zondag, mei 5, 2024
HomeNieuws uit SurinameVp Brunswijk neemt weer flinke hoeveelheid goud in ontvangst

Vp Brunswijk neemt weer flinke hoeveelheid goud in ontvangst

-

Does Travel - naar Suriname

Vicepresident van Suriname Ronnie Brunswijk heeft onlangs weer beelden gedeeld, waarin te zien is dat hij een flinke hoeveelheid goud in ontvangst neemt. Dit gebeurde in het afgelopen Paasweekend.

Te zien is dat enkele werknemers met een schaal met goud aan komen rijden. De schaal wordt aan de vp overhandigd waarbij opgemerkt wordt dat het moet gaan om minimaal 5 kilogram aan goud.

Bij een huidige wereldmarktprijs van 67 euro per gram komt dat neer op ruim 330.000 euro, omgerekend 12 miljoen Surinaamse dollars.

Brunswijk die zichzelf aanduid als Bigi Bravo, laat vol trots het edelmetaal zien. Hij maakt daarbij de opmerking dat hij het goud kan gebruiken voor de aankomende verkiezingen in Suriname.

Begin dit jaar deelde hij ook al beelden waarin hij een schaal met goud als zijn aandeel ontving uit handen van twee goudzoekers. In een eerdere video maakte hij de opmerking dat het om de eerste betaling van 2024 ging en dat hij ook de verkiezing ermee gaat financieren.

Het is geen geheim dat Brunswijk van de regering Bouterse in het verleden diverse goudconcessies in handen heeft gekregen. Zijn naam prijkt immers op dit overzicht van uitgegeven goudconcessies, net als de naam van Bouterse’s advocaat Irvin Kanhai.

Brunswijk liet eerder weten dat hij de leiding over zijn goudconcessies aan zijn zoon heeft overgedragen, maar wel betrokken blijft bij de sector.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
  1. In plaats van het goud te gebruiken voor de aankomende verkiezingen in Suriname,kan hij liever zijn visie (anjoemara) geven hoe hij er over denkt Suriname uit het puin te halen.


    Maak melding
  2. Weet je hoeveel waardevol tropisch regenbos deze milieubarbaren vernietigd hebben, weet je hoeveel rivieren en vissen men met slib en kwik vervuild heeft om dit nutteloos spul uit de grond te halen? Terwijl de binnenlandbewoners, onder leiding van hun koning, de poten onder hun bestaan doorzagen, denken ze dat ze bezig zijn zichzelf en het land te ontwikkelen.


    Maak melding
  3. Een land waar ministers de vrijheid hebben om willekeurige personen grond te geven naar willekeur.
    Delfstoffen in de bodem behoren het land toe.
    Met simpele wetgeving kunnen alle concessies teruggenomen worden.
    Anders mogen Jan en Alleman ook aardolie boren enz.
    Waar in de wereld kan je zonder regelgevind aardgas, goud, olie, zilver enz uit je tuin graven en verhandelen.

    Bewust wordt sinds jaar en dag dit fenomeen gedoogd om polititci, aanverwanten en anderen te bevoordelen.

    Beperk asap. Het pregoratief van de politiek/ ministers, om zomaar grond uit geven. Stop dit fenomeen. Het is onrechtvaardig en corrupt.
    Het bevoordeelt een kleine groep bekenden en nre we houden niet van Suriname en van elkaar.

    Het is ikke ikke ikke en de rest mag stikken!

    Maak liefdevol beleid en het komt goed.

    Ban Corruptie uit.

    Nog wat: de dekmantels als de zogenaamde rijstsector, vissector en houtsector. Is gebleken dat er pseudo ondernemingen zijn dir gericht zijn op drugshandel.
    Daarom doet men niets aan controle.
    Dus liever houden de zogenaamde rijstboeren hun mond en de andere pseudo ondernemers.
    Met een klein onderzoek wordr het al.duidelijk wat de echte bronnen van inkomsten zijn.

    Hopelijk verbetert er iets! Wat een mooi land wat een rot beleid sinds 1975.


    Maak melding
  4. @Hennekes u hebt gelijk!
    In plaats dat stoppen met het vernietigen van het land en oerwoud. Beter kunnen ze dat geld gebruiken voor medisch en scholen en een betere toekomst. De VP kan niets behoorlijk goed Nederland en Engels praten, hoe gaat hij het land regeren. Heeft de regering nog steeds geen beslissing genomen dat criminelen geen deel mag nemen met verkiezing en verkiesbaar opstellen en direct wet hiervoor maken. Een vos verliest zijn staart maar zijn streken niet. Gaat hij de kinderen leren om het land leeg te plunderen. Wanneer houd het op om het land belachelijk te maken. Waarom houd derde wereld landen vooral mensen met geld om tjokoe te nemen, waar geen eigen zweet en tranen zijn gevloeid. Er zijn kinderen die honger lijden, hulp nodig hebben medisch en een dak boven hun hoofd. Waarom geef Brunswijk dat geld aan betere voorziening voor de toekomstige kinderen. Waarom onderhoud hij het land niet, vooral waar puin zijn gedumpt langs de straten. Suriname laat de wereld zien hoe slordig en niet welkom zijn voor toeristen, in plaats dat toeristen aantrekken.
    BRUNSWIJK DOE IETS GOED VOOR DE KINDEREN GEEFT ALLE KINDEREN EEN ONTBIJT OP SCHOOL OF LUNCH.


    Maak melding
  5. Dit is een VP onwaardig, in geen enkel democratisch land wordt dit onbestraft toegelaten.
    Waar is de president, waarom wordt er niet ingegrepen? Waarom loopt Bouterse nog vrij rond, waar is Hoefdraad?
    Als er olie uit de zee komt is dit land overgeleverd aan dit soort figuren, ik zeg het niet graag maar we zijn een FALE STATE!!!!! criminaliteit is schering en inslag er is geen orde handhavind omdat de zgn leiders dit voorbeeld geven.


    Maak melding
  6. Openlijk stelen van de natuurlijke hulpbronnen van het land.
    Chan staat en kijkt er naar.
    Te triest voor woorden.
    Het goud beland in de drugshandel.
    Goudstaven verkocht om drugsgeld te wassen.
    Ha djakassa.

    Gaat het ooit goed met Su????
    Lord have mercy 🙏


    Maak melding
  7. Ik denk dat het zo blijf, wie de macht heeft laat het zo ,of trekt alles naar zicht toe.
    Maar het volk wordt er niet beter van, je kan doen wat je wil het blijf zo.
    Er is geen wereld politie die er wat aan doet, de Boeven overleven, want gevoel hebben ze niet.
    Het is triest.


    Maak melding
  8. De scholen in het binnenland zien er niet uit, de mensen pinaren. En je denkt om verkiezingen mee te winnen door een paar idioten wat geld te geven voor even??
    Hoeveel belasting betaal je hierop??
    Niet NDP hft Brunsie toen concessie’s gegegeven. Ook deze regering. Onder wie valt dit ministerie?? Brunsie mag goudconcessie dan nemen VHPers houtconcessie


    Maak melding
  9. De binnenland bewoners kunnen nu zien hoeveel ze verliezen omdat hun grondenrechten niet wordt geregeld. De mensen hebben recht op een percentage van het goud en de staat Suriname ook. Deze man is en blijft een crimineel.
    De man is de staat Suriname heel veel verschuldigd aan het ontduiken van belastingen.
    De binnenland bewoners en anderen die werken op de concessies van deze man zijn daaraan debet en kunnen niet anders. Hij is hun koning??????


    Maak melding
  10. Wie is verantwoordelijk voor de natuur na het mijnen ?

    De natuur wordt beschadigd er ontstaan kraters en er komt gif in de gronden en wateren met gevolgen voor mens en dier.
    Wie is verantwoordelijk voor het herstel ?

    Kan de regering keiharde maatregels nemen !

    De concessies kunnen op andere legale manieren toch keihard aangepakt worden zodat de foute contracten ontmoedigd worden.

    Waar een wil is, is een weg.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  11. Allemaal graaiers, eerst Bouta die samen met zijn schoonzoon de staatskas heeft leeggeroofd , en die nu ergens in Cuba of Venezuela een luizenleven lijd over de hoofden van de domme Surinamers die allesgeloofden en bleven slikken wat deze man ze wijsmaakte.
    En nu hebben we een VP die denkt dat iedere stukje Suriname zijn persoonlijke eigendom is en hij er naar behoefte over kan beschikken. En geen enkele domme Surinamer die ingrijpt en liever rijst met zout blijft eten en maar blijft klagen hoe duur alles is, terwijl de VP met het Surinaams goud het land uit de ellende kan halen. Het zijn bodemschatten die het land toebehoren en niet van een persoon die vind dat hij het alleenrecht heeft daarover te beschikken.


    Maak melding
  12. Het zijn geen jaloerse opmerkingen van de reageerders. Dit is toch schaamteloos, getuige van geen enkel moreel besef, schijt hebben aan de pinarende bevolking van wie het goud zou moeten zijn. Het goud is voor de verkiezingen om te winnen en vervolgens het land nog meer leeg te roven. Laat hem toch van dat goud de infrastructtur verbeteren, of arme mensen helpen. Deze man is al zo rijk geworden, ik weet niet waarvan, dat 300000 euro kleingeld voor hem is.


    Maak melding
  13. Nou nou nou , geweldig weer VC , van harte gefeliciteerd met je Goud , die man die het afstaat kijkt wel erg ongelukkig … arme vent , moet waarschijnlijk onder drun dit afstaan voor die paar gram die hij dan mag behouden van De Koning van het BOS , wat een Anansie torie weer ..prachtig dat dit allemaal zomaar kan in Suriname. Ik denk dat dit nog een hele lange Kaw tere gaat krijgen , misschien van Silos hier wat over vertellen , altijd leuk om haar kritiek op goeie mensen te lezen en dan jullie de reageerders helemaal wild worden met jullie ogen rood van het bloed , de ware strijders van Suriname , Waar zouden wij zijn zonder jullie commentaren , bedankt strijders en ga zo door , en dank je wel (100% Gemeend want mijn ogen zijn net zo rood als die van u) Soso Lobie.


    Maak melding
  14. Weet je zeker wat je hier poneert @bangie.

    Het is diezelfde ‘pinarende’ bevolking die hem daar heeft geplaatst.
    Morgen zullen ze weer op hem stemmen, ondanks het feit dat ze geen stap verder zijn gekomen.
    Pure zelfdestructie!

    Wie is nou moreel verwerpelijk, de hongerige kiezers of brunsi.


    Maak melding
  15. Brunswijk en zijn adviseurs denken dat alle Surinamers achterlijk zijn. Er zijn rapporten wereldwijd dat hij zijn politieke campagnes financiert met drugsgeld dus nu kom je met zulke opnames om te doen lijken alsof je hiermee je campagne financiert. Met welke gelden zijn de machines gekocht kan ook witwas zijn. Je kan ook achteraf drugsgeld gebruiken want niemand kan het controleren


    Maak melding
  16. Dit is toch ongehoord. Grote delen van de bevolking leven in diepe armoede en deze corrupte figuur loopt de showman te spelen met rijkdommen van het land. Het onderwijs, de gezondheidszorg, de handhaving van orde, rust en veiligheid in het land zijn allen ondermijnd door wanbeleid van deze regering.De nieuwe regering die in 2025 gaat aantreden moet met de harde hand een eind maken aan deze corrupte praktijken. Een overheid moet krachtig zijn anders wordt het land een failed state.Dat is nu het geval met Suriname.De macht van Brunswijk moet teniet worden gedaan.


    Maak melding
  17. Onze belastingsdienst is alleen voor de stedelingen,al deze regeringen zijn klootzakken bij elkaat,dus paramaribo alleen is suriname???is toch bs,,daarom wil men grondrechtenstuk niet regelen,hoeveel chinese winkels zijn der niet in het binnenland,aan wie dragen zij belasting af,neem een kijkje in sipaliwini,langs de grens frans guyana,alles is geprijsd in euros,aan wie sragen zij belasting af dan,het binnenland is gewoon een paradijs voor belastingontduikers


    Maak melding
  18. Decennia lang worden Srananmangs met een dode mois-mosie blij gemaakt
    Zijn Srananmangs dom of politici slim. Je zou denken een ezel stoot zich……maar Srananmangs remloos


    Maak melding
  19. @@@KroFaya
    Surinamers zijn dom. Leven alleen voor zich zelf.
    Maar ministers en de president zijn oerdom. Erger dan een ezel!! Ze vernietigen het land en ook de toekomst van hun kinderen en klein kinderen. Hoe dommer kun je dan zijn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Maak melding
  20. Substantie lijkt niet op goud. Ziet eruit als gebaken deeg van kwasibieta roti. Waarom niet in de vorm van goudstaven gegoten. Met pan zeven haal je echt geen 5 kg uit de grond. Misschien een heel zeisoen! VP is bezig met stemmingmakerij. Hij zit meer in de drugshandel. Hij wil de drugsinkomsten verbinden als zogenaamde inkomsten uit de goudwinning!!!
    Echt een kip zonder kop!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES