Surinames minister van Financiën krijgt geldzending niet los

28
Suriname wil belastingovereenkomst met Nederland heractiveren

PARAMARIBO, 6 jun – De geldzending van de Centrale Bank van Suriname blijft voorlopig muurvast in Nederland. Een missie van minister Gilmore Hoefdraad van Financiën kreeg nul op het rekest. De bedoeling was onder meer juridische wegen te bewandelen om het geld los te krijgen tijdens de missie. De conslusie nu is dat het nog even kan duren. “Het is een zeer complexe zaak”, zegt Hoefdraad.

Meer conclusies vallen niet te trekken na de dure missie. “Dat is alles wat ik nu kan zeggen”, zegt Hoefdraad tegenover de Ware Tijd. De bezitters zien hun geld dus voorlopig niet terug. De Centrale Bank van Suriname heeft eerder ook getracht de negentien miljoen euro vrij te krijgen. Bij de Nederlandse justitie zelf wordt rekening gehouden met een periode van enkele maanden.

De justitie is zeer geïnteresseerd naar de herkomst van het geld. Dat Hoefraad een missie heeft ondernomen, kan er niet in bij de politieke partij DA’91. De mssie heeft veel weg van willen bemoeien met justitiële aangelegenheden. De regering en vooral de president had moeten begrijpen dat beïnvloeding of stopzetting van justitiële procedures uit den boze is. De indruk wordt gewekt dat Suriname de aanpak van witwaszaken tegenwerkt.


28 REACTIES

 1. Het is een zeer complexe zaak”, zegt Hoefdraad.

  Boefie maakt het zelf complex….de herkomst kan niet worden bewezen….

  Boefie had zijn huiswerk niet in orde,,,…

  Boefie dacht dat het ook een “bacove winkel” is…


  Maak melding

 2. Het is een zeer complexe zaak”, zegt Hoefdraad de grote crimineel.
  Nederland weet dat het drugsgeld is en waarom pakken ze de drugsbazen niet aan.
  Het arme volk zal van die 19 miljoen weer de dupe van worden.
  Nederland gaat er alles aandoen om het geld in eigen staatskas te stoppen. Die kaolo witte beesten.


  Maak melding

 3. De justitie in Nederland is zeer geïnteresseerd naar de herkomst van het geld. De vraag is heeft de justitie in Nederland de minister Hoefdraad geconfronteerd met het in beslag genomen negentien miljoen euro’s?
  Hoe weet de minister van Financiën of dat geld niet is verwisseld in andere coupures? Heeft de Centrale bank van Suriname de nummers van elk euro opgenomen/genoteerd. De zaak kan een heel andere wending aannemen, als de minister van Financiën tot de conclusie komt dat Nederland het geld heeft verwisseld. Dat heel ding is nu een vertrouwelingkwestie geworden. Het wordt een strijd tussen leven en dood.

  Gegarandeerd het wordt een politieke strijd tussen Nederland en Suriname.
  Ik denk ook niet dat het Nederland zal lukken als het zover mocht komen. Die Hollanders zijn gewoon bezig Suriname te pesten.
  Dit moet een dure les zijn voor de regering Bouterse en de toekomstige regeringen. Suriname moet nu volwassen worden en geen amateuristische zaken doen met vijanden.
  Nederland heeft Suriname nu niet nodig om te overleven.

  Als Bouterse en de rest meer dan negentien miljoen euro’s aan steekpenningen hebben ontvangen van Ballast Nedam dan is het meer dan redelijk om aan Nederland te zeggen. Je mag die negentien miljoen euro’s houden zolang je maar wilt, wij (Bouterse en Consorten) zullen zorgen dat Suriname niet in verlegenheid wordt gebracht door niemand en Nederland ook weer niet.


  Maak melding

 4. Nederland kent wetten en regels waar een ieder zich azaken zijn.
  Hoefdraad dacht dus echte echt dat hij in een kolonie van Duriname zatan moet houden. Ja ook de minister president en de kamerleden, ook normen kennen ze in Nederland.
  Suriname is een poptji patoe niks noemen en waarden niks wetten en regels. Ja zelfs de president en zijn omgeving (zelfs zijn zoon en stiefzoon Meriba en zijn schoonzoon Hoefdraad) hebben schijt aan wetten en regels.
  Hoefdraad zijn gedachte was kennelijk “misschie kan ik de officier van Justitie omkopen zoals Ballast Nedam mijn schoonvader heeft omgekocht evenals sardjoe en Wijdenbosch”.
  Hij maakte de grootste vergissing dat in nederland de rechterlijke macht en de regering twee gescheiden


  Maak melding

 5. Zo te zien,weet ook de regering niet van waar het geld gekomen is.De bronnen van het geld schijnen nog duisterder te zijn dan het handel en wandel van de president en de berm achterban.Er is geld gestuurd door de Centrale Bank en die weet niet of Graanoogst,Bouva of Dulcine het geld gestort heeft.


  Maak melding

 6. In Nederland moet elke geldtransactie transparant zijn.Waar komt het geld vandaan en waar gaat het naar toe.En op welke wijze heeft men het geld verkregen.En deze regels gelden voor een ieder.Van hoog tot laag.En zo hoort het ook.


  Maak melding

 7. Wat had hij gedacht? Met een of ander lulverhaal het geld vrij krijgen zonder bewijzen?
  Alleen in Su kom je weg met een kul verhaal dat nergens op slaat.
  De rest van de wereld lacht je vierkant uit. Dodsonneren kan alleen in Suriname en shithole countries als Venezuela


  Maak melding

 8. Schoonzoon lief,
  En ik heb je nog zo op het hart gedrukt om je door mijn (p)uzi te laten vergezellen.
  Yu ede tranga; nu ben ik al mijn geld kwijt.


  Maak melding

 9. Hahaha geen NDP voedselpakketten dit jaar, de volgelingen moeten nu noodgedwongen verstandig stemmen als er geen vreten uitgedeeld gaat worden. Goedzo NL, houd het geld maar achter, kunnen die koffiebonen in ons Suriname hun hersens, als ze al daarover beschikken gaan gebruiken, om erover na te gaan denken dat de regering Bouta, de grootse drugscriminelen zijn, en over de hoofden van onze achterlijke en zeer domme burgers gewoon hun eigen zak spekken.Suriname negatief in beeld brengen is hun grootse missie.


  Maak melding

 10. De regering slaagt er steeds weer in vriend en vijand te verrassen met knulligheid. Waarom reist een delegatie af naar Nederland als niet vooraf is onderzocht of er een goede mogelijkheid is om succes te boeken. En dan nog wel een delegatie onder leiding van de minister van financiën. Op alle fronten glijdt men verder af, onbenulligheid in optima forma.


  Maak melding

 11. Boefdraad wilt zich gaan meten met die Bakkara’s.

  Jongen boefdraad, je denkt dat je te maken hebt met amateurs;

  Die bakkara’s gaan nu de duimschroeven aandraaien en wie weet tot confiscatie over gaan.

  Je familie heeft wel mazzel, hun erfenis is veiliggesteld.


  Maak melding

 12. De staat Suriname zal jouw en je familie nog ter verantwoording roepen.

  Al die gronden en bezittingen in het buitenland heb je immers niet met je salaris gekocht.


  Maak melding

 13. Nu weet bijna de hele wereld dat de ndp regering een criminele drugsorganisatie is met aan het hoofd een bij verstek veroordeelde drugs crimineel, wiens zoon ook voor drugssmokkel vastzit in de VS. Men moet letterlijk en figuurlijk paars misdadig van aard zijn of gewoon knettergek om nog te hopen en geloven dat de dwaas Bouta, Boefie en het gros der paarse marionetten het volk tot een zegen zijn. Alleen maar onrust, onvrede, armoede, moorden, drugs, fraude bij de komende verkiezingen, roofovervallen, diefstallen, schaarste aan uien, knoflook, aardappelen, bouwmaterialen, elektrische apparaten, onderdelen etc. Maar nog meer zelfverrijking door Bouta, Boefie en rovende paarse elite didibri adviseurs. Oerdomme paarse paria. s verworden moordenaar, drugssmokkelaar, rover, oplichter, dief, awariedomrie etc.

  Vrouw doodgeschoten bij pompstation Magentakanaalweg. Door een ndper.
  Ontkennende roofverdachte kijkt aan tegen vijf jaar straf, ook een ndper.
  Man aangehouden wegens mishandeling. Alweer een ndper.
  Winkeldief aangehouden met 9 pakken kaas. Nogmaals een ndper.
  Criminelen bewerken slachtoffer met mes. Allemaal ma pima ndper’ s.
  Gronden aanwezig voor optreden politie in zaak ndp pastor. En zal het maar blijven doorgaan en stijgen met onberechte misdadiger aan de macht, dankzij een paars misdadig van aard zijnde vervloekt oerdom volk, de ma pima ndper’ s.


  Maak melding

 14. @Boefdraad Holland a no paradijs,
  Wat nu ???????????? Kan je wel rustig slapen? Geen nachtmerrie???
  Droom lekker verder in Surimaribo .
  Maak geen grap met de Nederlandse regering,ze pakken een ieder op.


  Maak melding

 15. maar het maakt toch niets uit dat wij 19 milioen kwijt zijn het is toch boefdraad paisa. trouwens waar maken wij ons toch zorgen om. al die landverraders in nederland versturen per jaar rond de € 160 milioen naar ons toe. daarom werken wij niet en zijn zo lui als een aardvarken .omgerekend is het rond de srd3000.langleve de domme nedsuris. laat ze maar sturen .

  tjee


  Maak melding

 16. GEE KINDERBIJLSAG
  jammer
  NDP ers hebben veel kinderen gemaakt……. zoon BOUTA is een voorbeeld

  kinderen weten zelf niet wie de papa is

  GEEN geld
  GFeen kinderbijslag

  Verkiezingsstunt kinderbijlsag gata omhoog………………………

  Tollie gaat ook omhoog en naar binnen


  Maak melding

 17. Die Boefdraad schijt een buffel.
  Hij zit nu met een heel groot probleem. Misschien overweegt hij zelfs om met de noorderzon uit Suriname te vertrekken. Reden: ik denk dat enkele onfrisse figuren in Suriname niet alleen zenuwachtig maar ook boos zijn geworden. Boefie: Run for your life.
  Suriname was te hoog gegrepen voor jou en je had je ook iet met duistere zaken moeten inlaten.


  Maak melding

 18. In eerdere berichtgevingen wisten de banken weinig over dit geld. Opeens worden er allerlei banken bij gehaald, die hiervoor niet genoemd werden. De Cambio’s kregen de schuld en de ondernemers voor hun in en export gebeuren. Er wordt dan aangenomen dat er directe bewijsstukken zijn die overlegd kunnen worden aan Nederland. Nederland zoekt alles tot de bodem uit. Je hele darm wordt onderzocht, tot aan je darm inhoudt en je anus. De waarheid zal aan het licht komen.
  Zolang dit bedrag niet op de juiste manier verantwoord kan worden, zal Nederland zijn poot stijf houden. Zij halen het onderste uit de kan en dat is goed.
  Het witwassen van drugsgelden is strafbaar. Boefdraad en kornuiten in jullie driedelig pak met stropdas hebben jullie geen enkele indruk gemaakt op de Nederlandse Justitie en douane. Wat jullie wel hebben laten zien is hoe achterlijk en dom jullie zijn. In Nederland heerst een heel ander klimaat van het besturen en de misdaad aanpakken. En wie heeft de tickets betaald voor jouw en je hele delegatie?? Poppenkast spelen jullie hier in ons land en bakken er geen ene shit van. Je rent achtergeld aan waarvan jij zelf niet weet waar het precies vandaan komt. Maak je niet tot een lachertje want dat ben je al.


  Maak melding

 19. Bouta heeft weer bewezen dat hy voor de zoveelste keer suriname letterlijk naar de afgrond heeft gebracht!
  Go please bouta ga rusten man!
  Behoed u su voor verdere afgang!


  Maak melding

 20. Als het geld naar China moest waarom moest de cash eerst naar NL toe? Het had meteen naar China gekunt.Alleen als de biljetten namaak zijn zou de Chinezen ze weigeren. Of zouden de Chinezen het geld op een Europeze bank willen hebben als eerste stap can de betalingen?


  Maak melding

 21. Hiermede wordt duidelijk dat je in China zwart geld kan witten. Suriname kan dus overduidelijk geen bancaire zaken met Nederland doen, dus wordt het geld via een omweg gewit. Ik denk dat Suriname hiermede heeft bewezen dat zij het allerdiepste punt heeft bereikt. Lager als dit kunnen we niet meer vallen.Weg met DDB en zijn bende.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.