zaterdag, mei 11, 2024
HomeNieuws uit SurinamePatricia van Ommeren: "Abrahams enige persoon die voorzitterschap NDP kan overnemen"

Patricia van Ommeren: “Abrahams enige persoon die voorzitterschap NDP kan overnemen”

-

Does Travel - naar Suriname

Patricia van Ommeren alias ‘Mama’, bekend in de Surinaamse samenleving als een diehard lid van de Nationale Democratische Partij in Suriname (NDP), stelt dat Ramon Abrahams de enige persoon is die het NDP-voorzitterschap van Desi Bouterse kan overnemen.

Volgens de gettoleider heeft Abrahams ondanks verschillende beschuldigingen van vermeende corruptieve handelingen laten zien hoe hij zich al jaren inzet voor de paarse partij.

“Ifi wan sma kan hari en gi mi, dan na Abrahams. Omdat mi sabi dati Abrahams abi den kanalen. Abrahams abi a movement. Te Abrahams taki o du, dan du o du binnen wan seconde. Dan a heri Ocer e kenki dat na lek ini wan paleis i de”, zei Van Ommeren in een interview op Culturu tv.

Abrahams is als ex-minister van Openbare Werken tijdens de regering Bouterse 1 meerdere malen beschuldigd van grootschalige corruptie. Als coördinator van de NDP in Nickerie rond de vorige verkiezingsperiode heeft een ruzie tussen hem en partijtopper Rashied Doekhie ook ervoor gezorgd dat Doekhie niet meer op de kandidatenlijst is geplaatst. Het resultaat hiervan was dat de NDP slechts 1 zetels kreeg in het rijstdistrict.

Van Ommeren wuift deze kritiek op Abrahams af en stelt dat een vogel nooit zal zeggen dat zijn kooi stinkt. “Den man feni dati Abrahams fufuru moni. Sort fowru e taki dati en kooi en tingi? Alla fowru kooi en tingi. Mi wani si wan fowru san e sori mi dati en kooi ne tingi”, aldus de NDP’er.

Volgens Van Ommeren zijn alle ogen gericht op de toespraak van haar ‘basi’ Bouterse op 16 december en de uitspraak van het Hof van Justitie op 20 december. Daar riskeert Bouterse 20 jaar celstraf en gevangenneming voor zijn betrokkenheid in de 8 decembermoorden.

Welke uitspraak het ook wordt, de gettoleider doet een beroep aan alle NDP’ers om hun hoofd in balans te houden en geen chaos te creëren en mensen angst aan te jagen met bepaalde uitspraken. Alles moet overgelaten worden voor Bouterse en de instructies die hij gaat geven. “Un hori unu srefi en un denki fosi unu taki. Kow luku san den man o du tap 20 en kon arki san Basi o taki tap 16”, aldus de NDP’er.

Binnen de NDP zien veel partijleden eerder Jennifer Geerlings-Simons als de persoon die Bouterse zou kunnen opvolgen indien hij wordt veroordeeld of besluit een stop te zetten achter zijn politieke carrière. Ook Doekhie zei vorige maand dat in zo een geval alle NDP’ers de ondersteuning moeten geven aan Geerlings-Simons, zodat zij dan de nieuwe NDP-voorzitter kan worden en ook de nieuwe presidentskandidaat van de NDP. Ashwin Adhin, ook één van de ondervoorzitters, zei in oktober dat hij een nieuw NDP bij de komende verkiezingen wil zien om een boodschap van hoop en nieuw perspectief aan de kiezer te kunnen bieden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

35 REACTIES
  1. Walgelijk
    Die man is nog niet veroordeelt die man is nog niet dood
    en opvolgers dienen zich al aan direct dan wel indirect

    misschien kan pae voor hem gaan zitren. Me dede dja mang dies


    gemodereerd
  2. Wel mevrouwtje van Ommeren. Ik heb het antwoord op uw vraag.
    De kooi van een jailbird stinkt niet. Uw baasje zal binnenkort naar verwachting zo’n jailbird worden.
    Ok? Ok.


    gemodereerd
  3. Geen enkele politieke partij heeft ooit een opvolger ruim van te voren getraind of naar voren geschoven, tot de dood. Eenmaal tap a stoeroe a swieti! Vandaar dat er deining onstaat bij verandering met alle gevolgen van dien. Anderszijds dient een echte leider te profileren. Door de jaren heen je stempel drukken in de maatschappij met duidelijke visie


    Maak melding
  4. Abrahams en Bouterse zijn bloedbroeders in crime. Abrahams is een stillere kopie van Bouterse. Deze twee vertrouwen echt NIEMAND. Daarom is de kans heel erg groot dat Abrahams de leider wordt wanneer Bouterse moet brommen.


    Maak melding
  5. abrahams heeft ook bloed aan zijn handen , en van ommeren jij houdt van mannen die bloed aan hun handen hebben he , en jij met bloedgeld te strooien


    gemodereerd
  6. Deze man heeft zoveel toe-geëigend en gestolen van de staat toen hij minister was en toch hemelen zij hem nkg steeds. Doen alsof er niks was gebeurd en alles proberen te vergeten.


    Maak melding
  7. Weten de mensen van zijn partij niet dat hij blanche marie vallen in zijn bezit heeft. En waar hij zoveel geld heeft gevonden om helicopters te kopen.


    gemodereerd
  8. Kijk goed naar die ouwe kop van deze man. Kijk nogmaals heel goed. Zie je nu dat die man vanonder een zerk is gekropen? Die aasgieren, alias de partijtoppers zullen niet blij zijn met dit voorstel van de ex adviseur? Alle “toppers”, pankaká bijv. kruisen hun vingers en ‘graven duimen’ dat 20 december hun held wordt opgepakt en meteen wordt weggebracht. Dan gaat het feest pas beginnen.


    Maak melding
  9. Wie Abrahams, nooit! die man houdt van geld en gaat voor eigen gewin voor zijn familie. Die ene man die altijd zei tafra draai die is goed als voorzitter voor NDP.

    Met Abrahams is NDP verleden tijd.


    Maak melding
  10. na mi, als abrahams–bouterse–simons –grijsen– panka–parmessar de pijp uit gaat dan kan je zeggen zo die zijn verleden tijd , maar die ndp zal verder gaan met die kontenlikkers bouva–adhin , ook een gevaar voor suriname


    gemodereerd
  11. Patricia van Ommeren heeft alleen de lagere school doorlopen, maar werd door de NDP benoemd tot beleidsadviseur. Zo lopen er duizenden mensen in Suriname rond met een ambtenaren salaris die geen enkele meerwaarde hebben voor de samenleving. Het zijn dit soort mensen die door Culturu TV geïnterviewd worden om hun visie te geven op het bestuur van het land.


    Maak melding
  12. De mensen van zijn partij zijn vergeten dat hij blanche mary vallen bezet houdt . En hoe komt hij aan de helicopters.


    gemodereerd
  13. Spreekt ze ook Nederlands??
    Met recht, de nationale domme partij waar een ieder zonder diploma zo beleidsadviseur, directeur of mini-ster kan worden.


    Maak melding
  14. Soso broeia nownow na ini a snekolo. Een gewriemel van jewelste. Het addergebroed broeieert en het gemeen gifspuiten naar elkaar neemt toe. Maar zoals het de NDP betaamt zal degene met de meeste boter op zijn kop de nieuwe partijleider worden.


    Maak melding
  15. Mijn guns alleen debiele
    Patricia weet je zelf je naam te schrijven ben je wel eens naar school gegaan
    Schandalig jullie geven ons achande de wereld kijkt en vraagt zich af wie deze koeien zijn die praten
    Ik schaam me voor Suriname zo een mooi land helaas agoes regenen oprotten mang
    Geeft geleerden een kans
    Begin met loes en mama te lezen


    Maak melding
  16. Woehahahahaha,
    Ik kom niet meer bij, soso lafu.

    De wolf is nog niet verdronken, maar men is nu al bezig om de buit te verdelen. Woehahahahaha
    Zoveel power heeft die tandeloze wolf dus niet.

    Je ziet het hé Rabindra P., niemand die ooit je naam noemt ondanks alle effort in het dna. Tjee potie.


    Maak melding
  17. De ndp is net als de ndsap/ nazi van hitler een criminele bende en moet daarom in de democratischecrechtsstaat verboden worden.

    Al de leiders van deze criminele oeganisatie zijn zware criminelen en dat is duidelijk gebleken door hun oorzaken in de DNA, hun regeringstermijnen en de gevolgen in Suriname, verval, vertrappen vd grondwet, mensenrechten hun enige eigen enge belangen, sociaal, financieel, economisch, grote schulden met hoge renten bij binnen – en buitenlandse crediteuren die niet kunnen worden afgelost, devaluatie vd sme fl en nu vd srd, stijging vd kosten van levensonderhoud, stijging vd koers van valuta, geen medicijnen, niet genoeg geld in het land bij de huidige regering om de betalingsbalans in evenwicht te houden, zelf verrijking vd leiders vd ndp, friends en familie, grote armoede en grote ellende in Suriname en de Surinamers, grote criminaliteit, drugshandel, militaire wapenhandel, sluiting van grote multinationals oa Suralco, grote werkloosheid, dure of geen medicijnen, verval van normen, verval van waarden, verval vam goed gedrag, verval van principes, neks no fout, dood en verderf en verheerlijking van hun afgod, vooral doir laag geletterden.

    Deze criminele ndp- organisatie moet nu haar leider net als hitler na de Tweede Wereldoorlog werd uitgeschakeld en zijn ndsap verboden werd ook in Suriname verboden worden. De opvoplgers vd afgod moeten wordeb opgepakt en moeten veroordeeld worden door de rechter voor hun criminele daden en worden opgesloten.

    De hele achterban moet kaal geschoren worden, waardoor deze criminelen duidelijk zichbaar zijn en herkend kunnen worden en bekend worden.

    Het ocer partij centrum moet tot de grond worden afgebroken en de grond moet terug naar de domeingronden van de republiek Suriname.

    ndp is een misdadige en criminle organisatie om de enige enge eigen belangen vd leider en lagere leiders in stand te houden.

    Deze organisatie en hun “leiders” moeten verboden worden door de rechtbank in een democratische rechtsstaat.

    Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?


    Maak melding
  18. @Henry/Denise
    Patty – Culturu tv – dtv/Jerrel en nog enkele andere nepjounalisten die telkens personen als dada en dodo interviewen.
    Het feit dat men nog steeds leeft in de tijd waarin termen als baas, bassie en mama worden gebezigd stemt mij tot nadenken. Eenieder z’n eigen keus om te kijken naar welke video/verslag/presentatie/interview dan ook.
    Echter, hoevelen zijn in staat de kwaliteit te toetsen? Het gepresenteerde wordt veelal klakkeloos overgenomen, geloofd en verder verspreid. Lijkt wel een vorm van brainwash.
    Ik mis vaak een gouden regel in de journalistiek: “never get involved”.


    Maak melding
  19. De opvolgingsstrijd in de NDP is actueler dan ooit. De laatste politieke stuiptrekking van Bouterse is nabij.
    Wie wordt de nieuwe leider.
    Mevrouw Van Ommeren laat weten dat zij Abrahams als de nieuwe partijleider verkiest boven andere NDPers, haar vrije keuze, moet kunnen, ook interne zaak dus……..no bemoei.

    Echter, te Tigri prakseri a bung moro dagu, dan……krijg je dit:
    Wat blijkt weer, tegenstanders van de NDP, niet hun partij dus, schelden Van Ommeren uit omdat zij haar voorkeur voor Abrahams boven andere partijtoppers wil delen met de NDPers. Zelf Abrahams wordt aangevallen en beschuldigt van diefstal, nooit een veroordeling aan zijn broek trouwens, net als hun eigen schurk Jogi, die ook nooit veroordeelt is. Ze kunnen wel respect opbrengen voor hun eigen schurk Jogi en niet voor Abrahams, sari tori. Eerst hebben ze Adhin weggeschreven, dan mevrouw Simons en nu Abrahams.
    Ze zijn zo wrokkig dat ze zelf niet in de gaten hebben dat zij zich op vreemd terrein bevinden, ze hebben daar absoluut niks te zoeken, tje poti.

    Ook dat, tje poti, haar Nederlands zou “slecht” zijn (raar argument, wie bepaalt dat), toch is ze aangekomen in de ‘hersens’ van de forummers, rara hoe kan dit (een vorm van soort zoekt soort?😜)


    Maak melding
  20. Het zal aan mn klokkenspel hangen, wie de leider moet worden van de ndp.
    Mensen mogen hun voorkeur hebben wie ze wel en niet willen.
    Wat voor gewicht de stem van de politieke adviseur heeft zal blijken.
    Om nu je voorkeur in het openbaar te ventileren, terwijl vandaag men moet komen opdraven voor het nemen van instructies, zou niet mijn keus zijn.
    20 december zou het ook anders kunnen zijn. Ndpers, boutisten of hoe je ook geclassificeerd wenst te worden, neem plaats en wacht op de uitspraak en zij die het bepalen zullen niet schromen om de leider aan te wijzen.
    Onsjes, ponden en kilo’s tellen niet, het zijn tonnen die gaan bepalen.


    Maak melding
  21. Op de foto heeft Abrahams een kromme mond. Waarschijnlijk heeft hij ooit een (milde) verlamming opgelopen. Ik denk niet dat deze aangetaste man nog de kar wil of zal trekken.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES