zaterdag, mei 4, 2024
HomeNieuws uit SurinameNurmohamed: "Je hoeft niet leuk te vinden wat ik zeg"

Nurmohamed: “Je hoeft niet leuk te vinden wat ik zeg”

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken in Suriname is woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering ingegaan op de actie van de aannemers van de vuilophaaldienst. Volgens de bewindsman is er niets mis met het mededelen aan de gemeenschap dat de vuilophaal niet gegarandeerd is en dat zij geen vuil op de hoeken en bermen moet plaatsen.

De actie komt vanwege een enorme betalingsachterstand. Nurmohamed legde uit dat in de meeste gevallen aan de aannemers gevraagd wordt om de diensten normaal door te verlenen, terwijl er gewerkt wordt aan de betaling.

“Wij hebben een procedure waarbij we vragen, maar op gegeven moment kunnen we ook niet meer vragen. En dan gaan de vuilophalers aangeven per wanneer ze niet meer kunnen. En dat is gebeurd en dan is het mijn taak om voorzorgsmaatregelen te treffen in de samenleving.

Je hoeft niet leuk te vinden wat ik zeg, maar misschien ben ik de enige minister in de hele wereld: als er iets zal gebeuren, zal ik het wel zeggen. Want het is mijn verantwoordelijke taak. Misschien gebeurt dat nergens in de wereld, maar ik doe het wel. Als ik zie dat iets op komst is, dan zal ik dat melden zodat we wat kunnen minimaliseren. Anders kan het inderdaad een ramp zijn”, benadrukte de minister.

Op dit moment vindt de betaling aan de verschillende aannemers ‘step-by-step’ plaats. Zodra het redelijk goed opgepakt is, zal OW weer een bekendmaking plaatsen dat de vuilophaal genormaliseerd is.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
  1. Nurmahomed is op zichzelf een ramp, dus weet ik niet hoe hij zn bull heeft gehaald. Opstappen lummel, als je het werk niet aankan. Er zijn genoeg capabele mensen die ow&v kunnen leiden of ga de gestolen gelden van ow&v terughalen bij abrahams als je durft want gij hebt een te grote mond.


    Maak melding
  2. Ik denk dat kinderen op de lagere school in effectievere zinnen kunnen vertellen, dan deze minister. Wat een drama, ook m.b.t. een openbare voorziening die vanzelfsprekend behoort te zijn. De stagnatie ziet hij al geruime tijd aankomen om te kunnen anticiperen en vooral die af te wenden, waardoor dit betoog overbodig zou zijn.


    Maak melding
  3. mini-ster…..je deugt niet voor de functie, vandaar dat alles mis gaat. en haal het uit je kop dat jij misschien de enige mini-ster bent die wat zegt ….Lummel !…jij moet zorgen dat die mensen hun geld krijgen als zij gewerkt hebben en meer niet of is alles op na PANAM??. je lijkt wel een VISWIJF… maar straks is het ook voor jou einde dienst…MISLUKKELING ! en dan hoop ik dat men alle vuil bij jou voor de deur dumpen..SUKKEL !


    Maak melding
  4. Wij mogen ook zeggen wat we willen en we weten dat je niet deugd. Is ht vorige regering??
    Pan Am moest $8 miljoen omdat he daaruit kon vreten.
    Verkeerslichten vervangen die prima zijn, je kan vreten. Maar het land schoonhouden en de vuilophalers betalen ga je niet doen want je krijgt geen tjoekoe. Een deugd voor geen meter. Varken ben je meer niet


    Maak melding
  5. Misschien moeten we de negatieven flink hun gang laten gaan.

    Het voordeel is, dat wij weten dat het goedkomt. De door de oppositie en aanhang besmeurde ministers, werken keihard.

    En dan plots zullen de suri’s zich achter de oren krabben; maar dat klopt niet was ze zeggen. In principe is het handig dat de suri’s dit zelfstandig beseffen.

    Dit geldt expliciet voor alle suri leveranciers die jarenlang goederen hebben geleverd zonder betaling, met als gevolg achterstallige rekeningen.
    Nu durven ze wel verhaal te halen.


    Maak melding
  6. De VHP ministers vallen stuk voor stuk van hun voetstuk, als het gaat om prestaties! Deze Nurmohammed had al vanaf de aanvang van zijn regeertermijn, bedankt moeten worden… Na een aantal zeer bedenkelijke uitspraken…

    En ondanks zijn stoer gedrag, heeft hij niks noemenswaardig bereikt in 4 jr tijd! De straten lopen nog steeds onder, wanneer het regent. Wat de wegen betreft is de kwaliteit niet verbeterd, het blijft lapwerk. De vuil opháal is onder zijn bewind een drama! Ga zo maar door

    Meneertje heeft als prioriteit bruggen bouwen, terwijl de regering daar nog lang niet aan toe is!! Minimaal 600 miljoen financiering zoeken voor een brug naar Guyana, die bovendien door niemand als prioriteit word beschouwd en sinds enige maanden de chaos vanwege het afsluiten van de brug bij de Saramacca doorsteek. Waar men duidelijk de inzichten mist om het verkeer zo min mogelijk te belasten met vertragingen.

    Bravo Hr. Nurmohammed we zullen trachten het ongedierte zolang mogelijk te weren. Belangrijk dat u dat nog even komt vermelden. De stank die dit in korte tijd zal ontwikkelen, nemen we voor lief.

    Tenzij u de gelden voor de mensen die werken en zorgen voor een schoon Suriname op tijd betaald! Net zoals u en de andere ministers uw onlangs verhoogd salaris op tijd krijgt uitbetaald.


    Maak melding
  7. Als de brug bij de Saramaccadoorsteek zou instorten dan zou het weer nalatigheid zijn van deze regering en minister. Nu het is opgepakt en vernieuwing en verbreding komt is het weer niet goed, maar gelukkig is het bekend uit welke hoek er kritiek komt.


    Maak melding
  8. Ik weet ook dat niet alles gaat zoals het moet maar men moet ook reëel blijven en behalve de minpunten van deze man ook al het kleine en grote benoemen van wat er tot nu toe is uitgevoerd, en waarvan ik opmerk dat de bewoners in die buurten heel tevreden zijn. Kijk vaker naar OW spotjes over de opgeleverde en werkzaamheden die in uitvoering zijn. Negatiefiteit is een slechte eigenschap.


    Maak melding
  9. Deze blablablabla (onvolwassen) minister weet het altijd beter daarom stagneren zijn prestaties. “Hij is zo wat de enige op onze aardbol die als minister zegt wat hij denkt”. Het moet wel erg in je bol zijn, hij vraag er zelf om om uitgesliept te worden. Hoe staat het met zijn denkvermogen? Het is evident, duidelijk, zonneklaar, dat zijn prestaties niet gelijk oplopen met zijn ego. Deze vent lijdt aan zelfoverschatting. Zelf Gajadien heeft veel kritiek op hem, dan weet je het wel. Chan zit helaas met hem opgescheept en durft niet in te grijpen.
    Laten we hopen dat de presidenten nu veel secuurder gaat zoeken: wat voor mensen willen we en hoe gaan ze met elkaar om?”


    Maak melding
  10. nee lullo het is niet je taak om dingen te zeggen
    Het is je taak om dingen te doen
    Hoe schandalig wil je he hebben als vuil niet meer wordt opgehaald omdat je niet hebt voorzien dat je kas leeg zou zijn totdat je weer wat zou krijgen van financiën
    Begrijp je wel lullo wat de gevolgen kunnen zijn van vuil dat zich ophoopt
    In Dit hele verhaal zit je jezelf op de borst te kloppen zonder dat hier aanleiding voor is.
    je faalt en bent daar trots op. Reshuffle deze kloje en stuur hem om toezicht te gaan hopuden op Ornamibo
    of laat hem met een boeriekie wagiie vuil gaan ophalen


    Maak melding
  11. @ Surined, dat mensen 2,3,4 uren later thuis of op het werk zijn vanwege de sluiting van de Saramacca doorsteek brug is niet fijn! Op zich is het een goed initiatief om de brug aan te pakken of te vernieuwen. Daar mis ik de technische knowhow van deze afgestudeerde minister…

    Snap je? Of spuit je kritiek om de kritiek? Gim wan brik jere. Lezen is ook niet je sterkste kant


    Maak melding
  12. Let them talk, say what they wan’t to,..
    Btw, onder didibrie was alles beter, we bouwden ijverig aan luchtkastelen (2e Dubai, flyovers, tramverbinding)
    Er waren geen gaten in de weg, geen overstromingen en volop voedselpakketten voor iedereen die Niet wilde werken.
    En wat zo makkelijk was, effe appen en je had zo 80 milj. op de rekening staan.


    Maak melding
  13. Eerst naar de logopedist om netjes te leren praten, tuurlijk hoge bomen vangen veel wind ,maar laat eens zien wat je kam is altijd een puinhoop geweest bij ow.


    Maak melding
  14. Laat de minister naar de stremming van de secundaire afvoer aan de bindastraat komen kijken. Dan mag hij zeggen of hij dat leuk vind voor de gedupeerden.


    Maak melding
  15. Julkie mogen zeggen wat jullie willen, geen 1 van jullie kan en hft gedaan wat NDP hft gedaan. Ook geen NPS met ontwikkelingshulp.
    Staatsolie, bruggen, nieuwe wegen, stroom nr binnenland. NDP.
    Als NDP nog aan ht bewind was kregen we al olie gelden. 4 jr VHP/ABOP en geen stap verder. Enige dat we hebben gehad onder deze regering: drugs en nog meer drugs en witwassen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES