zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWortel zou voor miljoenen aan goud thuis hebben; zegt dat het van...

Wortel zou voor miljoenen aan goud thuis hebben; zegt dat het van vp Brunswijk was

-

Does Travel - naar Suriname

In de lopende zaak in Nederland tegen Siegfried ‘Piet’ Wortel kwam afgelopen week naar voren dat hij voor miljoenen aan goud tot zijn beschikking zou hebben in zijn villa in Suriname. Dit zou onder andere blijken uit foto’s schrijft het Algemeen Dagblad.

Volgens de krant vielen Surinaamse opsporingsdiensten twee keer binnen bij zijn woning in Paramaribo, in de hoop het edelmetaal te vinden. Dat gebeurde half mei dit jaar maar ook vorig jaar mei.

Wortel, die nog steeds in een Nederlandse cel zit, zou in een verklaring bij de politie hebben aangeven dat het goud niet van hem was, maar dat hij het voor vicepresident Ronnie Brunswijk moest verkopen. De verkoop van het goud lukte niet, waarna Wortel weer nieuwe zogeheten goudstaven zou hebben ontvangen, schrijft het AD.

Bij de invallen in zijn woning werd nooit goud gevonden, omdat hij volgens justitie vlak voor een politie-inval werd getipt. “Daags voor de doorzoeking werden die uit het huis gehaald. Blijkbaar kan de verdachte interveniëren in het justitiële proces in Suriname”, zei de Nederlandse officier van justitie onlangs tijdens een zitting.

Opmerkelijk is dat er tijdens de doorzoeking in zijn woning een vertrouwelijk document werd gevonden te wete het antwoord van de Surinaamse autoriteiten op het officiële rechtshulpverzoek van Nederland voor de doorzoeking.

Wortel die in maart eerst op Aruba werd aangehouden en niet lang daarna zou worden vrijgelaten, werd plotseling opnieuw opgepakt op verdenking van witwassen. Volgens de Nederlandse justitie zou hij drugsgeld hebben gestoken in goud. Afgelopen week werd duidelijk dat hij in ieder geval nog drie maanden langer in de cel blijft.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Nu begrijp ik waarom deze regering de criminele ndp ambtenaren wil ontslaan.
    De criminaliteit is diep geWorteld is Suriname.
    A keti no keti iti


    gemodereerd
  2. Als het werkelijk zo was dat RB goudstaven aan PW heeft gegeven om (te verkopen?) dan zal PW wel zo slim zijn om ze niet op te slaan op een bekende plek. Maar als ze gevonden worden dan is PW ze kwijt maar zeker ook RB en dat zullen ze beiden niet leuk vinden. About dat document is de som nog steeds 1+1=2.
    Apintie draait de plaat SMEERGELDEN


    gemodereerd
  3. Jullie hebben geen goud gevonden dus gelul.
    Onderzoeken jullie witwassen van de regering.


    gemodereerd
  4. En wat is de reactie v brunswijk op deze beschuldiging.
    Je vertegenwoordiger zegt dat je niet reageert op nieuwsberichten. Dat is natuurlijk grote onzin.

    Dit is jullie leider abop. Mie hoop oeng besef dat if a regering fadong, a mang na wanted. A mang no fadong moro ondro regerings-bescherming.
    Deng papira ei sdong waktie fo loos a mang.

    Dus… vp, clean your slate before it’s to late.
    Zelf geloof ik er niets van. Is een setup v bouta.

    Het gaat goed met mijn sranan tongo of niet dan. Ihk van kk, crashcourse.


    gemodereerd
  5. Nederlanders op zoek naar goudstaven in suriname. Alsof er in suriname goud aan bomen groeien. Kawtere verhaal. Ronnie brunswijk heeft al zoveel gouden tanden wil hij nu gouden neusring of nagels of gouden haren verhaal geurtje.


    gemodereerd
  6. (Red.) “Wortel zou voor miljoenen aan goud thuis hebben; zegt dat het van vp Brunswijk was.”
    —————————————————————————————-

    Indien dit werkelijk op waarheid berust, dan dient deze regering per direct ontbonden te worden en nieuwe verkiezingen uit te schrijven!


    gemodereerd
  7. Ronny Brunswijk heeft in Nederland geen goede naam en hij heeft een veroordeling aan zijn broek hangen. Wat denkt Piet Wortel ermee te bereiken als hij Ronny Brunswijk als eigenaar van goudstaven, die witgewassen moeten worden, te noemen? Als je in Suriname de naam Brunswijk laat vallen, durft een rechter zonder ballen je misschien niet aan te pakken, maar Wortel zal toch niet denken dat de naam R. Brunswijk noemen in Nederland,tot strafvermindering zal leiden?


    gemodereerd
  8. debby , jij zal wel wit gewassen zijn , zwart is verdwenen of ben jij nu een zebra , zwart-paars-wit- paars-wit-zwart , jij houdt van paars-zwart goud en van een wortel he , dus niets hoeft onderzocht te worden , dus er valt niets meer te lullen he , trouwens hou jij van wit-zwart , is wel zoutig hoor


    gemodereerd
  9. Het is geen toeval meer. Het is dezelfde bende die Hoefdraad heeft laten vluchten en hem beschermd.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES