Voortvluchtige Piet Wortel op luchthaven Aruba aangehouden

13
Voortvluchtige Piet Wortel op luchthaven Aruba aangehouden

De Landelijke Eenheid van de Nederlandse politie heeft vanmorgen bevestigd dat Siegfried ‘Piet’ Wortel woensdag op Aruba is opgepakt. De 53-jarige Wortel vertrok gisteren vanuit Suriname naar Aruba en werd daar door het team FastNL van de Dienst Landelijke Recherche aangehouden.

De in Nederland geboren Surinamer werd door de Nederlandse opsporingsdiensten gezocht omdat hij nog een gevangenisstraf van bijna drie jaar heeft openstaan. Bij de paspoortcontrole op Aruba stond de politie hem op te wachten.

Wortel werd destijds door het Nederlandse Openbaar Ministerie gezien als ‘de onbetwiste leider’ van een drugsorganisatie, die zich jarenlang bezighield met cocaïnehandel.

In maart 2014 werd hij door de Rotterdamse rechtbank tot een gevangenisstraf van zeven jaar veroordeeld voor drugstransporten en deelname aan een criminele organisatie. Op verlof vluchtte hij naar Suriname, waardoor hij de rest van zijn straf niet uitzat.

Volgens De Telegraaf was bij het speciale team dat voortvluchtigen opspoort, informatie binnengekomen dat Wortel het vliegtuig zou nemen naar Aruba. Er werd door het Openbaar Ministerie direct een rechtshulpverzoek ingediend voor zijn aanhouding.

Op de internationale luchthaven Koningin Beatrix stond de politie hem op te wachten. Hij zit nog vast op Aruba en zal binnenkort waarschijnlijk naar Nederland overgebracht worden om de rest van de straf uit te zitten, schrijft de krant.

13 REACTIES

 1. Nu zijn compagnon en mede drugsveroordeelde misdadiger DDB nog. Heeft ook nog 11 jaar uitstaan in Nederland. Opruimen die coca-ratten.
  gemodereerd

 2. Wortel is geen in Nederland geboren Surinamer. Toen Wortel in 1969 geboren werd bestond de Surinaamse nationaliteit niet. Alle Nederlandse onderdanen in Suriname hadden gewoon de Nederlandse nationaliteit, we kunnen daarom aannemen dat zijn ouders, afkomstig uit Suriname, ook de Nederlandse nationaliteit hadden, Piet Wortel is daarom net zo Nederlands als Geert Wilders.
  gemodereerd

 3. Deze hardwerkende Hollander dacht zeker dat de jongens in Nederland zijn handel en wandel niet in de gaten houdt. Ik wist wel dat dit soort gespuis niet zo slim is. Nu maar hopen dat je nooit meer verlof krijgt.
  gemodereerd

 4. Ik ken er nog één, onze zeer gewaardeerde VP, de heer Brunswijk, voor enkele dagen onze president.
  gemodereerd

 5. Een klikspaan uit Su wilde witte voetjes maken bij witjes?????
  Hij komt zo weer naar Su.
  Niet slim om naar Aruba te gaan.
  gemodereerd

 6. @ flyer

  Wie moet DDB dan gaan halen ? De enigsten die dat staat zijn, zijn the Yankee’s.
  No wan Sranan man no mang doe dati, wan dan breekt de pleuris los.
  De Rechters zowel de Militaire krijgsraad, krijgen het niet voor elkaar.
  Zo slap zijn ze of ze genieten van hem, op financiele vlak. Zelfs de huidig
  Pres kan er niks aan doen, die is zelf niet in staat zijn rechterhand in toom te
  houden. Kort samen gevat, zijn beleid tav de misdaad bestrijding is 0,000000000000000 % Wo siting kon mi Mars, soso mofo gimie wan K@ brik.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. Flyer allemaal helden volgens rob en allemaal heren volgens pony.
  🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎, hehehe
  gemodereerd

 8. klopt flyer , maar hier in Suriname wordt ddb beschermd en zal niet uitgeleverd worden , jusitie hier zijn angsthazen als ze de naam ddb horen schijten ze al in hun broek , daarom werd er zaterdag niet ingegrepen bij ocer waar meer dan de 50 personen waren , en de meesten hadden geen mondkap op , dus flyer we zitten nog jaren met die massamoordenaar opgescheept , of covid heeft zaterdag zijn slag geslagen
  gemodereerd

 9. De man die Bouta heeft geklapt in zijn gezicht. De nieuwe baas van Suriname, is nu het geofferde lam
  gemodereerd

 10. Moest ie helemaal naar Belize gaan om te ✍️ hiervoor?
  Wist dat die overwinningswandeling niet voor nix was. Uiteraard met hulp vd yankees. Like Holland cares they don’t.

  The Yankees do. Zuid Amerika is nu aan de beurt. Midden oosten is grotendeels reeds in handen.

  Dies na schaken tap hei niveau
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.