zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTwee mannen vast in roofzaak waarbij arts thuis werd beschoten

Twee mannen vast in roofzaak waarbij arts thuis werd beschoten

-

Does Travel - naar Suriname

In de zaak waarbij een 52-jarige arts op 16 april een schotwond opliep tijdens een roofoverval aan de Herman Steinbergstraat in Suriname, zijn twee verdachten aangehouden door de politie.

De vrouw werd van haar tas inhoudende persoonlijke spullen en een zwartgelakt voertuig beroofd.

Twee mannen gekleed in camouflage jassen zagen kans om het slachtoffer bij thuiskomst te overvallen in de garage van haar woning aan de Herman Steinbergstraat. Tijdens de beroving werd de vrouw in de borststreek geschoten door een van de verdachten.

De verdachten renden de garage binnen.

Het slachtoffer werd van haar tas met daarin persoonlijke spullen en geld beroofd. Na de beroving vluchtte één van de verdachten te voet weg, terwijl de tweede met het voertuig van het slachtoffer dat in de garage stond geparkeerd weg reed.

De verdachte die te voet vluchtte werd waarschijnlijk opgehaald door de tweede, waarna zij het voertuig aan de Bolletriestraat onbeheerd met draaiende motor achterlieten (foto onder). De verdachten vervolgden hun vlucht verder te voet richting de Van ’t Hogerhuysstraat in een onbekende richting.

Het slachtoffer werd in allerijl per ontboden ambulance afgevoerd voor verdere verpleging (foto boven). De zaak werd door bureau Nieuwe Haven overgedragen aan de recherche van de afdeling Kapitale Delicten (KD) van de Surinaamse politie.

Enkele dagen na de beroving werd de 34-jarige D.S. aangehouden door leden van het Regio Bijstand Team Midden en overgedragen aan KD. Gaande het onderzoek en na goed speurwerk van de Intelligence Unit van RBTP werd F.K.(38) in beeld gebracht en door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo aangehouden en ter voorgeleiding aan KD overgedragen.

Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
  1. Zo zie maar niemand is meer veilig in Suriname, iedereen is als het ware een potentiële slachtoffer. We zijn vogelvrij, help help help -mayday mayday mayday…Hilvie-Hilvie-Hilvie-; Bhedjauw Bhedjaw Bhedhaw…


    Maak melding
  2. Ik snap de verontwaardiging en ik leef vreselijk mee met alle slachtoffers en deze arts in byzonder. Maar we zijn bezig met symptoo bestrijding . Als we perse terug willen gaan in de tijd dan moeten wij weer de politiepatroulles te fiets en voet yerug brengen. Armoede bestrijding aanpakken en al deze rovers terug naar het binnenland sturen … hell eenmaal wij bezig zijn met terug gaan in de tijd de binnenlandse oorlog wegvlaken. want dit zijn de oorzaken van dit wat wij nu meemaken.


    Maak melding
  3. Ik heb wel een boodschap voor de zgn gefrusteerde SuriNeds. in Nederland heerst ook een bommenoorlog gepleegd door meestal jeugdigen. Wat zal de reden DAAR zijn dat ze hun daden uitvoeren ??? We zijn een jonge natie en de stuiptrekkingen van onze jeugdigheid zijn een deel daarvan,,,,, maar ik sta geen enkele buitenlander/ lafaard toe om mijn mooi land SURINAME een NORMLOZE BANANEN REPUBLIEK te noemen. Kijk eerst naar jouw land AUB.


    Maak melding
  4. Pele!! vraag aan jou!! waarom ga je vergelijken?? weten dat er altijd verschillen zullen zijn!! ben jij dom of achterlijk?? en je durft Su een mooi land te noemen, alwaar je nergens vrij en blij kan gaan staan! Dus no kon taki ka ka sani!! Ga even goed beseffen. waar jij over hebt!! Iedereen achter tralies in hun eigen bezittingen!!~daar hoort de criminelen thuis!! Ik ben een SurNed, maar ben ook 9 maanden per jaar in SU!! Dus ik ken elk mm. en alle hoeken en gaten! dus no go lul about NL!!


    Maak melding
  5. SU is geen mooi land meer. Ga maar erboven vliegen, alleen rommel maken de goudzoekers en houtkappers. Alles begint bruin en modderig te worden. Zowel in het bos, districten en in de stad wordt je beroofd. Maar in marowijne wel sommige chinese supermarkten. Dus die luie, stelende en rovende mannen die niet willen werken, moeten spoedig opgeruimd worden en dan bedoel ik echt opruimen zoals een poosje terug men een paar zwervers hadden opgeruimd. Maar ergens begrijp ik de koning, de politie minister en de dna voorzitter wel want sommige rovers kunnen familie van hun zijn, daarom die verloedering in SU want ze worden niet opgepakt. Hoop dat wat de overheid afgelopen week zegt “zero tolerance” wel werkt zonder aanziens des persoon. Maar dat betwijfel ik omdat die lelelijke rovers geen jaren worden opgesloten, maar enkele dagen. Dus voorbeeld stellen en speciale gemaskerde unit instellen( zoals toen tijdens bouterse bewind) en opdracht geven om gericht dodelijk te schieten, vooral als er wapens/maskers/breekijzers bij hun zijn aangetroffen. Dat is een hoop bureucratie minder.


    Maak melding
  6. Xavier je uitspraak is niet goed te praten, heel erg zelfs.
    Wat nu gebeurd heeft niets met de slaven van toen te maken.
    Je kan boos worden wat nu gebeurd, maar om de vreselijke slaven tijd er bij te halen, zeg alles over jou.


    Maak melding
  7. Su is en blijft een mooi land, maar sommige bewoners horen
    in het bos te leven! En sommigen zie ik liever, onder de grond
    wormen liggen te tellen! Dat is de beste oplossing wat er is, voor
    voor deze ” KUNU,S ” Ai Wiep- Ding: yu doro baka, mijn
    bondgenoot!!!!!!!

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  8. Waterkant -als media meer aandacht hieraan schenken en uitzoeken waarom alle criminaliteit
    ipv melding/aandacht te schenken aan de nutteloze Ingrid Waldering -bouterse!.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES