dinsdag, mei 7, 2024
HomeNieuws uit SurinameVHP start warming-up massameetings in aanloop naar kick-off verkiezingscampagne

VHP start warming-up massameetings in aanloop naar kick-off verkiezingscampagne

-

Does Travel - naar Suriname

De Vooruitstrevende Hervormingspartij in Suriname (VHP) start rond 25 mei 2024 officieel met haar verkiezingscampagne.

“Wij willen met onze verkiezingscampagne beginnen rond 25 mei van dit jaar. En om daar invulling aan te geven zijn we begonnen in de verschillende districten door warming-up massameetings te houden. Zo zullen we aanstaande zaterdag starten in Nickerie en zondag gaan we naar Wanica. Vervolgens zullen we dan Commewijne, Saramacca, Paramaribo, Brokopondo en Para aandoen”, zegt partijondervoorzitter Asiskumar Gajadien.

De Surinaamse politicus vertelt dat deze bijeenkomsten nodig zijn om de juiste boodschappen naar de samenleving toe over te brengen, zodat op waardige wijze volgend maand gestart kan worden met de verkiezingscampagne. Ook kan de gemeenschap dan een beeld krijgen van wat er verwacht kan worden in de komende periode.

“Vaak ontstaat er een perceptie alsof er in de samenleving 80 tot 90% armoede heerst, terwijl middels wetenschappelijke studies bewezen is dat het niet zo is. We begrijpen dat de samenleving het zwaar heeft gehad, maar we zijn al in een fase waarbij het steeds beter en beter moet gaan voor die samenleving. En dat zal gepresenteerd worden, dus hoe we daar verder invulling aan zullen geven”, stelt de VHP’er.

Voor zover er obstakels zijn in de regering dan wel in het bestuur dat zaken niet goed lopen, daar zal volgens Gajadien langzamerhand bekend worden gemaakt hoe dat zal worden gecorrigeerd. Want, stelt hij, sommige dingen kunnen niet zo verder gaan. Hij noemt onder andere de perikelen rondom het grondbeleid vanuit het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
  1. Ik hoop dat de kiezers in Suriname hun verstand gaan gebruiken en een politieke partij geen ruime mandaat zullen geven. Vooral partijen die de afgelopen periode slecht hebben gepresteerd. De arrogantie van de VHP en ABOP/PL moet afgestraft worden. De keuze voor de kiezer blijft zeer beperkt. Santhoki moet nooit meer een tweede termijn krijgen en Brunswijk moet samen met de nietsnutten van de PL in de oppositie belanden.


    gemodereerd
  2. Het is te hopen dat die ambtenaren nog een vage herinnering hebben aan het feit dat de overdracht is vervroegd, omdat er geen geld was voor uitbetaling van de salarissen.

    Dat ze verhogingen en achterstallige betalingen hebben ontvangen.
    Ook de vele trainingen en verbeteringen van hun werkplek etc.

    Plus die last minute ambtenaren die voorheen jarenlang werkeloos waren en op het nippertje een vage functie kregen. Achteraf nep want je had niet eens een stoel.

    Das een deel!


    Maak melding
  3. Als de anderen het verpesten, dan wordt er vaker gezegd en of de schuld gegeven aan CHAN VHP!!!
    Chan wordt naar alles verweten, behalve als er goeds wordt gedaan!! ABOB/ NDP DEUGT NIET!!!~Samenwerken gaat ook niet!! Achter de schermen wordt er mes op de keel van Chan gezet!! Dit keer moet one men show komen!! De VHP zal het heel goed doen!!


    Maak melding
  4. Het is dezelfde Chan die onlangs naar China was afgereisd om de rommel schuld die de ndp had achtergelaten in goede banen te leiden, zodat het land beter aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen. Laat een ding duidelijk zijn, er is op dit moment geen andere partij die instaat is om ontwikkeling en welvaart te brengen. De stem van het volk zal volgend jaar bepalend zijn. Voor de troepen uitlopen en roeptoeteren, zet geen zoden aan de dijk.


    Maak melding
  5. @ RobG ik had je hoger ingeschat met al je commentaren maar nu ben je aan het zwetsen en domheid aan het lullen. Jij weet toch drommels goed dat je als staatshoofd met delegatie nergens zomaar kan binnenvallen. Het is toch bekend dat je een bezoek moet aanmelden of uitgenodigd worden door het te bezoeken land. Dus Robg ga even van Wtk.net en rust uit want die Santhoki /Brunswijk haat maakt je een beetje paranoia.


    Maak melding
  6. Met de VHP pinaren mijn mensen die ik lief heb in Suriname. Mensen die op Chan lijken die horen bij de traditionele achterban van de VHP.
    Jammer. Maar moet gezegd worden.
    Jonge mensen die in de informele sector werken. Komen niet in aanmerking voor een BAZO kaart en ook niet voor eenmalige koopkracht versterking
    Beiden zijn nu zonder werk. Zij zijn de slachtoffers van het VHP beleid op microniveau.
    Maar op macroniveau moet ik bekennen dat alleen de VHP deze klus kan klaren.
    Maar verdomd dat ze blind zijn wat het beleid op microniveau aanricht.


    Maak melding
  7. Wel vreemd dat Santokhi en zijn dreamteam nog steeds niet met een persconferentie komen over de mislukte reis naar China. Deze dwaze incompetente politici van de VHP hebben de situatie in het land uit de hand laten lopen waardoor we nu afstevenen op Haitiaanse toestanden. Om te dokken voor hun afgang lopen zij de gekste fabeltjes te vertellen over de NDP. Het volk trapt er niet meer in.Weg met de VHP. Deze politici moeten zich diep schamen.


    Maak melding
  8. Het is altijd funest dat elke politieke partij zijn donateurs moet belonen.
    Maar de achterstand in betalingen aan salarissen en bedrijven, verslechterde bilaterale betrekkingen, het gebrek aan middelen en de grote schuldenlast zijn niet makkelijk op te ruimen.
    Hier is wel substantieel begin mee gemaakt. Dat ziet iedereen.
    Dat de cultuur van you scratch my back I’ll scratch yours zo hardnekkig is ingedaald in de dna van alle bevolkingsgroepen kun je de VHP niet verwijten.
    Dus kom met oplossingen en alternatieven en maak een begin bij jezelf. Stop met schelden op de ander. Dan bewijs je het land een grote dienst.
    Mensen lijken op mensen!! Dus aub niet generaliseren en het volk opjutten. En vrolijk vanuit de zijlijn (het buitenland) je kiek nemen.


    Maak melding
  9. RobG 27 april 2024 Bij 15:35
    @Esmerald, jij vertelt alleen maar onzin.Heb je bij stilgestaan dat het 10 jaren lang wel mogelijk was om lonen uit te betalen en waarom toevallig niet toen de corrupte en leugenachtige VHP het overnam. Stof tot nadenken om hersenen positief te activeren.
    ============================

    Alvorens anderen de maat te nemen, wel het juiste verhaal vertellen hé….10 jaar lang van hele dure leningen op de pof geleefd, het volk aalmoezen gegeven en de rest verdeeld onder friends en family. Ja dan kan je met een beetje schuiven de ambtenaren salarissen betalen….Uiteindelijk het land achtergelaten met ruim 4 miljard Amerikaanse dollars schuld, een hoop chaos en ellende achterlatend. Sterker nog nu blijken de hoofdschuldigen ook nog eens voortvluchtig te zijn. Het land is compleet kapot gemaakt door die criminelen.
    De huidige regering heeft misschien wel niet echt een sociaal beleid kunnen voeren (who’s to blame?), maar macro-economisch gaat het wel langzaam de goede kant op. Dat kan je helaas met de beste wil van wereld niet zeggen over tien jaar regeringen DDB. De meervoudige moordenaar en drugsdealer heeft 40 jaar lang als god in Suriname geleefd en nu helaas als voortvluchtige….


    Maak melding
  10. @robg,
    In de bawta/adhin jaren zijn de mensen geen stap vooruit gekomen. Misschien werden de salarissen uitbetaald, maar dat was het.

    De coalitie heeft overgenomen;
    >Ambtenaren die bijna letterlijk geen werkkleding en schoeisel hadden.
    >Smerige en vervallen staatsgebouwen.
    >Onvoldoende en onhygiënische werkplekken.
    >De administratie bestond uit facturen in kartonnen dozen.
    >nooit uitbetaalde bevorderingen.
    >nooit eerder een salarisverhoging
    >spook en 7-eve ambtenaren.
    >nooit een training, workshop etc om hun functie te kunnen uitoefenen en hun kennis bij te schaven.
    Etcetera!

    De ndp heeft niet zomaar verloren. Het volk was jullie zat en de werkeloosheid was enorm.
    Kiezen ze alweer voor de ndp, dan wordt het achterover leunen en de totale ineenstorting van Suriname voor de zoveelste keer aanschouwen.
    Dan wordt het een beetje saai hé, we blijven niet aan de gang zeg.

    En al wordt bawta geen pres. hij zal op de achtergrond aan de touwtjes trekken net als vroeger.


    Maak melding
  11. Sommigen struinen eerst de paarse media af, om vervolgens een onsamenhangend braaksel op wkn te spugen.
    In principe zou de bron moeten zijn;
    Bron; ‘van hore zegge’ of mofokranti.
    🙉🙈🙊


    Maak melding
  12. Allemaal negatief verhalen over de VHP.
    JAVANEN als jullie massaal VHP stemmen als in 2020 wordt Suriname beter dan EUROPA gaan heel veel sur/ned. terug komen


    Maak melding
  13. Internationale ratingbureaus registreerden een daling van -16% in de economie van Suriname in 2020. Na een periode van vier jaar voorspellen ze nu een groei van 3% in 2024. Deze voorspelde groei is niet alleen meetbaar, maar ook zichtbaar.

    Callcenter Yource, een dienstverlenend bedrijf, draagt bij aan deze groei door waarde toe te voegen. Klantinteracties is het kernproduct dat het bedrijf aanbiedt aan internationale partners. Sinds de overname van een lokaal bedrijf met 150 medewerkers in 2022, is de onderneming sterk gegroeid met nog twee vestigingen en 700 werkplekken.

    Het bedrijf zal medio dit jaar een vierde vestiging openen, waarmee nog eens 500 arbeidsplaatsen worden gecreëerd, wat resulteert in 1.200 arbeidsplaatsen tegen het einde van het jaar. De gemiddelde salarissen liggen boven het marktgemiddelde en zijn tweemaal zo hoog als het onlangs vastgestelde minimumuurloon. Deze positieve ontwikkelingen hebben niet alleen impact op de individuele werknemers, maar ook op de nationale economie, aangezien de diensten worden geleverd aan buitenlandse organisaties, waardoor het een exportproduct voor voor Suriname wordt.

    Op woensdag 24 april mochten wij deel zijn van de delegatie van president Chan Santokhi die op uitnodiging een bezoek bracht aan de derde vestiging van het callcenter Yource, aan de Ringweg. Tijdens een korte presentatie en uitgebreide rondleiding in het bedrijf heeft de Chief Operations Officer, Ronald Smit, de delegatie inzicht gegeven in de dienstverlening, de opdrachten die worden uitgevoerd voor grote klanten in Nederland, de reeds gedane investeringen in Suriname, evenals de toekomstige plannen voor investeringen.

    Medewerkers van Surinaamse origine worden opgeleid om de klanten van deze opdrachtgevers te bedienen en hun vragen te beantwoorden. In zijn toespraak heeft de president steun toegezegd aan zaken die de overheid regarderen en ook opgeroepen om in het kader van uitbreiding te kijken naar vestigingen in districten, om zo de connectiviteit voor de werknemers te vergemakkelijken.

    Aan jongeren die afgestudeerd zijn, heeft de president tevens een oproep gedaan om van deze goede werkgelegenheid gebruik te maken, waarbij de expansie in de districten & Lelydorp, als snelst groeiende regio van Suriname, te bewerkstelligen. Ook het opnemen van lokale bedrijven in hun klantenbestand is één van de zaken waar de president naar heeft gevraagd, en geïnsinueerd naar mogelijke werkzaamheden binnen het overheidsapparaat zoals de inning van de BTW te helpen maximaliseren.

    “Suriname zit op het juiste spoor.”

    Ga door geef de fascisten en racisten geen tijd en ruimte om adem te halen ZE Santokhi. En ene RobG doet voor de bühne mee. LAW ede die in 1 april mop gelooft.


    Maak melding
  14. !! Hans-O!! wat heeft de vorige regering gedaan! ga even beseffen druiloor! dank zei deze macht dat SU niet op de marktplaats staat!! De rovers zijn gevlucht van jou idools-partij!! Ga je stinkende bek spoelen!!


    Maak melding
  15. Wiep ding, Ga jij naar bosjebrug man en jump.. Je bent kwaad dat het volk gaat afrekenen met de oranje kakkerlakken waar jij blijkbaar toebehoort. Ga jij maar dromen over de Surinaamse goden bouta en chan en wiep ding gimi yerre!


    Maak melding
  16. Papa Jantje uit Livorno 28 april 2024 Bij 18:17
    Internationale ratingbureaus registreerden een daling van -16% in de economie van Suriname in 2020. Na een periode van vier jaar voorspellen ze nu een groei van 3% in 2024. Deze voorspelde groei is niet alleen meetbaar, maar ook zichtbaar.
    ================================

    Helaas a skoro hei tumsi, sommigen snappen het niet….ze hebben liever die gratis pakketten…


    Maak melding
  17. Het zou verstandig om een zakenkabinet te vormen, want de afgelopen jaren na de onafhankelijkheid is Suriname bergafwaarts gegaan, geen v/d politieke partijen of coalitie heeft welvaart en economische stabiliteit gecreëerd🧠🇸🇷👁🫵🌐🎯


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES