vrijdag, mei 10, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBrunswijk: "Je kunt niet zeggen dat ik een gulden van de Staat...

Brunswijk: “Je kunt niet zeggen dat ik een gulden van de Staat heb gestolen”

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk ligt niet wakker van de kritiek op de manier waarop hij in de afgelopen periode met grote hoeveelheden goud pronkt in diverse video’s op sociale media. In een interview liet hij weten te begrijpen dat andere mensen ‘no lob’ show’, maar dat hij er zelf wel van houdt om dit aan mensen te laten zien.

“Ik ga geen geld van de overheid stelen. Ze kunnen me betichten dati a man disi abi gowtu. Daar kunnen ze me wel van betichten, ma ie no man teigi dati mi teki wan golu fu a Staat. Mi ne wroko gowtu, maar ik heb geïnvesteerd in goud en mi e kisi mi pikinpikin sani”, benadrukt Brunswijk.

De beelden worden met regelmaat door de vp zelf op sociale media geplaatst. Daarbij schroomt de ABOP-leider er niet voor om aan te geven dat het geld dat het goud oplevert, gebruikt zal worden voor de verkiezingen. Het gaat volgens Brunswijk om een investering in zijn partij ABOP.

De tweede man van het land voerde aan dat het zijn hobby als oud goudzoeker is om met het geel edelmetaal bezig te zijn. En alhoewel hij conform de wettelijke regelingen van Suriname al zijn goudondernemingen kort voor zijn aanstelling als vicepresident heeft overgedragen aan zijn zoon, moeten mensen volgens hem niet vergeten dat niet de zoon maar hijzelf miljoenen in deze bedrijven heeft geïnvesteerd.

“Mijn zoon heeft niets daar geïnvesteerd. Ik heb daar geïnvesteerd. Natuurlijk, als vp kan ik niet meer lijfelijk aanwezig zijn om te zeggen na mi e draai. Ik draai niet meer. Ik zit niet meer in die nv, want me zoon zit daar. Maar die investering heb ik gepleegd”, aldus de politicus.

De vp benadrukte wederom dat hij alle belastingen over het in ontvangst genomen goud is betaald.

“Goud is directe belasting. Het moment iemand goud gaat verkopen is die 7% direct af. En wanneer hij gaat exporteren, dan is het weer zoveel procent. Dus gowtu ie naf lon go pai belasting. Het wordt direct geint. Overheid e kisi direct direct”, aldus de vp.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
  1. Nou nou nou let op je woorden want nu jok je wel want in de SFtijd GOLU was je een grote rover en dealer Maar nu prate we niet meer over die waardelze golu maar over trangatranga DALLA nanga EURO. No kong pre snesi jere! Joe investeer nanga fufur moni nanga brudumoni.
    Suriname heeft last van de daden van die “ptjieng ingi boi”en die “bigi bravo djuka kownu”


    Maak melding
  2. You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time. Oen tang bribi in deze saka saka narcist.


    Maak melding
  3. Santokhi zit met 2 handen gebonden aan Brunswijk.
    Zodra hij ervan af kan zou hij het niet laten.
    Maar zolang mensen op zo,n parnevue stemmen is het water na de zee dragen


    Maak melding
  4. Je heb geen varken die zegt, mijn hok stinkt!! Dit soort parasieten is ook niet minder! Zij kunnen jou levend opvreten!! het zijn Surinamers maar bloedzuigers!! Debby al wel met dit soort Parasieten eensgezind zijn!! Haar soorten dus!!


    Maak melding
  5. Hij draagt niet voor niets overwegend zwarte kleding al dan niet met een goudkleurig accent en meestal iets zwarts op zn hoofd. Snap je waar ik heen wil?


    Maak melding
  6. Ik geloof dat hij dit echt denkt. Hij snapt het gewoon niet. Het is niet dat hij wil liegen.
    Hij is niet de enige die zo bezig is geweest en echt denkt dat ze onschuldig zijn dat ze niets hebben gedaan dat oneerlijk is.
    Neem adhin van de ndp , hij stal en zei nee, ik heb geen cent gestolen ik heb het geld geleend
    boefdraad zelfde, ik heb het geld bij oppenheimer ea geleend, ik heb dat geld gebruikt later gaan ze ons de schuld kwijt schelden, echt waar let maar op
    dan hebben we een andere onschuldige ndp er die ook op de vlucht is geslagen, deze verkoop ambassades en geeft het geld aan zijn vrouw en dochters om te gaan winkelen.
    Allemaal zo onschuldig als een stinkpuf


    Maak melding
  7. Te dom om te poepen dus verwacht niet een zinnige opmerking uit zijn smoelwerk. Nee geen cent van de Staat gestolen maar wel banken in Moengo beroofd toch ?
    Je moet niet poep praten en jouw broer Leo kan er ook wat van.


    Maak melding
  8. KLOPT wat de BANKROVER zegt, want het bijkantoor van de Surinaamse Bank (DSB) in Moengo is niet van de STAAT.

    ‘Op oudejaarsdag 1984 verscheen op de voorpagina van de Ware Tijd het bericht ‘Verdachte van bankroof aangehouden’. Een man werd ervan verdacht het bijkantoor van de Surinaamse Bank (DSB) in Moengo te hebben beroofd van Sf 85.000.

    De 24-jarige verdachte zwaaide 16 april van dit jaar af uit de dienstplicht. Een bekentenis was gisteren nog niet van hem verkregen. Politie, militairen en burgers hadden vrijdag de achtervolging ingezet. […]. Na enige tijd werden zeven plastic zakjes met muntgeld aangetroffen. In de holte van een omgevallen boom. Ook vond men een kinderborstrok met twee gaten, die kennelijk als het masker bij de overval is gebruikt. Het wapen waarmee de overval gepleegd is, en de grote buit zijn nog niet vonden.

    Het bleek om Brunswijk te gaan. Hij werd opgesloten, maar zag kans uit Fort Zeelandia te ontsnappen. Op 26 januari 1985 plaatste de Ware Tijd namens de Militaire Politie (MP) en de procureur-generaal een opsporingsbericht. Op 11 juli 1985 verscheen er weer een opsporingsbericht in hetzelfde ochtendblad: Brunswijk zou zich opnieuw schuldig hebben gemaakt aan diefstal met geweldpleging en werd ‘levensgevaarlijk’ geacht. Het bericht was ondertekend door inspecteur van politie Chandrikapersad Santokhi.


    Maak melding
  9. “Overheid e kies direct “.
    Oke ik verwacht binnenkort een persconferentie van de minister van financiën of de directeur van de centrale bank.
    Bevestig wat RB, hier verklaard. En hoeveel staven goud heeft het land? En wat is het waard?
    Want wat Ronny ons laat zien is niet wat hij bezit.
    Laat hij zijn kluis ook openen.
    Ronny dit gedrag is een VP onwaardig.
    Het volk pinaart en jij pronkt maar.
    De president die durft niks te zeggen.
    Want hij eet ook mee.

    Ga liever tot de jongeren uit het binnenland praten die roven en het leven van de bevolking tot een hel maken.

    Je waka e prei echte mang.
    Doe wan san gi a kondre.


    Maak melding
  10. Artikel 94 van de grondwet van Suriname

    De President en de Vice-President oefenen naast hun ambt geen andere politiek-bestuurlijke overheidsambten uit, bekleden geen functies in het bedrijfsleven of in de vakbeweging en oefenen evenmin andere beroepen uit.

    Brunswijk: Je bent toch omringd door deskundigen?
    Laten ze jou uitleggen wat dit artikel in de grondwet betekent.
    Probeer jou inkomsten uit onderneming dus geen andere naam te geven, want je mag geen inkomsten genieten,
    Jij gaat onze geschiedenisboeken in als een van de grootste belastingontduikers van Suriname.


    Maak melding
  11. Belastingontduiken (m.b.v. een dubbele boekhouding) is ook stelen van de staat !

    Hiernaast steelt hij het goud van land en volk en exporteert hij het via illegale en criminele routes !

    Hebben Abop-PL een bijdrage geleverd aan een beter Surinamec?

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  12. ABOP en PL doelen in 2025 post van President en Vice president te scoren, als dat gebeurt Suriname een 2e Haïti word.
    Dus landgenoten let op op welke partij je stem uitbrengt…


    Maak melding
  13. Deze ongeleide zwarte projectiel heeft een geheugen van een garnaal. Heeft hij ooit belasting betaald van zijn inkomsten uit de goud concessies? Heeft hij geen bank beroofd? Is hij geen drugsbaron? Is hij vuurwapen gevaarlijk? Is hij niet de brunsiconi van inter gogorapoe???
    Als deze mongool de verkiezingen wint, dan is mijn advies aan vooral de Aziaten verlaat het land !!!!


    Maak melding
  14. Totdat die zoon alles verkoopt aan een buitenlander. Staat toch op zijn naam.
    Vervolgens vluchten naar het buitenland, pa kan toch nergens heen.

    Dit komt door de jarenlange afstand tussen de stad en het binnenland. Als ze maar daar blijven, dan hebben wij er geen last van.

    In hun beleving heeft een binnenlandbewoner het voor het eerst zover geschopt. Hoe etc. is niet evident, niets dan bewondering.
    Probeer dit maar eruit te halen.


    Maak melding
  15. Internationale ratingbureaus registreerden een daling van -16% in de economie van Suriname in 2020. Na een periode van vier jaar voorspellen ze nu een groei van 3% in 2024. Deze voorspelde groei is niet alleen meetbaar, maar ook zichtbaar.

    Callcenter Yource, een dienstverlenend bedrijf, draagt bij aan deze groei door waarde toe te voegen. Klantinteracties is het kernproduct dat het bedrijf aanbiedt aan internationale partners. Sinds de overname van een lokaal bedrijf met 150 medewerkers in 2022, is de onderneming sterk gegroeid met nog twee vestigingen en 700 werkplekken.

    Het bedrijf zal medio dit jaar een vierde vestiging openen, waarmee nog eens 500 arbeidsplaatsen worden gecreëerd, wat resulteert in 1.200 arbeidsplaatsen tegen het einde van het jaar. De gemiddelde salarissen liggen boven het marktgemiddelde en zijn tweemaal zo hoog als het onlangs vastgestelde minimumuurloon. Deze positieve ontwikkelingen hebben niet alleen impact op de individuele werknemers, maar ook op de nationale economie, aangezien de diensten worden geleverd aan buitenlandse organisaties, waardoor het een exportproduct voor voor Suriname wordt.

    Op woensdag 24 april mochten wij deel zijn van de delegatie van president Chan Santokhi die op uitnodiging een bezoek bracht aan de derde vestiging van het callcenter Yource, aan de Ringweg. Tijdens een korte presentatie en uitgebreide rondleiding in het bedrijf heeft de Chief Operations Officer, Ronald Smit, de delegatie inzicht gegeven in de dienstverlening, de opdrachten die worden uitgevoerd voor grote klanten in Nederland, de reeds gedane investeringen in Suriname, evenals de toekomstige plannen voor investeringen.

    Medewerkers van Surinaamse origine worden opgeleid om de klanten van deze opdrachtgevers te bedienen en hun vragen te beantwoorden. In zijn toespraak heeft de president steun toegezegd aan zaken die de overheid regarderen en ook opgeroepen om in het kader van uitbreiding te kijken naar vestigingen in districten, om zo de connectiviteit voor de werknemers te vergemakkelijken.

    Aan jongeren die afgestudeerd zijn, heeft de president tevens een oproep gedaan om van deze goede werkgelegenheid gebruik te maken, waarbij de expansie in de districten & Lelydorp, als snelst groeiende regio van Suriname, te bewerkstelligen. Ook het opnemen van lokale bedrijven in hun klantenbestand is één van de zaken waar de president naar heeft gevraagd, en geïnsinueerd naar mogelijke werkzaamheden binnen het overheidsapparaat zoals de inning van de BTW te helpen maximaliseren.

    “Suriname zit op het juiste spoor.”

    Wat is jouw bijdrage hierin geweest beste meneer Law Ede Dong man ?
    Noti niks nada nothing ne pas !!


    Maak melding
  16. “Beste meneer Law Ede Dong man”, is wel de VP van Chan.
    Is Ronny veranderd toen hij VP werd??
    Nee, hij is altijd een controversieel figuur geweest.
    Dus komen jullie niet met ellenlange reacties (die niemand toch leest) over Ronny.
    Schelden jullie degene uit die Suriname te schande maakt.
    Principeloos, karakterloos, respectloos!
    Alles voor macht!
    Afrekenen met dit wanbeleid in 2025!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES