vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameDoekhie: "NDP onder leiding van Abrahams is ten dode opgeschreven"

Doekhie: “NDP onder leiding van Abrahams is ten dode opgeschreven”

-

Does Travel - naar Suriname

De Nationale Democratische Partij in Suriname (NDP) doet het heel slecht onder de nieuwe leiding van Ramon Abrahams. Dat vindt de Surinaamse oud-parlementariër voor de NDP Rashied Doekhie.

“Wanneer de partij besloten heeft om met zo een leiding door te gaan, dan ga ik mijn hoofd moeten buigen. In de zin dat ik wel mijn stem hard heb laten horen. Men denkt dat ik iets tegen Abrahams heb. Ik heb niets tegen Abrahams. Abrahams heeft mij persoonlijk nooit bestolen en nooit heeft hij me een cent gevraagd. Maar wanneer het zakelijk politiek bekeken gaat om de partij, dan heb ik wel veel problemen met hem”, zei Doekhie in een interview met Stanvaste Radio.

Volgens de NDP’er kan Abrahams de partij altijd op een andere manier in een andere positie ondersteunen, maar niet in de functie van waarnemend voorzitter. “Geef iemand anders die kans. Maar als men niet wil horen, dan moet men voelen. De partij met deze leiding is ten dode opgeschreven. De NDP heeft genoeg potentieel kader, maar mensen die al 30 tot 40 jaar daar zijn blijven steeds zeggen: ‘ik wil niets, ik zoek niets’. Maar yu wani grabu alla positie”, aldus Doekhie.

Volgens de oud-parlementariër is het belangrijk om na te gaan wat het electoraat wil bij de NDP en niet wat een groepje in de top van de partij wilt hebben. En hoewel Desi Bouterse volgens de statuten nog voorzitter is van de partij, zou er wel een tussentijdse managementteam bij de paarse partij moeten worden gekozen.

“Hou een verkapte verkiezing en laat mensen die belangstelling hebben hun naam op de lijst zetten. Dan zal je zien. Ik heb altijd gezegd dat het volk hunkert naar nieuw elan. Laten we een vrouw dus de kans geven. Laten wij Jenny Simons namens de partij naar voren duwen en haar koesteren. Maar je kan haar ook niet als presidentskandidaat voorstellen als de partijleiding niet gelust wordt. De ”, aldus Doekhie.

Voor Doekhie is voorzitter Desi Bouterse overigens helemaal niet gevlucht, omdat hij 20 jaar celstraf zou moeten uitzitten. De oud-president is naar zijn mening gaan relaxen. “Bouterse is niet iemand die vlucht”, aldus Doekhie.

Begin deze maand nog zei NDP-topper tevens oud-parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons nog, er zeker van te zijn dat haar partijgenoot Abrahams voor geen enkele hoge functie zal gaan bij eventuele verkiezingswinst in 2025. Abrahams is als ex-minister van Openbare Werken tijdens de regering Bouterse 1 beschuldigd van grootschalige corruptie. Veel personen zowel binnen als buiten de paarse partij zien hem daarom geen voorhoederol vervullen indien deze partij weer regeermacht krijgt.

Simons die het eerder opnam voor Abrahams, voerde aan dat hij niet gekozen is als vervangend voorzitter, omdat hij reeds eerder voor de algemene leden vergadering van 23 maart optrad als waarnemend voorzitter bij afwezigheid van voorzitter Desi Bouterse.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. Dit bedoel ik. Mama ondro krosi, push ka doro. De omgeving/tegenpartij zal gretig smullen. We hoeven niet van elkaar te houden maar uit respect geen interne onaangenaamheden verspreiden. Dit is het probleem van vele Srananmangs . We kunnen niet denken in termen van bundru-Tayori en Set kong. Neen, krabu maniri zit in ons genen
    Niet binnen maar buiten zaken uitgebreid in de ether los laten.
    Je schaadt niet je zelf maar ook je omgeving.


    Maak melding
  2. Abrahams is een crimineel.
    En altijd al een ongeschoolde DIEF geweest. Hij als eventuele minister president?
    Met een 2-jarige ULO opleiding?
    En lid van het Suri kartel!
    Met drugslab in het binnenland!
    Ja ja, u leest het goed, een 2-jarige ULO opleiding.
    Dat kan alleen in zo’n Bananen Republiek


    Maak melding
  3. Is het Surinaamse volk werkelijk zo dom dat zij onder invloed van Doekhie op de Oranjepartij hebben gestemd ?
    In ieder geval had een groot deel van het Surinaamse volk wel door de 1 april mop van Waterkant waarin gesteld werd dat Tweede Paasdag afgeschaft zou worden.
    RobG, die met zijn wetenschappelijke opleiding schermt, nam alle moeite om serieus een reactie te plaatsen niet wetende dat het om een 1 april mop ging. ‘Wetenschappers zijn ook zo gemakkelijk voor de gek te houden toch ?


    Maak melding
  4. “Bouterse is niet iemand die vlucht”, aldus Doekhie.
    Hoezo Doekhi? Waarom komt hij niet naar voren om zijn straf te ondergaan. De democratie heeft hem veroordeeld dus waarom de democratie met voeten betreden.
    Bouterse is de lafheid zelve want hij laat zijn makkers de straf ondergaan die hij ook moet ondergaan.
    Te laf om naar voren te komen en te laf om zijn partij te laten bestaan.
    Doekhi als Bouta niet gevlucht is waar is hij dan? Hij komt niet meer op TV niet te beluisteren op de radio en niet meer gezien te Leonsberg


    Maak melding
  5. Formeel opsporingsbevel Bouterse en Dijksteel
    De Procureur-Generaal bij het Hof van Justitie in Suriname verzoekt, gelast de opsporing en aanhouding van de veroordeelde met de volgende personalia
    BOUTERSE, Desiré Delano—geboren op 13 oktober 1945 te Suriname en wonende aan de Patrijsstraat nummer 28 te Paramaribo.BOUTERSE, Desiré Delano voornoemd is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 (twintig) jaren onvoorwaardelijk terzake medeplegen van moord zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van Strafrecht .SIGNALEMENTGESLACHT.MANNELIJKETNICITEIT….GEMENGDHUIDSKLEUR…. LICHT BRUINPOSTUUR.. …ORMAAL
    Een ieder die informatie kan verstrekken over de verblijfplaats van deze veroordeelde wordt verzocht om contact te maken met de afdeling Kapitale Delicten op de telefoonnummers 403645/403252, de Command Center (CC) op het nummer 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.Paramaribo, 17 januari 2024,De Procureur- Generaal bij het Hof van Justitie in Suriname namens deze,De commissaris van politie,B. Isaacs

    De Procureur-Generaal bij het Hof van Justitie in Suriname verzoekt, gelast de opsporing en aanhouding van de veroordeelde met de volgende personalia:——DIJKSTEEL, IWAN LEENDERT—geboren op 12 december 1952 te Suriname en wonende aan de Arnoldstraat nummer 13 te Paramaribo.DIJKSTEEL, IWAN LEENDERT is veroordeeld tot een gevangenisstrafvan 15 (vijftien) jaren onvoorwaardelijk terzake medeplegen van moord zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van Strafrecht.SIGNALEMENTGESLACHT…MANNELIJKETNICITEIT…CREOOLHUIDSKLEUR……DONKERBRUINPOSTUUR…NORMAAL
    Een ieder die informatie kan verstrekken over de verblijfplaats van deze veroordeelde wordt verzocht om contact te maken met de afdeling Kapitale Delicten op de telefoonnummers 403645/403252, de Command Center (CC) op het nummer 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.Paramaribo, 17 januari 2024,


    Maak melding
  6. I HAVE A DREAM : Suriname krijgt op 25 mei 2025 een regering zonder moordenaars bankrovers of drugsdealers,maar een regering van fatsoenlijke mensen met normen waarden, en respect voor het menselijk leven ……You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.


    Maak melding
  7. Doekhie is de grootste rover van Nickerie en omstreken.
    Inclusief Guyana.
    Het zal me niet verbazen als hij Bouta heeft helpen vluchten, net zo als bij boefdraad..!!!


    Maak melding
  8. Reinste onzin,we willen deze bende HEBZUCHTIGE,ORDINAIRE ROVERS,LANDSVERRADERS NOOIT MEER,OF HET NU SIMONS OF ABRAHAMS IS,ZIJN ALLEMAAL VERVLOEKTELINGEN BIJ ELKAAR,is maar goed ookdat die verloederde baas van hun is ondergedoken,dat hoopje stront zou zijn straf accepteren zei hij,Santhoki en brunswijk zijn ook een hoopje stront bij elkaar,Suriname een rechtstaat,alle3n voor de kleine man die brood steelt om te overleven maar niet voor deze vervloekte politici??jammer dat ik niet mag uitschelden want dan had ik graag andere taal gebruikt


    Maak melding
  9. De NDP is geen politieke partij meer en zal ook nooit meer terugkomen.

    ” …
    Het opsporen van oud-president Desi Bouterse zou gemakkelijker gemaakt kunnen worden door het uitloven van een beloning. In de praktijk is vaker gebleken dat wanneer een mooi bedrag wordt gegeven aan degene die informatie kan verschaffen die leidt tot aanhouding van een voortvluchtige, dit model zeer behulpzaam is.
    …” (Sr Herald)

    Spong heeft groot gelijk ! Zet een mooi bedrag in US dalla voor de opsporing van Bouterse, Bordo, Hoefdraad.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  10. Bouta is niet iemand die vlucht aldus Pipo de Clown Doekhie!
    Nou Doekhie straks als de tijd komt heeft hij, de eeuwige rust
    in de hel in een kist wel te verstaan !!! Tenminste, dat hoop
    ik voor hem” !

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  11. Als Abrahams de NDP tijdens de verkiezingen gaat leiden, zal hij bij hoog en laag met de brede en schuine kant van zijn mond beweren dat hij niet gaat stelen als de NDP.de verkiezingen.mag winnen en hij dus de president van Suriname wordt. Mensen, laat je niet nogmaals door de NDP boevenbende misleiden, ze deugen geen van allen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES