zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijKanapé: "Hoe komt het dat jonge mensen gewoon doodvallen?"

Kanapé: “Hoe komt het dat jonge mensen gewoon doodvallen?”

-

Does Travel - naar Suriname

ABOP-fractieleider Obed Kanapé heeft dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) aandacht gevraagd voor het fenomeen waarbij een aantal personen in Suriname in de afgelopen periode plotseling langs de weg dood neervallen.

“Met betrekking tot mensen die gezond eruit zien, jong in de leeftijd van 30 tot 50 jaar, plotseling langs de weg doodneervallen. We kunnen niet alles overlaten aan: na so gado ben wani en. We moeten ook onderzoeken. Hoe komt het dat jonge mensen gewoon doodvallen?”, zei Kanapé tijdens de openbare vergadering waarbij volksgezondheid, veiligheid en de energie- en watertarieven centraal stonden.

Kanapé stelt vanaf januari dit jaar zeker 10 van soortgelijke gevallen via media en sociale media te hebben genoteerd. Hij wilde daarom weten wat het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid tot nu toe heeft gedaan om dit fenomeen te kunnen verklaren.

Vorig jaar bleken ook een aantal van soortgelijke gevallen te zijn en er werd vermoed dat dit een gevolg kon zijn van het laten inenten met het covid-19 vaccin. Minister Amar Ramadhin van Volsgezondheid zei toen dat er geen enkel bewijs is dat bijwerkingen van de spuitjes/vaccinatie voor het coronavirus als oorzaak kunnen worden aangemerkt van deze gevallen.

De uitspraken die hierover de ronde doen, zijn naar zeggen van de bewindsman onderdeel van roddelpraatjes of de geruchtenmachine.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Altijd gedacht dat Obed Kanape een beetje wijze jongen was en dat hij niet allerlei bullshit verhalen geloofde die doemdenkers verspreiden over de vaccinaties. Maar deze man heeft al vaker uitspraken gedaan die kant noch wal raken en de mensen wil opsporen om die niet onderzochte Oso dressie te gaan gebruiken.


    Maak melding
  2. Meneer Kanape heb je ooit gehoord van hartfalen is ook een zeer gevaarlijke doodsoorzaak. Zorg voor voorlichting hierover en ga niet steeds klagen over ministeries die niet onder jullie vallen, waarom praat je niet over justitie en de criminaliteit.


    Maak melding
  3. Naar mijn bescheid3n mening heeft mr. Kanapé een punt en hij stelt geen onredelijke vragen. Het is namelijk niet normaal dat relatief jonge mensen massaal dood neervallen op straat. En of het nu komt door een hartaanval of vaccinatie, het lijkt me niet teveel.gevraagd dat het ministerie van volksgezondheid dat grondig laat onderzoeken. Ten tijde van de zigenaamde Revo gingen militairen in Suriname ook plotseling dood aan een zonnesteek en dat hield ook op, zonder dat er ooit onderzoek naar verricht was, daarom.weten we tot vandaag niet of er in de 80er jaren een klimaatsverandering gaande was in Suriname of dat het kwam.door een DiDiBri virus.


    Maak melding
  4. Iemand moet hier toch vragen over stellen! Regelmatig komen deze berichten voorbij. Het hoeft niet direct aan de covid vaccins te liggen, maar dat dient uitgezocht worden! De gezondheidszorg is sowieso penibel! Veel mensen hebben door de harteloze aktie van de huidige regering, geen verzekering meer! De stap naar de dokter is enorm. Ook het aanschaffen van medicijnen is een probleem omdat je voor alles moet betalen, ondanks je verzekerd bent!

    Helaas denk ik niet dat dit serieus door deze regering zal worden opgepikt. De brug moet er komen, ministeries en het Dna moeten nieuwe gebouwen hebben, nutteloze reizen met delegaties dienen gefinancierd te worden, ga zo maar door! De regering gaat rustig door met het kaalplukken van de bevolking en vergeet dat het volk op de eerste plaats komt!


    Maak melding
  5. Eindelijk!
    Ik vraag me dit al jaren af.
    Al voor corona gingen jonge mensen dood.
    Een arts, logopediste, advocaat enz.
    De laatste jaren vallen idd veel mensen op straat dood.
    Heeft Suriname een patholoog anatoom?
    Dr. Vrede is volgens mij met pensioen en dr. Henar is overleden.
    Feit is er moet onderzoek gedaan worden, ook om preventief te werk te kunnen gaan.


    Maak melding
  6. Dit heb ik mij herhaaldelijk afgevraagd van waarom,wat zal de oorzaak zijn ,zijn de mannen soms zo stoer ,ik ga niet naar de arts want ik voel mij zo goed ,of er zijn ook afwijkingen geweest vanaf de geboorte of de leefwijze van nu die meer stressig is ,misschien wordt er oog van middelen gebruik gemaakt die onnodig zijn .


    Maak melding
  7. In een land, waarin een kilo cocaïne net zo makkelijk te verkrijgen is als een kilo suiker en het experimenteren met allerlei drugs, zoals crystal-meth e.d. zou men zich misschien diepgaandere vragen moeten stellen dan zich alleen maar blind staren op corona (en marrons).

    Suriname is helaas geen land van denkers, maar voornamelijk van brulboeien die bijna alles met de harde hand op willen lossen, al heeft de praktijk bewezen dat het vaak averechts werkt…! Vaak vereisen precaire situaties de menselijke maat, dus als men daadwerkelijk iets wil leren op dat gebied, zou men niet alleen hun ogen de kost moeten geven, maar vooral het gezond verstand moeten gebruiken en dat is voor een hoop mensen al een hele uitdaging…!


    Maak melding
  8. Wereldwijd is er oversterfte de afgelopen drie jaar vooral jonge mensen die het leven laten, de de minister van gezondheid dit ontkent is ook wereldwijd het probleem men wil het niet onderzoeken terwijl het er dik bovenop ligt dat het door het zgn vaccin is wat geen vaccin is, in Duitsland komen de dossiers boven water waaruit blijkt dat het geen zuivere koffie is geweest in groot Brittannië is de prik al verboden en zo ook in enkele staten in de us ik vermoed dat er nog heel veel leed en doden gaan vallen helaas, mensen die de regering vertrouwde en het deden voor een ander


    Maak melding
  9. Ik heb sterk de indruk dat het komt door de hitte, gevolgd door wereldwijde temperatuur stijging. Zonnesteek en te weinig water drinken kunnen fatalige gevolgen hebben. Mensen zouden altijd een fles met water bij zich moeten hebben. En ook zorgen voor een pet, hoed, hoofddeksel of paraplu. Hiermee kun je jezelf behoorlijk wapenen tegen de hitte.
    De overheid zou voor een goede voorlichting moeten zorgen, en wat betreft water voor genoeg verkooppunten langs drukke routes!!!


    Maak melding
  10. Ja denk ik ook werelwijd klimaat verandering rustig blijven en water paraplu etc etc op voorbereid zijn natuur is natuur zo is het eenmaal 🆒️🆒️ piano piano


    Maak melding
  11. Ramsaroep , laat ze maar hoor. Hun tijd komt nog wel een keer, maar vaak duurt het wel lang. Maar hou vol; hun tijd komt, dan ga jij lachen.

    Let them have it.
    Krakti!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES