zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSmerige supermarkt met kikkers onmiddellijk gesloten in Commewijne

Smerige supermarkt met kikkers onmiddellijk gesloten in Commewijne

-

Does Travel - naar Suriname

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst in Suriname (MGD) hebben op donderdag 25 april een supermarkt aan de Commissaris Roblesweg in Nieuw-Amsterdam onmiddellijk gesloten.

Dit vanwege onhygiënische toestanden en het niet naleven van de vergunningsvoorwaarden.

Bij controle door de bestuursambtenaren is gebleken dat de hygiëne in en rondom de zaak zeer slecht is, waardoor terstond overgegaan moest worden tot sluiting van de zaak. Er zijn zelfs levende kikkers aangetroffen zoals op de fotocollage te zien is.

De zaak is in opdracht van districtscommissaris Mohamedsafiek Rajab tot nader order gesloten.

Bekijk hier meer foto’s van de aangetroffen situatie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Heej, levende kikkers zijn geen probleem. Doordat kikkers door hun huid drinken, vocht naar binnen krijgen, dient hun omgeving schoon te zijn. Dode kikkers, ja. Dat is problematisch!


    Maak melding
  2. Het kan ook dat zij een kwekerij hebben, want kikkers worden ook opgegeten ik zag ze in een emmer in New York, die waren zwart heel gek wat is t probleem om je zaak te onderhouden, dan huur je desnoods een schoonmaakster in om de boel te onderhouden, t is zeker die winkel in de bocht op de hoofdweg erg mang.


    Maak melding
  3. niet alleen smerig
    maar gewoon standaard regels die niet nageleeft worden
    producten mogen zowiezo niet direct op de grond geplaatst worden vanwege condens vocht of insecten
    en dan die bevroren rauwe kip in een smerige bak, op de grond, bij een open raam? en dan ook nog kikkers erbij? kikkers eten inecten, dus je kan ook diverse insecten op dezelfde plaats verwachten
    wat me ook opvalt aan de meeste winkels?
    ze zijn totaal niet goed gebouwd om een winkel te zijn, alle aansluitingen en leidingen liggen open en bloot, want het onderhouden en schoonhouden al veel lastiger maakt
    lampen hangen op meer dan 3 meter hoog? hoe ga je dat schoonhouden?
    verpak je voeding? dan dien je daar een schone hygienische plek voor te hebben, wat ik nog nooit in geen enkele winkel heb gezien
    ze doen het op de grond, zittend op een krat parbo


    Maak melding
  4. Dre 26 april 2024 Bij 06:19
    Heej, levende kikkers zijn geen probleem. Doordat kikkers door hun huid drinken, vocht naar binnen krijgen, dient hun omgeving schoon te zijn.

    diverse kikkersoorten hebben een giftige huid
    dus hoe bedoel je geen probleem?
    weer een roepende in de woestijn zonder enig verstand


    Maak melding
  5. Smerigheid ten top! Die todo’s was een tijdje standaard bj families in de handel anderen hadden een slang. Als kind hoorde ik verhalen dat kinderen geestelijk werden geofferd aan de todo of slang. Aan de Saramacca straat woonde een soort moksi djoe gezin wij waren vaak in de de Ladesmastraat bij (bafamirie) om te gaan kijken of we die man zouden zin ie een slang diende. Hij droeg volgens de verhalen een korte broek en had veel ringen. (Onze bigisma’s spraken Saranangtongo en dachten da we ze niet verstonden wan in die tijd was het een taal die volgens hun slecht was voor je ontwikkeling.) We hebben die man nooit gezien want we waren zelf bang dus als we beweging zagen renden we weg.


    Maak melding
  6. Hoe hygienisch werkt Pakitow en hoe netjes is zn werkomgeving?
    Op Koningsdag hebben mensen een voedselvergiftiging opgelopen maar niemand weet of et door de saté of kippenvleugeltjes kwam.

    Meerdere mensen zijn ziek geworden na het bezoeken van Koningsdag in Berkel en Rodenrijs, meldt de GGD Rotterdam-Rijnmond. Ze kregen maag- en darmklachten die gepaard gingen met overgeven en diarree. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NWVA) is een onderzoek naar de besmetting gestart.
    De negen mensen die zich bij de NVWA hadden gemeld, vertelden dat tientallen mensen uit hun omgeving ook klachten kregen. Bij de meeste mensen waren de klachten van korte duur. Wel zou de infectie zeer besmettelijk zijn geweest.
    De GGD vraagt mensen die op de Koningsdag van Berkel en Rodenrijs zijn geweest een vragenlijst in te vullen via de site van de gemeente Lansingerland, waar Berkel en Rodenrijs onder valt. “Het is belangrijk dat zowel mensen mét als zónder klachten deze vragenlijst invullen”, meldt de GGD.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES