donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAsabina: "Regering moet geen foefje uithalen om koers kunstmatig hoog te houden"

Asabina: “Regering moet geen foefje uithalen om koers kunstmatig hoog te houden”

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering moet volgens BEP-fractieleider Ronny Asabina geen foefje uithalen om de valutawisselkoersen kunstmatig hoog te houden.

“Want die koers in Suriname is gedropt met 20%. We weten dat er nu een grote gap is tussen de Centrale Bankkoers en de koers die tot stand komt door vraag en aanbod. Mi go pai na skoro gi wan pikin en den man e aksi wan koers fu 37 SRD voor een dollar. Terwijl wanneer je naar de cambio gaat om te wisselen, krijg je een koers van 30 SRD. Dus de regering moet geen foefje uithalen om die koers kunstmatig hoog te houden”, zei Asabina dinsdagavond in De Nationale Assemblee (DNA).

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) verwacht dat de dalende trend van de wisselkoersen zal aanhouden. Er is echter wel een groot verschil tussen de Centrale Bankkoers en de cambiokoers.

De moederbank constateert een tendens van dalende wisselkoersen, wat impliceert dat de SRD in waarde toeneemt ten opzichte van de US-dollar en de euro in vergelijking met de wisselkoersontwikkelingen in het eerste helft van 2023. Asabina stelt dat indien de Centrale Bankkoers ook dropt met 20%, zij dan een probleem zal hebben voor wat betreft de goedgekeurde begroting over dit dienstjaar.

“Omdat die begroting gebaseerd is op een koers van 38 SRD. En dat moet de regering aan de samenleving vertellen”, aldus Asabina.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Assabina heeft geen kaas gegeten van monetair beleid en marco- economische ontwikkelingen. Van Surinaamse politici weten wij dat ze zonder kennis van zaken vaak ongefundeerde uitspraken doen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor sur.politici, maar ook voor verschillen figuren hier op wtk.
    Door de laatste ontwikkelingen met de koers, is de ves ipv breien maar gaan naaien…


    Maak melding
  2. Uitsluitend eigen belang!

    Quote:
    “Mi go pai na skoro gi wan pikin en den man e aksi wan koers fu 37 SRD voor een dollar. Terwijl wanneer je naar de cambio gaat om te wisselen, krijg je een koers van 30 SRD”. Unquote.

    In plaats van uit te zoeken waarom hij US dollars moet betalen voor een studie, zit hij te klagen over de koers.
    Waarom US dollar voor een studie betalen in suri?


    Maak melding
  3. Asibana zijn bep heeft samen met de gevluchtte veroordeelde massamoordenaar DiDiBri Suriname naar de filistinen geholpen. Dus asibana, tap joe mofo.


    Maak melding
  4. Hier zegt men fromu, alles in Suriname gaat en staat met een fromu. De regering klopt zichzelf op de borst dat er economische vooruitgang is geboekt. Maar hoe dat tot stand is gekomen, kan niemand uitleggen! Het enige dat ik begrijp is dat we overal blijven lenen, het handje ophouden voor hulp en schenkingen, we aan de ketting liggen bij het IMF en dat de regering het geld voornamelijk bij de burger zoekt.

    Transparantie is zoek en dat is niet iets van nu. Alles is nu uit zijn verband getrokken, verhoudingen kloppen niet meer. Koers daalt, maar prijzen stijgen en op het eerste gezicht gaat dat de komende tijd niet veranderen. De koers stijgt en daarmee gepaard ook de prijs aan de pomp. Maar nu de koers daalt, daalt die prijs niet mee!? Fromu.. fromu.. fromu


    Maak melding
  5. Asabina. Dacht dat je slimmer was. De cambios verlagen de koers en kopen goedkoop op bij de gewone mensen om het op te sparen voor de handelaren. Ga maar zelf 1000 dollar proberen te kopen bij elk cabiodie je tegenkomt en ze verkopen niet. Cambios gaan de dollars oppotten om het duurder te verkopen, zie je dat niet?


    Maak melding
  6. Ik moet echt lachen om die quasi verontwaardiging, laughing my ass out loud.

    Waren ze maar zo overdreven geïnteresseerd in de handel en wandel van boefdraad, dan zaten ze nu niet met de gebakken peren.

    Transparantie betekende toen, kartonnen dozen gevuld met facturen en een uitdraai v/e provider met appjes; eeh biga stort á monie yére 😛

    Logica is;
    Had de ndp alles op orde dan hadden ze nooit de verkiezingen verloren.
    Ze hebben nog steeds geen idee hoe het moet, nu niet en nooit niet!

    Winnen ze in 2025, dan komen én bawta én boefdraad terug.
    De fanclub heeft geen enkele invloed op de clan, het gaat alleen maar om hun stem.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES