zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameSimons over kritiek op Abrahams: "Wat heeft men aan bewijs?"

Simons over kritiek op Abrahams: “Wat heeft men aan bewijs?”

-

Does Travel - naar Suriname

NDP-topper Jenny Simons stelt dat er geen enkel bewijs is dat haar partijgenoot Ramon Abrahams zich behoorlijk met staatsmiddelen heeft verrijkt onder de regeerperiode van de NDP tussen 2010 en 2020.

“Wat heeft men aan bewijs? Zoekt de pg naar meneer Abrahams? Heeft hij één of ander zaak tegen hem? Abrahams heeft geen belangstelling voor functies in de overheid”, zei Simons in het programma Bakana Tori.

In de Surinaamse samenleving is er veel ruis rond de persoon Abrahams en zijn vermogen. Ook binnen de NDP, waar bepaalde leden en sympathisanten erin geloven dat zijn reputatie de partij veel schade kan toebrengen.

Abrahams werd gelijk na de verkiezingswinst in 2010 benoemd tot minister van Openbare Werken, maar werd in 2013 vanwege aanhoudende beschuldigingen over vermeende corruptieve handelingen ontslagen.

Onder andere werd hij ervan beschuldigd om zijn kantoor voor een absurd hoog te bedrag te laten verbouwen en ook zijn auto voor een hoog bedrag te laten pimpen. Er werd nooit echter een strafrechtelijk onderzoek tegen hem opgestart. Na zijn ontslag werd hij door Bouterse benoemd tot raadsadviseur.

Simons, oud-parlementsvoorzitter, voerde aan dat de NDP bezig is met een transitie waarbij de personen die al jaren actief zijn binnen de partij alles in orde maken om de partij richting de verkiezingen van 2025 gereed te maken. Er is hierbij ook een nieuwe generatie aan NDP’ers gekweekt die het roer op gegeven moment zullen moeten overnemen. Op basis hiervan denkt zij niet dat de kritiek op Abrahams van enige invloed zal zijn op het verkiezingsresultaat voor de paarse partij in 2025.

In December vorig jaar zei Patricia van Ommeren alias ‘Mama’ nog dat Abrahams de enige persoon is die het NDP-voorzitterschap van Desi Bouterse kan overnemen. Volgens de gettoleider heeft Abrahams ondanks verschillende beschuldigingen van vermeende corruptieve handelingen laten zien hoe hij zich al jaren inzet voor de paarse partij.

Simons stelt dat de partij echter nog niet zover is om een nieuwe voorzitter te kiezen, omdat er nog wordt uitgekeken naar wat er precies zal gebeuren met Bouterse, die momenteel onvindbaar is voor de Surinaamse justitiële autoriteiten. Vooralsnog is er een centraal verkiezingsorgaan en een dagelijks bestuur die voor de sturing van de partij zorgen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
  1. onrust in de kippenhok. de ontmanteling en betonrot gaat versneld toenemen. enkele prominenten nemen hun positie in om djompoh tehkie te spelen. rumble in the jungle, koop je kaartje snel. popcorn en cola time.


    Maak melding
  2. @Debby, Abrahams kwam sinds zijn aantreden in 2010 vele malen in opspraak wegens vermoedelijke corruptie en vriendjespolitiek. Abrahams zou dure verbouwingen hebben laten uitvoeren op zijn ministerie en dat hebben uitbesteed aan een aannemersbedrijf van familieleden. Ook andere grote projecten, die openbaar aanbesteed hadden moeten worden, werden gegund aan bedrijven van vrienden en bekenden. Notabene Bouterse zelf heeft Abrahams heeft ontslagen. Net rondom de paarse partij begon te sluiten en Bouterse heeft zijn oude strijdmakker in bescherming genomen. Abrahams is corrupt, laat dat duidelijk zijn.


    Maak melding
  3. Verenigde Staten
    In januari 1983, een maand na de Decembermoorden, maakte Bouterse bekend dat kapitein Abrahams ontheven was van zijn functie als hoofd van de militaire politie en in de Verenigde Staten op vakantie was. Andere bronnen gaven aan dat Abrahams vanwege de Decembermoorden zelf ontslag had genomen en Suriname had verlaten.[bron?]

    Minister
    Na het herstel van de democratie werd Bouterse actief binnen ‘zijn’ politieke partij: de Nationale Democratische Partij (NDP). Abrahams was lid van het hoofdbestuur en NDP-secretaris tot hij eind 2006 bij bestuursverkiezingen die functies verloor. In aanloop naar de verkiezingen van 2010 was hij de NDP-campagneleider. Na die verkiezingen waarbij de NDP samen met andere partijen aan de macht kwam, werd Abrahams de minister van Openbare Werken en Bouterse werd de nieuwe president.

    Opspraak
    Enkele maanden later kwam Abrahams in opspraak, toen bleek dat zijn kantoor op het ministerie voor 650.000 Surinaamse dollars (ca. 175.000 euro) verbouwd was, zonder dat dit openbaar was aanbesteed, waarbij zijn dochter voor het ontwerp was ingehuurd, en zijn schoonzoon als aannemer het werk had mogen uitvoeren. Als reden voor het niet openbaar aanbesteden werd aangevoerd[bron?] dat de verbouwing erg dringend zou zijn geweest. In juni 2013 werd Abrahams opgevolgd door Rabin Parmessar.


    Maak melding
  4. Aangepast dinsdag 11 juni 2013,
    Bouterse ontslaat vertrouweling

    De Surinaamse president Bouterse heeft minister Ramon Abrahams van Openbare Werken ontslagen. Abrahams is een van Bouterses grootste vertrouwelingen en werd gezien als diens protegé.

    De minister kwam sinds zijn aantreden in 2010 vele malen in opspraak wegens vermoedelijke corruptie en vriendjespolitiek. Abrahams zou dure verbouwingen hebben laten uitvoeren op zijn ministerie en dat hebben uitbesteed aan een aannemersbedrijf van familieleden. Ook andere grote projecten, die openbaar aanbesteed hadden moeten worden, werden gegund aan bedrijven van vrienden en bekenden.

    Grote graaier
    Abrahams kreeg van vriend en vijand veel kritiek en werd openlijk gezien als de “grote graaier” van het kabinet. Maar de kans dat hij zou worden aangepakt leek gering gezien zijn jarenlange innige band met Bouterse.

    Hij was in 1980 een van de militairen die pleitten voor een militaire vakbond. Dat kwam Abrahams op een gevangenisstraf te staan wat de directe aanleiding was voor de staatsgreep die Bouterse samen met vijftien andere militairen pleegde.


    Maak melding
  5. Abrahams wist heel goed waar de mosterd vandaan te halen.

    Tegen de mensen die steeds om bewijs vragen zeg ik dit: ik weet 100% zeker dat Abrahams de afgelopen week enkele malen heeft gepoept en geplast. Maar kan ik dat bewijzen? Nee, want ik ben er niet bij geweest. Maar zal het niet waar zijn omdat ik er niet bij ben geweest?


    Maak melding
  6. inderdaad zo als je zegt ;;;;;; Dèjà vu na Dèjà vu 21 januari 2024 Bij 03:43
    Hahaha @robg “ndp de echte brontji djari” la me nie lachen.
    NDP is een echte onkruid djari.
    Deze onkruid moet gewied worden, met wortels en al.
    Volgens tante Sidonia hebben ze nieuwe aanwas gekweekt.
    Ze bedoelen nieuwe onkruid gekweekt.

    klopt snel verdelgen


    Maak melding
  7. die simons kan haar baas ddb de kont niet meer likken , hij is als een laffe hond gevlucht , maar simons je kunt toch de kont van abrahams–adhin–bouva likken , maar ze houden niet van ouwehoeren


    Maak melding
  8. Als je tot de dag van vandaag jezelf wijs blijft maken dat DiDiBri onschuld is, is het helemaal.niet zo moeilijk om een relatief kleine misdadiger als Brampie, die zover we weten alleen pingos en pakiras en geen mensen heeft doodgeschoten, te blijven verdedigen…


    Maak melding
  9. Ai baya, Niet De Partij, maar al de kopstukken van de NDP, zijn Notariële Dieven Plunderaars, daarom houden ze steeds de handen boven elkaars hoofd. Simons moet Abrahams zeker in bescherming nemen, was het niet haar man die ooit bij EBS in opspraak kwam. Als DNA voorzitter, heeft ze toch alles onder het tapijt weggestopt. Simons was ook de NDP voorzitter, die alle beschuldigingen richting NDP toppers, niet liet behandelen in het Parlement. Maar goed Simons weet als geen ander, dat een ieder die met boter op zijn of haar hoofd loopt, zich niet in de felle zon kan lopen, anders gaat het smelten. Daarom is baas DDB, in de koelkast gaan zitten


    Maak melding
  10. Opsporing: van abrahams zijn baas
    Formeel opsporingsbevel Bouterse en Dijksteel
    De Procureur-Generaal bij het Hof van Justitie in Suriname verzoekt, gelast de opsporing en aanhouding van de veroordeelde met de volgende personalia
    BOUTERSE, Desiré Delano—geboren op 13 oktober 1945 te Suriname en wonende aan de Patrijsstraat nummer 28 te Paramaribo.BOUTERSE, Desiré Delano voornoemd is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 (twintig) jaren onvoorwaardelijk terzake medeplegen van moord zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van Strafrecht .SIGNALEMENTGESLACHT.MANNELIJKETNICITEIT….GEMENGDHUIDSKLEUR…. LICHT BRUINPOSTUUR.. …ORMAAL
    Een ieder die informatie kan verstrekken over de verblijfplaats van deze veroordeelde wordt verzocht om contact te maken met de afdeling Kapitale Delicten op de telefoonnummers 403645/403252, de Command Center (CC) op het nummer 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.Paramaribo, 17 januari 2024,De Procureur- Generaal bij het Hof van Justitie in Suriname namens deze,De commissaris van politie,B. Isaacs

    De Procureur-Generaal bij het Hof van Justitie in Suriname verzoekt, gelast de opsporing en aanhouding van de veroordeelde met de volgende personalia:——DIJKSTEEL, IWAN LEENDERT—geboren op 12 december 1952 te Suriname en wonende aan de Arnoldstraat nummer 13 te Paramaribo.DIJKSTEEL, IWAN LEENDERT is veroordeeld tot een gevangenisstrafvan 15 (vijftien) jaren onvoorwaardelijk terzake medeplegen van moord zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van Strafrecht.SIGNALEMENTGESLACHT…MANNELIJKETNICITEIT…CREOOLHUIDSKLEUR……DONKERBRUINPOSTUUR…NORMAAL
    Een ieder die informatie kan verstrekken over de verblijfplaats van deze veroordeelde wordt verzocht om contact te maken met de afdeling Kapitale Delicten op de telefoonnummers 403645/403252, de Command Center (CC) op het nummer 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.Paramaribo, 17 januari 2024


    Maak melding
  11. Alles wat hier geschreven wordt zijn van voor en tegenstanders en zal waar of niet waar zijn. Wat ik als doodnormale burger niet snap is dat mensen als Simons die toch een stukje behoorlijk onderwijs hebben gehad zich zo achter iemand die in opsraak kunnen scharen. Gaat het bij deze mensen alleen om in het machtscentrum te blijven en om het niet geschoolde gedeelte dom te houden en rijkdom te vergaren .Hebben deze mensen en hun familie geen geweten? ????? Naar mijn mening worden mensen gekozen om iets te doen en als ze niet presteren of deugen worden ze weggestemd, dus ik snap de mensen niet die blindelings achter iemand gaan aanlopen en zelfs verheffen tot wat dan ook ,en zelfs bereid zijn om allerlei ellende te veroorzaken. Onbegrijpelijk voor mij dat mensen zo laf en anderen zo dom kunnen zijn.


    Maak melding
  12. ” …
    Er werd nooit echter een strafrechtelijk onderzoek tegen hem opgestart. Na zijn ontslag werd hij door Bouterse benoemd tot raadsadviseur.
    … ”

    En niemand vraagt zich af waarom die strafrechtelijke onderzoek nooit heeft plaatsgevonden. Ook Jennifer Simons heeft haar kop in het zand gestoken.
    Integendeel wordt hij zelfs door de paarse president beloond !

    Moge het duidelijk zijn dat de NDP, de Nationale Dagoe Partij, staat voor corruptie, criminaliteit, verrijking van family and friends en voor struisvogel politiek !

    Ook op JusPol was er voor miljoenen dalla gefraudeerd tijdens de paarse periode !

    Het wordt tijd dat er met T.W.K. corruptie wordt onderzocht en wordt berecht !
    Wij willen een kruistocht naar corruptie !

    Pe a moni gwe !

    Het volk leidt er nu onder maar geeft de huidige regering de schuld !
    Wij willen duidelijkheid !
    Wij offeren niet voor niets !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  13. A moro yu leri a moro ye njang….(vul maar in). Op wereld niveau stelen en roven wereldleiders van het arme volk. Hoe veel vermogen had Saddam, Kaddaffi,Bush Jr,
    Poetin en nog vele andere schurken?. Wat nemen ze straks mee in hun graf en hoe gaan ze dit verantwoorden bij hun masra gado. Hebzucht is een is een ziekte


    Maak melding
  14. “ Er is hierbij ook een nieuwe generatie aan NDP’ers gekweekt die het roer op gegeven moment zullen moeten overnemen.”

    Aldus Tante Jenny de verraadster van de op een brancard geëxecuteerde Sgt. Maj. Hawker.

    Hebben boven genoemde Nationale Duivel Peronen in opleiding ook onderricht gehad in het martelen en van voren op de vlucht vermoorden van weerloze burgers? Vervolgens een spoed cursus vluchten.
    En afrondend een cursus het doen verdwijnen van staatsgelden met als cursusleider éne onzekere Abrahams.


    Maak melding
  15. Je moet wel een ONGELOOFLIJKE hoeveelheid stront in je kop hebben als je als partij nu nog wil mee doen met verkiezingen.Erger als je nu nog durft mee te doen met de verkiezingen, dat je nu nog rustig in de DNA gaat zitten.
    Je twee kopstukken zijn gevlucht en hebben hiermee aangetoond dat ze schijt hebben aan de rechterlijke macht, aan de bevolking!!!!
    en dan komen vragen stem weer op ons dan zullen we jullie nog verder vernietigen
    Als de ndp ook maar een greintje eerlijkheid in zijn vaandel heeft staan, als ze ook maar een cent geven om het volk om het land dan brengen ze deze twee voortvluchtige crimininelen aan
    Dan zal het volk zien dat ze niet allemaal vuile smerige ratten zijn, dat er ook nog eerlijke mensen binnen de partij zijn.
    Doen ze dit niet dan lijkt het me duidelijk hoe ze over het volk en het land denken


    Maak melding
  16. Deze stinkende ambrahams heeft veel gestolen bij ow&v, grote aannemers niet betaald, grote lappen terreinen van anderen toegeëigend en met de gelden heli’s&vliegtuigjes gekocht. Hoop dat hij ook stinkend dood zal rotten. Mf*ker


    Maak melding
  17. Cruella doet een huisgenootje 😂

    Nieuwste tactiek vd ndp; “Was je erbij?
    Heb je gezien dat hij heeft geschoten?
    Hmm, was je erbij?” (Hand in de zij, borst vooruit).

    Als we op deze toer gaan, dan mag Justitie zichzelf wereldwijd opheffen.
    Want niemand, behalve de veroordeelde en het slachtoffer waren ter plekke van any misdrijf.

    Ze hebben alle bewijzen vernietigd. Daarom heeft cruella zo’n grote mond, ook hier op wkn.
    Her en der probeert de Overheid nog iets te redden, maar de schade is groter dan gedacht.

    Misschien heeft opa doekhie nog wat smeuïge verhalen over. Do tell!


    Maak melding
  18. De strijd om de macht binnen de partij is begonnen. Wie wordt de winnaar?
    Volgens mij is die Abrahams niet geschikt voor de job. Ik weet niet of je goed naar zijn foto hebt gekeken, maar die kromme mond is een van de kenmerken van een herseninfarct. Wie blijven dan over? Tante Jennie? Die heeft toch de grondwet verkracht onder ons toeziend oog.
    Er was toch een wet aangenomen om pre electorale samenwerking tussen partijen te verbieden met 26 stemmen. En die goede oude heer Gessel of Gesser, mijn oud staatsinrichting docent van de AMS heeft mij geleerd dat elke wet, die de grondwet raakt met 2/3 e meerderheid van de Staten aangenomen moet worden. Die arme Surinamers waren toen zo gefrustreerd dat niemand deze blunder van kamervoorzitter Jenny had gezien.
    Meneer Bouva meesterboef en ga zo verder.
    Over bewijs van belazerd worden gesproken.
    In Nederland past de Belastingdienst de” vermogensvergelijkingsmethode” toe om te controleren of iemand op onrechtmatige wijze rijk is geworden.
    Het is geen bewijs, maar als iemand plotseling heel vermogend is geworden moet hij daar een verklaring voor hebben. En als je dat niet kan verklaren, dan hang je.
    Door de duizenden vermogensvergelijkingen van onze klanten te maken ben Ik op dat gebied een meester geworden en ben bereid om mijn kennis en ervaring door te geven aan de Surinaamse belastingdienst.
    Reden: Surinamers worden steeds meer slimmer op het gebied van fraude. En kennis moet je met kennis bestrijden


    Maak melding
  19. Tijdens de coupe heeft hij van heel veel burgers gestolen. Hij was de leider van de suri drugskartel. Hij was de man van de drugslab in de jungle.
    Hij heeft ook flink gestolen van de staat.
    Hij heeft landgoederen die op naam van zijn familie staat. Goud concessies. Helikopter bedrijf staat op naam van zijn neef.
    Er is veel meer te vertellen.

    Chan moet ballen tonen en alles van dit soort criminelen onteigenen.
    De NDP is echt een criminele organisatie.


    Maak melding
  20. Hahaha, drei-ai ten top.
    Er is genoeg bewijs om die hele NDP kliek inclusief Abrahams, inclusief tante sidonia en echtgenoot voor een hele lange tijd achter de tralies te zetten.
    Mensen beginnen bang te worden en slaan met van alles om zich heen….


    Maak melding
  21. Simos heeft ook boter op haar hoofd, is zij niet die DDB amnestie wilde verlenen voordat er een vonnis was.Een grote beerput binnen de NDP, waar heeft hoefdraad de miljoenen van de staat verborgen,waardoor het land en volk nu met de ellende zit,en deze rovers willen weer aan het bewind komen.Nou volk van Suriname veel wijsheid bij het stemmen anders gaan jullie stront vreten.


    Maak melding
  22. @ bronsplein

    ” Nou volk van Suriname veel wijsheid bij het stemmen,
    anders gaan jullie stront vreten” ! Dat doen ze nog steeds,
    door hun (lijders) te blijven verdedigen. 98% van de NDP stem-
    mers zijn idioten, dat nog steeds in wonderen geloven!
    ”Wat een onozel, en dom volk man, ” !!!!!!!!!

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  23. HET BEWIJS IS GEWOON WEGGESJOFFELD ALSOOK DE GESCHIEDENIS BOEKEN TIJDENS DE COUP IN 1980 TOT 1987. JENNY DOET ALSOF HAAR NEUS BLOED, WEES EERLIJK JENNY EN LAAT JE NIET DOOR HUN LATEN DANSEN, AL WORDT JE BEDREIGT DOOR HEM. HIJ IS HET NIET WAARD OM ONDERVOORZITTER TE ZIJN WANT HIJ GAAT ALLES TOE-EIGENEN zonder dat je wat eraan kan doen. De meesten diw van dichtbij heel veel weten willen niet praten want zijn bang voor hun leven. Snap je?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES