zaterdag, mei 4, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijTwaalf personen in Suriname verkrijgen Nederlandse nationaliteit

Twaalf personen in Suriname verkrijgen Nederlandse nationaliteit

-

Does Travel - naar Suriname

Tijdens een ceremonie gisteren op de Nederlandse Ambassade in Suriname, hebben twaalf personen de Nederlandse nationaliteit verkregen.

Tijdens dit feestelijke moment werden de deelnemers gevraagd om ten overstaande van de Nederlandse Ambassadeur Walter Oostelbos, hun verklaring van verbondenheid af te leggen.

Middels deze verklaring wordt trouw beloofd aan de Nederlandse grondwet alsmede de vrijheden en rechten van het Nederlands staatsburgerschap te respecteren en de bijkomende plichten te vervullen.

Daarna verkregen de nieuwe Nederlanders hun certificaten waaruit hun Nederlanderschap blijkt, uitgereikt door ambassadeur (foto).

“Wij wensen de nieuwe Nederlanders veel geluk met hun nieuwe nationaliteit”, schrijft de ambassade op Facebook.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
  1. Zo ver is het inmiddels dus, dat je als intellectueel in Suriname jouw Nederlanderschap kan verkrijgen. Dit geldt natuurlijk niet voor de kinderen van de arme landbouwers in Nickerie of de marktverkoopster in Paramaribo en andere minder geschoolden. Die zijn niet interessant voor Nederland….en wij juichen het hier toe?? Dit is openlijke braindrain door de Nederlandse staat!


    Maak melding
  2. Johannes de vries, Suriname had beter niet onafhankelijk moeten worden? Je slaat een heleboel fasen over; Nederland had nooit de brutaliteit moeten hebben gehad om Suriname in te palmen terwijl er al mensen in dat land woonden. Nederland had nooit mensen uit alle uithoeken van de wereld in Suriname bij elkaar mogen dumpen om voor hen gratis of voor een hongerloon te gaan werken, zodat zij alleen er beter van werden. En toen Nederland dacht dat er niets meer te halen was in Suriname, bepaalde NEDERLAND dat Suriname in 1975 onafhankelijk moest worden. Aaron had de onafhankelijkheid niet kunnen doordrukken als Nederland dat niet had gewild. Kom me dus niets vertellen dat Suriname niet onafhankelijk had moeten zijn. En als de Surinaamse regering(en) er een puinhoop van hebben/heeft gemaakt, is dat een ander verhaal dat los staat van de onafhankelijkheid van het land. Dat probleem zullen we wel of niet oplossen, dat is onze zaak, waar Nederland niet mee moet bemoeien. Wij bemoeien toch ook wanneer zij figuren als Pim of Geert willen kiezen?


    Maak melding
  3. Het zal druk worden in Suriname nu het vakantiegeld van minimas de komende maand flink hoger zal zijn dan voorheen. Het was de hele dag braking news. De pakkettendiensten die kant uit krijgen het ook druk mi. Dus @Debby begin je contacten in Nederland warm te houden.


    gemodereerd
  4. Zo is het Sammy the Queen, overal waar je naar toegaat moet je, je aanpassen en als je dat niet doet en wordt aangesproken ,dan is het gelijk rasistisch. In Nederland wonen er mensen van de hele wereld dus dat is multicultureel en niet dat kleine groepje van 6 bevolkingsgroepen zoals in Suriname en blijven roeptoeteren dat het heel multi is,maar .racistisch zijn kunnen ze heel goed. Natuurlijk zijn er heel veel groepen die hun wil en eisen blijven opleggen, en zich niet aan regels en wet van de Nederlandse staat houden , en dan is het normaal dat ze zeggen dat je lekker terug moet gaan van waar je komt. Is dat discriminatie.????? En meneer Henkes die onafhankelijkheid is ons door Henck Arron en een overgelopen Hindostaan in de strot geduwd, maar dat zal volgens u niet waar zijn want het is de schuld van de Hollandse regering .


    Maak melding
  5. Surined, waren Suriname en Nederland in 1975 gelijkwaardige onderhandelaars? Suriname stelde en stelt in vergelijking met Nederland, wat betreft economische en militaire macht niets en dan ook niets voor. De verhoudingen waren hetzelfde als een zilverback gorilla die gaat worstelen met een pasgeboren kuiken en men daarna gaat vertellen dat het kuikentje de Gorilla heeft gedwongen af te tikken. Nederland wou Indonesië geen onafhankelijkheid verlenen en heeft er alles aan gedaan om Indonesië (met een miljoenenbevolking) als kolonie te blijven knechten. Was Nederland volgens jou bang voor Arron om hetzelfde met Suriname (nog geen miljoen inwoners), zonder eigen leger, te doen? Als Nederland niet gewild had dat Suriname onafhankelijk zou worden, waren we nog steeds een kolonie van Nederland, al waren alle Hindoestanen naar het kamp van Arron overgelopen.


    Maak melding
  6. Ik woon nu al tientallen jaren in Nederland.
    Er is een zekere rust, qua sociale zekerheid.
    Heb vanaf dag één gewerkt.

    Wat mij de laatste jaren de strot uithangt is de bemoeienis van de overheid.
    Je hebt geen privacy. Je financiën op de bank wordt bekeken.
    Ga je naar het ziekenhuis, worden er foto’s van je gemaakt
    Ga je naar de gemeente worden er vingerafdrukken van je afgenomen.
    Je ov chipkaart, wordt bekeken. Ze weten waar, en hoe laat je ergens naar toe gaat.

    Me prakseer Sranan ala dei. Jammer dat de poor na kondre.
    Maar ik verlang naar vrijheid.
    Ik verlang naar de wind van Sranan liba.
    Ben de spionage van de Nederlandse overheid zat.


    Maak melding
  7. Nederland is de eerste cimineel
    Huiswerk moest afmaken en zogenaam zitten surinamers met toverstokjes nederlanders te maken terwijl allen voor 1975 geboren ,nederlanders zijn.
    Waar zijn onze gelden dan?
    Strsks als ik 60 bent ,ga ik pensioen via nederland krijgen?
    Hopenlijk zet nederlandse ambassade mij ook op de lijst .
    Mijn broertje is avivokaat in ned maar straks als hij hoger geschoold word door GOD WETEN JULLIE OOK NIKS WIE IK BENT ….


    Maak melding
  8. Ik ben heel blij voor de mensen dat ze de Nederlandschap,
    hebben (aanvaard/en of gekregen) Anderen zeggen weer
    uit Jaloezie, dat ze land verraders zijn, ik vind van niet.
    @ Henkes : Als ik me niet vergis dan is het Aaron, dat
    Su onafhankelijk moest worden. Lachman deed schoor voetend
    mee, maar Aaron had hem onder druk gezet! En iR Hindorie dito,
    op een gegeven moment werd hij, ook door Aaron onder druk gezet
    om de paperassen te ondertekenen! En toen was het een feit, dat
    Su onafhankelijk werd. @ Arlet: Wat je hier allemaal schrijft is domweg
    Lulkoek, niet alleen jij gecontroleerd als je ergens naar toe gaat met
    de ov, ook in het ziekenhuis dito! Je wilt alles gratis hebben dan moet je
    maar ergens anders gaan wonen! Dubai en Brunei is medische zorg gratis.
    Niet dat ik je weg wil hebben, maar als je dat wil ben jij vrij om te gaan!
    Er wonen genoeg Surinamers hier dat werkt, en naar hun zin hebben.
    Dus de ptata,s zullen er niet om treuren als je weg bent, er zijn genoeg asielzoekers hier, ze zullen jou niet missen !! ”Begrijp me niet verkeerd,
    ik heb niks tegen je”!!! @ Sikerim : Poep moet toch opgeruimd worden
    in Su, moet je toch ook de brong bere inschakelen als je, septic tank vol
    is, en dat kost ook geld! ”Mi no sab sang yu wani”

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  9. Het doet soms zeer voor andere om te zien dat andere Surinamers het wel gemaakt hebben in het buitenland. Want in Suriname was het hun niet gelukt of gegund. We moeten blij zijn ipv jaloers . Zij die het gemaakt hebben moeten een inspiratie zijn voor anderen . Goede baan eigen huis goede toekomst voor hun en hun kinderen. In Suriname succesvol worden is niet voor iedereen weggelegd wordt je ontnomen .
    Daarom gaan de mensen die potentie hebben weg . Geef ze geen ongelijk . Als Suriname hun een beter alternatief had geboden waren ze gebleven . De samenleving maakt en breekt het land . Dat mensen weg gaan wil niet zeggen dat ze niet meer van Suriname houden . Hoop dat het ooit goed komt en dat mensen die van Suriname houden terug keren .


    Maak melding
  10. Beter zou zijn, dat ze ALLE voor 1975 geboren mensen in Suriname, HUN verloren gegane nationaliteit bij de geboorte geven als COMPENSATIE voor de puinhoop, die de surinaamse en Nederlandse regeringen van TOEN hebben gecreëerd. Dan heb je enigszins voldaan aan het ONRECHT VAN TOEN.


    Maak melding
  11. @ zwartmans
    Hou toch op! Reageer op het artikel en laat iedereen denken wat men wil.
    Nergens staat dat ik niet wil betalen.

    Dat zelfs autochtone Nederlanders hun boeltje pakken en naar het buitenland oa Spanje, Frankrijk en zelfs Suriname vertrekken.
    Heeft ook te maken met het feit dat men de bemoeienis van de overheid zat is.


    Maak melding
  12. @ Arlet
    Communicatie stoornis, ik wist wel dat je me verkeerd zou
    begrijpen !!!Beste man/ dame overal moet je betalen niet
    alleen in Nederland, dat probeer ik te zeggen en niet anders.
    Maar goed je bent in ieder geval niet boos, en dat is belangrijk.
    En dat vind ik al een pluspunt we moeten communiceren, dat we
    soms niet op 1 lijn zitten is heel normaal.

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  13. Nationaliteit is puur een formaliteit. Er zijn heel veel zogenaamde Surinamers die een Nederlandse of Amerikaanse nationaliteit bezitten, zo ook hun kinders.

    Suriname moet gewoon een wet maken waarbij mensen die als Surinamer geboren zijn nooit van die nationaliteit afstand kunnen doen. Maar dat willen die politici niet want dan krijg je stemgerechtigden die wel voor verandering gaan zorgen in het land ipv alleen maar “dom” stemvee…


    Maak melding
  14. Zo is er een ‘dame’ uit Wanica die haar vriend zo ver heeft gekregen dat deze met zielige praatjes dat ie stervende was naar Nederland vertrok. Mevrouw heeft flink de bloemetjes buiten gezet en liep dagelijks uit. Nadat de vriend haar verblijfsvergunning in orde had gemaakt vertrok deze loopse vrouw naar Nederland al doet alsof er niks aan de hand is. Ik zeg het want er wordt zo veel misbruik gemaakt. Nederland moet scherper op deze landverraders opletten.


    Maak melding
  15. Voor de kinderen die niet weten te lezen, al die zogenaamde elite Surinamers die wonen in Suriname, de meeste van hen en hun kinders bezitten de Nederlandse of Amerikaanse nationaliteit.
    Ze zijn vol van “mi na wan dja dja Sranan man”, terwijl dat allemaal BS is.
    Als je dat niet weet dan weet je ook totaal niet wat er speelt in het land.


    Maak melding
  16. Voor degenen die over veel of alles klagen over Nedeland. Vertrek heel snel terug naar jullie paradijs Suriname met de criminele koning Brunswijk en Chan die toekijkt. Vertrek snel naar de failed state Suriname en dan laat ik benaming van Trump voor zulke landen nog achterwege. De Suri’s die over NL klagen hebben geen moer gedaan. Ze hebben hun kansen en mogelijkheden niet benut en blijven hangen in hun eigen wereldje.

    Ik ben meer dan 40 jaar geleden naar Nederland gekomen met een doel. Studeren en werken en vooral de kansen die Nederland maar ook Europa mij biedt. Met mijn intussen verkregen Nederlandse nationaliteit heb ik makkelijk toegang tot de rest van de wereld. Niet alles in Nederland is goed maar afgewogen tegen de rest van de wereld leef ik nog steeds in een van de beste landen om te wonen met goede gezondheidszorg, goed openbaar vervoer en goede voorzieningen.

    Beste genaturaliseerden gefeliciteerd, ga naar huis en pak je koffers snel in en kom zonder vrees voor roofovervallen veilig wonen in je huis zonder dievenijzer voor de ramen. Vind je Nederland niet leuk dan is nog altijd het warme gezellige Portugal en Spanje een optie.


    Maak melding
  17. Waarom boos zijn op de Surinamers die de Nederlandse nationaliteit hebben verkregen. Het is hun persoonlijke keuze. Iedereen is voor zich zelf verantwoordelijk, dus je kunt ze niet kwalijk nemen. Nederland is voor velen een goede optie, vooral voor gezinnen met kleine kinderen. De veiligheid hier gaat met rassenschrede achteruit, dus begrijpelijk dat men over een vertrek gaat nadenken. En vergeet niet dat deze keuze voor hen zo pijnlijk is, je verlaat toch je familie en switi kondre.

    Ik zeg er alleen erbij, dat zij in zekere zin geen recht van spreken meer hebben over Sranan. Je gaat weg dus doe je vrijwillig afstand van je kumbate rechten. Vindt je dat je onrecht wordt gedaan door mijn mening, kom dan subiet terug anders SST.


    Maak melding
  18. Het is mij al geruime tijd opgevallen dat mensen die zich na 1975 hebben bedacht en alsnog de Nederlandse Nationaliteit aanvroegen, nu als Diaspora leden weer richting Suriname gaan zonder een opgebouwde reserve en zich door landgenoten in Nederland laten sponsoren maar nu niet kiezen voor hun oorspronkelijke nationaliteit en de sabiso uithangen daar. Ja ze zullen wel gek zijn om hun paspoorten weer in te leveren wat de Nederlandse AOW is nog altijd meer dan een AOV van Suriname. Nederland is ook niet gek na al die moeite van Winston Kout en Roy Risti (nu beiden wijlen) ivm de reparatie van het AOW-gat. Het is duidelijk dat er nu meer ex Surinamers in Nederland zitten dan dat er Surinamers in Suriname zitten. Er moest wel een lijn worden getrokken.
    Hopelijk houden de Diasporaleden in Suriname ook rekening met hun plichten in Nederland die anders dan tijdens een vakantie gewoon blijven staan en denk erom dat er woningnood is in Nederland. Je kan je huis kwijtraken en door er kinderen in te parkeren kan je geen rechten claimen. Nederland is een land van wetten en regels je kan je niet altijd beroepen op discriminatie . Holland no abi tifi ma ai beti.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES