dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNederland legt beslag op geldzending Centrale Bank van Suriname

Nederland legt beslag op geldzending Centrale Bank van Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 mei – In Nederland is beslag gelegd op een geldzending van de Centrale Bank van Suriname, CBvS. Dit meldt de Ware Tijd. Volgens bankpresident Glenn Gersie gaat het om geld dat verzonden wordt naar Nederlandse bankinstellingen. Periodiek wordt een bepaald bedrag overgemaakt om Surinaamse bankinstellingen de gelegenheid te geven zaken te doen voor cliënten. Volgens Gersie gaat het om een ‘fors’ bedrag. De krant heeft het over ruim dertig miljoen euro.

Gersie beweert dat het bedrag ‘beduidend lager’ ligt. De CBvS moet van de Nederlandse douane een reeks vragen beantwoorden, meer dan normaal. “Door de steeds strengere regels van grote internationale banken worden steeds weer bank en economieën in ontwikkelingslanden de dupe. Het is een ramp voor ontwikkelingslanden en ik denk dat het niet fair is”, zegt Gersie.

Het is niet duidelijk wat er precies gedaan zal worden. Gersie zelf tast in het duister als om de reden gaat. De Nederlandse autoriteiten hebben alleen laten weten dat er een ‘fenomeenonderzoek’ wordt uitgevoerd. Wat dat inhoudt, is een raadsel aan de andere zijde van de oceaan. Intussen wordt er ‘hard’ aan gewerkt om het geld vrij te krijgen. Als het te lang duurt, zal vooral de import van Nederlandse producten de klap voelen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

50 REACTIES
 1. Het gaat om witwasserij hoor Gersie.Nederland heeft het recht om beslag erop te leggen.Eerst beweren dat staatskas leeg is, het volk pinaart en dan wordt op mysterieuze wijze geld gestort en wel. 30 miljoen euro?


  Maak melding
 2. Ray
  Ik hoop niet dat je verbaasd bent, Suriname is geen buiten beentje in Zuid-Amerika het is net zo corrupt als de rest van de omringende landen, en dan de bekende kreet, A NO MIE, ZAND ER OVER, HET IS WEER DIE INMENING VAN BUITEN AF,,
  SORRY DIT IS NOG MAAR GGET BEBGIN MAAK JE BORST MAAR NAT


  Maak melding
 3. De bankpresident Glenn Gersie weet niet een fenomeenonderzoek is, zegt al genoeg wat voor mensen daar bij de Centrale Bank van Suriname zitten, mag het een kilo meer zijn. :-))


  Maak melding
 4. @Haco
  Klopt.Bouta zijn drugshandel bloeit.Ineens is Suriname 30 miljoen euro rijker en het overmaken voor witwas praktijken is begonnen.


  Maak melding
 5. Ik zou zeggen Gersie GOOGLE het woord fenomeenonderzoek of vraag het sabiso Boefdraad

  Google: ‘Onder fenomeenonderzoek verstaat (de commissie) het doorlichten van een geografisch gebied/bevolkingsgroep, een misdaadveld/criminele markt en/of een sector/verschijnsel in de samenleving’

  Het COPA onderzoek gaat door


  Maak melding
 6. Geld dat vanuit de Centrale Bank van Suriname wordt verzonden naar bankinstellingen in Nederland. Hmmmm?
  Het is logisch dat er verantwoording moet worden afgelegd. Gersie vindt dit fair?
  Als bankdirecteur ben je verplicht verantwoording af te leggen ook al gaat het om €10. Hier gaat het om miljoenen en dan zeggen het gaat niet om veel geld.
  Zaken doen voor cliënten? Wie zijn deze cliënten. En nu met de billen bloot Gersie.
  Geen andere landen in ons gebied benoemen. Wij als bevolking zijn de dupe.
  Eens val je door de mand. Ik hoop dat het geen witwaspraktijken zijn. Dit zal een grote schande zijn.


  Maak melding
 7. Niemand ter wereld geloofd of vertrouwd de Surinamer nog. Vooral als het om geld gaat is het het meest onbetrouwbare volk op deze aardkloot. IMF, IsDB en nu Nederland zijn helemaal klaar met dit criminele, corrupte oplichtersvolk. Internationaal isolement is aanstaande.


  Maak melding
 8. “Periodiek wordt een bepaald bedrag overgemaakt om Surinaamse bankinstellingen de gelegenheid te geven zaken te doen voor cliënten”.

  Stel dat de heer Gersie niet liegt.
  Ik ben op de balans van de bank dit niet eerder tegen gekomen. Misschien stond het er wel, maar heb ik, omdat ik er niet op gefocust was, dit niet opgemerkt.
  Welnu,
  ten eerste toon aan waar op de balans dit soort overboekingen, die in het verleden gedaan zijn, staan.
  ten tweede toon aan onder welke balansposten DÉZE vordering (want het is een vorderingen van de Centrale Bank) staat. Tegelijkertijd wil ik de boeking van de particuliere bank naar de Centrale bank zien (de schuld)


  Maak melding
 9. Vooropgesteld kunnen we stellen dat Nederland wil voorkomen dat veel geld dit land verlaat. De kapitaalvlucht uit Nederland wilt men zoveel beperken. M.b.t. tot Suriname kan men zeggen dat men zijn pijlen gaat richten op de geldstromen vanuit Nederland naar Suriname. Het fenomeenonderzoek kan men daarom breed interpreteren. Het kan van toepassing zijn op een bepaalde geografisch gebied, een misdaadveld, een criminele markt, of bevolkingsgroep of een combinatie van al deze factoren. Hiermee wil men in kaart krijgen wie welke personen of bevolkingsgroep zitten achter de geldtransacties naar bijvoorbeeld Suriname. De bronnen van deze geldtransacties wil men nader gaan uitdiepen en een verklaring voor geven.


  Maak melding
 10. Verleden maand, april 2018, heeft het Openbaar Ministerie Noord-Holland beslag laten leggen op een geldzending vanuit Suriname. Het gaat om een bedrag van ongeveer 19 miljoen euro. De reden van de beslaglegging is een verdenking van witwassen ten aanzien van deze geldzending”, zegt Marleen van Fessem, persvoorlichter bij het Openbaar Ministerie Noord-Holland.


  Maak melding
 11. @ Rob
  “Vooropgesteld kunnen we stellen dat Nederland wil voorkomen dat veel geld dit land verlaat. De kapitaalvlucht uit Nederland wilt men zoveel beperken”
  Waar heb je het over?
  1. Het gaat totaal niet om kapitaalexport van Nederland
  2. DNB heeft regels mbt tot kapitaalimport en kapitaalexport.
  Wat kapitaalimport betreft, aangezien dit artikel over kapitaalimport gaat.
  Een bedrijf dat geld uit het buitenland ontvangt boven een bepaalde grens MOET verklaren waarom dit bedrijf het heeft ontvangen. Doe je dit niet, dan krijg je een aanmaning, met de mededeling dat als je niet binnen een bepaalde termijn reageert je geen zaken meer met het buitenland zal kunnen doen.
  Ik heb dit aan den lijve ondervinden in de jaren ’90 van de vorige eeuw.
  Ik heb toen maar snel uitleg gegeven.


  Maak melding
 12. @Roti, je moet de in beslagname van dit geld door Nederland niet los zien van de geldstromen naar Suriname. Zij ‘ denken ‘ dat dit geld op de een of andere manier vanuit Nederland naar Suriname is getransporteerd en dat men via een omweg dit geld in Nederland wil legaliseren. Zij willen de herkomst van dit geld in kaart brengen. De regels van de kapitaal- in/export van de DNB worden vaak met onderscheid toegepast.

  @Bigi Sma, ik ken iemand die jouw partner wil verwennen. Dus………, wees op je hoede!


  Maak melding
 13. RobG , econoom van de koude grond, het gaat zoals Roti ook al stelde om geld van Suriname naar Nederland en niet andersom, dat is weer eens van je bekende aannames, houdt je eens aan de feiten, fantast


  Maak melding
 14. De Nederlandse autoriteiten hebben alleen laten weten dat er een ‘fenomeenonderzoek’ wordt uitgevoerd. Wat dat inhoudt, is een raadsel aan de andere zijde van de oceaan.

  Het is de wijze van Boefdraad en de dwaas Bouta om zo het geld wit te wassen. Iedereen in het land weet, op de ma pima oerdomme ndper’ s na, dat de nationale Drugs Partij olv staat van drugscriminelen. Contact drugsgeld wordt waarschijnlijk gewoon gestort op duistere paarse rekeningen van de CBVS. Boefie weet er alles van. Oma taki, wie geloven en hopen dat de ndp olv van onberechte moordenaars, drugscriminelen en staatskasrovers, land en volk zullen laten bloeien, zijn oerdomme debiele dwaze idiote stommelingen die paarsdood zullen bloeden. Wo ka oe ma pima ndper’ s, na oenoe schuld dat heri kondre klarie en a volk e pina. Opa taki ndp na wang mpp misdadige partij.


  Maak melding
 15. RobG: “Vooropgesteld kunnen we stellen dat Nederland wil voorkomen dat veel geld dit land verlaat. De kapitaalvlucht uit Nederland wilt men zoveel beperken.”

  Wat is dit weer voor onzin? Nederland heeft al vele jaren een handelsoverschot, wat dat betreft is het het zevende land met het grootste handelsoverschot in de Wereld. Het geld stroomt binnen. Vorig jaar acht miljard euro overgehouden op de rijksuitgaven.
  Het is Suriname dat problemen heeft met de handelsbalans en strenge toeziet op valuta export. Vandaar dat het zo merkwaardig is dat er zomaar tientallen miljoenen overgemaakt worden naar Nederland.


  Maak melding
 16. Dit bedrag is het eerste trance van wat de lading van de duikboot heeft opgebracht.Naar alle waarschijnlijkheid moeten er nog negen trances volgen mits de uitvoer uit Sur.lukt.


  Maak melding
 17. @ Hans
  Je hebt Rob’s posting verkeerd geïnterpreteerd. Hij heeft niet gezegd dat er kapitaalexport plaatsvindt omdat er een handelstekort is. Hij spreekt immers van kapitaalvlucht (hot money, speculatief kapitaal).
  Dit is kapitaal op zoek naar een hoge rente en wordt geboekt op de kapitaalrekening.
  Je moet het als volgt zien:
  de kapitaalbalans bestaat in principe uit twee delen
  kapitaalexport omdat er afgelost moet worden voor handelstekorten
  kapitaalexport omdat beleggers/speculanten op zoek zijn naar een hogere rente.
  Rob heeft het over laatstgenoemde.

  Verder vind ik zijn laatste posting vergezocht. Te vergelijken met een samenzweringstheorie.
  Hij beweert dat geld uit Nederland gaat om terug te keren. Zwart geld wordt wit geld.
  Dit is wat hij er van maakt.
  Zoals ik al eerder heb geschreven, (hier of bij een ander artikel). Op de balans van de Centrale Bank is alles terug te vinden, mits het waar is wat Gersie zegt.


  Maak melding
 18. @Rob.
  En snap je het nou eindelyk of probeer je het weer goed te praten.
  Kies toch n keer de goede weg en wees neutraal
  Ik denk niet dat je voor niets gestudeerd hebt.
  Moeilyk he.


  Maak melding
 19. dit is inderdaad de moeite waard om op onderzoek uit tegaan. Denkmaar aande poging toen om een broodnodige kraanwagen van Su naar Nederland te exporteren.NDPers denken slim te zijn, maar georganiseerde en integereregeringen zijn nog slimmer. Hiermee is de ontmanteling van het NDP regime ingeluid


  Maak melding
 20. Tang wakti jere deze is er nog ? Onder welke steen is deze weer vandaan gekropen , dan ?. Ga maar gauw terug ,want ik denk niet dat je gemist werd.


  Maak melding
 21. RobG, de kapitaalvlucht uit Nederland wilt men zoveel beperken ? Je maakt een grap zeker. Nederland heeft een triple A status.
  Waarom zou men Nederlands kapitaal onderbrengen in vb Surinam. Dat land zit op het randje junks status bij de kredietbureaus. Beleggen en investeren in Suriname is speculatief.

  Kan weinig redenen verzinnen waarom de nederlandse belastingsbetaler wil vluchten. Nee man Suriname moet maar aantonen hoe men aan het geld komt. Het land zit van top tot teen in de narcotica.


  Maak melding
 22. Koos.
  Je stelt de vraag (aan Rob) en geeft het antwoord.
  Niet iedere belegger kiest voor veiligheid en daarmede voor een lage (koers)winst.
  Er zijn ook beleggers, speculanten is in dit geval een beter woord, die juist kiezen voor een hoog risico en daarmee voor hoge/snelle (koers)winst.


  Maak melding
 23. Weer zoveelste bewijs van een bananen republiek.De centrale zou de laatste moeten zijn die monetaire regels overschrijd.Zij zijn de instantie die ervoor moet zorg dragen dat het niet gebeurt.Dit is gewoon schandelijk.


  Maak melding
 24. @Johan, jouw commentaar laat aan onduidelijkheid niets te wensen over. Jij moet inhoudelijk commentaar leveren over dit vraagstuk en geen one-liners en soundbites produceren.

  @Henri55, ik probeer niets te verdraaien of goed te praten. Dit vraagstuk kan complexer zijn dan je zou kunnen vermoeden. Ik vermoed dat men tracht de oorsprong van het geld te achterhalen of men wil doorgronden hoe dit geld in Suriname is terechtgekomen. Het is ook mogelijk dat men bewust pogingen onderneemt om de Surinaamse samenleving te ontwrichten. Dit zal weinig kans van slagen hebben omdat de inkomsten van de olie-, goud-, en de grondstoffensector voor het land toenemen.


  Maak melding
 25. Dit bericht doet mij denken aan een bericht wat ik ooit gelezen heb.
  Het is een overeenkomstig geval. Het enige verschil is dat de CBVS als de witwasser wordt gezien.

  PARAMARIBO, 11 apr 2013 – Dulcine Graanoogst – Muringen, purser bij de SLM, mag de Verenigde Staten van Amerika niet meer in. Dit meldt de Ware Tijd. Een reden voor het verbod hebben de Amerikaanse autoriteiten nog niet gegeven. Graanoogst kreeg het nieuws te horen tijdens een vlucht naar Miami. Tijdens een tussenstop in Georgetown, Guyana, werd zij met het verbod geconfronteerd. Medewerkster en werkgever zijn totaal verrast.
  Vooraf waren er geen aanwijzingen. “Ik heb een geldig paspoort en visum en bij de vluchtuitvoering vanuit Guyana kreeg ik te horen dat ik niet verder kon, zonder opgaaf van reden. Dus ik weet niet op grond waarvan dit is gebeurd”, zegt Graanoogst-Muringen. Intussen is een formele klacht ingediend bij de Amerikaanse ambassade in Paramaribo. Daar is haar meegedeeld dat ze zo snel mogelijk geïnformeerd zal worden, wat nog niet is gebeurd.
  Dulcine Graanoogst-Muringen zegt niet te begrijpen wat er fout ging. Ze doet de Verenigde Staten van Amerika al ruim veertig jaar regelmatig aan. Het is haar nog nooit eerder overkomen. Ook Surinam Airways probeert uit te vinden wat er aan de hand is. De vliegmaatschappij onderhoudt sinds vorig jaar een route tussen Paramaribo, Georgetown en Miami. Het is nog niet eerder voorgekomen dat een werknemer op een dergelijke manier ‘overvallen’ is.

  Commentaar : deze lieve dame nam bij elke vlucht naar Amerika een koffer geld mee om te storten op een Amerikaanse bankrekening. Daar zijn die Amerikanen achter gekomen en door haar toegang tot Amerika te ontzeggen hebben ze automatisch het “witwassen” door deze dame uitgevoerd gestopt.
  Hetzelfde wordt nu door de CBVS gedaan.
  Vraag: Waarom maakt de CBVS dit geld niet bancair over?. Ze weet toch donders goed dat contant geld verdacht is en ook de nodige aandacht trekt. Mijn geboorteland is behoorlijk gedaald.


  Maak melding
 26. “Verleden maand, april 2018, heeft het Openbaar Ministerie Noord-Holland beslag laten leggen op een geldzending vanuit Suriname. Het gaat om een bedrag van ongeveer 19 miljoen euro.
  Zo ziet men waar al het geld naar toe gaat, sinds de ma pima didibri Bouta en ma pima duivelse rovers de macht is gegeven door de ma pima ndper’ s. Daarom worden salarissen niet uitbetaald en schulden niet afgelost. Alles romen deze boeven af om vreemde valuta te kopen en over te maken onder het mom van………ndper’s oe ma pima sakka sakka lagi dagoe didibrie zombies, na oenoe schuld a kondr e tjies bakka wang takroe neng. Suriname staat berucht om de ma pima drugsmoordenaar president, drugssmokkel en witwassen. met dank aan de ma pima ndper’ s.


  Maak melding
 27. Deze hele ka regering moet naar huis!
  Overal heerst er chaos meneer bouterse!
  U bent niet geschikt voor zo een hoge ambt rekening zal u gepresenteerd krijgen in 2020. Het volk is u zat!!!!!


  Maak melding
 28. En toch, Bouta e-winie-a verkiezing in 2020 !! A kil-na-wan-strateeg !!
  Alle Jawa’s onder 1-dak van Somo en Bouta vormen de Regering in 2020 !!
  Somo (alle Jawa’s onder 1-dak) zullen de grondwet helpen veranderen: Bouta. levenlang
  President (voor het leven).
  Daarom zal geen enkele rechter hem inzake de 8 december gebeurtenissen, veroordelen !!
  Deze zaak wordt steeds vershoven zonder een uitspraak !!
  A-no-mie tak so, maar na a achterban foe NDP tak so !!!


  Maak melding
 29. Breaking news oom luwig of te wel tant ludwina van abrabroki smeert ziczelf in met poep tijdens rechtzaak omdat hij keer op keer uitkraamt voor het tegendeel bewezen is en gebruikt onbetamelijke taal ,alles wat misgaat is paars. Einde bericht


  Maak melding
 30. RobG,

  louter en alleen maar aannames. Kom eens met een gefundeert , goed onderbouwd verhaal. Dan pas val je door de paarse mand met je oeverloze lulverhalen.


  Maak melding
 31. Is deze mevrouw misschien familie van een van 16 moordenaars??? Graanoogst

  Ik hoor Misiekaba niet meer praten over corrupte van anderen. Zie wat er nu gebeurd in Suriname. Zelfs Boefdraad als minister van financiën kan niet echt uitleggen wat er aan de hand is.
  Een stukje tekst:::

  =Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën vindt dat zaken niet met de mantel der liefde moeten worden bedekt. Dingen moeten gezegd worden zoals ze zijn en mensen moeten consequenties verbinden aan hun falen. Er is US$ 4,2 miljoen verspild aan voorbereiding voor de bouw van het Academisch Medisch Centrum (AMC) Suriname. Voor de eigen bijdrage is US$ 3,5 miljoen geleend bij een lokale bank. Van geld van de Islamic Development Bank (IsDB) is US$ 700.000 gebruikt.


  Maak melding
 32. RobG
  @Bigi Sma, ik ken iemand die jouw partner wil verwennen. Dus………, wees op je hoede!

  Je bent weer als een tandenloze lopen schrijven.
  Wat ben je weer bezig personen erbij te betrekken die jou niets hebben aangedaan.
  Ik zal er verder niet op ingaan want mijn partner is vele malen enkele maten te groot voor je.

  Als ik al je complot theorieën beluister dan moet ik welhaast denken dat degene zijn zaad waaruit je voort bent gekomen wel enige besmetting vertoonde van syfilis. Indien dit niet word behandeld dan loop jij kans om hersenbeschadiging op te lopen.
  En dit vermoeden heb ik reeds lang ontdekt bij jou omdat je wel schimmels in de hersenen moet hebben zitten om zulks wartaaluit te kraaien en denkende dat je econoom bent en IT specialist.
  Dat je vaak google informatie copy paste neerzet in als je onzin slaat alle kanten op.
  Ga eerst na of je inhoudelijk snapt wat je lesst en daarna zoeken of naar commentaar op het net.
  Als je het niet snapt kun je ook geen richtig antwoord geven.


  Maak melding
 33. Soms krijg je het gevoel, dat Vrije Meningsuiting voor sommigen een soort vuilnisbak is , waar je verrotte pampoen, roti, banta enz kunt dumpen.
  HÉ BAH!


  Maak melding
 34. Jiyani
  Wat ben je gemeen. Net zo gemeen als mijn vader.
  Ik vroeg hem wat hij wilde eten; hij zei maak niet uit. Ik zei banta? Hij zei: wat is dat (hij wist het wel).
  Ik uitleggen kleur, vorm ook wel genaamd boulanger.
  Wie heeft je dat geleerd? Ik zei mama
  Hij begon te lachen en vertelde mij wat het juiste woord was.
  En zei erbij je moeder weet niks. Hij leerde me nog wat woordjes.
  Had ik het maar geleerd toen ik jong was. Nu kom ik niet verder dan suiker en thee


  Maak melding
 35. Als het legaal is en volgens de internationale regels is er niks aan hand, maar men is hiervan afgeweken. dus een onderzoek is terecht.Suri, en NL zijn geen Mattie’s, dus het kan effe duren . Ik ben benieuwd hoe ze dit gaan onderbouwen. A torie Spang.


  Maak melding
 36. Arrestant besmeurt zich met ontlasting
  16-05- 2018
  Rechter stelt alle strafzaken uit

  De arrestant Arno G. heeft zich dinsdag vreselijk misdragen in de rechtszaal. Kort voordat de zaak van deze arrestant in behandeling zou worden genomen door kantonrechter Rewita Chatterpal was Arno naar het toilet. Hij heeft aldaar zijn behoefte gedaan. Toen hij uit het toilet kwam, was zijn lichaam vanaf zijn gelaat tot zijn geslachtsdeel bespeurd met ontlasting. De verdachte liep via de wachtruimte naar de rechtszaal. Op een gegeven moment bewapende hij zich met een ijzeren staaf die in een kleine ruimte was geplaatst. De parketwachters probeerde de man te overmeesteren, maar het gelukte hen niet. Later toen de verdachte tot bedaren kwam, gaf hij zich over aan de parketwacht en werd hij terstond afgevoerd. Vanwege de stank in de zaal heeft de rechter alle strafzaken, die nog moesten volgen, uitgesteld. De arrestanten werden allemaal na de mededeling van de rechter afgevoerd.

  Hij had een paarse ndp tattoo op zijn borst met onderschrift., soso lobi mi schijt


  Maak melding
 37. Olie goud en grondstoffen nemen toe dus is er genoeg geld.
  Welk geld!
  Geen ene aannemer wordt betaald.
  De aannemer van het Gongrypbos hebben ook hun werkzaamheden gestaakt omdat er niet betaald wordt.
  Ook mogelyk zeg je dat er pogingen ondernomen worden om de samenleving te verstoren!!!!
  Waar heb ik dat eerder gehoord.?


  Maak melding
 38. Ira: de BV Suriname is één groot familiebedrijf.

  Je vergeet de woorden van Boefdraad te citeren toen de neef van Bouterse tot directeur van de belastingdienst werd benoemd en 5 miljoen verdween.
  Het waren ongeveer dezelfde woorden en daarna werd het stil. Kennelijk heeft Bouterse tegen hem gezegd: ” Je houdt je mond of ik breek je mars”.


  Maak melding
 39. @ RobG

  Alle Geld dat uit Suriname komt is verdacht nu er zoveel mis gaat rondom coke transporten. DNB is slechts een schakel die alleen maar volgens het boekje kan werken.

  U bent rond uit de klutskwijt als u stelt dat nederland haar geld wil houden. Nederland heeft exorbitante overschotten en daardoor één van de grootste investeerders wereldwijd buiten haar grenzen. Ofwel verantwoord geld kan zonder meer vertrekken.

  Nederland weet dat Suriname bestaat en dat is het wel. Als Nederland Suriname iets zou willen aandoen dan zou Suriname al niet meer bestaan.


  Maak melding
 40. @ John
  Je vergeet de woorden van Boefdraad te citeren toen de neef van Bouterse tot directeur van de belastingdienst werd benoemd en 5 miljoen verdween.
  ????????
  Help
  Ik weet van niks


  Maak melding
 41. @jojo, gij bent duidelijk aan het generaliseren met de woorden ” alle geld dat uit Suriname komt is verdacht “. U moet uw woorden terugnemen omdat u bewust, willens en wetens het land bent aan het beschadigen. U doet dit uit politieke rancune. De trauma zit dieper dan ik had gedacht. Gij weet dat er altijd figuren zullen die misbruik maken van de situatie. Nederland is ook een narcostaat. De export van XTC vanuit Nederland naar andere landen is zeer groot. In vergelijking met Nederland valt Suriname in het niet .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES