zondag, mei 12, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Santokhi aan Kanapé: "Ik ga niet zeggen het is een leugen,...

President Santokhi aan Kanapé: “Ik ga niet zeggen het is een leugen, maar het is niet waar”

-

Does Travel - naar Suriname

“Als men hier zegt dat de president een concessie in Nickerie heeft ingetrokken ga ik niet zeggen ‘het is een leugen’, maar het is niet waar”. Dat zei president Chan Santokhi maandag tijdens de algemene politieke beschouwingen in De Nationale Assemblee van Suriname (DNA).

Het Surinaamse staatshoofd vond het niet terecht dat ABOP-fractieleider Obed Kanapé allerlei insinuaties presenteerde over de manier hoe hij recent heeft ingegrepen bij de uitgifte van de Stalweide aan de Stichting Radjie Rijst Industrie en de uitgifte van de concessies aan Goldline Mining N.V. Santokhi stelde dat hij vooral in het parlement verwacht dat zaken met de nodige correctheid worden aangekaart.

Kanapé merkte op dat hij voor het eerst heeft meegemaakt dat een president besluiten van ministers opschort.

Ook vroeg hij zich af waarom het staatshoofd uitgegeven concessies in de districten als Nickerie en Saramacca intrekt, terwijl ondanks protesten van burgers de concessies in de districten Brokopondo, Sipaliwini en Para toch worden verlengd.

“Grondenrechtenvraagstuk dat nog niet is opgelost. En dat de president bij verklaring van de minister toestemming geeft vanwege economische redenen om die vergunningen te verlengen. Zodat die ondernemers weer kunnen aanvangen. En day and night moeten die grote trucks langs je huis rijden. Je trilt op je bed. En wanneer de weg in een dusdanige situatie komt te liggen, ondersteunen deze ondernemers niet. Heeft de president die frustratie bij die burgers begrepen? En hoe heeft de president opgetreden om die besluiten op te schorten? In vergelijking met een concessie die wordt uitgegeven in Nickerie”, aldus Kanapé.

Santokhi voerde aan dat minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) een groot stuk in Nickerie had uitgegeven, waarna daarover klachtbrieven bij hem zijn binnengekomen. Die klachtbrieven worden onderzocht. “Die minister heeft ruimte gehad om ook op die klachtbrieven te reageren en uiteindelijk na drie correspondenties heeft de minister gezegd dat ze verkeerd heeft gehandeld. Op basis van onjuiste informatie. En zij heeft het ingetrokken”, stelde hij.

Ten aanzien van de uitgegeven concessies door minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen te Apoera en omgeving, merkte Santokhi op in te hebben gegrepen nadat hij een brief ontving van de districtscommissaris, dorpshoofden en bewoners die de brief medeondertekend hebben.

“Namelijk dat er een vergunning is uitgegeven in hun woonomgeving en dat het gaat om andere zaken dan datgene wat in de vergunning vermeld staat. Daarvoor hebben we onderzoek nodig. De minister is gevraagd geworden om juridisch ernaar te kijken. En de minister van NH zegt dat hij vindt dat op dit moment er geen juridische grond is om het in te trekken. Maar om meer onderzoek te kunnen verrichten, wordt het dan even opgeschort. Zodat er met meer zorgvuldigheid goed onderzocht kan worden”, aldus de president.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. Chan: Jij moet de laatste zijn die het heeft over WAARHEID EN LEUGENS.

    Jij bent de Vader van Alle Leugens en BEDRIEGIE.

    De veroordeelde drugscrimineel tevens meervoudige moordverdachte heb je ruimschoots overtroffen op dit gebied mi mang.


    Maak melding
  2. Door de ABOP en de NDP is Suriname VERVLOEKT….Bepaalde volksstammen (Surinamers) vragen zelf om problemen…Ze accepteren met hun volle verstand veroordeelde misdadigers als hun PRESIDENT en VP…..(Desi Bouterse en Ronnie Brunswijk)…..Wie zijn billen brandt,moet op de blaren zitten….Neks no fout.toch…DOMME/CRIMINELE politici zijn niet het probleem,het probleem is de DOMME mensen die op hun blijven stemmen.


    Maak melding
  3. Bedriegers en leugenaars zijn te vinden binnen de Abop (en natuurlijk de ndp)
    Daar heerst het friend & family beleid, er zijn voorbeelden genoeg echter, dat vuil wordt door velen (met een racistische inborst) onder de mat geschoven.
    Aangaande dit onderwerp, de betrokken minister geeft zelf toe verkeerd te hebben gehandeld. Het zoveelste voorbeeld van onbekwaamheid van een lid van abop! Het is een grote puinhoop op dit ministerie.
    Teneinde orde op zaken te stellen is er er commissie in het leven geroepen.
    Ik ga me toch steeds afvragen of die abop-ers wel onderwijs hebben genoten of net als hun koning de diploma’s hebben gekocht.


    Maak melding
  4. Kanalen, je bent een sloeber, de president mag heel veel, ja, heel veel.

    De president is daarvoor President en geen VP.
    De abop heeft alle posten met de natuurlijke hulpbronnen/rijkdommen naar Ich toegetrokken en wat doen ze onder druk van hun VP? Juist ja, onze inheemsen en tribale broeders verder de afgrond in helpen.
    Het gaat bij de abop en vhp puur om een wedstrijd, wie het meest kan jatten en wie lef toont het openlijk te doen.
    Donjon,nita weet wat ze doet en mag komen met het bezwaren van haar ambtenaren. A no e wroko yu kaw.
    Dondon nita blijft gewoon stukken tekenen, trots zij weet dat er op hoog niveau, ambtenaren fraude plegen bij gbb.

    Chan moet nu erop staan, dat zij daadwerkelijk, de betrokken ambtenaren ontslaat, daar hoor ik dat stuk vreten van een parlementariër niet reppen.
    Kanape het kwartje moet nog vallen en dat zal 2552025 zijn.
    Jijcklets over zware trucks die de wegen berijden. Jij komt niet op voor de inheemsen en nog minder voor de tribalen.
    Waarvoor zitten jullie daar? Weet je wel wat het werk van een DNA lid inhoud?
    De regering binnen de regering! Jullie zijn echt niet beter, dan wie dan ook.
    Jullie hebben geen benul van hetgeen Jullie de bevolking aan doen.
    Als de mensen in de stad klagen, hebben de mensen in het binnenland het 3a 4 keren zwaarder.
    De mensen die in het binnenland wonen betalen het gelak.
    Daar is alles vele malen duur.
    Dus probeer je slabbertje wat op te schonen en neem je achterlijk ingestelde partijgenoten op sleeptouw.
    NA A SWERI SAN UNU MEKI, NA DATI E KIRI UN.
    Wat voor nonsens Jullie ook uitvreten, jullie blijven het ondersteunen en goed vinden.
    Het parlement is geen Thalia, naks danwel ccs.


    Maak melding
  5. De President valt hier door de mand. Slap verhaal dat er daar wel onderzoek moet plaatsvinden. Terwijl zijn ‘vrienden’ rustig doorgaan met het leeghalen van de omstreden gebieden die de inheemsen en tribalen toebehoren. Deze man schuift de schuld van alles dat krom en scheef is, in andermans schoenen…! Jammer dat Dinotha niet de ballen heeft om zich los te rukken van de leiband waar ze aan loopt.

    Kanape heeft het recht om zaken aan te kaarten indien de situatie daar om vraagt..!


    Maak melding
  6. wan pipel, je hebt beknopt alles gezegd! spijkers op de kop! en de spookambtenaren die zonder iets te doen nog komen protesteren dat het geld niet genoeg is worden notabene op handen gedragen door dubieuze politiebazen in hoogste rangen. Van toppers tot de ministers van GBB, Sozawe en LVV moeten met spoed worden vervangen, anders kan Suriname vergeten dat gas & oil van de grond komt.
    NEWARA onthulde op de YouTube dat Kanape 70.000 srd per maand als DNA-lid ontvangt. De vraag welke zinnige bijdrage levert hij voor het land? Het is overduidelijk Abop heeft een eigen regering binnen de Regering. Dus, Chan kan doen wat hij wil, het zal hem weinig succes opleveren. Jammer voor eerlijke Suri’s.


    Maak melding
  7. Wie gelooft deze leugenaar, bedrieger, misleiden en oplichter nog? Natuurlijk zullen zijn aanhangers het hoofd wegdraaien en alles geloven wat hij uitkraamt. Deze nm man brengt een grote smet op het imago van onze Hindoestasnse broeders en zusters.Deze gemeenschap moet hiertegen in het verweer komen en massaal haar stem laten horen.


    Maak melding
  8. @Mopa,

    De spookambtenaren zijn een resultaat van de partijpolitiek die in Suriname word gevoerd! Het is natuurlijk niet goed te praten, maar hebben deze mensen een alternatief?? De regering Santokhi komt en zet het grootste gedeelte van de ambtenaren die onder de Ndp regering werkte thuis en neemt tot de dag van vandaag nog nieuw personeel aan! Iedere regering doet dat! Moeten deze mensen, die in feite graag willen werken dan zonder geld blijven in deze onhoudbare crisis waarin Suriname verkeerd?? Moet men maar honger leiden! Anderen vallen dood neer op straat, omdat ze niet naar de dokter kunnen!! Het is gewoonweg vreselijk. Ik lever kritiek en velen zijn het hier niet met me eens. Maar onze leiders hebben volgens mij geen kaas gegeten van goed bestuur….

    Weet je hoe lang je het volhoudt met 1800 srd in Suriname?? Blijkbaar niet..!!


    Maak melding
  9. Plesident, begin het volk te vertellen wat je bouta heb besproken die avond/nacht op leonsberg. Want ineens leek het alsof je tweelingbroer Plesident is geworden en niet die felle chan van voor de verkiezingen, die corruptie zouden aanpakken, minder ambtenaren. Wat zien we? Ministers worden ondergeschikt gemaakt door presidentiële commissies, die bepalen ipv de Ministers. En kost 25 miljoen srd per jaar extra….trowe doekoe. 2300 ambtenaren op het kabinet van de Plesident? Fadang?
    Bos a regering. Dang wo si telegraaf wojo jagi. Plesident, joe por a plei, joe no mang tjar na kondre. Har a dang.


    Maak melding
  10. Er zijn een paar mensen die iedere keer hier komen vertellen dat de president liegt en bedriegt zonder enige feiten te noemen. Hoe geloofwaardig ben je dan? Ik heb liever een president die werkt voor zijn geld dan geld verdiend met drugs. Ja natuurlijk gaan mensen klagen die jaren gratis van voedselpakketten geleefd hebben en ineens moeten werken.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES