zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameLintje voor Surinames vicepresident op immigratiedag Hindoestanen

Lintje voor Surinames vicepresident op immigratiedag Hindoestanen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 jun – Vicepresident Ashwin Adhin is onderscheiden met de ereorde van de Gele Ster. President Desi Bouterse deed zelf de bijbehorende versierselen om. De onderscheiding valt samen met de lintjesregen in verband met honderd en vijf en veertig jaar Hindoestaande immigratie. Volgens Bouterse heeft Adhin baanbrekend en schitterend werk verricht op cultureel gebied.

Dat heeft te maken met het voormalige voorzitterschap van Adhin bij de Culturele Unie Suriname, CUS. De CUS zet zich in voor het bevorderen van kennis over vooral de Hindostaanse cultuur. Onder meer het Divali of Lichtjesfeest wordt georganiseerd in nationaal verband. “Ik ben verrast en zie het als een eer dat de president mij volwaardig vindt voor deze onderscheiding”, zei Adhin.

Bouterse zei dat in de afgelopen jaren sinds hij aan de macht is, afgerekend is met het ‘hokjesdenken’. Suriname is een land van vele bevolkingsgroepen. Die moeten samen en ten voordele van elkaar werken. “Nu vijf jaar later, mag ik concluderen dat wij op de goede weg zijn, grote stappen hebben gezet en verder moeten gaan met elkaar”, zei Bouterse. Behalve Adhin zijn nog twee en dertig Surinamers onderscheiden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Wie hecht nou waarde om een lintje van de waarlijk afgang van land en volk, een onberechte moordenaar, een bij verstekveroordeelde drugscrimineel, wiens zoon voor drugssmokkel en wapensmokkel, en stiefzoon voor roof betrokken zijn. Alleen dwaze geldzuchtige eerzuchtige mensen die het monster van verworden witwasstaat de hand willen schudden. Mi dati zou gewoon bedanken, want een lintje ontvangen van deze gewetenloze leider, no e jepi land en volk geen ene moer. Zolang met de leugenaar didibri blijft dogen, vereren en aanbidden zal de leugen en het onrecht verder zegevieren, ten koste van land en volk, incl. die ma pima ndper’ s die zo oerdom van hem houden, a sakasaka dong begi begi mpp volk.


  Maak melding
 2. Lintje e prati lik warang boroe gi soso nietsnutten en gatlikkers.

  Een lintje van een cocastaat uitgedeeld door een drugsveroordeelde president . Een grotere grap bestaat niet


  Maak melding
 3. Belachelijk,echt belachelijk.
  De moordenaar die eerder ook nazaten van de hindostaanse immigranten op wrede wijze heeft vermoord komt lintjes ophangen voor bobo ashwin adhin wiens oom ook tot 1 der vermoorden hoorde.Wat hebben deze 2 idioten verdiend om geeerd te worden op deze dag.?
  Suriname is echt een comedie land en de surinamers..?
  Ach die vergeten ook alles Hoe te feesten dat vergeten ze nooit.


  Maak melding
 4. Sommigen. worden zo boos op Santokhi die op. speciale gelegenheden van de verschillende bevolkingsgroepen een boodschap uitbrengt dan spugen ze gal en gif uit maar een moordenaar die lintjes komt ophangen. nadat hij eerder enkele nazaten. van de hindostaanse immigranten heeft geexecuteerd,ineens zijn deze gif en gal spugers muisstil.
  Mamapiemas zijn ze netals moordenaar bouta en bobojantie adhin.


  Maak melding
 5. @Ray,

  Als er niemand meer reageert dan heeft iedereen de hoop opgeven, voor
  Santhokhi is er dus nog hoop. Zo moet je het maar bezien.


  Maak melding
 6. Vliegende hollander
  Santokhi is de trots van Suriname.Als een nazaat van hindostaanse immigranten heeft hij het ver geschopt.Hij heeft geen amnestie noch smeekt hij om vergiffenis.Hij bezoekt alle hoeken en gaten van Suriname,doneert ook maar vraagt niet om hun gunsten.Hij weet dat hij niet hoeft te rekenen op hun stem maar ondanks dit alles brengt hij ze een bezoek en luistert naar hun klachten .Geven en nemen ,aan deze goedkope politiek doet hij niet.Hij bedelt niet om als president gekozen te worden..Surinamers moeten het bepalen ,maar tot zover is het gebleken dat surinamers niet weten te kiezen.En in hemelsnaam..Santokhi is de ex ere voorzitter geweest van dr cicad.Waarom bouta niet is toch niet moeilijk om te raden?!


  Maak melding
 7. Adhin moet dat lintje in zijn hol stoppen. Voor Adhin als nog niet uit de kast gekomen homo is dat geen enkel probleem.

  Een lintje accepteren van deze crimineel Bouta, in geen miljoen jaar zou een ieder met enig eer en geweten zeggen. Maar mensen met eer en geweten zijn schaars in SU en onvindbaar bij de NDP, de Nationale Debielen Partij.


  Maak melding
 8. Meneer Bouta, als eerst wil ik u erop wijzen, duivelse clown dat je er bent, dat volgens de kledingvoorschriften je colbert los hoort als je zit, en vast als je staat. En de poppenkast achterwege te laten want je meent er geen moer van, je probeert weer zieltjes voor de duivel te winnen, die zit er nu eenmaal bij jou in. En helaas hebben deze koffiebonen te weinig zelfrespect om een lintje te weigeren, en voelen ze zich nog trots ook. Wat een trieste figuren, je lacht je toch rot om de stomheid. Eigenlijk is het gewoon te zielig voor woorden.


  Maak melding
 9. Allereerst wil ik alle Srananmans feliciteren met 145 jaar Hindoestaanse immigratie. Immers zonder die bevolkingsgroep zou Suriname niet alleen op cultureel gebied niet zo een, in potentie, rijk land zijn.
  Och, dat lintje begrijp ik wel het hoort nu eenmaal bij dit soort gelegenheden. Net zo als alle andere bevolkingsgroepen is ook de Hindoestaanse gemeenschap geworteld in Suriname. En veel nazaten van de toenmalige immigranten hebben een substantiële bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Suriname. De president is werkelijk kampioen in overdrijven. De volgende zin in het artikel viel mij op.
  “Bouterse zei dat in de afgelopen jaren sinds hij aan de macht is, afgerekend is met het ‘hokjesdenken’”. Als er een politicus verdeling heeft gezaaid is het wel deze president.


  Maak melding
 10. lala 6 juni 2018 at 13:45
  Oom Ludwig,
  Je bent een Hindoestaan aan het uitschelden je bent een racist idioot!
  Nee klootzak, toevallig ook een hindoestaanse ddb gatlikker als jij bent.


  Maak melding
 11. Al die lintjes in Suriname stelt niet voor.Bouterse heeft het land failliet gemaakt en al die rijkdommen zijn verdwenen in zijn zak en zijn handlangers waaronder de vice president van het land.Dat is mijn mening als inwoner van Suriname.


  Maak melding
 12. Chan4Pres

  Chandrikaperkash Santohki is de juiste persoon die samen met andere politieke oppositie leiders in de DNA en andere er buiten op de juiste koers kan zetten en Suriname richting kan geven voor rust, veiligheid, orde, normen, waarden, principes, werkgelegenheid, welvaart en welzijn, vertrouwen in de rechtsstaat, de trias politica; wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, democratie, internationale verdragen, cq mensenrechten, goede bilaterale relaties met andere landen, samenwerking, algemene doelen en algemeen belang, opbouw, enz in de republiek Suriname.

  Samen Sterker!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 13. Vraag:

  Is het Hindoestaan (afkomstig van Hindustan, voormalig Brits Indie)?

  Of

  Is het Hindostaan? Hindostan heeft nooit bestaan.

  Wikipedia.
  Hindustan bestond uit:
  1. Afghanistan (plaatsnamen komen voor in de Bhagvat Geeta, zoals Kandahar: Gandhar).

  2. Pakistan (moslims wilden koste wat kost eigen staat om zo ongestraft kattenkwaad uit te halen).

  3. Het huidige India (dat voorheen uit wel honderd koninkrijken, hertogdommen etc. bestond)

  4. Bangladesh (die met Pakistan 1 geheel vormde maar zich heeft afgescheiden).

  5. Overig.

  Maar HindOstaan komt nergens voor. Of wilden de Surinaamse moslim een eigen naam (in plaats van Hindoe) en dat als compromis HindOStan is verzonnen?


  Maak melding
 14. Surinaamse moslims hun hart ligt bij Pakistan en Saoedi Arabië

  Ze hebben o.a. allen zowel de Pakistaanse als de Arabische vlag in huis.

  We kunnen ze ook Suri-Pakko noemen?

  Wie stemt voor?


  Maak melding
 15. @Oom Ludwig van Abra Broki ,..JO DOMME BULLEBAK,..Adhin is een oprechte HINDOESTAAN,..geen boef als JOGI,en dat soort gespuis !

  @Django,..uit jou waffel komt alleen maar KOETERWAALS jo UILSKUIKEN !

  @Ray 6 juni 2018 at 15:56
  Vliegende hollander
  Santokhi is de trots van Suriname/////////////GHA GHA GHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.JIJ bent niet alleen lelijk en dik maar ook nog een EZEL,of BOERIEKIE,..zoals je wilt .

  JULLIE ZIJN JALOERS OP ADHIN,.en SHARMILLA,….HA HA HAAA ! Zij behoren NU bij DE WELDENKENDE SURINAMERS ! DUS MUIL HOUDEN IDIOTEN DAT JULLIE ZIJN ! rood gemutste LANDVERRADERS !


  Maak melding
 16. Die Django moet over een ongelooflijke gespleten persoonlijkheid bezitten. Elders roept hij mensen op om zich meer te richten op ‘geloven’ waarin niet God / Allah of Jahweh maar de mens centraal staat zoals bv. in het Boeddhisme. Nu zijn reacties over Moslims lezend denk ik dat deze Chamar terrorist alleen maar aan opruien is. Natuurlijk, zoals het de Hindoe betaamt, doet hij het zo stiekem mogelijk want van Hindoes wordt gezegd dat het verraders zijn. Dus beste Hindoe terrorist loop naar de moer met jou borrelpraatjes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES