vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameRamnandanlal: "Brunswijk behandelt binnenlandbewoners eigenlijk als zijn slaven"

Ramnandanlal: “Brunswijk behandelt binnenlandbewoners eigenlijk als zijn slaven”

-

Does Travel - naar Suriname

Ook oud-parlementariër en ondervoorzitter van de PALU, Henk Ramnandanlal, heeft gereageerd op de manier waarop de Surinaamse vicepresident de afgelopen weken in diverse video’s op sociale media is verschenen waarop te zien is hoe hij grote hoeveelheden goud in ontvangst neemt van goudzoekers en daarmee pronkt.

“Als vicepresident en als voorzitter van een politieke partij vraag ik me af als dat het voorbeeld is dat je zou moeten geven aan de bevolking. Ik denk dat het volk daar goed uit moet leren en heel kritisch naar moet kijken, want dat is niet de manier waarop je grote stappen vooruit maakt in dit land. Zelfs ook niet voor zijn achterban daar in het binnenland.

Want eigenlijk zegt hij, zo behandelt hij de mensen die het goud voor hem brengen, van hoe de binnenlandbewoners zijn slaven zijn. De nieuwe slaven die delven goud en de nieuwe slavenhouder zit in zijn woning. En dan komen de nieuwe slaven op allerlei ATV’s en ze brengen het goud voor de meester”, aldus Ramnandanlal in een interview op Culturu TV.

Jogi keurt gepronk vp Brunswijk met grote hoeveelheden goud af
Vp Brunswijk plaatste zelf een filmpje waarin hij goud in ontvangst neemt en omzet in geld.

In een andere video was weer te zien hoe Brunswijk grote hoeveelheden goud inlevert of verkoopt bij/ aan een Chinese ondernemer en daar veel geld voor ontvangt. Erger nog wordt dit gedrag ook getoond tijdens zijn waarneming als president van Suriname.

“Dit is te grof voor woorden, als dat het voorbeeld is dat onze president aan de bevolking zou moeten geven. En los ervan of de belastingdienst of Openbaar Ministerie hebben gezien wat er is gebeurd en de vraag als Brunswijk in de functie van vicepresident nog allerlei activiteiten kan ontwikkelen waar hij inkomsten uit genereert. En zeker dit soort activiteiten waar het conflicteert met zijn positie als vicepresident”, aldus de oud-parlementariër.

Hij doet daarom een beroep op de Surinaamse bevolking om nooit meer te stemmen op dit soort politieke leiders.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. Keerpunt
    July 11, 2020
    De signalen dat de voorzitter van Abop, Ronnie Brunswijk, waarnemend staatshoofd wordt, blijft grote delen van de samenleving bezighouden. Het is meer dan logisch, dat hem hetzelfde lot beschoren zal zijn als D.D. Bouterse, als het om zijn bewegingen op internationale podia zal gaan. Hij zal nooit vrij Suriname buiten onze grenzen op normale wijze kunnen vertegenwoordigen, aangezien hij door de justities van Nederland en Frankrijk wordt gezocht. De mogelijke aanstelling van Brunswijk tot vicepresident zal leiden tot dezelfde taferelen als toen Bouterse werd gekozen tot president.

    Brunswijk zou de Republiek Suriname deze schande voor een tweede keer kunnen besparen. Bovendien zou hij vanwege de veroordeling voor de bankroof, welk vonnis nog overeind staat, niet voldoen aan de wettelijke vereisten zich kandidaat te kunnen stellen voor het president- of vicepresidentschap.

    Ondanks de zaken die zich in het verleden hebben voltrokken, zijn veroordeling voor bankroof en de handelingen gepleegd tijdens de strijd in het binnenland, waarvoor amnestie verleend werd, heeft dit volk hem vergeven en veel zaken zijn in de vergetelheid geraakt. We moeten echter onze geschiedenis nooit en vergeten. De politieke partij DA’91 plaatste een tekst over de criminele handelingen van Brunswijk op haar sociale media pagina. Hieronder de tekst die afgeleid is van verschillende krantenberichten waarin melding wordt gedaan van de gebeurtenissen van de jaren tachtig:

    ‘Op oudejaarsdag 1984 verscheen op de voorpagina van de Ware Tijd het bericht ‘Verdachte van bankroof aangehouden’. Een man werd ervan verdacht het bijkantoor van de Surinaamse Bank (DSB) in Moengo te hebben beroofd van Sf 85.000.

    De 24-jarige verdachte zwaaide 16 april van dit jaar af uit de dienstplicht. Een bekentenis was gisteren nog niet van hem verkregen. Politie, militairen en burgers hadden vrijdag de achtervolging ingezet. […]. Na enige tijd werden zeven plastic zakjes met muntgeld aangetroffen. In de holte van een omgevallen boom. Ook vond men een kinderborstrok met twee gaten, die kennelijk als het masker bij de overval is gebruikt. Het wapen waarmee de overval gepleegd is, en de grote buit zijn nog niet vonden.

    Het bleek om Brunswijk te gaan. Hij werd opgesloten, maar zag kans uit Fort Zeelandia te ontsnappen. Op 26 januari 1985 plaatste de Ware Tijd namens de Militaire Politie (MP) en de procureur-generaal een opsporingsbericht. Op 11 juli 1985 verscheen er weer een opsporingsbericht in hetzelfde ochtendblad: Brunswijk zou zich opnieuw schuldig hebben gemaakt aan diefstal met geweldpleging en werd ‘levensgevaarlijk’ geacht. Het bericht was ondertekend door inspecteur van politie Chandrikapersad Santokhi.

    Het bleef een tijdje stil, totdat de Ware Tijd op 26 april 1986 melding maakte van een overval op een bank in Tamanredjo. Brunswijk werd verdacht. ‘Brunswijk Ronny voornoemd, is zwaar bewapend met vermoedelijk automatische wapens en wordt derhalve levensgevaarlijk geacht’, waarschuwde de krant.[v] De strafbare feiten waaraan Brunswijk zich schuldig had gemaakt, waarbij sprake zou zijn van ‘grove vormen van agressie’, werden opgesomd: de genoemde bankoverval te Tamanredjo, te Moengo, een roofoverval te Patamacca, beroving van diverse gouddelvers in het binnenland en brandstichting.

    Het avondblad De West plaatste op 24 april een opsporingsbericht en op 26 april 1986 nog een, met als kop ‘Verdachte Brunswijk: Gevaarlijk en gewapend’. Op 30 april 1986 stond er op de voorpagina een uitgebreider artikel: ‘Brunswijk de schrik van Moengo Tapoe’. Brunswijk en zijn metgezellen zouden volgens de krant hun agressie ontladen ‘op weerloze mensen uit wie soms informatie werd geslagen’. Het artikel besloot met te zeggen dat Brunswijk tot zijn ontslag uit militaire dienst geen misdadige aanleg toonde. Voor de ‘plotselinge uitbarsting’ konden de bij het onderzoek betrokken autoriteiten geen verklaring geven.

    Ronnie Brunswijk, is in maart 1999 door de rechtbank van Haarlem, Nederland bij verstek veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Brunswijk is volgens de rechtbank het brein geweest achter drie cocaïnetransporten tussen maart 1996 en juni 1997 van Suriname naar Schiphol. Het ging in totaal om ruim 61 kilo cocaïne.’


    Maak melding
  2. Ach dat is typerend voor Suriname .
    Met weinig genoegen nemen.
    Ipv krachten samen te bundelen en iets groots van maken waar iedereen evenredig aan verdien naarmate zijn inzet .
    En dit gebeurt bij meer politieke partijen .
    Niets nieuws wanneer het gaat veranderen weet niemand


    Maak melding
  3. Birds of a feather flock together…
    Volgend jaar zullen alle loslopende criminelen op hem stemmen.
    Koning Lonny, koning van de Afro’s en basja van zijn eigen mensen…


    Maak melding
  4. Beste mensen; daar ben ik weer met mijn 75% van onze leiders halen uit de diaspora.
    Suriname heeft geen echte leiders, neem 25% van wie men denkt geschikt te zijn voor een functie om ons land te leiden en mix ze met 75% van de mensen in de diaspora die zich al bewezen hebben.
    Geen mensen die het nog moeten maken maar mensen die al ervaring met de politiek hebben en hun schapen al op het droge hebben.
    Men bespreekt nu onze vp, maar er zijn heel veel namen die in gevuld kunnen worden, didibri, boefdraad en ga zomaar door en vergeet de mensen die zich activisten noemen niet vele van ze ambiëren politieke functies maar check hun background de meeste hebben min of meer dezelfde kwaliteiten van de meneer die nu hier besproken wordt.
    Zeg gewoon een criminele background.
    Ik hoef geen dingen op te sommen wat ze hebben gedaan want alles is al bekend.
    Ik weet niet wat ik nog zou moeten zeggen; zien de stemmers / het Surinaamse volk het niet of zijn ze soms ook criminelen?

    Eén en al triest.


    Maak melding
  5. Konsensi, nee dat denk ik niet,
    ze hebben elkaar nodig . de ndp wil graag een wig drijven, maar het lukt ze niet zo simpel is het
    Santokhi is the gentleman die Suriname in het buitenland moet vertegenwoordigen en Brunswijk is the power in Suriname. Hij houdt zich gedeisd maar maak geen gekheid.
    Balen maar ja that’s life
    Zoete broodjes bakken hebben een aantal al geprobeerd,
    Blèren en op proberen op de racistische toer heeft ook niet geholpen.


    Maak melding
  6. Tijd om de VP te arresteren inzake belasting ontduiking, bankovervallen, moorden, zelfverrijking, stelen van de staat Suriname… Alle goud behoort tot aan de staat Suriname, tijd om het leger in te zetten, justitie minister is een ABOB man, dus voor spek en bonen…


    Maak melding
  7. Ik wil jullie eraan herinneren dat enkele luttele maanden geleden, na jarenlange rechtszaken, bouterse eindelijk officieel is veroordeeld.
    Het heeft 40 jr geduurd, ondanks het feit dat elke suri wist dat hij een drugsdealer en een seriemoordenaar is.

    Het is dus niet zo eenvoudig zoals sommigen denken.
    In mijn optiek zijn er 2 subtiele, legale middelen; de wet aanpassen voor politieke deelname en zijn achterban informeren, opdat ze anders stemmen.
    En dan, dan kun je starten met justice.


    Maak melding
  8. Konsensi, ik heb dezelfde insteek als U.
    Wat deze man presteert tart alles.
    Het kan niet zo zijn, dat een vp dit soort handelingen pleegt en dat de president wegkijkt.

    De president is indeze meer dan dubieus bezig.
    Laat men het volk nu maar opbiechten wat het drietal kort na de verkiezingen hebben besproken.
    Dit alles voltrekt zich in alle open en schaamteloosheid.

    De man heeft zoveel consessies, dat hij ze op naam van derden heeft laten registreren.
    De president heeft dan nog het lef om de man aan te wijzen als degene die de goudsector gaat ordenen.

    Het is corruptie op corruptie en allelei fraudezaken en openlijke diefstallen en belastingonduikingszaken die met de mantel der liefde wordt bedekt.
    Niet te spreken over het tippen van criminelen, die spoorslags onvindbaar zijn.
    Wij verpanden en verkopen hetcland voor een habbekrats aan malafide investeerders alsof het land privé eigendom is.
    Wij houden niet van ons land, wij houden van criminelen en klampen ons aan ze vast.
    Het moreel compas van de meesten is niet meer te eiken.
    Wat zijn wij diep gezonken in dit land. Wij roven en moorden alsof het normaal is.
    Wij hebben ons ingelaten met de internationale drugshandel en smokkel en lopen lekker te pronken als een pauw.
    Ik stop maat met het opsommen de walgelijkheden van mijn Surinamers.
    Suriname, met deze figuren komen we wel, ja waar we thuis horen


    Maak melding
  9. Laat dat maar aan de binnenland bewoners mr Ram. Wat doe jij voor het binnenland?.
    Hou jij ineens zo van de binnenland bewoners?
    Waarom praat jij niet over die Haïtianen die als landbouwslaven worden gebruikt door bepaalde planters in Wanica en Nickerie?
    Laat die man zijn arbeiders hebben jou niet gevraagd om voor hun op te komen.
    Check de zaken van de arme arbeiders in de Chinese winkels, houtbedrijven etc.


    Maak melding
  10. Wijziging van de grondwet dat zij die met justitie in aanraking zijn gekomen of zijn veroordeeld, uitgesloten worden van het vervullen van politieke functies, zal nooit een meerderheid halen in de dna.
    Immers, die criminelen zitten daar ook.
    Het is beter om het volk zich daarover te laten uitspreken middels het houden van een referendum. Zolang dat niet gebeurd, is het dweilen met de kraan open. Met de verkiezingen volgend jaar voor de deur, kunnen we dezelfde slechte toneel voorstellingen verwachten en zullen wij als land telkens weer voor de wereld voor paal staan.


    Maak melding
  11. @mirosu het zijn soms ook echte pedofielen die willen gewoon naar het binnenland hij haalt vrienden uit nederland en gaat kinderen pakken in het binnenland. Ik moet ook maar steeds kinderen maken voor de nederlandse overheid voor dikke seks pedofielen in nl onderschat hun niet ik ken hun zieke manieren en contacten in suriname en nl. Zogenaamd armen helpen wolven in schapen kleren.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES