vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie en FIU gaan intensiever samenwerken in strijd tegen witwassen

Politie en FIU gaan intensiever samenwerken in strijd tegen witwassen

-

Does Travel - naar Suriname

De korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS) en de directeur van de Surinaamse Financial Intelligence Unit (FIU) hebben vrijdag 19 april 2024 een Memorandum of Understanding (MoU) getekend.

Deze MoU strekt tot het uitwisselen van informatie die cruciaal is in de strijd tegen witwassen en daaraan gerelateerde gronddelicten alsook terrorisme financiering.

Daarnaast zullen er overleggen plaatsvinden om witwas typologieën te bespreken.

De primaire taak van FIU Suriname, voorheen het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties, is het verzamelen, registreren, bewerken en analyseren van verkregen gegevens teneinde na te gaan of deze gegevens van belang kunnen zijn voor het voorkomen en opsporen van money laundering, financiering van terrorisme en de hieraan ten grondslag liggende misdrijven.

De commitment van de FIU en het KPS om intensiever samen te werken is een belangrijke stap om de georganiseerde misdaad effectiever aan te pakken, meldt de Surinaamse politie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. dag Rob
    ik neem de vrijheid om het over te nemen van mor, aangezien hij of zij niet heeft gereageerd
    Uit respect voor de overleden heer Kadier en de nabestaanden zal ik hier reageren op je verderfelijke reactie bij het artikel – “Stille loop voor doodgestoken man.

    Jongen je dwaalt af. Je posting getuigde van disrespect jegens de nabestaanden van in mijn ogen een goede zoon. Een man die alles over had voor de vrouw die hem gebaard heeft, hem verzorgd en opgevoed heeft.
    Vervolgens kom jij met je politiek aanzetten. WALGELIJK, walgelijk en nog eens walgelijk. Schaam je knul. Schaam je
    Zelf nu , nadat je posting verwijderd is, al dan niet op je eigen verzoek, schroom je niet om de politiek in de persoon van de weledelgeboren heer Zijne Excellentie, president van Suriname de heer C. Santohkhi erbij te betrekken. Daar sta je dus in het leven. Behoorlijk aan de zelfkant van de samenleving
    Hoe kan je met jezelf leven
    Heb je het in je leven zo slecht gehad dat je radicaliseert? Geef anderen niet de schuld. Jij draagt zelf de verantwoordelijkheid voor hetgeen je gedaan hebt. Je ouders hebben je op weg geholpen en zullen er natuurlijk altijd voor je zijn
    Beste knul, ga, hoe oud je ook bent, een opleiding volgen, in welke sector dan ook. Te oud? Hoezo? Een studie volg je niet alleen om daar geld mee te gaan verdienen. Na je studie zal je er vanzelf achter komen hoe weinig je weet. Bovendien kan het ook een studie zijn waarbij je met je handen moet werken. Ook zeer waardevol
    Kom niet aanzetten met al die studies die je gedaan hebt en je wereldreizen. Iemand die schrijft dat hij indexcijfers gebruikt om iets aan te tonen is gezakt. Niet op school gezeten
    Ontkennen heeft geen zin.

    Je stelt een vraag
    Iedereen mag schrijven wat hij wil, ik ben niet de persoon die anderen tot de orde zal roepen. (en ook Mor niet)
    Bedenk zelf, doe dat probeer het om niet alleen aan jezelf te denken maar aan anderen. Anderen die het wellicht nog slechter hebben dan jij.
    Slechts een ding knul, slechts een ding moet je niet doen en dat is respectloos zijn jegens anderen. Als je dit doet zal je je veel beter gaan voelen
    Jennifer Hudson respect You Tube
    youtube.com/watch?v=c2G4uUFq-mc

    Is het dan zo slecht gesteld met je? Nee, dat is mij wel duidelijk. (Onder andere in je posting waarbij je alhier op Waterkant solliciteerde naar een baan bij de huidige machtshebbers in Suriname.
    Is het niet gelukt in de periode dat de regering bestond uit voornamelijk de ndp? Deze sneer kan ik even niet laten).
    Gelukkig radicaliseer je alleen, meer niet en meer zal het (hopelijk) ook niet worden
    Anderen ook zgn toppers al dan niet ooit door Bouterse eruit gemieterd gaan een stap verder. Zij schromen niet om te polariseren, althans als de artikelen op Waterkant waarheidsgetrouw zijn.
    Ik las hier hoe San en mevrouw Dijk Silos of omgekeerd, hun mening ventileren. Walgelijk
    Racistisch geblèr dat alleen bij hen leeft en niet of amper bij de bevolking. En waarom doen ze dit? Slechts voor stemmen. Bah, ik gruwel hiervan

    Ten slot wil ik je wijzen op de paradox van Epimenides. Hij was een Kretenzer en zei dat alle uitspraken van Kretenzers leugens zijn. Denk er eens flink over na

    Ps. Ik lees dat veel reacties worden verwijderd. Hopelijk deze niet, want ik heb dit niet eerst geschreven in Word oid. Er is dus geen reserve kopie


    Maak melding
  2. Hopelijk doet men zijn werk naar behoren, want wat ik weet dat tjoekoes makkelijk aangenomen kunnen worden, en soms als je eerlijk bent kan men je ook netjes opruimen.


    Maak melding
  3. @debby het zijn ook de hoge heren en dames ambtenaren de hoge heren en dames die kunnen ook liegen en stelen en witwassen als de pest ook in nl niet alleen in suriname de hoge heren zijn er dol op en de arme krijgt de schuld en wordt in de media uitgescholden enz, en het zijn ook echte seks beesten en pedofielen al is het zeer moeilijk te bewijzen want als alle neus 1 kant kijkt vooral in nl dan wordt je gek verklaard door de criminele hoge heren en hun grot dikke zieke beestachtig hoofd.


    Maak melding
  4. Politie en FIU gaan intensiever samenwerken in strijd tegen witwassen

    Dit voornemen is een begin en hopelijk zal het een vervolg blijven vinden.
    RobG wil ik zeggen:
    “Boi jij leert het niet om steeds je verkeerde gal uit te spugen. Denk eerst na eer je wat schrijft.
    Think that:
    Money only rules for those who go through life without character and without integrity and honesty and dignity”

    En ja RobG zo zie ik jou als deelnemer op WTK. Respectloos in je mening onbetrouwbaar in je ervaring.
    RobG, als je wederom op WTK je mening geeft, en dat moet kunnen, probeer dan wel respect en integer te zijn naar anderen toe.
    Zwart geld is er overal ter wereld dus niet alleen in Suriname. Doch de nieuwe Korpschef nu reeds een brevet van falen, vanwege zwart geld, aanmeten slaat nergens op.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES