woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit Nederland'Eerste Surinaamse Nederlander die kans maakt op zetel in Europese Parlement'

‘Eerste Surinaamse Nederlander die kans maakt op zetel in Europese Parlement’

-

Does Travel - naar Suriname

ROTTERDAM, 31 mrt – De 43-jarige Raoul Boucke is de eerste Surinaamse Nederlander die kans maakt op een zetel in het Europese Parlement in Brussel. Boucke is kandidaat voor D66 (Democraten 66), klimaatspecialist en voorvechter van een sociaal en rechtvaardig Europa. De partij die in 1966 is opgericht door wijlen Hans van Mierlo en tot afgelopen jaar werd geleid door Alexander Pechtold. Raoul Boucke staat op een tweede plaats van de kieslijst en zodoende is de kans groot dat hij geschiedenis zal schrijven.

Bezoek aan Suriname
Vrijdenker Raoul Boucke is geboren en getogen in Suriname. De komende week zal hij een bezoek brengen aan zijn moeder in Paramaribo en de gelegenheid aangrijpen om diverse mensen en organisaties in Suriname te ontmoeten en spreken. “Ik heb nu nog even tijd voordat een drukke periode aanbreekt. Deze kans om mijn geboortegrond te bezoeken en de band te verstevigen grijp ik met beide handen aan. Vanuit het Europees parlement kan ik een brug slaan tussen Suriname en Europa. Gezamenlijk kunnen we de klimaatproblemen veel beter aanpakken dan als landen afzonderlijk. Daarom zal ik ook zoeken naar samenwerking en kijken waar we elkaar kunnen helpen en van elkaar kunnen leren. Suriname is de groene long die we moeten beschermen. Daarvoor is kennis, geld en een ondernemersgeest nodig. Samen kunnen we zeker en vast veel bereiken.” 

Van de schoolbanken naar een zetel
Boucke is trots dat hij zijn schooltijd in Paramaribo heeft doorlopen. Na het doorlopen van respectievelijk de Zinnia school, de Christus Koning Muloschool en het VWO – Miranda Lyceum, besloten wijlen vader Boucke en moeder Boucke-Cruden hun zoon naar Nederland te sturen voor verdere studie. Zo zette Raoul op 17- jarige leeftijd in zijn eentje voet op Hollandse bodem om scheikundige technologie te gaan studeren aan de Technische Universiteit Delft. 

Raoul: “Mijn ouders hebben mij altijd geleerd dat onderwijs het enige middel is om mijn toekomst veilig te stellen. Kennis is kracht!” Als afgestudeerd ingenieur kon Boucke meteen aan de slag bij het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu. Zijn kundigheid zorgde ervoor dat Raoul werd uitgezonden om namens Nederland te gaan onderhandelen in Europa over ingewikkelde kwesties zoals klimaat, energie en duurzaamheid. Dat deed hij in verschillende functies: Senior Beleidsmedewerker Europese zaken, Attaché Milieu en Natuurbeleid. 

Diversiteit en innovatie
Boucke zet zich in voor een sterk en sociaal Europa dat gebouwd is op gemeenschappelijke waarden en waar iedereen zichzelf kan zijn en meedoet. Een Europa waar we gezamenlijk optrekken tegen discriminatie, en óók investeert in mbo- en hbo-opleidingen zodat élke student een eerlijke kans krijgt. “Naast mijn specifieke werkkennis, ben ik enorm trots op de Surinaamse culturele diversiteit die ik met me meedraag. Ik hoop een kans te krijgen om die ook in te zetten in het Europese Parlement.” 

Inschrijven om te stemmen!
Op 23 mei kan Nederland naar de stembus om te stemmen voor het Europese Parlement. Mensen met de Nederlandse nationaliteit die vanuit Suriname willen stemmen hebben tot 11 april de tijd om zich aan te melden bij de Nederlandse ambassade, Hij roept dan ook met klem op dat te doen want elke stem zal hard nodig zijn om de eerste Surinaamse Nederlander in het Europees parlement te krijgen. Raoul Boucke heeft 18.000 (achttienduizend) voorkeursstemmen nodig om in het Parlement terecht te komen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

49 REACTIES
 1. Woooooww goeie zaak man doe je ding en je gaat ervoor hoor . SRANANG SANIE WIE EIGE EIGE ECHTE SANIE HALEEEEEYYY . KOM OP RAOUL BOUCKE


  Maak melding
 2. -Prachtig gezegd:::::::Raoul: “Mijn ouders hebben mij altijd geleerd dat onderwijs het enige middel is om mijn toekomst veilig te stellen. Kennis is kracht!” Top en ga zo voort.

  Dit kun je niet zeggen van velen die niet naar hun kinderen omkijken, vandaar dat het nog steeds niet goed gaat met velen.


  Maak melding
 3. Hij is gewoon een Nederlander die Nederlands beleid uitvoert of wil uitvoeren in Europa. Bovendien houdt hij keurig zijn mond over het nieuwe aankomende gevaar: het 5G netwerk.
  D66, samen met GroenLinks en de VVD en het CDA zorgen voor enorme belastingverhogingen voor de gewone man die het toch al moeilijk heeft. Allemaal onder de noemer Klimaaatzwendel. Een ieder die niet meer dan 250.000 euro per jaar verdient heeft er geen bal aan om op D66, GroenLinks, CDA, VVD en die andere Klimaatzwendelpartijen te stemmen.
  Ik ga zeker niet stemmen op deze valse politici.


  Maak melding
 4. @
  Niet Alles dat blinkt is goud.

  Nederlanders zullen dat helemaal niet denken.Ze weten onderhand door alle Suri Neds die hier wonen en de reizen die vele Nederlanders naar de West maken dat Suriname een zeer gemengde bevolking heeft.Zeg maar de kleuren van de regenboog kun je daar tegenkomen en ook in nederland


  Maak melding
 5. Bepaalde reacties geven precies aan hoe Surinamers/SuriNederlanders stemmen.
  Boucke is geboren in Suriname en maakt kans om namens D’66 een zetel te behalen in Europees Parlement, dus ook al ben je geen D66’er toch maar stemmen op hem.
  Naar onderbouwingen en argumenten wordt verder niet gekeken.
  Toen Jadnansingh vsn de PvdA kans maakte om gekozen te worden voor de tweede kamer hadden veel hindustanen op haar gestemd. Uiteindelijk kwam ze ook in ce tweede kamer.
  Mij was ongevraagd ook het advies gegeven op haar te stemmen, ik heb toen mijn eigen keuze gemaakt. Ook in mei zal ik mijn eigen keuze maken.


  Maak melding
 6. Mei 2014 was hij ook al op de lijst van D66 en had ik op hem gestemd, toen had hij het niet gehaald. Het zou goed zijn als de Surinamers in mei 2019 nu wel massaal op hem gaat stemmen.

  Raoul Boucke laat je horen bij de Surinaamse radio stations in Nederland en de Surinaamse Media in Nederland en vertelt wat je voor de Surinaamse Nederlanders allemaal wil doen. Bespreek uitdagingen die er zijn en de nodige aandacht verdienen en in orde moeten worden gemaakt en jij onder de aandacht van het Europees Parlement wilt brengen en wil realiseren voor de SuriNeds.

  Het gaat om de uitdagingen van de Surinaamse Nederlanders die je wil behartigen daar moet je het over hebben en de Surinaamse Nederlanders op moet wijzen. Hierdoor wordt het probleem voor hun duidelijk en kan je op hun stem rekenen.

  Wat doet het Europees Parlement en wat heeft de SuriNeds aan een Europese lid in het Europees Parlement? Wat zijn de uitdagingen voor de SuriNeds die behartigd moeten worden?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 7. maar waarom kan Bouta dit niet allemaal doen? hij is toch zo slim! denken de ndp kiezers zo toch?? of zijn de kiezers ook zo’n domme koe in het denken??? Ga nog voor 5 Da yu sa sie fa bouta ey broko unu mars!!


  Maak melding
 8. Mei 2014 was hij ook al op de lijst van D66 en had ik op hem gestemd, toen had hij het niet gehaald. Het zou goed zijn als de Surinamers in mei 2019 nu wel massaal op hem gaan stemmen.


  Maak melding
 9. @ Jiyani

  Goed gedaan laat je niet beinvloeden, de mensen denken als er een SuriNed in de 2de kamer of Euro parlement komt, dat hij / zij de belangen van de Surie´s zullen behartigen !!
  Hoe dom moet je zijn om zo te denken.
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 10. @J. Zwartmans,

  Je hoeft helemaal niet slim te zijn om zo te denken. Maar aan de andere kant, de blanke politicus zal al helemaal niet aan een allochtoon denken. Dan ook hij is een stem niet waard.
  Bovendien op de partijprogramma’s hoef je helemaal niet af te gaan, want zodra ze in de regering komen, gooien ze alle gedane beloften overboord.
  Kortom, politici zijn lieden die hun eigen braaksels meermaals inslikken en gaan smullen van de braaksels van een collega.


  Maak melding
 11. @ Marino
  Ik stem niet opeen persoon, maar op een partij.
  D’66 is de laatste partij waar ik mijn stem aan zal verspelen.

  @ J.Zwartmans.
  Ik ben het volledig met je eens.
  Twee voorbeelden van personen die ” vergeten” dat ze namens Nederland daar zaten
  Neelie Smit (toen nog? Smit Kroes?) en nu Paul Tang.
  Het is naïef te denken dat Boucke in het EP zal denken aan de belangen van SU


  Maak melding
 12. Ik ga zeker op deze meneer stemmen. Niet vanwege zijn overtuiging en ideeën. Die lijken mij politiek niet schadelijk voor mens, medemens of natuur. Maar omdat hij als rolmodel kan dienen in een aantal opzichten.

  1. Niet iedere politieke organisatie is racistisch bezig. Sommigen erkennen de deskundigheid van niet autochtone Nederlanders en kandideren hun ook

  2. Door je in te zetten kan je ook als niet autochtone Nederlander komen op belangrijke posities en functies, ook politiek

  Daarom vraag ik iedere Surinamer die mag deelnemen aan de verkiezingen, zijn stem uit te brengen op deze kandidaat. Indien hij het goed doet kan dat een bijdrage leveren aan de imago van Surinamers


  Maak melding
 13. Gefeliciteerd, natuurlijk gaat hij geen surinaamse belangen vertegenwoordigen maar de Nederlandse. Daar is niks mis mee hij heeft de Nederlandse nationaliteit en woont in Nederland. Ben wel trots dat hij van surinaamse afkomst is. Succes 👍🏿.


  Maak melding
 14. @ Robbert
  Natuurlijk is het mooi als een Surinamer of Nederlander van Surinaamse komaf positief in het nieuws komt.
  Vroeger spijbelde ik van school als er weer wat in de krant stond wat een Surinamer had geflikt.
  Achteraf stom, (ook omdat mijn broers op dezelfde grote school zaten) maar ach het is nog goed gekomen.
  Wat weet je nog meer van deze man, behalve dat hij van Surinaamse komaf is.
  Bijvoorbeeld is zijn partner dat ook?
  Of maakt dit je niets uit


  Maak melding
 15. Raoul Boucke

  Precies 25 jaar geleden kwam ik vanuit Suriname naar Nederland. Naar Europa. Ik voelde me welkom, maar moest ook hard werken. Mezelf ontwikkelen én een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving. Tegelijkertijd kon ik hier zijn wie ik was. Ik kon er studeren en de man van mijn leven ontmoeten. Zonder met de nek aangekeken te worden. Een leven in vrijheid. In Nederland. In de landen om ons heen. In Europa.

  Die vrijheid staat onder druk. De onvoorspelbaarheid van Trump, de rücksichtsloze Poetin en Erdogan, de Hongaarse leider Orban die de vrijheden van mensen aantast. Tel daarbij op de onzekerheden van de Brexit en de immense opgaven die de klimaatverandering met zich meebrengt en je weet: een sterk solidair Europa is ons ticket naar de toekomst.

  Europa is voor mij geen onbekende wereld. Ik bouwde bij de Europese Commissie aan de hoeksteen van het Europese klimaatbeleid: het CO2 emissiehandelssysteem. Intussen ben ik al jaren onderhandelaar voor Nederland bij de Europese Unie. Op belangrijke onderwerpen als transport, energie en milieu. In 2016, tijdens het Nederlands EU Voorzitterschap, zat ik de Europese luchtvaartonderhandelingen voor. Ook was ik jarenlang voorzitter van de levendige D66-afdeling in Brussel.

  Die ervaring komt goed van pas. Wij zullen meer dan ooit moeten knokken om onze open en vrije manier van leven overeind te houden én uit te bouwen. In Europa en in de wereld. Of het nu gaat om onze immateriële verworvenheden zoals vrouwenrechten en homorechten of om onze planeet. Ik wil strijden voor een sterk en een solidair Europa. Met de ervaring van een Europeaan en de frisheid van een nieuwe politicus. Met dezelfde instelling als 25 jaar geleden: de schouders eronder, niet zeuren. Aan de slag. Zodat ook generaties na mij hier op dit continent kunnen zijn wie ze willen zijn en kunnen worden wat ze willen


  Maak melding
 16. @ Pico,

  Dank voor je reactie. Ik weet verder niets meer van hem.

  Als z’n partner een Surinaamse of Surinamer is, maak me niets uit. Ik ben trots op dat hij gestudeerd heeft. Iets van z’n leven heeft gemaakt in een samenleving waar dit niet altijd even gemakkelijk is. En zich inzet voor iets wat breder is dan eng landsbelang namelijk het klimaat. Dat is iets dat geen landsgrenzen kent.

  Ja ik ben er trots op dat wij dezelfde wortel delen, Mama Sranan


  Maak melding
 17. Alhoewel ik de politieke voorkeur beslist niet deel van Raoul Bourke heb ik wel respect voor wat hij gepresteerd heeft als gekleurde medelander en zijn succes story staat wel helemaal haaks op wat een stel minkukels of pechvogels hier op WKN beweren dat je in Nederland afgerekend wordt op je huidskleur en afkomst. dezelde dommigheid om alleen om het feit dat deze man van origine Surinamer is op hem zouden stemmen zonder te kijken naar het partijprogram triest eigenlijk en ook min of meer verwachten dat hij Surinaamse belangen zou verdedigen in Brussel, de gedachte alleen al


  Maak melding
 18. Surinamers kunnen wat mij betreft veel leren van de Turken en Marokanen, overal zijn ze vertegenwoordigd Eendracht maakt Macht, de eenheid hoog in de vandel…..


  Maak melding
 19. Hoe dom is het niet om met vooroordelen, deze man alvast af te wijzen. Een verwerpelijke mentaliteit dat nog steeds heerst onder sommige Surinamers. Het is altijd weer om deze of gene niets te gunnen, terwijl zij het werkelijk met lof verdienen. Belangrijk is het om toch te weten dat Raoul Boucke de kans maakt om hoge ogen te gaan gooien in het Euro Parlement. Vele kunnen een goed voorbeeld aan hem nemen. Raoul: “Mijn ouders hebben mij altijd geleerd dat onderwijs het enige middel is om mijn toekomst veilig te stellen. Kennis is kracht!” Met kennis en een gezonde dosis inspiratie bereik je immers op een eerlijke wijze ook altijd de gestelde doelen. Positief is trouwens dat hij zijn kennis en ervaring alsmede zijn inspiratie refereert tegen de achtergrond van zijn geboorteland Suriname en dat is m.i op zijn minst lovenswaardig te noemen. Raoul Boucke is een echte winner en wie weet wat het Suriname in de toekomst in verband met zijn visie op de’ klimaatproblemen ” the climat change” nog zal brengen. Mijn steun heeft hij in ieder geval wel.


  Maak melding
 20. En welke ’trotse’ Surinamer wil ervoor zorgen dat de Surinaamse pedofiel Jerry M jarenlang achter slot en grendel verdwijnt. Welke Surinamer is hier voor ????


  Maak melding
 21. Een aantal forummers willen op deze man gaan stemmen alleen enkel omdat hij Surinaamse roots heeft. Dezelfde forummers die niet moeite hebben genomen om de EU verkiezings-programma van D66 te hebben gelezen. Dus je stem is gekoppeld aan etniciteit. Lachwekkend. Heb de programma van D66 gelezen en mijn stem gaat zeker niet naar D66. Ik ben tegen een Europese superstaat en verdere bemoeienis van Brussel. Dankzij de EU zijn de gloeilampen in de ban gedaan, puls visserij de nek omgedraaid, export WW uitkeringen voor buitenlandse arbeiders toegenomen, klimaat hysterie zonder fin ombouwing, geen controle over onze grenzen en nog veel meer op te noemen. Ben wel een voorstanders van samenwerking voor de handelzone. Het kan een tandje minder met de EU. De dominantie van Frankrijk en de Duitsland in de EU gaat ook te ver. Nederland heeft binnen de EU weining te vertellen.


  Maak melding
 22. Wat als zijn besloten zouden hebben om hem,25 jaar geleden in Suriname te houden. Dan zou kennis geen kracht opleveren maar eerder klinken als; kennis is macht, mentaliteit is meer. Goed gedaan jonge man, in onderwijs heeft iedereen gelijke kansen. Sommige benutten dat door zich te conformeren aan de mainstream gedachten, anderen denken er anders over. Onze kabinet in Suriname zit tjokvol met idioten, de twee grootste zijn Bouterse (zonder een bull) Simons met een bull. Typische NDP- paria gedrag. Zie fragmenten kickoff speech van de paarse dwazen met de dronkaard Doekhie die de kroon spant, maar is altijd een baas boven een baas, Adhin gaat voor nog 200 miljard aan leningen en volgens Abdiel is alles wat anders dan paars ziet, ruikt en voelt anders. Misiekaba is een hoer op watermolen straat die hossellt om stemmen. De tandeloze tijger ziet konijnen piano spelen, hoe high or low moet dan niet gevallen zijn. Het publiek heeft genoten van de gratis trip naar Paramaribo, meesten moesten hun familie en vrienden nog gaan groeten, van de goedkope drank en waardeloze speeches. Maar ze hebbe tot bam gefeest, daarna zijn ze gaan moorden en riven; Resultaat, twee doden een gewapend overval.NDP- lijder ziet ze vliegen; konijnen uit zijn hoge hoed zijn gevlucht, hij ziet ze piano spelen. Oerdom dus!


  Maak melding
 23. Wij voelen ons trots dat een Surined zich positief laat zien en horen.
  De Surineds zijn ineens positief in het nieuws in Suriname doch niet altijd is de Surined positief ontvangen in Suriname.
  Vele malen uitgekotst door de coalitie etc.
  De ervaring leert dat vele Surineds een bijdrage zouden willen leveren in Suriname maar dat vaalk genoeg partijen zijn die dit niet willen want de intellectuelen zijn moeilijker te controlleren dan de niet intellectuelen

  Dus het leven kabbelt vrolijk verder.


  Maak melding
 24. Forumleden/Reageerders, Odi odi.
  Kop van het artikel d.d. 31-03-2019.
  ‘Eerste Surinaamse Nederlander die kans maakt op zetel in Europese Parlement’
  Dus hij heeft zich wederom verkiesbaar gesteld voor D66 naar het Europese Parlement in Brussel.

  Bij de vorige E.P. verkiezing in 2014 heb ik ook op Raoul Boucke gestemd.
  Jammer genoeg had hij te weinig stemmen gehaald.
  In die periode was D66 redelijk in beeld.
  Maar D66 in het Kabinet Rutte, heeft de rest van de burgers in Nederland gewoon belazerd.
  Liegen en bedriegen.
  Ik wil geen moer horen over hun klimaatbeleid.
  Ook met het referendum heeft D66 nadat ze gingen samenwerken met VVD, tegen gestemd.

  En nu terug naar Raoul Boucke.
  Hoe was zijn presentatie voor het eerst in 2014?
  dinsdag 20 mei 2014:
  Kandidaat Europarlementariër Raoul Boucke bij zo:Raymann

  In de uitzending van zo:Raymann gaf kandidaat Europarlementariër Raoul Boucke afgelopen zondag zijn visie op de identiteit van Europa.
  In een prachtig betoog met als titel ‘Hoor ik erbij, of niet’ vertelt Boucke over zijn persoonlijke zoektocht naar de Europese identiteit toen hij als achttienjarige jongen uit Suriname naar Nederland kwam.
  Boucke: “Diversiteit is een bron van innovatie.
  Als iedereen hetzelfde denkt, oogt en zegt, dan komen we nooit vooruit… Natuurlijk is Nederland onderdeel van Europa, maar we blijven ook Nederlanders.
  Die diversiteit is juist wat we nodig hebben in Europa om samen tot oplossingen te komen: onderwijs, werkgelegenheid, economie.”

  Terugkijken
  Bekijk hier het fragment ‘De identiteit van Europa’ met Raoul Boucke (vanaf minuut 17:05).
  Als nummer 5 op de D66 kandidatenlijst voor het Europees Parlement maakt Raoul Boucke kans om als eerste Surinamer in het Europees Parlement te komen.
  Dat was toen in 2014.

  En nu gaat het over het KLIMAAT.
  Raoul Boucke staat op een tweede plaats van de kieslijst en zodoende is de kans groot dat hij geschiedenis zal schrijven.
  Vanuit het Europees parlement kan ik een brug slaan tussen Suriname en Europa.
  Gezamenlijk kunnen we de klimaatproblemen veel beter aanpakken dan als landen afzonderlijk.
  Dat betwijfel ik een beetje.

  @Koos 1 april 2019 at 12:36. Je hebt een beetje gelijk.

  Maar ik zal wederom een stem uitbrengen op Raoul Boucke.
  Ik hoop dat vele mensen hun stem op hem zullen uitbrengen.
  Hij komt in het E.P. niet voor Suriname maar voor Nederland.
  Ik weet ook dat heel wat van deze mensen voor hun dikke vette salaris, toegelaten willen worden tot het E.P.
  En over etnische afkomst gesproken.
  Zie de voorzitter van GroenLinks en FvD.

  @Vliegende Hollander 31 maart 2019 at 21:06. Heel goed dat je dit ook naar voren hebt gebracht.

  Een korte vraag aan onze (forumleden).
  Hoeveel mensen van Surinaamse afkomst zijn als ambtenaar werkzaam in Brussel?


  Maak melding
 25. Waarom is het Surinaamse Nederlander ?
  En niet een Nederlander van Surinaamse afkomst.

  Ps zij die allemaal voor de onafhankelijkheid zijn geboren zijn als Nederlander geboren (in Overzees gebied)
  Konden allemaal zoals zo veel aanspraak maken op hun Nederlanderschap (wel voor een bepaalde leeftijd)


  Maak melding
 26. Mijn stem heeft die nog niet hoor. Lees eerst waar D66 voor staat. En mocht ik er anders over denken dan Stem ik echt wel op een andere.
  Ga niet dom weg op hem stemmen omdat ik met hem in de klas heb gezeten.
  Maar ik vindt het goed wat die doet en doet goed werk.


  Maak melding
 27. Mijn stem heb je al in de pocket. Een lichtpunt voor alle donkerte en negativiteit die Suriname ongevraagd, maar helaas ervaart en ondergaat.


  Maak melding
 28. Stem op wie je stemmen wil, blijf in de stemming. Er is niets nieuws onder de zon. Het had ook een zwarte Nederlander Surinamer kunnen zijn. We moeten niet zo zeer focussen zijn op kleur of afkomt, maar wat kan hij voor ons betekenen. Wat zijn zijn speerpunten. Kan hij zorgen voor generaal pardon. Zorgen dat wij die voor 1975 zijn geboren onze papieren terug krijgen. Je mag lid van meerdere partijen zijn, maar kan maar 1 de winnaar zijn. Ik wens mijn landgenoot heel veel succes toe..


  Maak melding
 29. D66 staat voor:

  – afschaffing referendum
  – afschaffing gekozen burgemeester
  – iedereen is orgaan donor tenzij ?
  – superstaat Europa
  – CO2 neutraal, kosten Eur 60.000 per huishouden excl electrische auto etc
  – asielzoekers hebben voorrang op sociale huurwoningen

  Iedereen met een beetje verstand laat deze partij links liggen.


  Maak melding
 30. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  @Koos 3 april 2019 at 21:52
  D66 staat voor: Je hebt in deze groot gelijk.

  Na het overlijden van Hans van Mierloo, is D66 behoorlijk achteruit gegaan.
  D66 heeft bij de toetreding tot het Kabinet Rutte (VVD), al hun kiezers bedrogen.
  Ik denk dat als Hans van Mierloo nog in leven was, zouden deze nieuwe gasten van D66 geen enkele kans hebben gekregen om de partij te leiden.
  Ook Alexander Pechtold heeft in de laatste jaren veel kiezers teleurgesteld en belazerd.

  Bij de volgende Tweede Kamer verkiezing, zullen ze ook minder zetels krijgen.
  Het zelfde (lot) is de PvdA ook overkomen, door zich te laten manipuleren tijdens het vorige Kabinet Rutte.

  Maar dat neemt niet weg, om niet op Raoul Boucke te stemmen voor het Europese Parlement in Brussel.
  Wij weten met z’n allen hier in Nederland, dat het E.P. in Brussel ook een carrière en money business is.


  Maak melding
 31. Beginnen jullie eerst te checken wat Anton de Kom te zeggen had. Hij had geen goed woord over voor Redi Musus en andere mensen die hun moraliteit inleverden voor een klein stukje macht. Een dienaar van de gevestigde orde zoals deze meneer van D66 gaat niet eens voor Nederlandse burgers opkomen, laat staan voor Surinaamse.

  Het is niet alsof er een goed antikapitalistisch links alternatief is en ik ga met mijn neus dicht stemmen op een partij als SP of PvdD (partijen die racistische tinten hebben, helaas, maar het zijn in ieder geval geen hielenlikkers). En verkiezingen zijn maar een klein deel van hoe de macht werkt – vakbonden en actiegroepen zijn veel belangrijker.

  No mek deng bruja ju – Suriname of Nederland of Europa, als je wilt dat de maatschappij beter wordt, begin je dan zelf te organiseren met je buurtgenoten en collegas in plaats van omhoog te kijken naar volksverlossers.


  Maak melding
 32. Op Raoul Boucke stemmen omdat hij van Surinaamse komaf is ?
  Als dat de enige reden is dan is dat gewoon dom.
  Ook in Nederland gaan mensen in de politiek vanwege eigen belang dus zelf verrijking en om aanzien te vergaren.
  Kijk maar naar de waardeloze figuren als Laetitia Griffith en Lilian Callender (VVD) en hielen likker Tanja Jadnanansing (PVDA). En ook Kathleen Ferrier (CDA) is ook zo’n opportunist die vanwege het goedbetaalde loon de politiek inging.

  Nadat zij door kiezers met een Surinaamse achtergrond met voorkeur waren verkozen vertelden ze aan de pers dat ze niks specifieks voor Surinaamse Nederlanders gaan doen.
  Deze vrouwen riepen steeds “wij zitten er voor alle Nederlanders” om vervolgens de Surinaamse achterban aan haar lot over te laten.

  Gelukkig zitten deze bedriegers niet meer in de Nederlandse Tweede Kamer. Ze produceerden ook niks aan zinnige wetgeving en lieten zich ook nooit horen in de 2e kamer. Ze stemden alleen mee of tegen opgeworpen moties namens hun partij.

  Waar zijn ze nu?
  Toen Laetitia Griffith door de mand viel werd zij na 1 termijn niet meer verkozen en nadat haar wachtgeld op was, trouwde zij met haar bejaarde rechten professor van haar oude universiteit.
  Lilian Callender zit niet meer bij ‘In Holland’ in Leiden maar schijnt nu in Suriname te wonen. Uit schaamte?
  Tanja Jadnanansing zat in de 2e kamer in de hoop haar slechtlopende advocatenkantoor weer nieuw leven in te kunnen blazen en nu probeerd ze weer advocaat te spelen.
  Kathleen Ferrier is weer olo-logie gaan doen. Om de zoveel tijd stelt zij een rapportje op die niemand leest. Net als Lilian Ferrier is het ook zo’n theorie typetje die niks van het werkelijke leven snappen.
  Wat een mongolen bij elkaar.


  Maak melding
 33. Volgens Fer.E
  “Wij weten met z’n allen hier in Nederland, dat het E.P. in Brussel ook een carrière en money business is.”

  En of het een carrière move is. Ook vanwege het goed betaalde loon en allerlei financiële voordeeltjes.
  Mensen die jaren in de Tweede Kamer in Nederland hebben doorgebracht en het rustiger aan willen doen maar toch goed betaald willen worden, proberen dan Europarlementslid te worden.
  Ook wordt het Europarlementsschap in de verschillende fracties in de 2e kamer als beloning voor geleverde diensten (als je altijd voor de eigen fractie hebt gestemd) gebruikt. Als er een eigen Europarlementariër met pensioen gaat dan mag zo’n partij het vertrekkend partijlid met een trouwe “meeloper” vervangen.

  Kijk maar.

  € 7.956,87 Bruto per maand
  € 6.200,72 Netto per maand

  Levensonderhoud:
  € 304,- voor elke dag dat hij/zij in Brussel of Straatsburg intekent.

  Zie ook de punten 3 t/m 12:
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2013/07/wat-verdient-een-europarlementari-r/


  Maak melding
 34. @Charlie
  Lilian Callender is volgens mij nooit lid van de Nederlandse tweede kamer geweest. Zij was tijdens haar directeurschap van In Holland in Nederland ook gemeenteraadslid in Haarlem. Op een bepaald moment had de VVD (geld geile & antie buitenlanders partij) een vacature vrij voor een wethouder in Haarlem Nederland.
  En Lilian Callender kwam ervoor in aanmerking. Callendar leidde op dat moment de In Holland Hoge School en zij weet dus wat het is om leiding te geven aan een grote organisatie.
  Het Wethouderschap is haar geval peanuts.
  Maar de VVD koos voor een blanke man in haar plaats.
  Het ons kent ons syndroom waar de VVD om bekent staat. Waarom werd zij ooit lid van deze partij? Zij was blind, eigenwijs, “kan alles aan houding”, . . . . . . wie het weet mag het zeggen.

  Als mij dat was overkomen dan was ik bij die partij weggegaan.
  Lilian Callendr niet. Die deed alsof er niks aan de hand was.
  Daarna heeft zij zich weg laten promoveren door het directeurschap
  van de In Holland vestiging in Suriname op zich te nemen.
  Directeur van de hele toko in Nederland zijn, is toch iets anders dan directeur van een net opgezette filiaal in het buitenland, waar de levensvatbaarheid van de nieuwe vestiging heel onzeker is.

  Meer weten? Zie link hieronder.
  https://www.waterkant.net/suriname/2011/12/08/vertrek-directeur-inholland-suriname-na-onderzoek


  Maak melding
 35. Dat donorverhaal is terzijde gelegd omdat het niet goed aanslaat bij de meerderheid van de Nederlandse bevolking. Dat voorstel van D66 is dus even on hold.
  Als er een alternatief is, en dat alternatief is een Surinamer, waarom zou je dan moeilijk doen om hem niet je stem te gunnen als allochtoon en als Surinamer? Wij mensen uit Suriname of met Surinaamse ouders, moeten elkaar iets gunnen, met andere woorden Surinamers moeten Surinamers iets gunnen. Wie weet betaalt het zich ooit terug en wie weet kan deze meneer Boucke daadwerkelijk iets voor Surineds betekenen of Surinamers in Suriname zelf. Dat doemdenken hier op de site is zo demotiverend en zo erg vermoeiend. Wat een volk zeg. Alleen maar doemdenkers lijkt het wel….pffff.


  Maak melding
 36. @Smatje
  Surinaamse Nederlanders hoeven Boucke niks te gunnen.
  Raoul Boucke kan en zal niks voor Suriname doen. Suriname is geen lid van de EG. De EG is een exclusieve club van landen waarbij de lid landen alleen naar het eigen landsbelang kijken.
  Suriname wordt al jaren benadeeld met hoge export tarieven naar EG landen. Bedacht door de EG.
  Export tarieven van EG landen naar Zuid-Amerika (dus ook Suriname) wordt voor de betreffende EG landen laag gehouden.
  Daar heeft de EG zelf voor gezorgd.

  Ik zie niet in hoe Raoul Boucke in de nabije toekomst iets voor Surinaamse Nederlanders zal kunnen betekenen.
  Hij is gewoon een D66 pion die de mening van D66 in de EG probeerd door te drukken. Hoezo gaat Boucke daar iets voor “Surinamers” doen?
  De EG is geen bak-bak winkrie die naar Boucke’s pijpen zal dansen.
  EG parlementsleden zijn geen Surinaamse DNA leden die zich almachtig wanen en van alles beloven (when the price is right) maar niets waar maken.


  Maak melding
 37. gdm.

  Eerdere post: is deze jongeman een (buiten echtelijke) zoon van Somo en boulanger? en nu: na alles gelexen te hebben, luister of je stemt vanwege zn kleur, etniciteit, s’landafkomst, sexe voorkeur, dat is een ieder zn goed recht en dat t dom of achterlijk bent is van geen enkele relevantie. je bent tog vrij om te stemmem?
  dus voor wie wat waarom is je goed eigenrecht sjalom


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES