woensdag, mei 8, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieChauffeur rent uit lijnbus en laat passagiers achter tijdens verkeerscontrole

Chauffeur rent uit lijnbus en laat passagiers achter tijdens verkeerscontrole

-

Does Travel - naar Suriname

De politie van bureau Nieuwe Haven heeft afgelopen week samen met de afdelingen Motor Surveillance Dienst (MSD) en Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS), een grootschalige veiligheidscontrole gehouden in het kader van ‘Operatie Zero Tolerance’ in Suriname.

Tijdens de controle, waarbij bestuurders werden gesommeerd om de file van de controle op te volgen, nam een buschauffeur het heft in eigen hand. Hij rende uit de lijnbus en liet deze met draaiende motor en passagiers aan boord achter.

De politie constateerde verder diverse overtredingen waaronder:

  • Niet in het bezit zijn van een rijbewijs
  • Rijden buiten de vastgestelde categorie
  • Vervallen keuringen en verzekeringen
  • Geen busvergunning

Naast de boetes die ter plaatse werden opgelegd, werden ook 24 bestuurders staande gehouden die reeds veroordeeld waren voor eerdere overtredingen. Zij kregen de gelegenheid om hun openstaande boetes ter plekke te voldoen, door contant of via pos-apparaat te betalen.

In totaal werd SRD 14.025 geïnd aan boete die door de gevonniste bestuurders werd betaald. Het bedrag van snelrecht processen verbaal die nog afgewikkeld moeten worden door het Surinaamse Openbaar Ministerie is gesteld op SRD 79.600.

De politie waarschuwt bestuurders om zich aan de verkeersregels te houden. “Uw veiligheid is van belang, maar ook die van andere weggebruikers.”

Met ‘Operatie Zero Tolerance’ wordt er streng opgetreden tegen overtreders om zodoende de veiligheid op de weg te waarborgen. De actie maakt deel uit van de continue inspanningen van de politie om de verkeersveiligheid in het ressort Nieuwe Haven te verhogen.

In de komende periode zullen er meer van dergelijke controles plaatsvinden, meldt de politie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Harde werkelijkheid, if boto soengu, djompo snel snel. In famiri, mattie en politiek is hetzelfde laken een pak. Zeer recentelijk NPS loesoe. De harde les is nooit op anderen rekenen, vertrouw op je zelf en wees op alles voorbereid om teleurstellingen te voorkomen.


    Maak melding
  2. Zo zie je weer die chauffeur denkt alleen aan zijn geld maar niet aan de levens in de bus ,stel hij maakt een aanrijding dan wordt hij aangehouden en na een paar dagen weer vrij deze moet echt gestraft worden.


    Maak melding
  3. “Zero tolerance”?
    Attentie heren van de politie, een dagje postvatten hoek Johannes Vermeerstraat en de Jan Steenstraat levert heel veel Srd’s op. Niemand stoort zich aan het verkeersbord “verboden rijrichting”. Men rijdt rustig door, richting Ringweg-Zuid.


    Maak melding
  4. ”Zero tolerance”
    Begint bij de overheid zelf, dan doen ze het goed!
    ”Er lopen te veel corrupte ambtenaren rond in Su” !

    sari tori
    Jacko


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES