zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOM Nederland gaat vp Brunswijk horen als getuige in zaak Piet Wortel

OM Nederland gaat vp Brunswijk horen als getuige in zaak Piet Wortel

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk zal door het Nederlandse Openbaar Ministerie worden gehoord in de witwaszaak tegen Piet Wortel. Het verhoor gaat over de miljoenen aan goud die worden gelinkt aan Wortel.

Wortel zou voor miljoenen aan goud in zijn villa in Suriname hebben liggen, hetgeen onder andere zou blijken uit foto’s. Bij een politie-inval werd nooit een kilo van gevonden, omdat hij volgens justitie vlak voor een inval werd getipt.

Hij verklaarde bij de politie dat hij het goud voor vicepresident Ronnie Brunswijk moest verkopen. Die miljoenen aan goud die stonden op foto’s op zijn telefoon waren dus niet van hem, maar van Ronnie Brunswijk.

Het Openbaar Ministerie (OM) noemt de uitleg van Piet Wortel ‘hoogst ongeloofwaardig’, maar gaat nu toch werk maken van het horen van Brunswijk. Dit zal ergens in de komende maanden moet plaatsvinden.

Vanwege de nodige zorgvuldigheid zal het getuigenverhoor van Brunswijk plaatsvinden bij een rechter-commissaris schrijft het Algemeen Dagblad vandaag.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
  1. Heeft het wel zin om hem te verhoren? Denk je nou echt dat hij dan de waarheid gaat opbiechten.


    gemodereerd
  2. Komen die bakra’s nou hun eertijds zo opgehemelde Robinhood en bevrijder van SU ondervragen,waarom nemen jullie hem niet direct mee voor een onderscheiding voor bewezen diensten aan NL en SU.


    gemodereerd
  3. @@@Jampa:::::Brunswijk was de persoonlijke lijfwacht van Desi Bouterse, die in de jaren 80 bevelhebber was van het leger. Maar Brunswijk nam ontslag en keerde zich tegen Bouterse. Hij werd de leider van de rebellenbeweging Junglecommando en voerde in de Binnenlandse Oorlog (1986-1992) een bloedige strijd tegen zijn voormalige baas.
    Het werd een jarenlange strijd om de macht in Oost-Suriname, met veel vergeldingsacties. Telkens wanneer Brunswijk ergens had toegeslagen, nam Bouterse wraak op de bevolking uit de geboortestreek van Brunswijk.
    Brunswijk brandde op zijn beurt dorpen plat van Bouterse-aanhangers. En zo werd de bevolking de dupe van twee machtsbeluste mannen.
    Dieptepunt van de oorlog was het bloedbad dat de troepen van Bouterse aanrichtten in het dorp Moiwana. Brunswijk zou zich daar schuilhouden, maar toen hij niet werd gevonden door het leger werden tientallen vrouwen en kinderen vermoord.”””Ronnie Brunswijk (Moengotapoe, 7 maart 1961), bijnaam Bigi Bravo, is een Surinaams-Aucaans politicus, ondernemer, oud-rebellenleider en veroordeeld bankovervaller en drugsdealer. Hij is sinds 2020 vicepresident van Suriname.


    Maak melding
  4. Wil Nederland hem kidnappen soms? Hoe willen ze hem anders verhoren?
    Ze hebben die Piet Wortel 🥕 gewoon een wortel 🥕 voorgehouden dat als hij Brunswijk zo ver krijgt, hij naar huis mag.


    gemodereerd
  5. Los van de vraag van wie die miljoenen zijn, er is nooit een belastingaangifte voor gedaan.
    Mooie taak voor de belastingdienst om op te duiken!


    gemodereerd
  6. En als de koning weigert???
    Zoals Abop binnen de regering een eigen regering heeft gevormd, zo had misschien deze werknemer ook binnen het goudhandel van Bravo een eigen handeltje opgezet. Is de baas dan verantwoordelijk voor? Benne benieuwd!


    Maak melding
  7. Onderstaand stukje is een link met Justitie Suriname. Wie bij Justitie?

    “Bij de invallen in zijn woning werd nooit goud gevonden, omdat hij volgens justitie vlak voor een politie-inval werd getipt. “Daags voor de doorzoeking werden die uit het huis gehaald. Blijkbaar kan de verdachte interveniëren in het justitiële proces in Suriname”, zei de Nederlandse officier van justitie onlangs tijdens een zitting.”

    En dit:
    “Opmerkelijk is dat er tijdens de doorzoeking in zijn woning een vertrouwelijk document werd gevonden te wete het antwoord van de Surinaamse autoriteiten op het officiële rechtshulpverzoek van Nederland voor de doorzoeking.”

    Gewoon Justitiële documenten laten slingeren in huis. Wie heeft ze bezorgd?

    Zorgelijke wantoestanden.


    Maak melding
  8. Suriname, verhoor rutte ook, waarom de archieven over Suriname voot 60 jaar achter slot en grendel is gegaan. Nederland gaat niet meewerken. Dus waarom zou de vp met de Nederlandse justitie meewerken?


    Maak melding
  9. Laat de Amerikanen een peloton Special forces daarheen sturen. Kunnen ze DDB en Lonny ophalen en in Scheveningen gratis vakantie vieren.
    And the Job is done!!


    gemodereerd
  10. Lijkt mij verstandiger om eerst éne onzekere W.A. van Lippe-Biesterfeld tot von Amsberg te horen, die was samen met de dochter van de vriend van de Dwaze Moeders op de foto gezien in gezelschap van Piet Wortel.


    Maak melding
  11. Mocht het zover komen, hoeveel van die goudstaven krijgt Santokhi dan van Nederland en wat heeft Nederland met die goudstaven te maken? Die staven zijn van Suriname, niet van Nederland.
    Maar zoals u allen weet, vele banken in de VS staan op omvallen omdat…… ze hun valuta niet kunnen dekken met. …….. GOUD!
    Dat geldt ook voor de EU en China. Iedereen aast op goud dezer dagen. Daarom is er een goudkoorts ontstaan in Suriname en wordt er heel veel goud illegaal aan deze landen verkocht.
    Maar gierig als Nederlanders zijn, zij willen dit goud van Brunswijk-Wortel gratis krijgen dmv inbeslagname.
    Die 79 miljoen euro of wat het ook was is nog steeds in Nederlandse handen en Santokhi maakt geen enkele haast het terug te krijgen.
    Er wordt behoorlijk onder één hoedje gespeeld.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES