donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijParmessar: “Guyana bezig natuurlijke hulpbronnen Tigri-gebied in kaart te brengen”

Parmessar: “Guyana bezig natuurlijke hulpbronnen Tigri-gebied in kaart te brengen”

-

Does Travel - naar Suriname

NDP-fractieleider Rabin Parmessar zei dinsdagavond in De Nationale Assemblee (DNA) vernomen te hebben dat de regering van Guyana bezig is met het in kaart brengen van hun natuurlijke hulpbronnen, maar dan inclusief de natuurlijke hulpbronnen in het betwiste Tigri-gebied. Volgens de politicus kan dit helemaal niet door de beugel, omdat het Tigri-gebied Surinaams grondgebied is. De Surinaamse regering zou daarom urgent diepgaand moeten ingaan op deze kwestie.

“Ik vraag zeer bijzondere aandacht van de regering in deze zeer delicate kwestie. Klopt deze informatie? En welke stappen heeft de regering in deze gezet? Welke informatie ondernemen wij? Ik protesteer met klem dat we blijven toekijken”, zei Parmessar.

Volgens de NDP’er heeft Guyana zich niet gehouden aan de afspraak om het betwiste gebied te demilitariseren. Want er waren eerder afspraken in Caricom-verband gemaakt dat tenminste dat gebied gedemilitariseerd zou zijn.

Het is niet de eerste keer dat de NDP-fractieleider aandacht vraagt voor de handelingen van de Guyanese regering op het betwiste gebied. Eind vorig jaar protesteerde hij ook tegen het feit dat de Guyana een landkaart bij het Internationaal Gerechtshof heeft gepresenteerd waarop het Tigri-gebied als integraal deel van het Guyanees grondgebied werd gepresenteerd.

Parmessar waarschuwde de Surinaamse regering voor de manier waarop Guyana opereert en steun zoekt bij diverse internationale organisaties, terwijl Suriname helemaal stil blijft.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Als de vorige regering iets meer energie had gestoken in landsbelangen i.p.v. eigen zakken te vullen en de staatskas leeg te plunderen dan was het misschien nooit zover gekomen.

    Dat wil niet zeggen dat er nu geen aandacht voor moet zijn, ook nu moet de huidige president altijd alert blijven v.w.b. de betwiste gebieden en d.m.v. onderhandelingen een voor Suriname vruchtbaar akkoord te realiseren. Zeker nu de relaties beter zijn als voorheen.


    Maak melding
  2. Angri sjie skapoe na Tigri njang. Soema habi na grong ,pengel taki, soema habi na grong ,burnham taki. Soema habi na grong. Na mang die ne go long.


    Maak melding
  3. Jullie zijn TE negatief over parmisser. Kijk, luister, de ndp heeft tein jaar lang niets gedaan, da’s bekend. Ik denk dat ze gewoon te weinig benul en besef hadden en hebben.
    Stelen, vrienden en families zijn in grote getalen behoorlijk rijk geworden. OOK familie van mij, dus ik weet waar ik over praat en schrijf.
    Achteraf komen we er achter wat ze allemaal wel niet geflikt hebben.
    MAAR om te voorkomen dat dit nu weer gebeurd moeten we mensen hebben die de boel scherp in de gaten houden
    Daarom pleit ik voor nog tien jaar ndp in de oppositie, daar kunnen ze de regering achter de vodden aan zitten.
    Maar geef ze regeermacht en we zullen jaren achteruit geworpen worden, dan zal alles voor niets zijn geweest
    Dan hebben we niets aan opmerkingen van ze dat ze fouten hebben gemaakt, wat ze nu roepen of dat ze hun best hebben gedaan .Als dit je best is en kijk waar we terecht zijn gekomen dan zeg ik
    wegwezen


    Maak melding
  4. Terwijl het klimaat
    veranderd en het steeds warmer wordt op aarde, de bossen op aarde vernietigd worden, oceanen opwarmen, de koraalriffen afsterven en de biodiversiteit op aarde afneemt, waardoor de hele mensheid in gevaar komt, gaan Suriname en Guyana, met de mentaliteit van holbewoners (dit land is van ons en alleen onze stamgenoten zijn belangrijk/mensen) vechten om te bepalen wie het recht heeft het Tigrigebied te vernietigen. President Ali en president Santokhi zouden het goede voorbeeld aan de wereld kunnen geven door van het Tigrigebied een werelderfgoed natuurreservaat te maken, waar iedereen met zijn hebzuchtige poten van afblijft en daarmee zouden ze zichzelf inmens populair kunnen maken in de wereld en Suriname en Guyana zouden van het gebied kunnen profiteren door Green Credit Revenues b.v., zonder het gebied te vernietigen. En als we toch al bezig zijn gebieden en natuurlijke hulpbronnen te beschermen en eerlijk met elkaar te delen, kunnen we van de Corantijn rivier direct ook een normale grensrivier maken (50 – 50 van beide landen). Als dat probleem niet wordt opgelost, ben ik bang dat de brug over de Corantijn de komende 200 jaar niet gebouwd zal worden. Waarom zou Guyana namelijk meebetalen aan een brug die voor 99% op Surinaams grondgebied komt te staan? De wereld is van ons allemaal, we zouden het met z’n allen moeten beschermen. Doen we dat niet dan gaan we met z’n allen eraan,


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES