Nederland kan Surinaamse geldzending nog maanden vasthouden

19
Derde twinningfaciliteit Suriname Nederland voor 6,5 mln euro
FOTO: © Chetverikoff | Dreamstime Stock Photos & Stock Free Images

PARAMARIBO, 23 mei – Nederland kan nog maanden de grote geldzending uit Suriname aanhouden. Dit zegt Marleen van Fessem, persofficier van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. De negentien miljoen euro waar het om gaat, maakt deel uit van een justitieel onderzoek. Daar gaat aardig wat tijd overheen. Net zo lang kunnen de importeurs, de eigenlijke bezitters, er niet over beschikken. Suriname kan er weinig aan doen.

In elk geval is duidelijk dat de Nederlandse justitie haar tijd wil nemen om achter de herkomst te komen van het geld. “De termijn waarin het onderzoek is afgerond, is onbekend. Maar houdt u rekening met enkele maanden”, zegt Van Fessem tegenover de Ware Tijd. Dergelijke onderzoeken kunnen inderdaad lange tijd in beslag nemen. Het geld is overgemaakt door de Centrale Bank van Suriname.

Het betreft een maandelijkse zending. Het geld moet de maandelijkse importen uit vooral Nederland dekken. Met de aanhouding is meteen duidelijk geworden hoe kwestbaar de Surinaamse economie is voor externe ontwikkelingen. De wisselkoers voor de euro is aanmerkelijk gedaald. Dit heeft direct te maken met de sterk afgenomen vraag. Intussen worden maatregelen getroffen om de importeurs tegemoet te komen.


19 REACTIES

 1. Hoe komt Suriname aan zoveel euro??5jaar lang elk maand! Laatste is 2 miljoen euro in ambulance ontdekt richting suriname.eerst gaat naar Suriname en via centrale bank naar Nederland..er moet een diep gaande onderzoek moet komen…sari Tori..


  Maak melding

 2. Ping-Ping zou zeggen: “Wees gerust, alles komt terecht ” !!
  Bouta, pres voor het leven in 2020, met ondersteuning van Lonnie.Een gezegde “twee Joden weten wat een bril kost” hebben we vroeger op school geleerd !!! Witie-bakra-mang lerie oenoe dem odo disie !!


  Maak melding

 3. Ping-Ping zou zeggen:”Wees gerust!! Alles komt terecht !! Na karoe-wirie-faja !!
  De mensen die euro’s hadden opgepot, moeten even kaal geplukt worden !! exporteurs krijgen minder
  voor produkten als ze de ontvangen euro’s omwisselen !!
  Koers omlaag: Bouta Pres voor het leven in 2020 !!


  Maak melding

 4. Geef het held niet terug!
  Het is van bouta en niet bestemd voor het volk!!
  De herkomst identificeren,een internationaal opsporing van bouta plaatsen naast de zovelen,
  In Suriname kan hij maar niet berecht worden, zo maken jullie de taak af..berecht hem.Lock him up!Kom hem halen aub!!


  Maak melding

 5. Hoe komt Nederland aan heel veel witwasgelden, drugsgelden, exc-pillen enz? Ik neem het niet op voor Suriname, los gezien dat nog bewezen moet worden of het geld niet rechtmatig is gekregen of als Nederland hiermee naar Suriname wil laten zien dat ze Suriname wel bij de keel heeft, Suriname is niet een eiland in de wereld? De gambio’s zijn een uitkomst voor heel veel Surinamers, SuriNeds, snel geld overmaken, euro’s snel bij je familie in Suriname, lage overboekingskosten, zaken in Suriname snel en goed financieel af te handelen, een goede en betrouwbare valuta, waaraan je wat hebt, SuriNeds op vakantie die over meer dan genoeg geld beschikken in Suriname om goed van te leven, genieten en te ontspannen, enz.

  Nederland is ook een topland als het om zwartgeld, crimineelgeld gaat, postbusfirma’s, enz gaat van allerlei soorten lagen van de maatschappij, Double Irish With A Dutch Sandwichdutch, postbusfirma’s, belastingparadijzen, waar vele miljoenen geld mee verdienen , dus niet doen of Nederland heilig is, want dat is het zeker niet. De Nederlandse regering heeft er zelf veel baat bij en het levert de Nederlandse economie heel veel geld op. Andere Europese landen hebben Nederland hierover al flink op de vingers getikt.

  Surinamers moeten zich ook realiseren dat dit ook de kleine man, vrouw in Suriname treft, die het niet gemakkelijk heeft door de financieel, economische situatie in het land en die van familieleden in Nederland euro’s uit Nederland maandelijks ontvangen. Voor hen wordt het leven hierdoor ook een stuk duurder, ze kunnen met hun euro’s minder kopen of ontvangen minder srd.

  De CBVS moet zaken veel beter en goed laten plaats vinden, waardoor dit zich niet meer voordoet en zowel SuriNeds als de Surinaamse economie er niet te veel schade van ondervindt en zaken voor SuriNeds goed kunnen verlopen, als ook voor degenen die de euro’s ontvangen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Dat is per jaar bijna 240 miljoen euro’ s en wie weet sinds 2010 8 x 240 miljoen= 1,920.000. Ma pima oerdomme ndp paria’s, dan weten jullie waar het geld is, pe a monie de? Het ligt veilig op buitenlandse banken, oe dong ma pima paarse paria’s sa wang go stem bakka in 2020. Opa taki, zoveel geld hebben de cambio’ s niet, waarschijnlijk is 70% afkomstig van witgewassen geld door ma pima Bouta en zijn drugsbende, Oma taki, vervloekt zijn moordenaars en leugenaars en ddb is naast Bofi de allergrootste sinds 1980. Land en volk zijn nog meer verdeeld en verarmd en worden nu onderdrukt door de paarse kolonisator, ddb, veelvuldig moordenaar die ma pima ndper’ s verdienen als leider die hen laat lijden. Ndp en DDB zijn de ware vloek van het land.En alle ndper’ s verdienen deze paarse misdaad-, leugen-, drugs-, moord- en roofvloek.


  Maak melding

 7. Oom Ludwig van Abra Broki 23 mei 2018 at 15:33
  Dat is per jaar bijna 240 miljoen euro’ s en wie weet sinds 2010 8 x 240 miljoen= 1,920.000.

  Dan hebben wij het nog niet over de Chinezen (winkels) en Turken (casino’s) en alle andere rijkere mensen in Suriname (zijn niet altijd Surinamers) zoals Graanoogst en Wijdenbosch en Boereveen en Bouterse en Sardjoe en etc. die het meenemen naar het buitenland
  Dit informeel zwart geld circuit is gigantisch in Suriname.


  Maak melding

 8. Nederland heeft echt schijt aan de Surinaamse bevolking. Nederlanders
  zijn hypocrieten. Nederland is zo currupt als weet ik niet wat, maar lullen een hoop over Suriname


  Maak melding

 9. Dat is per jaar bijna 240 miljoen euro’ s en wie weet sinds 2010 8 x 240 miljoen= 1,920.000.000,- Ma pima oerdomme ndp paria’s, dan weten jullie waar het geld is, pe a monie de? En ook die 800 miljoen van de zeven Suri’ s in het buitenland. Wo ka ma pima poti wanni dong ndp stommelingen.


  Maak melding

 10. @ Suri

  Nederlanders zijn inderdaad hypocrieten, maar niet zo groot als de Surinamers. Je stellingen lopen over van hypocrisie en zelfreflectie.

  Je doet een bewering dat Nederland corrupt is. Volgens alle internationale lijsten is Nederland een van de minst corrupte landen in de wereld. Er komt corruptie voor (vooral op lokaal/ gemeentelijk niveau). Maar als het wordt ondekt, ( bijna alle gevallen), governance is goed geregeld en controle mechanismen en instituten werken goed, dan wordt het direct aangepakt en bestraft.

  Verder betreffende je opmerking dat Nederland schijt heeft aan de Surinaamse bevolking wil ik volgen opmerken. Het enige land dat Suriname nog enigzins belangeloos heeft geholpen en zal helpen is Nederland, Niet China, Niet India, maar Nederland.

  Echer, hoe kan je iemand of een volk helpen dat schijt heeft aan zichzelf door iedere keer de foute lijers (inderdaad met een lange ij en zonder d) te kiezen en de boel iedere keer naar de klote te helpen. Die kan je dus niet helpen zolang de domme inzichten niet veranderen. Je blijft toch geen water pompen in een lekke emmer.

  De engelsen hebben een toepasselijk spreekwoord : You have made your bed, now lay in it.


  Maak melding

 11. Als Suriname niet alle samen werkingen opzeg zal in augustus de euro 1 op 15 zijn het volk zal het voelen en dat mag nooit het was teverwachten een handels oorlog noem je dit.


  Maak melding

 12. En op deze manier wil Nederland dus een ambassadeur geplaatst krijgen in Suriname. Daar draait deze hele zaak om. Men vindt het te lang duren en zet er dus druk achter.


  Maak melding

 13. @Passant.
  De overboekingen vanuit NL naar een cambio is giraal geld. Daar komt geen bankbiljet aan te pas. Deze zending betrof bankbiljetten !! Het is niet aannemelijk dat de toeristen elke maand 27 miljoen Euro’s naar Suriname meenemen.


  Maak melding

 14. 160 Miljoen euro per jaar overgemaakt naar Suriname
  Bron: Waterkant 17 januari 2013

  160 Miljoen euro per jaar overgemaakt naar Suriname. Dit was een bericht op Waterkant van 17 januari 2013. Surinamers maken het meeste geld over naar hun thuisland in vergelijking met andere allochtonen in Nederland. Aldus de Nederlandse in dit bovenstaande bericht.

  Let goed op: dit was alleen maar de overmakingen van SuriNeds vanuit Nederland naar Suriname in 2013.
  Tel daarbij op het geld dat de SuriNeds die met vakantie gaan meenemen en zie dan het totaal bedrag/miljoenen aan euries.

  Zou dit bedrag/deze bedragen, miljoenen in de jaren na 2013 meer of minder zijn geworden of zou het ongeveer hetzelfde zijn gebleven? Zou het veel verschillen.Is het dan toch niet heel veel miljoenen aan euro’s die jaarlijks naar Suriname gaat.

  De bijdrage van SuriNeds aan de Surinaamse ecomonie is bijzonder groot. Nederland mag proberen dit te frusteren, maar tegen houden gaan ze het niet kunnen doen. Overal in de wereld zijn de nieuwkomers heel belangrijk voor hun thuislanden als het om hun bijdrage aan de economie van hun thuislanden zijn.

  ik neem het niet op voor Suriname, zonder ddb en gangsters zou Suriname veel verder zijn. ddb en gangsters houden de ontwikkeling van Suriname op, want als er een andere regering was, waarmee de verhoudingen tussen Nederland en Suriname normaal waren zou de ontwikkeling, welvaart, welzijn, orde, rust, veiligheid, werkgelegenheid, enz, de samenwerking veel meer hebben opgeleverd. Projecten die Nederland kon ondersteunen, uitwisseling van studenten, samenwerken op talrijke terreinen, enz.

  De SuriNeds leveren jaarlijks miljoenen euro aan de Surinaamse economie. Het zijn niet alleen toeristen na die SuriNeds, maar ook die ondernemingen hebben, zaken doen, investeren, zie huizenbouw, AOW-ers, gepensioeneerden, Nederlandse stagaires/studenten, hun ouders, families, Nederlandse ondernemingen, ook het eco-toerisme spreekt heel veel Nederlanders aan, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 15. Iedereen dient te weten dat biljetten van € 200 en € 500 in het zwarte circuit of in de coke wereld rond gaan.
  Op 90% van de € 500 biljetten zijn Sporen van cocaïne terug te vinden.

  Nu Nederland het terug sturen van veel hoge waarde biljetten via de CBvS onderzoekt gaat men in Suriname de regeltjes qua inwisselen van coke euro’s naleven.
  Ondertussen is de CBvS voor de bancaire wereld witwas bank geworden en kan Suriname maanden niet over € 19.000.000 = SRD 160.000.000 beschikken. Wie weet wordt het een rechtszaak waar in alles boven water gaat komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.