zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKinderen op e-bike rijden door rood en veroorzaken bijna frontale aanrijding

Kinderen op e-bike rijden door rood en veroorzaken bijna frontale aanrijding

-

Does Travel - naar Suriname

Jongeren en ouderen zien we dagelijks met een e-bike bewegen door het verkeer in Suriname. Vaak creëren de jongeren gevaarlijke situaties, zoals op de foto te zien is.

Twee kinderen op een e-bike, waarbij een staat achter de bestuurder, reden zondagmiddag door het rode verkeerslicht aan de Ringweg-Noord en veroorzaakten bijna een frontale aanrijding met een auto.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie liet onlangs weten dat er reeds een raadsvoorstel is voorbereid om de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen aan te passen. Dit zal volgens hem erin moeten resulteren dat de bezorgdheid over e-bikes tot het verleden zal behoren. Zo zal het rijtuig gecategoriseerd worden als een bromfiets.

Volgens de minister is in het kader van de veiligheid op de weg van belang dat elektrische voertuigen, voor zover zij worden aangemerkt als rijwiel of bromfiets, ook voldoen aan de daarvoor gestelde vereisten.

E-bikes zullen naast de technische vereisten ook moeten voldoen aan onder andere de WAM-verzekering, registratie en keuring. De bestuurders van deze rijtuigen zullen ook verplicht worden om een veiligheidshelm op te doen, terwijl zij ook de minimumleeftijd van 16 jaar moeten hebben bereikt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Goed zo! De beleidsmakers worden wakker. Prima dat een wetswijziging in de maak is voor de e-bikes. Hopelijk blijft het niet bij de aangepaste wet, maar gaat de politie ook HANDHAVEN.


    Maak melding
  2. Ik wou maar K@ Amoksi Alesie, ook een wetwijziging
    doorvoert, om zwaardere Criminelen dat loopt te roven
    en te moorden, gelijk terecht gesteld kunnen worden!!!!!

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  3. Gelukkig was de bestuurder van de auto van de andere baan allert. Dank je dt ze niet verongelukt zijn. Hopelijk zien de ouders de foto en praten met de kinderen. Nu goed afgelopen maar ze konden zo dood zijn


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES