boefdraad niet gelukt. Het zal deze poppenspeler van bouta ook niet lukken.
  Ik vind die boefdraad zo een arrogante dombo.
  Hij dacht dat hij door zijn functie als minister van financiën die tata,s overstag zou laten gaan.
  Hij vergeet dat die tata,s dit spelletje als de beste spelen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 35. @Furdon

  “waarom in zo een ernstige zaak gaat de president het niet opknappen, hij speelt toch altijd de redder van suriname”

  Zie je deze hersenloze windbuil met al zijn leugens en grootspraak naar Nederland gaan om ze daar even de les te lezen ?
  Alleen het idee om met zijn stomme ongeloofwaardige koeiekop die kant op te gaan maakt dat zijn anus heel hard gaat pulseren.
  Al zijn toespraken worden voorgekauwd door Hoefdraad en de loopjongens (adviseurs ?) die iets vlotter praten en schrijven dan deze belazerende bejaarde trol.
  “Bouterse speelt de redder van Suriname.” Ja hoor hij SPEELT dat.
  Een echt eerlijk beleid voeren gaat zijn beperkte verstandelijke vermogens te boven.
  In zijn bekrompen denkwijze ziet hij zichzelf als een groot strateeg en politicus. De harde werkelijkheid is dat Bouterse middels bedrog, intimidatie, corruptie en zelfbevoordeling het merendeel van de bevolking uitbuit.
  Bouterse en zijn kruiperige aanhang zijn simpelweg schofterige parasieten.
  Dus daarom dat deze valse laffe manipulator anderen zijn vuile klussen laat opknappen.
  Deze loopjongens doen dit natuurlijk tegen een vorstelijke beloning die ook weer door de bevolking wordt betaald.


  Maak melding
 36. Onmiddellijk een deel van de top arresteren, die verantwoordelijk zijn voor deze misère. Laten ze maar hier brommen en verder hun bek houden.


  Maak melding
 37. Robles 23 maart 2019 at 12:23
  En niemand vind het raar dat land 1 zomaar geld mag vasthouden van land 2?”

  Ik in ieder geval niet.
  Er zijn namelijk spelregels met elkaar afgesproken. 1 van de spelregels is dat je moet kunnen verklaren en bewijzen hoe je aan dat geld bent gekomen. Dit om witwassen van geld verkregen door criminele acties te voorkomen.

  Kun je dit niet dan heb je een probleem.


  Maak melding
 38. @ Robles
  Het zonder meer teruggeven kan Nederland behoorlijk wat schade toebrengen.
  Nederland zal in eerste instantie aan de BIS moeten uitleggen waar dit geld vandaan komt.
  Een antwoord in de trant: uit Suriname is niet afdoende. Nederland kan worden beschuldigd van witwassen.
  Bewijzen, daar draait het allemaal om

  Wat de mannetjes betreft die naar Nederland komen.
  Ze moeten wel snel zijn, want rondleidingen op de wallen behoren binnenkort tot het verleden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES