Nederland weigert visa voor artiesten ‘Beleki Beketje Europa Tour’

37
Nederland weigert visa voor artiesten 'Beleki Beketje Europa Tour'

De Nederlandse ambassade in Suriname heeft de visa voor de Surinaamse artiesten die volgende maand deel zouden nemen aan de zogenoemde ‘Beleki Beketje Europa Tour’ geweigerd. Het Nederlandse optreden van de artiesten is hierdoor gecanceld. Het gaat om de artiesten van Ghetto Crew, Effe Anders en de Love Messengers vertelt de Surinaamse artiest en manager Damaru aan Waterkant.Net.

“We hebben de visa aanvragen van de heren zelfs twee keer ingediend. Dit nadat er de eerste keer een weigering was en we daarna alle vereiste stukken hebben aangeboden. Beide keren is dit tot onze grote verbazing geweigerd door de ambassade” vertelt een teleurgestelde Damaru aan de redactie.

Veel Surinamers in Nederland keken uit naar het optreden van ondermeer de Ghetto Crew die dit jaar een hit scoorde met het populaire nummer Beleki Beketje. Het openingsevent zou aanstaande zaterdag 2 augustus plaats vinden in Rhône Amsterdam.

“We hebben onze uiterste best gedaan aldus Damaru. Ook hebben we veel kosten gemaakt en dat maakt het extra zuur”, aldus de zanger die in onderstaand filmpje begrip van de fans vraagt:

https://www.facebook.com/Diana.louise.astrid/videos/2311234175624412/

37 REACTIES

 1. Vreemd dat visa geweigerd word!! Of zal het komen omdat de laatste tijd heel wat artiesten met drugs gepakt zijn?? In ieder geval jammer voor de goeien(artiesten) onder ons.. Ben wel benieuwd wat de reden van weigering is!


  Maak melding

 2. @ Datra visie….ik denk dat, dat t geval is de 1 verpest het voor de ander nou zal wel een regel zijn voor de surinaamse artiesten heel jammer vind ik dat. En de ambassade is van alles op de hoogte. Volgend jaar zullen ze t weer proberen….van Gowtu Moni was ook afgekeurd heb ik vernomen.


  Maak melding

 3. Het zal wel met de drugs rommel te maken hebben. Als er zelf artiesten geweigerd gaan worden dan is dit geen goed teken aan de wand. Hopelijk hebben deze artiesten een schoon heden en verleden en geen van ze ooit de fout ingegaan. Tips worden altijd geregistreerd als je ooit de fout bent ingegaan. Krieng ati na krieng libie.


  Maak melding

 4. Dit besluit komt niet uit de lucht vallen. Het is alsof de Nederlandse ambassade mijn voorstel op de fora van dWT en Star Nieuws gelezen heeft. Ik sprak nl. na de herhaaldelijke ontdekkingen van cocainesmokkel bij artiesten van en naar Suriname de hoop uit dat Nederland voorlopig alle en dan ook alle Surinaamse culturele en muzikale groepen naar en uit Suriname respectievelijk moest verbieden en weigeren. Dat is gelukkig nu gaande; anders worden wij, onschuldige passagiers op nieuw geconfronteerd met de onmenselijke en vernederende 100% controle. En dat willen we toch niet?


  Maak melding

 5. Alleen maar raden,denken en gissen en nog eens raden, denken en gissen bel of ga langs de ambassade en vraag naar de reden van weigering


  Maak melding

 6. Zij moeten andere markten zoeken. Ghana en Nigeria veel meer mensen hebben daar ook kan optreden. Als is bekend kan veel meer gelden genereren. Niet alleen denken Europa, zij jou niet willen daar.


  Maak melding

 7. Als een visum geweigerd wordt geeft men ook de toedracht daarvan. Ik heb Damaru niets daarover horen zeggen. De motivering is vaak gebaseerd op vage gronden. Zoals , men vermoedt dat de bezoeker niet terug zal keren na het verblijf. De aanvrager kan geen bescheiden overleggen waaruit blijkt dat hij/zij over een vast inkomen beschikt in Suriname en belangen heeft daar. Men maakt gewoon een risico inschatting.
  Een soort van onderbuikgevoel. Een crimineel verleden kan ook een rol spelen. In dat geval heeft de ambassade wel een dossier over dit soort personen. Het is een kwestie van niet opgeven en doordouwen . Wel over de juiste en alle bescheiden beschikken. In dat geval kunnen de autoriteiten hun onderbuikgevoelens achterwege laten.


  Maak melding

 8. Ja hoor,het is weg raak.
  Deze ka domme mensen(gelukkig niet allemaal)weten het weer beter hoor. Jullie weten volgens mij niet eens hoe een visa aanvraag werkt en hebben tóch jullie oordeel klaar. Stomme vreemde misgunnende walgelijke mensen zijn het die direct over criminelen/drugs beginnen. Get a Life en gun een ander ook iets!!


  Maak melding

 9. mooie zaak. zal zeker gegrond zijn. die gasten gaan naar Nederland, misdragen zich, pakken alles wat ze pakken kunnen en gaan loaded with money back om daar weer allerlei stoute dingen te doen.
  is hard maar zo is het wel.


  Maak melding

 10. @Meoonzin;
  waarom zo ongemanierd reageren op de mening van een ander. Je hebt het over ka domme mensen !!!! Jou taalgebruik en woordkeus doen vermoeden dat jou IQ van een bedenkelijk laag niveau is .

  Verder heb ik nooit eerder van deze artiesten gehoord , dus zal ik ze ook niet missen. Aan de weigering van de visa zal wel een gegronde rede ten grondslag liggen.


  Maak melding

 11. Die met de groene shirt en baret is familie van Brunswijk django boi.
  Als er een visa was aangevraagd voor een opleiding Algemene ontwikkeling, had de Ambassade niet geweigerd. Nederland is moe geworden van al die zogenaamde Surinaamse artiesten.
  Tuintje in mijn hart mag straks ook Nederland niet meer in als hij zo doorgaat.


  Maak melding

 12. Nederland gaan de puntjes op de i zetten alle voormalige Oostbloklanden inclusief rusland kunnen zomaar in rijzen , het verreoosten en alles en iedereen heeft een ambassadeur, nederland gat z’n hakken in het zand zetten ,de deur gaat langzaam dicht ,ga er maar aan wennen.het boek wordt gesloten


  Maak melding

 13. Je hoord de naam ghetto..
  Dat doet Ned afschrikke man

  Ghetto Crew..
  Een leuk nette naam dat is aangenaam voor nederland.
  Ghetto Crew de naam is van de lage klasse man..


  Maak melding

 14. Het IQ van de hersenloze randdebielen hier is een schande voor de mensheid. Ze weten geen ene moer waarover ze praten maar hebben het hoogste woord🤣😂


  Maak melding

 15. Freddy, kan je aub eerst JOUW text goed nakijken op fouten, want je gebruikt woorden die waarschijnlijk te moeilijk voor je zijn grote dombo.JOUW i.q is sowieso lager als die van mij domme idioot!! Hier een groot voorbeeld van een idioot, Freddyy aka Dombo .


  Maak melding

 16. België heeft schoon genoeg van de Surinaamse drugskoeriers. Ene Immanuelle Grives u weet wel de pseudo actrice maar in werkelijkheid een drugsbarones, zit nog steeds vast in België. Daarom zijn deze zogenaamde muzikanten niet welkom. Laten ze hun muziek maar ten gehore brengen in de ghettos van Suriname of ergens in Afrika. Daar zijn ze vast en zeker welkom.


  Maak melding

 17. @ meoonzin

  Ik blijf bij mijn eerder standpunt ten aanzien van jou . Je reactie is alleen maar een extra bevestiging daarvan . Voer een normaal gesprek zoals fatsoenlijke mensen dat doen i. p.v je scheldkanonnades.


  Maak melding

 18. Oooh daar lig ik wakker van hoor, jouw standpunt.
  Ik blijf ook bij mijn standpunt,je bent een grote domme idioot!!! Teveel fouten. T.a.v. = ten aanzien van. Afkortingen gebruiken altijd,of helemaal niet dombo,,niet wanneer het je uitkomt. Je hebt nu al 2 dingen geleerd. Jouw en t.a.v. je gaat me lesgeld moeten betalen domkop.hahaha😂🤣😂🤣


  Maak melding

 19. @meoonzin : reageer inhoudelijk en niet als een kleuter . Over dom gesproken !!!!! Met onwillige honden is het moeilijk hazen vangen !!!!!!!! Trouwens over fouten gesproken die jij alleen ziet wil ik je vragen of je ooit op school gehoord hebt van het begrip pleonasme ? “ domme idioot “ zoals je schrijft valt onder het betreffend begrip en is derhalve heel dom om in jou termen te blijven om dat niet te weten . I rest my case Einstein !!!!


  Maak melding

 20. Zijn zat andere landen waar ze kunnen optreden Rusland ,Cuba ,Ghana ,Guinee Venezuela ,Cuba etc etc. Ned is toch een rommelland of toch niet als het om je zakken vullen gaat!!!!!????


  Maak melding

 21. Ik zie veel ergere dingen staan en desondanks is mijn bijdrage geweigerd. Maar ik blijf erbij dat ik zeer gelukkig ben met de weigering van de visa aan deze groep. De teksten stellen niets voor, zowel taalkundig alsook artistiek gezien. De teksten zijn over het algemeen slecht, mede vanwege het feit dat de zogeheten schrijvers taalarm zijn en de muzikanten niet muzikaal zijn geschoold. Damaru is bovendien hard nodig in Suriname, als huiszanger van de paarse ratten.


  Maak melding

 22. Ghetto crew,ik vindt het heel jammer voor jullie man.luister probeert via Franse kant en komt naar België .in België is het momenteel heel makkelijk om aan een Europese paspoort tekomen,su is gekleineerd voor jullie heel veel negatieve mensen,jaloers en jullie hebben ook een mooie leeftijd om het een en ander in Europa toedoen jullie snappen wat ik bedoelt. When one door is closed many more Will open


  Maak melding

 23. Fredje Fredje toch. Rustig aan en denk aan je hart. Pleonasme,tautologie ja die termen ken ik, en de betekenis ook heel erg goed. Pleonasme gebruikt men om het extra duidelijk te maken. Helemaal niks mis mee,of dacht jij van wel domme stomme idioot!! 😂🤣😂🤣
  Kijk heb ik je weer iets geleerd!!
  Pleonasme wordt gebruikt als men iets extra duidelijk wilt maken in ABN. Zou je nu willen ophouden met je domme reactie’s terug. Eens een dombo altijd een dombo!!!


  Maak melding

 24. LOOPS JONGEN ADHIN MAG DE HETE KASTANJE UIT HET VUUR HALEN VOOR BOUTA, VERVOGENS KOMT BOUTA ALS EEN REDDENDE WAKAMANG EEN OPLOSSING BIEDEN , NA MENEER PYAMA WAN WIN VERKIEZING.
  ZWAGER VAN BOUTA ZIT OOKAL DAAR VAST , NA SO INGIE BOI GRIDI.


  Maak melding

 25. DE LEVENDE DODE ALIBUKS DENKT DAT HIJ ALS ADVISEUR VAN BOUTA DE SLIMSTE IS,OOK HUMFRY (H)ASIRATH , DE LIJFARTS WERKZAAM BIJ SZF DENKT DAAR DE DIENST TE KUNNEN UITMAKEN ,BOUTA DENKT STRAKS DE DANS TE KUNNEN ONTSPRINGEN, NOG 9 MAANDEN, DAN WORDT HET LACHEN MET DEZE OPA-FIEL.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.