Bizar: Hond overleeft aanval van grote anaconda in Suriname

33
Bizar: Hond overleeft aanval van grote anaconda in Suriname
Foto (c) Dierenarts Ricky Resopawiro

Een bizar verhaal van een dierenarts in Suriname: een hond die dichtbij het water aan het spelen of zwemmen was werd gegrepen door een anaconda van wel 4,8 meter. Dierenarts Ricky Resopawiro schrijft dat hij niet wist wat hij meemaakte toen hij daar aankwam in de omgeving van Ornamibo.

Op een van de foto’s die hij op zijn Facebook pagina geplaatst heeft, is te zien dat de hond gewurgd is door de enorme slang. Vermoedelijk is de slang daarna gekapt getuige de wonden, waardoor de hond vrij kon komen zoals te zien is op foto 2 hierboven.

Op de derde foto is te zien dat de hond het voorval heeft overleeft en blijkbaar aan het bijkomen is van de schrik.

Bekijk de foto’s van Ricky Resopawiro ook hieronder:

33 REACTIES

 1. in dit gebiedt sterft het van de anagondas, ik dacht dat dat bekend was ,tussen Highway en rysdyk (wanica) is een enorme dodelyke zwamp gebiedt waar toen bauxiet werdt gewonnen, ook als je langs billinton richting Paranam rydt kun je zien hoeveel zwampgebiedt er is ,en dat is een bron voor hele grote exemplaren van deze beesten ook dat stukje waar vuil gestort wordt by de para rivier is het woon gebiedt van enorme grote anagondas .het is iedereen aangeraden nooit alleen dat gebiedt in te trekken en niet te dicht by het water blyven want het is gevaarlyk


  Maak melding

 2. Gelukkig was er iemand bij die ingreep om dit prachtig dier een mensen vriend te redden. Gods heeft deze hond bijgestaan. Snap niet dat deze mensen hun achter tuin niet afbakenen voor ongedierte zoals deze slang.
  Gelukkig is het geen kleinkind geweest. Mensen Suriname stikt er van deze gruwelijke slangen, doe er wat aan om dit soort onheilspellende gebeurtenissen te voorkomen. Ik ben blij voor deze hond en degene die deze hond heeft gered. God Bless You.


  Maak melding

 3. @Rbrown;

  Nee, dat wist ik niet. Dit soort geschiedenis word helaas nooit verteld.
  Thanks voor de info hoor. Ik zal er meer over gaan onderzoeken, want ik wil meer weten.

  Een grote dank ook aan degene(n) die die hond gered hebben.

  Eerst krijgen we te maken met die pierings en nu met anaconda’s. Zelfs de dieren in Su zijn wanhopig nu…
  Jammer hoor…
  Mensen wees op je hoede, vooral op de kleintjes!


  Maak melding

 4. Inderdaad ik heb zelf jaren in district Wanica (toen was het nog echt moerassig) Highway ( richting Domburg) gewoond en gewerkt en heb vaak Anaconda’s gezien. Deze reptielen kunnen ontzettend groot worden. Zag ook hoe een aapje gewurgd werd maar dat nu eenmaal is de natuur. Ik ben inderdaad blij dat het geen kind was en dat de hond het overleefd heeft.


  Maak melding

 5. Jammer, weer verkeerd in gegrepen door de mens, laat de natuur zijn gang gaan, de natuur zorgt voor zijn eigen evenwicht. Is er niet al genoeg ellende voort gekomen, zie chinese trawlers, zie juridische ongelijkheid uitspraak EBS, Afobaka dam, allemaal beslissingen waar we niet stil willen bijstaan. Gelukkig is er nog Marron power.


  Maak melding

 6. De anaconda is een levend wezen zoals de hond. Willen wij de dieren beschermen dan moeten wij zorgen dat dieren in hun habitat met rust worden gelaten.
  De anaconda heeft ook voedsel nodig om te overleven evenals de hond.
  Zoals Yuri aangeeft laat de natuur zijn gang gaan zoals dit ook gebeurt in Afrika.
  Dieren worden gered van de dood als ze gewond zijn doch niet als ze zijn gegrepen door krokodillen en de big 4 cats dan worden ze met rust gelaten en gaan hun gang.


  Maak melding

 7. Yuri 31 juli 2019 at 06:52
  Jammer, weer verkeerd in gegrepen door de mens, laat de natuur zijn gang gaan, de natuur zorgt voor zijn eigen evenwicht. Is er niet al genoeg ellende voort gekomen, zie chinese trawlers, zie juridische ongelijkheid uitspraak EBS, Afobaka dam, allemaal beslissingen waar we niet stil willen bijstaan. Gelukkig is er nog Marron power.

  =======================

  Wat het nu als het jouw hond was ?


  Maak melding

 8. En niemand denken beter verhuizen van kaulo plaats daar. Als is 1 grote Boma dan er zijn meer. Ik ook wil weten die plaatsje Bomapolder wil zeggen is dat daar is broeinest van Boma? Kaulo slang daar in buurt waar woon dan jij ben gek om daar te blijven. Als niet is Boma dan is labaria. Als heb kinderen niet wonen op zulke kaulo plaatsen.


  Maak melding

 9. De hond is een huisdier en de aboma een wild dier. De balans is daardoor verstoord als een wild dier zich vergrijpt aan een huisdier. Voor de aboma maakt het niet uit aangezien het de hond als een relatief makkelijke prooi ziet. De eigenaar mag met recht zijn hond verdedigen. Als de aboma zich aan een kaaiman of pingo etc. vergrepen had ,was dat geen probleem geweest. Wild ontmoet wild en het recht van de sterkste en slimste bepaalt. De aboma zou zich wel in een probleem hebben geplaatst als het gelukt was de hond te wurgen. Het gaat het daar ter plaatse verorberen . Vlak waar er mensen wonen. Daardoor kan het moeilijk weg vanwege een volle maag. Het zijn zware beesten en bevinden zich meer in het water. Dus zou het ontdekt worden en alsnog afgemaakt. Dit was een noodsituatie . Maar als men een aboma tegenkomt dichtbij bewoond gebied, is het beter de autoriteiten op te bellen opdat ze het dier naar een andere omgeving kunnen verplaatsen. Onnodig zo een beest te doden. Bovendien zijn het geen mensenkillers. Een owrukuku is wel tien keer gevaarlijker.


  Maak melding

 10. @maxi fu….fu liba;

  Waarom geld verspillen aan voedselpakketten??
  Gooi bouta en z’n hele bende erin!
  Suri’s blij, anaconda’s blij 🙂
  Want, geloof me, er zal meeeer dan genoeg eten voor de anaconda’s zijn dan 😂


  Maak melding

 11. Wat een aantal idioten hier,Laat de natuur zijn gang gaan: zegt Koos,bigi sma en Yuri.
  Het is geen straathond domme sukkels,dus als een anaconda je kind pakt moet je het ook maar laten. Dit was een huishond ,grote debielen hier die denken alles beter te weten. Ka domme mensen.


  Maak melding

 12. in den beginnen hadden we de revolutie
  toen de december moorden
  toen weer de volkspresident die vooral geen volkspresident is
  toen kregen we de bejaarde criminele bejaarde adviseurs rondom de president
  nu hebben we de jongen criminelen, eerst alleen in bepaalde wijken
  nu hebben we de criminelen overal in het land, die weer worden aangevuld met de witte boorden criminelen
  daarna kregen de uitverkoop richting China en Dubai
  toen kregen we een back to the future journey richting Ghana (Afrika)
  ondertussen groeide de verloedering, normvervaging, populistisch lullen zonder kennis van zaken
  toen kwamen de piranhas in de aanval
  nu de anacondas
  maar verder gaat alles goed, we hebben een hele mooie eet en feest cultuur met minimale diepgang qua intelligentie aan de voorkant terwijl aan de achterkant het land in de uitverkoop zit met vooral de verkeerde partijen en door de beschaafde wereld het land is geisoleerd.
  we hebben geen voet aan de grond in de eerste wereld en zijn veroordeeld om zaken te doen met allerlei dubieuze partijen.
  hoe nu verder, wie weet het?


  Maak melding

 13. Jammer dat een gemiddelde Surinamer geen hart heeft voor de dieren. Zoals @Bigi Sma betoogd:” laat de natuur zijn gang gaan”; idots!


  Maak melding

 14. Laat de natuur zijn werk doen.

  Put ddb in wan iezrie kooi nanga wanga gron aboma san abie boen angrie.

  Dan a (hiS)Tory los op in Sranan, Me Taigie!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 15. @Hanu) Het is niet alleen Bigi Mofo, maar alleen loze woorden ,het ging om een slang die een hondt wurgt
  en men begint met van alles tot aan politiek toe,men is totaal aan het FRUSTREREN dat men zelfs niet meer kan onderscheiden


  Maak melding

 16. Die vet laagje onder de lederen huid van de anaconda is zeker ook een probaat middel tegen spier pijnen en jig. Een flesje 100 ml kost al 37€ bij de Kulturu winkel. En een meter van de gedroogde huid 200€. Nou mensen dat heb je goed gehoord .


  Maak melding

 17. Mensen durven hoor zo dicht bij een swamp. Mij niet gezien.
  P S. Ik moet vreselijk lachen om die naam boeboe bit. Schitterend. Trouwens al die exotische namen. 😂🤣😂🤣😂🤣


  Maak melding

 18. Het is jammer dat men op school de kinderen niet by gebracht worden hoe om te gaan met dergelyke dieren of wat je niet moet doen als je toch in het water moet als dat zoet water is, het is van belang omdat wy in een landt wonen waar wy toch vaker met giftige en wilde dieren temaken hebben
  ik hoop dat scholen dit op hun agenda zetten,het is zeer belangryk straks gaan ze met vakantie


  Maak melding

 19. Koos,bigi sma en Yuri.
  Aai eerste klas hellenkeller school.
  Daar horen jullie thuis met zulks achterlijke reacties.Waarom zetten 1 van jullie 3 je honden niet te koop aan die anacondas of bind ze vast langs het water als gratis portie.Het kon ook iemands kind zijn geweest dan hadden jullie ook lopen zingen laat de natuur zijn gang gaan.Zo onvetrouwbaar ko.en jullie over want zelfs die hond is het meest betrouwbare…jullie leeghoofden of toch wel gevuld met modder…toko toko…..

  En jan jij klaagt en piept over de dood van die slang..die naam jan waktie even…ben je nou surinamer of hollander?..Anyway vraag waar die slang ligt en haal het op dan heb je vlees voor 6 maanden in huis …eet smakelijk…opgelost jan dan verspillen wij geen fachong….koeng koeng…🥀🥀🥀🥀🤕🤕🤕🤕


  Maak melding

 20. Nou voor degenen die de behoefte heefd om deze dieren te beschermen u kunt ze in het gebiedt halen waar deze ligt het zyn er genoeg zo meteen wordt het droge tydt dan raken de zwampen droog en dan gaan ze eropuit in de wyde omgeving ik zou zeggen haal maar een exemplaar.voor zover ik weet zyn ze geen beschermd dier soort


  Maak melding

 21. Jullie lezen écht zó verkeerd en maken daarbij anderen voor dom uit…🙄 Laat Koos erbuiten, scrol ff goed terug en LEES GOED wat er staat; Hij citeert het stuk over die eikel die het verschil niet kan inzien tussen natuur-dieren en huisdieren. Zijn domme opmerking: “laat de natuur zijn gang gaan” (o.a) is dan
  ook aanleiding voor Koos om dat hele stuk te kopiëren waarna Koos zélf enkel één zin / een reactie
  plaatst: Hoe zou je het vinden als het jouw hond was?

  Terecht @Koos!! Mensen die jou voegen bij dat groepje betweters kijken zelf niet verder dan hun neus lang is. Eigenlijk waren de eerste reacties tenminste nog humaan en meelevend van mensen. Naarmate men verder scrolt gaat het over heel andere zaken. Jammer. Ik ben blij voor het baasje én hond dat de hond het overleefd heeft🙏🏼 Inderdaad God Bless de persoon die dit waar heeft kunnen maken. Mensen doe voorzichtig en wees zuinig op elkaar in een wereld met zoveel haat & nijd… 🙏🏼 Namasté


  Maak melding

 22. Het is geen Photoshop. Kijk naar het eerste plaatje. Daar zie je alle vier poten van de hond. Bij het tweede plaatje is de linkerpoot van de hond helemaal evenwijdig met zijn onderlichaam waardoor het lijkt alsof de poot ontbreekt. Kennelijk heeft de slang een extra druk gelegd op de linkerpoot waardoor het tijdelijk verlamd is geraakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.