dinsdag, mei 7, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijReceptie Nederlandse ambassade in Suriname vanwege Koningsdag

Receptie Nederlandse ambassade in Suriname vanwege Koningsdag

-

Does Travel - naar Suriname

Vandaag wordt in Nederland Koningsdag gevierd. In Suriname organiseerde de Nederlandse ambassade in verband hiermee, haar jaarlijkse Koningsdagreceptie.

Deze vond op vrijdag 26 april plaats op de residentie van de Nederlandse Ambassadeur Walter Oostelbos.

De viering had dit jaar als thema duurzaamheid en de Surinaamse president Santokhi en zijn echtgenote waren aanwezig als eregasten.

De avond werd muzikaal omlijst door het Combo van het Surinaams Nationaal Leger die ook de Surinaamse en Nederlandse volksliederen speelde.

Koningsdag is sinds 2014 een nationale feestdag in het Koninkrijk der Nederlanden ter ere van het staatshoofd. Van 1885-1890 was dit Prinsessedag en van 1891-2013 Koninginnedag.

Archiefbeeld van Koningsdag in 2022 in Suriname:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
  1. Debby 27 april 2024 Bij 17:44
    Melissa helemaal in der sas. Kon ze 4 aardappelen tegelijk in dr mond houden. Belachelijk. 1 dag gaat chan nr feest Li paw sam, en andere dag naar ned ambassade.
    Maar over China kan hij niet praten. A kies tjobo noso daar.
    ====================================================

    Je was zeker niet uitgenodigd noh….en al was je uitgenodigd zou je niet kaan hé….


    Maak melding
  2. Het is groen en het spuit venijn, ja, ja, das nou jaloezie met een Hoofdletter ‘J’.
    🤢

    Ziet er gezellig uit. Ongedwongen geen stijf gedoe.

    Hoe’s het mogelijk dat ik op duizenden km afstand wel weet, wat de chino reis heeft opgebracht.
    Oooh wacht, het stond breed uitgemeten in de media. Verwacht men misschien dat de pres midden op het plein, op een kistje gaat staan en vanuit een “middeleeuws perkament rol’ voorleest wat de reis heeft opgeleverd. 🙄

    Opmerkelijk dat je elke voetstap van de jou zo gehate pres op de voet volgt. Wie ben jij eigenlijk @debby.


    Maak melding
  3. robje g—debby, jij bent toch een aardappel eter, en nep surinamer jij moet voor jou koning Willem buigen , en met koning brunswijk hebt jij niets te maken, drinkt niet te veel oranjebitter, maar oranje is beter dan paars


    Maak melding
  4. Volgens mij is @Debby haar nickname INKE zo bitter maar 1zaam vastberaden en volhardend.
    Ik heb deze dag ook traditioneel een Oranje Tompoes verorberd. Ik blijf op de koninklijke feesten denken aan de mooie Konfrijari activiteiten indertijd op het Bronsplein (toen nog in augustus) daarom past er ook elke keer een “ZOENTJE” bij dit feestgevoel. Geen feestdag zonder Zoentje(de kleur maakt me niets uit) met veel muisjes! Ik ga nooit naar de vrijmarkten(bunkop’seri rommelmarkt omdat ik geen rommel van anderen hoef te scoren.
    het was weer mooi!
    Ik vraag me af wanneer het Kownudei is in Suriname en of mensen worden voorgedragen voor een KOWNU BRAVOonderscheiding?


    Maak melding
  5. WAT 27 april 2024 Bij 19:27
    robje g—debby, jij bent toch een aardappel eter, en nep surinamer jij moet voor jou koning Willem buigen , en met koning brunswijk hebt jij niets te maken, drinkt niet te veel oranjebitter, maar oranje is beter dan paars
    ==============================

    @WAT: Wist je dat er door de eeuwen heen veel pennenlikkers stierven door aan Aniline potloden te likken? Ze wisten niet dat die paarse potloden giftig waren. De keuze voor paars verbaasde mij niet.


    Maak melding
  6. Debby, kijk in de spiegel.
    Je zult iemand zien die zwaar getraumatiseerd is.

    Kijk een keertje naar positieve dingen.
    Geloof mij, je leven zal iets rooskleuriger uitzien.

    Ga langs bij Adin. Hij heeft niet alleen aardappel, maar ook uien voor je.


    Maak melding
  7. @WATje, het blijft gezellig in de jungle met Chandrika en Melasie Santokhi.Ze zijn een perfecte schietschijf vanwege de vele blunders die zij begaan. Hun dreamteam doet er ook een schepje bovenop.Maar in mei 2025 is het passé voor hen. Ik mis wel de oranje das van zijne excellentie en het oranje gala jurkje van de firstlady.Zijn ze soms boos op de Nederlandse regering.Mogelijk willen zij een signaal van ongenoegen afgeven aan demensioair president Rutte.Worxt vervolgd……!


    Maak melding
  8. Dit is Chan op zijn best! De man lijkt volledig in zijn element tussen die “mensen met hersens” volgens @J.zwartmans….! Helaas heeft het Surinaams volk minder geluk met de president! Wat Nederland niet weet of misschien wel, is dat hij geen haar beter is dan de “hersenloze mensen” waar hij de leider van is…! A mang na basi fu ding Dong mang….


    Maak melding
  9. robje g, jij bent iemand die niet lezen kan, we hebben al vaak gezegd, ja robje g heel vaak gezegd dat WAT niets met oranje-geel zwart-rood-groen te maken, robje g lees dit nogmaals, en nogmaals , robje g WAT bestrijd alles wat paars is met een simpele pen, robje g lees deze reactie tig maal, maar jij bent nog dommer dan een luis om deze reactie te lezen en begrijpen


    Maak melding
  10. O wat leuk, maar Nederland o Nederland wanneer krijgt Suriname de 19,5 miljoen euro terug dat Nederland op 17 april 2018 in beslag heeft genomen.
    Het was een legale transport van de Centrale bank van Suriname. O Nederland dit is puur diefstal. O president van Suriname laat eens uw tanden zien.


    Maak melding
  11. na mi , we willen dat bloedgeld van jou baasje ddb niet terug, Holland moet het vernietigen, in zo’n papiersnipperaar, lijken geld, is jou baasje al vergiftigd, zijn wijfje zegt dat ze hem willen vergiftigingen , niemand zal treuren


    Maak melding
  12. WAT, dat geld is van Suriname, op zo een manier wordt er van de ontwikkelingslanden gestolen.
    Nu zitten ze achter het goud van Brunswijk en dat goud is van Suriname. Moet Brunswijk ook gaan begrijpen.

    Dombo WAT denk je dat Nederland het geld gaat vernietigen. Het gaat regelrecht naar de staatskas van Nederland.


    Maak melding
  13. @Na mi ik heb een hele tijd zitten denken of ik zou reageren op je comments, maar kwam na een tijdje tot de conclusie NIET doen , Zinloos.!!!!


    Maak melding
  14. na mi, dus jij houdt van bloedgeld, jou lover ddb heeft bloed aan zijn handen,
    en het geld geteld, dus geld dat vernietigd moet worden, komt het bloedgeld terug naar Suriname dan komt het bloedgeld weer in handen van de boevenclub en dan raad je het al na mi,
    de strijd gaat in de boevenclub verder, het bloed zal vloeien waar het niet kruipen kan


    Maak melding
  15. Dit is Chan op zijn best! De man lijkt volledig in zijn element tussen die “mensen met hersens” volgens @J.zwartmans….! Helaas heeft het Surinaams volk minder geluk met de president!
    ======================================

    Sari tori, gek genoeg heeft het allemaal niets te maken met geluk of met deze President.
    Het heeft er wel allemaal mee te maken dat complete volksstammen 40 jaar lang een crimineel hebben geadoreerd en achter hem aan zijn blijven lopen.


    Maak melding
  16. Op de receptie van de Nederlandse ambassade in verband met de verjaardag van de Koning zijn aanwezig de genodigden. Het is standaard dat de president en de vp een uitnodiging ontvangt. Dat in dit geval de vp buiten de boot valt ligt in het achterliggende.
    Echter wat mij opvalt worden nooit prominente hindoestanen noch van het bedrijfsleven vertegenwoordigd bij Hollandse aangelegenheden. Uiteraard ontvangen zij Geen uitnodiging vandaar. Mij vraag ik stedss af, zijn ze niet goed genoeg voor de wereldbevolking, terwijl zij met 1.4 miljard mensen een zeer grote bijdrage leveren voor in stand houden van deze planeet.
    Met deze vraag loop ik steeds tegen muren aan!!!


    Maak melding
  17. @ Sabaku, plei wan tra poku noh…

    Chan moet van eigen kunnen uitgaan. Ik word misselijk van zijn gelik, bij de mensen die je niet vooruit gaan helpen. Tot vandaag kan hij niet eerlijk komen vertellen dat zijn missie in China is mislukt. Je moet je trauma laten behandelen, want het overheerst je in alle facetten. We moeten leren van het verleden. Loslaten en verder.. hup


    Maak melding
  18. Konsensi 29 april 2024 Bij 15:58
    @ Sabaku, plei wan tra poku noh…

    Chan moet van eigen kunnen uitgaan. Ik word misselijk van zijn gelik, bij de mensen die je niet vooruit gaan helpen. Tot vandaag kan hij niet eerlijk komen vertellen dat zijn missie in China is mislukt. Je moet je trauma laten behandelen, want het overheerst je in alle facetten. We moeten leren van het verleden. Loslaten en verder.. hup
    ==================================

    Troost je mi matti, ik heb totaal geen trauma, integendeel als er iemand is die hier met een trauma zit dan ben jij het wel. Jij hebt een probleem met mensen die niet op jou lijken.
    Jullie zijn al 40 plus jaar bezig om met eigen kunnen te proberen vooruit te gaan en wat is er van terecht gekomen? Alleen maar chaos en ellende voor het volk met een schuld van ruim 4 miljard Amerikaanse dollars….hoe wil je nog meer leren uit het verleden.
    Dus als je het over trauma hebt zou je eerst in die spiegel moeten kijken….i sabi toch….volg je eigen advies…Loslaten en verder.. hup….
    En nog wat, linksom of rechtsom mi boi if yu no wan tan so don, yu sa abi fu arki a puku sa mi prei, bika yu tranga yesi tumsi en yu tan prei sabiso, yu no wani leri fu fosten…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES