dinsdag, mei 7, 2024
HomeNieuws uit SurinameVp Brunswijk reageert op DNA-lid Wang: "Na dyarusu a man e dyarusu"

Vp Brunswijk reageert op DNA-lid Wang: “Na dyarusu a man e dyarusu”

-

Does Travel - naar Suriname

Vicepresident van Suriname Ronnie Brunswijk heeft gereageerd op een TikTok video, waarin hij een schaal met goud als zijn aandeel ontvangt uit handen van twee goudzoekers. In de video maakte hij de opmerking dat het om de eerste betaling gaat van 2024 en dat hij ook de verkiezing ermee gaat financieren.

Afgelopen dinsdag heeft VHP-parlementariër Chuanrui Wang in het parlement om opheldering hierover gevraagd (video onder). “Na dyarusu a man e dyarusu. Ik heb het opzettelijk gedaan. Meki den bari”, zei Brunswijk vandaag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

De tweede man van het land voerde aan dat hij heel veel geïnvesteerd heeft in de goudsector. Maar dat was voordat hij vicepresident werd. Nu heeft hij afstand van zijn goudbedrijven genomen en alles overgedragen aan zijn zoon. Wat hij wel doet, is een vliegtuig in het weekend pakken en afreizen naar zijn ander huis te Bravo Kamp in het binnenland om daar zijn hoofd te rusten.

De twee goudzoekers op de video zouden hem daar in de vroege ochtend hebben benaderd en uit eigen wil het goud aan hem hebben overhandigd. Het enige wat hij heeft gedaan, is een beetje propaganda ermee maken. “Maar ik ben niet actief daarin (goudsector). Ik weet niet wie dat niet wil begrijpen”, stelde hij.

Volgens artikel 94 van de Grondwet van Suriname oefenen de president en de vicepresident naast hun ambt geen andere politiek-bestuurlijke overheidsambten uit, bekleden geen functies in het bedrijfsleven of in de vakbeweging en oefenen evenmin andere beroepen uit. Brunswijk benadrukte dat hij conform de wet afstand van zijn ondernemingen heeft gedaan. Alleen noemt hij dat slechts een formaliteit.

“Formeel heb ik alles overgedragen en heb ik niets te maken met de goudsector. Maar ik mag daar gaan kijken. Mi e go luku, mi e go koiri. Dat is gebeurd”, aldus Brunswijk.

Wat de kritiek op het betalen van belasting op goud betreft, stelde hij dat de Staat zijn aandeel automatisch bij de verkoop van het goud aftrekt. “Het moment je het gaat verkopen krijgt de Staat direct zijn aandeel”, aldus de vp.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
  1. Ik geloof de koning van geen cent, en hij wil president worden van Su. succes marrons met jullie koning en aanstaande president. Hij gaat jullie als slaaf gebruiken, sorry jullie vinden het toch niet erg om als slaaf te worden behandeld het zit in jullie gene. Eerst door je eigen volk in Afrika, daarna door verkocht aan de Bakra,s , vervolgens om gekocht door Bouterse door gratis pakket en nu door koning R. met een gram GOUD.


    Maak melding
  2. Kom, kom, Brunsi. Dat verhaal van je geloven alleen domme mensen. In mijn ogen ben jij nog steeds de grote bedrijfsleider van jouw goudbedrijven in het binnenland. En direct belasting betalen bij verkopen goud? Mag ik de belastingaanslagen zien? Want jij doet alles zwart.


    Maak melding
  3. Men zegt dat niemand dom is.
    Waarom staat het woord dom dan in het woordenboek.
    Het is tijd dat men een woord na domst moet gebruiken.
    Dom; dommer; domst en nu nog een woord wat dommer dan domst aangeeft want er is tenminste een persoon die daar aan voldoet.


    Maak melding
  4. Als er zoveel goud is voor campagne dan pinaart het volk. Breng de jongeren die niet nr school willen om goud te gaan delven. Zet oproep en bouw barakken.
    Want de criminaliteit hangt ons de keelgaten uit


    Maak melding
  5. debby , waar maak jij je toch druk om , jij bent een nepper en een ongewenst persoon hier in Suriname , en jij hebt geen keelgaten , kijk maar eens in een spiegel , kijk niet achter de spiegel want daar zit de duivel op je te wachten


    Maak melding
  6. Eerst werden banken beroofd en nu laat de bevolking het toe dat hij de rijkdommen van het land beroofd om met een klein gedeelte van het geroofde de ziel en geest van de het arme volk te kopen met het goud geld waar ze recht op hebben. Makkelijk als je het recht matg deel van de belasting achterhoud voor de bevolking en weet dat niemand je kan controleren. Het lijkt wel een soort afspraak. Jij het goud, en je laat mij rustig mijn gang gaan met het binnenhalen van die criminele mennonieten.. Wanneer zal Suriname dit inzien en wakker worden…Er zijn toch genoeg andere partijen. Wij zijn toch niet zo dom.


    Maak melding
  7. Een bekend lied luidt: djaroesoe mang na dong mang. Soso kritiek deng olifant mang e lever. VP, mek a regering bos. Dang wo sji te wojo jagi nanga deng bigi mofo. Abop bigi. Bravo bigi.


    Maak melding
  8. Als je lonny hoort, merk je dat hij zijn eigen goudsector heeft geordend.
    Hij denkt daarmee aan de opdracht te hebben voldaan.
    Dat iemand met weinig tot geen opleiding behalve vice president ook miljonair kan worden, kan alleen in Surbabwe. Dat je ook door frankrijk veroordeeld bent voor drugshandel, is niet belangrijk.


    gemodereerd
  9. Su is n piratenhol, vrijstaat., failed state, bsnanenrepubliek, broko prenassie roept u maar. Bandeloze staat. Wordt keer op keer getoond. Niet alleen koning Kawtereh is de piraat. Talloze incompetente bestuurders/figuren parasiteren op de rijkdommen. Karma is niet dood.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES