zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameRamon Abrahams waarnemend voorzitter NDP

Ramon Abrahams waarnemend voorzitter NDP

-

Does Travel - naar Suriname

Als gevolg van haar statutaire verplichting heeft de NDP op zaterdag 23 maart een algemene leden vergadering belegd in haar partijcentrum OCER. Leden van alle organen en instituten over het gehele land hebben acte de present gegeven, meldt de NDP in een persbericht.

Volgens de NDP zijn er op deze bijzondere bijeenkomst belangrijke besluiten de partij betreffende genomen, die de organisatie verder ordent en klaarstoomt voor een succesvolle deelname aan de verkiezingen in mei 2025.

De vergadering voorgezeten door Ramon Abrahams en overige leden van het hoofdbestuur, heeft succesvol de agenda uitgewerkt na gedegen voorbereiding. De vergadering werd geinformeerd over het besluit van het hoofdbestuur conform de statutaire bepaling houdende de goedkeuring van het Huishoudelijk Reglement. Deze is niet in strijd met enige bepaling in de statuten en geeft slechts een nadere toelichting op de statutaire bepalingen.

De belangrijkste aanpassingen bieden een verduidelijking ten aanzien van de waarneming bij afwezigheid van hoofdbestuursleden. Zo is bepaald dat bij onstentenis van de voorzitter, diens afwezigheid of belet, deze wordt waargenomen totdat de voorzitter wederom beschikbaar is, door de eerste ondervoorzitter. Bij belet van de secretaris of penningmeester worden deze waargenomen door andere hoofdbestuursleden die de schriftelijke volmacht hiertoe hebben verkregen, van tenminste de gewone meerderheid van het hoofdbestuur.

Voorzitter Desi Bouterse is sinds januari 2024 spoorloos voor het uitzitten van 20 jaar celstraf voor de 8 decembermoorden. Het Openbaar Ministerie is reeds bezig met de opsporing van de hoofdverdachte Bouterse en Iwan Dijksteel. Zij hebben zich tot en met vandaag niet aangemeld en of iets van zich laten horen. 

Zeer belangrijk is te vermelden dat het agendapunt over de verlenging van het zittingstermijn van het huidig hoofdbestuur, de afdelingen en subafdelingen, bekrachtigd is geworden door de vergadering met de aantekening dat er 1 onthouding was. Dit besluit houdt in dat het zittingstermijn verlengd is geworden tot juli 2026. Middels deze verleende goedkeuring zullen ook de overige partijorganen, instituten en commissies, inclusief de verificatiecommissie, gehandhaafd blijven.

Tijdens de vergadering is ook het verslag van de secretaries en het verslag van de penningmeester, over het bestuursjaar 2019-2023 behandeld. De voorzitter van de verficatiecommissie heeft verslag gedaan over de controle over het financieel beleid, gevoerd door de penningmeester, en geeft aan dat decharge verleend kan worden voor het gevoerde financieel beheer, welke ook terstond werd verleend door de vergadering.

Na de formele sluiting van de vergadering hield de waarnemend voorzitter een korte maar zeer bemoedigende toespraak. “De Nationale Democratische Partij is robuust. Wij moeten echter heel bewust met dit gegeven omgaan, gezien de meest belangrijke taak waarvoor wij als partij nu staan, namelijk de verkiezingen van mei 2025 succesvol afronden. Op weg naar deze datum is het van eminent belang dat de eenheid binnen onze organisatie, op elk moment wordt gedemonstreerd. Deze eenheid zijn wij aan elkaar, aan onze leider Desire Delano Bouterse, maar vooral aan Suriname verplicht”. De NDP is zich ervan bewust dat de persoonlijke en politieke aanvallen veel en zwaar zullen zijn. Abrahams vroeg de vergadering om zich daardoor niet uit het veld te laten slaan.

Ervan bewust dat scenario’s, het nep cq fake nieuws en desinformatie, over de zogenaamde neergang en val van de NDP, bewuste psychologische aanvallen zijn om leden en het electoraat te misleiden en om de stembusgang te beinvloeden, zal er gegarandeerd een gepast weerwoord worden gepresenteerd.

Abrahams gaf een duidelijke boodschap mee aan de leden, namelijk dat hij geen ambities koestert om publieke dan wel politieke functies te bekleden, geen president , vicepresident, minister, DNA-lid, directeur of rvc positie benadrukte hij. Hij gaf aan dat samen met de partij hij alles wat in zijn vermogen is zal aanwenden om de verkiezingen van mei 2025 in het voordeel van de partij te beslechten.

Suriname verkeert onder de meest ellendige omstandigheden ooit vanaf de onafhankelijkheid. Het beleid van het huidig regiem is catastrofaal op elk gebied en staat haaks op de sociaal-democratische beginselen van de NDP. Hierop zal een antwoord geformuleerd moeten worden om met vereende krachten elke vorm van sabotage, uitstel, beinvloeding van de verkiezingen van mei 2025 en de verdere vernietiging van de sociaal-maatschappelijke orde te kunnen detecteren en te bestrijden, meldt de partij.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Waarom zijn alle reacties weggehaald?
    En weet deze figuur hoe het komt dat het land nu in een ellendige situatie verkeert??
    Systematisch leegplunderen en alles van waarde is wegdragen. Alle assets van waarde meegenomen door de NDP.
    Wat een schijnheiligheid.
    En hoe komt deze mijnheer aan zijn vloot van helikopters???


    Maak melding
  2. En weer worden reacties verwijderd.

    @ Waterkant.net
    Zou u uitleg kunnen geven waarom reacties worden verwijderd ?

    U geeft enerzijds de mogelijkheid om te reageren maar aan de andere kant verwijdert u de reacties.

    Mvg. Para Express


    Maak melding
  3. Dus ik ben niet de enige dat klaagt met reactie’s dat
    verwijdert wordt! Maar goed jullie moeten ook rekening
    houden, met jullie reputatie! Dat jullie niet kritiek kunnen
    is deel,s waar, dat ondervind ik ook. Ik moet uitkijken met
    wat ik schrijf, straks wordt ik weer op spam gezet.

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  4. Ik zal weer proberen een reactie te plaatsen.
    Kan onze mijnheer ons vertellen hoe hij aan al zijn rijkdommen is gekomen? Hard werken. Een lachertje. Shoppen uit de staatskas? Coördinatie in het binnenland net als Bordo. Of heeft hij geërfd.
    Wat Pietje heeft beweerd. Die zou miljoenen van zijn arme moeder hebben geërfd van Domburg. Ze was een arme vrouw die bij de Chinees werkte.
    Ja mijnheer. Land verkeert in een ellendige financiële situatie.
    Ja, aangezien de NDP elite niet zelf monetair kan bijdrukken zoals de Amerikaanse dollar, moest het geld wel van ergens anders komen.
    De kinderen en kindskinderen van deze elite hoeven nooit meer te werken.
    Zie onze probleem kind Meriba met zijn villa op Waterland met zijn amfibische voertuigen. Het leven als een Lord.
    Hij is op weg naar zijn tweede gekochte diploma. Masterdiploma.alles wat hier beweerd wordt kan geverifieerd of gefalsifieerd worden.
    Verzoek mijn posting niet te verwijderen.


    Maak melding
  5. Vhp/abop jullie zijn gewaarschuwd als jullie werk niet goed doen.ndp gaat met pl regeren paje zij wij zijn elke dag aan het groeien paje hft spijt dat hij samen met abop is.


    Maak melding
  6. Ik zie de bui al hangen. Ze zien allemaal alleen maar die oliedollars in de lucht, maar geen van ze kan precies aangeven hoe ze het land verder uit de chaos en ellende gaan halen.
    Ben toch wel benieuwd hoe het volk komende verkiezing gaat stemmen. Gaan ze terug naar de criminele bende van ellende die ze verder in de ravijn duwen, kiezen ze voor een nieuwe leider die nog niets heeft gepresteerd met alle risico van dien of kiest men toch voor de huidige “familie & friends” President die z’n uiterste best heeft gedaan om het land uit de sh@t te halen. Met natuurlijk de aantekening dat die “friends & family” geen unicum is van de huidige President.


    Maak melding
  7. ” …
    Ervan bewust dat scenario’s, het nep cq fake nieuws en desinformatie, over de zogenaamde neergang en val van de NDP, bewuste psychologische aanvallen zijn om leden en het electoraat te misleiden en om de stembusgang te beinvloeden,
    …”

    Typisch een voorbeeld van:
    Hoe de waard is verwacht hij zijn gasten !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES