maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNog geen aanhouding in zaak overleden gedetineerde in Suriname

Nog geen aanhouding in zaak overleden gedetineerde in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

NIEUW-NICKERIE, 31 mrt – In de zaak waarbij de gedetineerde Dion Griffith vorige week zondagavond om het leven is gekomen, is er vooralsnog geen aanhouding verricht. Dat meldt Dagblad Suriname. Griffith werd zondag 24 maart dood binnen gebracht op de afdeling Spoedeisende Hulp in Nickerie. De behandelende arts trof sporen van geweld aan op het lijk van Griffith.

Volgens de Surinaamse krant blijkt uit het politioneel onderzoek dat Griffith op diezelfde middag was ontvlucht uit het huis van bewaring te Hazard in het district Nickerie. Hij werd na de ontdekking opgespoord door penitentiaire ambtenaren van Hazard en het gelukte hen om de ontvluchte gedetineerde dezelfde avond aan te houden.

Het vermoeden bestaat dat bij de aanhouding van de ontvluchte gedetineerde er buitensporig geweld is aangewend, met als gevolg dat hij is komen te overlijden aldus de krant.

De recherche van Nickerie en de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname zijn bezig de dienstdoende penitentiaire ambtenaren te horen die op die bewuste dag dienst hadden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. een boef ontsnapt en na een flinke vechtpartij weer opgepakt.

  Dat er excessief geweld is gepleegd is duidelijk.
  En in dit geval kreeg de boef of beter gezegd “de persoon die verdacht wordt van illegale rommels ” fatale klappen.

  Dat zijn geliefden rouwen om dat ” lieverdje” ligt voor de hand. Rust in vrede.
  Voor de slagers van suriname ook de hoogste tijd voor de hoogste rechter.

  Concentratiekampen hierbij noemen toont ont-wikkeling. Alleen welke?


  Maak melding
 2. Vooralsnog geen aanhouding verricht. Hoe bestaat dit, terwijl een eenvoudig onderzoek om de schuldigen aan te wijzen voor de hand ligt. Deze zaak stinkt en behoeft geen ruime fantasie dat er koppen zullen gaan rollen. Wie wordt in deze dan in bescherming genomen?


  Maak melding
 3. Ja dit is belachelijk, echt belachelijk. De directie van Hazard Palmtak, Soto en een van de medewerkers gemaand Emanuel.

  Suto en de directie weten dat Emanuel deze slachtoffer de genadeschop heeft gegeven. Emanuel heeft keihard tegen de ballen van het overleden slachtoffer geschopt. Het slachtoffer gaf blijk van pijn en maakte meteen pijngeluiden. Emanuel zakte in elkaar en er werd geen actie ondernomen door de directie en de heer Suto. Uren later zijn ze gaan kijken en toen bleek dat het slachtoffer overleden was. By the way, Emanuel is de lieveling van de directie….en ja deze zelfde Emanuel mag straffeloos drugs voor gedetineerden naar binnen smokkelen. Kennelijk worden de opbrengsten door Palmtal en Suto gedeeld.

  JA MENSEN, DIT IS SURINAME, het relaas hierboven is 100% gebaseerd op de feiten zoals het echt gegaan is. Alle betrokken ambtenaren moesten hangend het onderzoek buiten functie zijn gesteld, ook de directie.

  Deze arme kruimeldief die ook nog een psychische aandoening moet dit met zijn leven bekopen. Dit verdiend geen mens op deze aarde. Ik roep de familie op om hetzelfde met Emanuel, Palmtak en Suto te doen!


  Maak melding
 4. Wat klopt hier niet?

  Onlangs werd een militair, na te zijn doorgereden na een aanrijding, door burgers mishandeld met fatale gevolg. Binnen de kortste tijd werden de daders aangehouden, omdat die al snel bekend waren.
  Onlangs werd een gedetineerde, bij zijn aanhouding na te zijn ontvlucht, door ambtenaren mishandeld met fatale gevolg. Nog steeds zijn er geen daders aangehouden, ondanks het feit dat die al bekend zijn.

  Zouden de opsporingsinstanties aan de samenleving kunnen verklaren wat het verschil is tussen beide gevallen? Dit roept de schijn op dat het leven van de één meer waard is dan die van een ander…..


  Maak melding
 5. STOP het Paarse Bakba-Winkri-Regiem !

  Breng DEMOCRATIE en Wet en Recht en vooral

  MENSENRECHTEN, TERUG IN SRANAN !

  PS : CHANGE !!!!!!!!!!


  Maak melding
 6. UPDATE:
  ER ZIJN 5 PA medewerkers in verzekering gesteld. Onduidelijk is of de heer Emanuel erbij zit. Dit is namelijk de man die Griffith een dodelijke trap in zijn kruis heeft gegeven. Mogelijk zijn zelfs de ballen van deze jongen door de harde trap en met de werkschoenen aan, kapot gegaan. Ja mensen dit is de waarheid.

  WAAR ZIJN PALMTAK en Suto in dit verhaal?. Deze 2 mensen hebben hebben willens en wetens toestemming gegeven grof geweld te gebruiken. Wat een soap in Suriname….

  Deze heer Suto schijnt zelfs met regelmaat contacten te leggen met de vrouwen van de PA medewerkers met het doel om het bed mee te delen. Ja ja, in Suriname kan alles zolang de palm haar takken nog niet is verloren.


  Maak melding
 7. Deze mannen zijn totaal ongeschikt om te werken met gedetineerden.Zou landbouwer iets zijn? Dan kun je al je agressie kwijt als je de grond om moet ploegen


  Maak melding
 8. Forumleden/Reageerders, Odi odi.

  Nog geen aanhouding in zaak overleden gedetineerde in Suriname

  @Resto 1 april 2019 at 18:12
  Ik heb enkele keren jouw reacties over deze zaak gelezen.
  Indien ze laks zijn bij het KPS met het onderzoek, dan moeten de familieleden maar overgaan tot het volgende.
  Het moet mogelijk zijn om deze (gasten) met hun foto’s en personalia via sociale media te verspreiden.
  Tegenwoordig via Facebook of Whatsapp.
  Dan krijgen ze ook direct problemen in de samenleving. Ook buiten Suriname.


  Maak melding
 9. @Fer.E

  Beste broeder, ja deze zaak gaat mij aan het hart. De nabestaanden mogen bij mij ook aankloppen voor verdere hulp indien Juspol in Suriname de boel verzaakt. Vluchten, ik denk dat iedereen wil vluchten maar dat je dat dan met de dood moet bekopen?. Dat de man in kwestie kon vluchten, laat juist zien dat de PA medewerkers die toen met deze groep bezig waren, ongeschikt zijn voor hun werk. De schande werd op een agressieve wijze botgevierd op een weerloos persoon die ook nog psychische beperkingen had. Wil men de gedetineerden zo graag mishandelen….ga dan met de sterke gedetineerden vechten 1 op 1. Stelletje lafaards…….Palmtak en Suto moeten echt opdonderen, deze maanden zijn jaren samen met Emanuel bezig extra inkomsten te vergaren. Emanuel brengt jaren drugs binnen voor de verkoop waarbij er sprake is van winstdeling tussen Palmtak, Suto en Emanuel. En ja Juspol, IEDEREEN binnen Hazard weet van deze drugspraktijken!

  Werkklimaat:
  Er is jaren sprake van verdrukking en onderdrukking van medewerkers.
  Als je niet samen wil spannen tegen collega’s dan hoor je er niet bij. Een heer Suto die graag de vrouwen van de medewerkers bij iedere wisjewasje opbelt met het oogmerk een wit voetje bij de vrouwen te halen want je weet maar nooit……Suto hoopt steeds deze vrouwen in bed te krijgen, dit is misselijk makend maar de waarheid.

  Er is sprake van een groot wanbeleid waarbij letterlijk sprake is van discriminatie tussen verschillende medewerkers. De directie voedt dit cultuur en Suto is idem, misschien nog erger.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES