zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAmoksi weigert inhoudelijk in te gaan op rechtshulpverzoek om Brunswijk te horen

Amoksi weigert inhoudelijk in te gaan op rechtshulpverzoek om Brunswijk te horen

-

Does Travel - naar Suriname

Justitie in Nederland heeft een rechtshulpverzoek gestuurd naar Suriname om vicepresident Ronnie Brunswijk in de komende maanden te horen over een partij goud ter waarde van 6 miljoen euro, welke in de villa van Siegfried ‘Piet’ Wortel lag.

Dat verzoek ligt inmiddels bij de Surinaamse minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi. De bewindsman bevestigde woensdagavond op een persconferentie na de Regeringsraadvergadering (RRV) dit rechtshulpverzoek uit Nederland te hebben ontvangen.

Maar, stelde hij, het is geen cultuur in Suriname dat rechtshulpverzoeken die gestuurd worden, zo openlijk worden gecommuniceerd.

“Wat dat betreft, als het Openbaar Ministerie wil ingaan op de rechtshulpverzoeken die zij krijgen, dan mogen ze dat. Ik krijg ze, ik handel ze af en ik stuur ze terug. Wat ik wel kan aangeven is dat ik op dit moment alle rechtshulpverzoeken die zijn ingediend door het Openbaar Ministerie, heb afgewerkt. Dus ik heb ze teruggestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Als Nederland, tenminste het ministerie van Justitie en Veiligheid, openheid wil geven over rechtshulpverzoeken die ze in behandeling hebben gestuurd naar Suriname, dan kunnen zij dat bekendmaken. Maar dat is een relatie tussen Openbaar Ministerie Suriname en Openbaar Ministerie Nederland. Dus ik ga geen bekendmaking doen over welke rechtshulpverzoeken ik allemaal binnenkrijg”, benadrukte Amoksi.

Brunswijk heeft eerder in een verklaring toegegeven dat de partij goud, welke in de villa van Wortel lag, van hem is. De partij goud kwam naar voren in de lopende zaak in Nederland tegen Wortel. In november vorig jaar zei Brunswijk nog dat indien Nederland hem wenst te horen, zij dan een rechtshulpverzoek moet indienen.

“Laten ze hier komen en laat me ze zeggen wat ik ze moet zeggen”, zei Brunswijk toen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
  1. WTF Amoksi dat moet je gewoon doen als het gevraagd word . AMOKSI moet per direct OPSTAPPEN , het is duidelijk dat ie Crimineel Koniong Brunswijk beschermd wat een vieze gore set van hem.
    Ik hoop dat men het ontslag eist van deze lelijke man.


    Maak melding
  2. A moksi dis fokop, geloof mij zolang dit soort mensen voor het zeggen hebben komt Su geen mm vooruit. Roven alles leeg om zelf als koning te kunnen leven.


    Maak melding
  3. De populaire gezegde ” TIME WIL TELL”is nu vn kracht bij kawtere. Niemand ontloopt zijn/haar lot . Jarenlang gerotzooid n nu moet die bankrover verantwoording afleggen.
    Net als bouterse gaat deze hond zich niet onderwerpen aan wet n recht .
    NEERGEKNALT TIJDENS ARRESTATIE.STRONT AMOKSI VOLGT.


    Maak melding
  4. Dat je in verband word gebracht met topcrimineel Piet Wortel, zegt genoeg over je reputatie. Dat je daarbij ook nog vice president bent, geeft het land een slecht imago.
    ZE Chan kan bij zijn bezoekjes in het buitenland luchtverfrisser ‘zeven zwanen,’ gebruiken echter, 6 van die zwanen zijn dood, dus blijft er altijd een naar luchtje achter…


    Maak melding
  5. Het is een hele bende in Sur. Op welk feest was pres?? Van de gewezen vrouw van Sege bai.
    Dus dit van Amoksi en Brunsie kan er ook bij. Wet, regel, orde is er niet in Sur


    Maak melding
  6. Ai famiri, de grote vraag is natuurlijk, wie heeft een enorme boost gegeven aan de bende?
    What about, de grondleger,…. D.D. Bouterse!!!

    En Amoksi,… ja hij kent geen cultuur van misschien,… RECHTVAARDIG HANDELEN?
    Ai boi, het zit haast in de genen van sommige lijders, om crimineel te zijn en criminele aanhang te hebben.

    Gao de wi fesi mang.


    Maak melding
  7. @Debby,
    Franse krant brengt cocaïnevluchten naar Suriname in beeld
    18 april 2023
    De journalisten van Le Monde stellen vast dat Suriname ‘een narcostaat’ is. Rond onder meer oud-president Bouterse en vice-president Ronnie Brunswijk is een crimineel netwerk gebouwd dat de importen van de drugsvluchten mogelijk maakt. Ook Joël Martinus “Bordo”, een nauw contact van Brunswijk, wordt genoemd. Bordo is in Frankrijk veroordeeld voor het leiden van een netwerk van cocaïnesmokkelaars die vanuit Frans-Guyana naar Parijs vliegen.

    Op de vluchten van Suriname naar Amsterdam is de controle zeer streng, waardoor smokkelaars voor de luchtroute kiezen voor Frans Guyana.

    Bolletjesslikkers
    Frankrijk heeft een probleem met cocaïnesmokkel vanuit Frans Guayana. Dat Franse gebiedsdeel heeft een grens van ruim 500 kilometer lang met het oosten van Suriname.

    Er is een dagelijkse vlucht van Cayenne naar vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs. Bolletjesslikkers uit Suriname steken de grensrivier de Marowijne over en reizen per taxi vanuit St. Laurent naar de luchthaven. Voor een kilo cocaïne krijgen de koeriers een bedrag tot 1.500 euro betaald. Veel worden er gepakt. Ze krijgen in Frans Guyana doorgaans enkele jaren celstraf.

    De smokkelaars zorgen ervoor dat er per vlucht meerdere bolletjesslikkers reizen zodat het risico is gespreid. De controle op vliegveld Félix-Éboué is niet toereikend om iedereen te controleren. Soms gaan er wel 50 bolletjesslikkers mee op een vlucht naar Parijs.


    Maak melding
  8. Als de Surinamers werkelijk een beter Suriname willen dan moeten zij kiezen voor verbetering in politiek Suriname !

    Verbetering en Hervorming dat is een Progressieve keuze.

    En het begint bij het distantiëren van criminele leiders.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  9. Zoveel commentaar hier in de reacties. Volgens mij heeft de minister niets verkeerd gezegd. Het is niet gebruikelijk dat het ministerie en het OM mededelingen doen. Hoewel het vrijstaat te reageren, ook voor het Nederlandse ministerie als het OM daar.
    Gevalletje AVI lezen….


    Maak melding
  10. Ik Holland wil het goud hebben net als het sigaretten geld van de vorige regering die we in beslag hebben genomen. Zo worden we in Holland nog rijker.


    Maak melding
  11. Ik hoop dat de belastingdienst in Suriname al aan het rekenen is en actie onderneemt om de vp een aanslag te sturen nav dat goud waarvan hij toegeeft dat het van hem is/was 6 Miljoen euro is heel veel Surinaamse Dollar en indien het goud niet weer boven water komt is de vp faya met zijn verklaring bij de notaris.
    Mijn opvoeders waren beedigde Ambtenaren en ze mochten geen neven inkomsten hebben. De vp bewijst dat hij overal schijt aan heeft ook aan een eed.
    In Vlissingen is er hasj gevonden in een pakket naar Suriname.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES