maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameSadi: "Tamanredjo is nu een e-bike-village"

Sadi: “Tamanredjo is nu een e-bike-village”

-

Does Travel - naar Suriname

Het dorp Tamanredjo in het district Commewijne is volgens de Surinaamse parlementariër Ann Sadi veranderd in een ‘e-bike-village’. Het gevaar schuilt volgens de politica in een klein hoekje, vooral voor kinderen die deze e-bikes gebruiken om dagelijks de school te kunnen bereiken.

“En het is gevaarlijk voor jonge kinderen. Omdat ouders die dingen wel aanschaffen, want het is goedkoper voor hun om de school te bereiken aangezien ze de taxi en schoolbus niet meer kunnen betalen. Maar het gevaar is overduidelijk”, zei de NDP’er donderdag tijdens de verdere behandeling van de Wet Instelling Verkeersautoriteit in De Nationale Assemblee (DNA).

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in Suriname zei eerder dat de regering het Rijbesluit zal aanpassen om zo ook elektrische voertuigen, waaronder e-bikes, te onderwerpen aan wettelijke vereisten.

Sadi maakte haar opmerking na de spreekbeurt van haar collega Stephen Tsang die naar de status vroeg van deze aanpassing in het Rijbesluit. Ook zij wenste te weten wat de status is hiervan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Zolang een E-bike niet nodig is als “eerste levensbehoefte” maar meer in de wens voldoet om status te verkrijgen blijft het vallen onder luxegoederen.


    Maak melding
  2. Hoe dan? De ouders kunnen de schoolbus en de taxi niet meer betalen omdat ze te duur zijn geworden, maar deze ‘arme’ ouders kunnen wel een dure e-bike van honderden USDs aanschaffen voor hun kroost en ik neem aan (ik heb nog nooit een e-bike van dichtbij gezien) dat die e-bikes niet eeuwig op lucht blijven rijden, maar op een of andere manier met dure EBS stroom opgeladen moeten worden. E-bikes zijn, met andere woorden, niet gratis. Als Tamanredjo inderdaad in een e-bike village is veranderd, komt dat niet omdat e-bikes zo goedkoop zijn, het komt omdat men daar van ‘fisti pródó’ houdt en aan ‘stey libi’ doet.


    Maak melding
  3. Onze beleidsmakers hollen altijd achter de feiten aan. Terwijl e- bikes al jaren internationaal aan wet en regelgeving is gebonden, gaat men nu pas denken aan wet en regelgeving. Wanneer gaat dit veranderen? Gelukkig komt er langzaam maar zeker meer liefde voor land en volk: passie voor suriname is al goed bezig!!


    Maak melding
  4. Niemand heeft jou door, of ze lezen je berichtjes niet.
    Passie voor suri is; silos, hollander mahawat en miss ingezonden artikel.

    Dus.. passie voor suri komt mooi niet!

    Die ouders zijn blijkbaar nergens voor verantwoordelijk. Typisch!


    Maak melding
  5. Mae Sadi weet misschien niet dat al die snelle en opgevoerde rijtuigen toebehoren aan zijn eigen javaanse jeugd en ouderen. In heel Suriname waar grote groepen Javanen voorkomen zie je de mensen maar vooral de jeugd als gekken racen met die e-bikes of hun opgevoerde bromfiets of de ouderen op hun motorfiets. Dus Mae Sadi blijf niet alleen in Tamanredjo maar doe een rondje Suriname en spreek ze overal aan want het is niet de regering die het voor ze koopt.


    Maak melding
  6. In ieder geval zijn ze beter dan al die opgevoerde en luidruchtige bromfietsen.
    Ja, de armen buiten zitten allemaal op de ebike s.
    Manna uit de lucht. De verschillende koopkrachtversterkingen vinden hun weg richting de ebikes. In ieder geval beter dan het brengen naar Suribet.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES