dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSantokhi in Nickerie: "Grondprobleem gegroeid tot een politiek probleem"

Santokhi in Nickerie: “Grondprobleem gegroeid tot een politiek probleem”

-

Does Travel - naar Suriname

President van Suriname tevens voorzitter van de VHP, Chan Santokhi, heeft al genoeg van de perikelen rondom de uitgifte van grond vanuit het door de coalitiepartner ABOP gerunde ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB).

Tijdens een warming-up massameeting in Nickerie afgelopen zaterdag benadrukte het staatshoofd dat het grondprobleem ondertussen is gegroeid tot een politiek probleem. En hoewel GBB-minister Dinotha Vorswijk momenteel met verlof is, verzekerde hij de partijachterban in het westen dat zij de komende dagen moeten volgen hoe er de komende dagen politiek zal worden ingegrepen.

“En een politiek probleem moeten we politiek oplossen. En komende dagen: volg ons we gaan dit politiek oplossen. Maar ik hou rekening, want de minister is met verlof”, benadrukte Santokhi.

Momenteel staat GBB onder leiding van een ad-interim minister, terwijl er in de politieke top is afgesproken dat er capaciteitsversterking op het ministerie zal moeten komen. Momenteel is de capaciteit versterkt in de structuur met een nieuwe directeur (vanuit de VHP) die de opdracht heeft om alle achterstanden aan te pakken en alle beroepschriften, die vanuit het kabinet van de president komen, moet gaan oplossen.

“En die directeur fungeert al vanaf twee maanden geleden. Er waren 8.000 stukken vanuit het kabinet van de president gegaan naar het ministerie van GBB. Sinds de directeur daar zit, zijn er al 4.000 hiervan in de twee maanden al aangepakt en opgelost. In twee maanden tijd”, stelde Santokhi.

De president gaf aan dat hij afgelopen vrijdag de ad-interim GBB-minister met haar staf bij hem heeft laten komen en daarbij de opdracht heeft gegeven om voor het einde van dit jaar alle achterstanden, alle dubbele uitgiftes en alle andere conflicten met grondzaken op te lossen.

“En ik ga ze elke week op het kabinet laten komen om verslag uit te brengen. Want het gaat opgelost worden, omdat ik weet dat dit zorg voor enorm veel onzekerheid in de samenleving. En wat doen wij als VHP? Wij komen met een beleid om jullie te beschermen, zodat jullie je gronden kunnen omzetten in eigendom met grondconversie”, aldus de president.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. Mooie grote woorden van een grote meneer. Maar heel simpel is hetprobleem. LVV heeft haar werkzaamheden verzuimd om te registreren. Nu de wettelijke termijn verlopen is kan men niet anders doen dan de ondernemer die de grote polder heeft gekregen gaan uitkomen. Heeel toevallig is deze heer een Hindoestaanse vriend van enkele bekende politieke personen. Kost de schatkist een kleine USD 2 miljoen dus iedere politieke figuur (er zijn er 4 die meesnoepen) ieder @$ 500.000 ofwel SRD 17.500.000 per persoon dat is leuk verdient voor twee maandjes de schone schijn ophouden.


    Maak melding
  2. De feiten spreken boekdelen.
    In 2 mnd. 4000 gronduitgifte’s afgewerkt dankzij de nwe directeur. Donita verdient een schop onder haar dikke kont.
    Overal waar abop ministers zitten is het een puinhoop, bij JusPol idem dito.
    De president is genoodzaakt om in te grijpen, nu op GBB en hopelijk ook snel bij JustPol.
    Het heeft er alle schijn van dat het beleid willens en wetens wordt gefrustreerd.
    Vandaar dat op zoveel ministeries commissies zijn aangesteld.
    Het volk ziet dit en zal hopelijk bij de volgende verkiezingen zorgen voor een 2,/3 meerderheid voor de partij die instaat om ontwikkeling en welvaart te brengen voor elke surinamer


    Maak melding
  3. Waarom moet er zoveel grond worden afgegeven, dit wordt ontegenzeggelijk als stemmenkoperij gebruikt. Elke politieke partij wil dit ministerie onder haar beheer, ook de VHP. De VHP heeft tien bij de verdeling achter het net gevist, maar is sedertdien aan het klagen over het grondafgifte beleid. Het is en was nooit goed onder een Abop-minister.
    Met de naderende verkiezing wordt er flink geroerd in de grondafgifte pot.

    Ps: opgelet, gaat de moderator dit tegenhouden, ze nijgen naar pro oranje helden.


    Maak melding
  4. Pony jij hebt geen achteruitkijkspiegel nôh…!!!!????
    Want als je het wel had dan had je gezien dat de PL van jouw en je lover Somo de grootste grond rover was en is.

    Alleen de politieke partij die het probleem van moiwana oplost, zal de winnaar zijn .

    Zelfs als het de NDP is😉.


    Maak melding
  5. Chan heeft de VHP open gezet voor een prachtige bromkidyari en dit is hem niet in dank genomen door sommigen binnen de partij. Maak er gebruik van als jullie ontwikkeling willen. Alleen het volk kan er voor zorgen dat er niet meer etnisch gestemd zal worden op de komende verkiezingen en alleen het volk kan er voor zorgen dat hun wensen ten volle worden vervuld. Je bent er zelf met je volle verstand erbij. Armoede is een keus en alleen het soort dat negatief is en niet op een eerlijke manier mee wil doen heeft hier nog ongenuanceerd kritiek.


    Maak melding
  6. @ Sabaku, je praat rommel!!

    Bromkidyari??? Wie? Chan?? Open je ogen en wees eerlijk! Geen van de ministers die op hem lijken en bovendien niet deugen, durft hij te vervangen! Kijk goed, wie de mensen om hem heen zijn.. bromkidyari… hahahaha


    Maak melding
  7. @Pony

    Ik reageer niet meer omdat de moderator mijn berichten verwijdert. Dit is puur Oranje Censuur.

    BTW: De zus van Maureen Cameron wordt op haar werk bedreigd vanwege uitlatingen die Maureen Cameron doet over deze regering.

    Deze regering is super RANCUNEUS!!!

    Deze opmerking zal de moderator weer verwijderen. Het zal mij een worst zijn!!

    Chan heeft DICTATORIALE TREKKEN!!!


    Maak melding
  8. Dèjà vu na Dèjà vu 29 april 2024 Bij 13:30
    Pony jij hebt geen achteruitkijkspiegel nôh…!!!!????
    Want als je het wel had dan had je gezien dat de PL van jouw en je lover Somo de grootste grond rover was en is@@@
    D, je sport niet, nu ben ik van de PL, eerst van de NDP.
    Btw, toch werkt de “onkreukbare VHP”🤣 samen met de grootste grondrovers in een regering.


    Maak melding
  9. Gaat president Santokhi ook het staatsbezit van 2000 ha binnenlandse bosgrond, die vp onder het mom van dat hij landbouw gaat uitoefenen, nu op zijn eigen naam heeft gezet, terwijl dat bestemd is voor de goudwinning ook direkt terugvorderen!!!!
    Foei Foei toch heren om
    Staatseigendommen te stelen?????????


    Maak melding
  10. @Sabaku: met eencelligen, is het moeilijk communiceren, ze draaien steeds dezelfde plaat af en geloven hun eigen onzin.
    En als je ze met feiten bombardeert worden ze persoonlijk. Typisch het gedrag van de laaggeschoolde suri.


    Maak melding
  11. Boesskowtoe 29 april 2024 Bij 18:34
    @Sabaku: met eencelligen, is het moeilijk communiceren, ze draaien steeds dezelfde plaat af en geloven hun eigen onzin.
    En als je ze met feiten bombardeert worden ze persoonlijk. Typisch het gedrag van de laaggeschoolde suri.
    ========================

    I know, ze mogen nu een beetje meepraten, de dictator en moordenaar is zelf ondergedoken en is er nu ruimte voor ze om hun smoelwerk open te trekken. Ze ondervinden totale vrijheid en gaan nu helemaal los tegen de gevestigde orde. Jammer dat ze 40 jaar lang hun ogen in hun reet hebben verstopt. Anders hadden ze kunnen zien en geweten dat je niet tot in de eeuwigheid van leningen en pakketten kan leven.


    Maak melding
  12. Konsensi 29 april 2024 Bij 16:03
    @ Sabaku, je praat rommel!!

    Bromkidyari??? Wie? Chan?? Open je ogen en wees eerlijk! Geen van de ministers die op hem lijken en bovendien niet deugen, durft hij te vervangen! Kijk goed, wie de mensen om hem heen zijn.. bromkidyari… hahahaha
    ==============================

    Yeah right…..Wie is hier nu naïef???


    Maak melding
  13. @Pony park Slagharen,

    Waar op deze planeet heeft jouw soortgenoot ontwikkeling gebracht ?????
    Jullie hebben niet de competenties om welvaart te brengen !!!!!
    Accepteer het net zoals velen van jullie soort dat ook gedaan hebben.
    Ondanks dat jullie zo hard gewerkt hebben in de slavernij periode middels zweepslagen, hebben jullie toch niet geleerd om zelfstandig hard te werken !!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES