Particulier wil woonprojecten Surinaamse overheid niet meer beheren

8

PARAMARIBO, 6 jun – “Na jarenlang geconfronteerd te zijn met problemen en omdat de overheid niet bereid of niet in staat is daarin verandering te brengen, heeft de stichting besloten de dienstverlening te beëndigen vanaf één juli 2018.” Dit schrijft woonstichting Sekrepatu aan bewoners van het woningbouwproject Richelieu in Commewijne. Het beheerderswerk dat werd verricht, verliep via een overeenkomst met de overheid. Sekrepatu stopt ook met het werk op de projecten te Hanna’s Lust, Waterland en Leiding 10A.

De samenwerking is in 2011 aangegaan als onderdeel van de grootste plannen voor sociale woningbouw. De directe aanleiding vormt de stroom klachten van bewoners. Volgens de Ware Tijd kreeg de stichting voortdurend te maken met ontevreden bewoners. Het ging veelal om werk dat volgens afspraak verricht moet worden door het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie.

Maar als het werk niet geschiedde fo verkeerd werd gedaan, kreeg Sekrepatu de schuld. Het betreft onder meer het onderhoud van bermen en waterafvoerwegen. De bewoners vinden het niet kunnen dat ze maandelijks een bepaald bedrag moeten neertellen voor onderhoud, maar dat er niets gebeurt. Volgens de overeenkomst is Sekrepatu belast met het ‘coördineren van het sociaal beheer’ van de projecten.


8 REACTIES

 1. In Su wordt per dag bekeken wat er gedaan moet worden. Vervolgens wordt het voorlopig terzijde geschoven, totdat de nood zo hoog is dat er gestaakt wordt, of dat men er op andere wijze de brui aan geeft.
  Dan komt de betrokken minister “in actie”
  Dit noemt men regeren.
  Mijn grootmoeder gebruikt dit woord ook, maar dan niet in de betekenis van: het land leiden. Ik weet niet meer precies wat het ook al weer betekent


  Maak melding

 2. Om dit soort situaties te voorkomen moet het volk in Suriname tot het besef komen dat het roer 180 graden om gegooid moet voren bij de komende verkiezingen. Surinamers neem het hef in eigen handen en kies de juiste leiders anders stevenen wij af naar de afgrond.


  Maak melding

 3. Suriname is net als een vulcaan ,het staat op uit barsten.
  Die sneeuwbal is aan het rollen en niet meer te stoppen ,en als je Robg en parbo mag geloven komt het allemaal goed als de crisis voorbij is , de boven genoemde heren ,het prachtige steen rijke land ,is door jullie leiders naar gallemisse geholpen ,en paars vind het nog fijn ook stelletje massochisten.
  HET GELD IS OP ,ALLEEN BESEFFEN ZE HET ZELF NOG NIET.
  VAN AF NU WORD ELKE STAP EN HANDELING IN DE GATEN GEHOUDEN.
  MAAR ZOUTVLEES EN RIJST DOET WONDEREN ,SCHONE TAAK VOOR DE OPPOSITIE
  OM HET NOU EENS IN JIP EN JANNEKE STIJL AAN DE LAGER OPGELEIDE UIT TE LEGGEN DAT DAT VOEDSEL PAKKET MORGEN OP IS
  OM vervolgens met honger wakker te worden.goh wat is die bouta toch goed voor ons.
  NEE DUS


  Maak melding

 4. WANNEER WORDT KINDERBIJSLAG UITBETAALD.

  TIJDENS VERKIEZING
  KINDERBIJSLAG GAAT OMHOOG

  vEEL KINDEREN GEBOREN…..VEEL GENEUKT….NU GEEN KINDERBIJSLAG

  SRANANG MAN WORDT WAKKER………………………

  MINISTERS GAAN WEL OP REIS………….


  Maak melding

 5. In sommige woongemeenschappen in een ver ver land van Su worden gemeenschappelijke belangen van een woon gemeenschap zelf bekostigd en beheerd. Iedereen is verplicht deel te nemen in dat gedefinieerde soon gemeenschap. Bet lukt aardig met werkende huiseigenaren. Geen ervaring met niet werkende modders met veel kinderen als huiseigenaren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.