woensdag, mei 1, 2024
HomeNieuws uit SurinameSimons: "Abrahams heeft geen enkele belangstelling voor geen enkele officiële functie"

Simons: “Abrahams heeft geen enkele belangstelling voor geen enkele officiële functie”

-

Does Travel - naar Suriname

Er hoeft volgens NDP-topper tevens oud-parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons geen enkel twijfel te zijn dat haar partijgenoot Ramon Abrahams voor een hoge functie zal gaan bij eventuele verkiezingswinst in 2025.

“Meneer Abrahams heeft ons steeds gezegd dat hij geen enkele belangstelling heeft voor geen enkele officiële functie”, zei Simons in het programma Bakana Tori.

Abrahams, die momenteel waarnemend voorzitter is van de Nationale Democratische Partij in Suriname (NDP), is als ex-minister van Openbare Werken tijdens de regering Bouterse 1 beschuldigd van grootschalige corruptie. Veel personen zowel binnen als buiten de paarse partij zien hem daarom geen voorhoederol vervullen indien deze partij weer regeermacht krijgt.

Simons die het eerder opnam voor Abrahams voerde aan dat hij niet gekozen is als vervangend voorzitter, omdat hij reeds eerder voor de algemene leden vergadering van 23 maart optrad als waarnemend voorzitter bij afwezigheid van voorzitter Desi Bouterse.

“Hetzelfde bestuur is voor een tijd verlengd en meneer Abrahams is daarin de vervanger van de voorzitter“, aldus Simons.

De NDP-topper beweert verder dat de NDP zonder Bouterse, die momenteel voortvluchtig is, behoorlijk aan het groeien is. De partij zal een huis aan huis campagne voeren om dit aantal verder te laten groeien.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
  1. Natuurlijk heeft Abraham crijnsen geen enkele belangstelling voor geen enkele officiële functie, want daar is hij te dom voor. Wat is die man zijn opleiding? 4e klas l.s. is misschien zelfs te hoog gegrepen voor hem. Zijn eigen partijleden kotsen hem uit, daarom krijgt hij ook geen voortrekkersrol. Huis aan huis zieltjes gaan winnen? Mensen, sturen jullie de honden op ze af.


    Maak melding
  2. Om het geld te vreten heb je geen enkel functie nodig zolang jou partij aan de macht is. Hoeveel geeft Abrahams niet al gevreten toen hij bij OW was. Opdonderen jullie NDPers jullie hebben geen ontwikkelingsvisie jullie denken alleen maar aan jullie club menbers


    Maak melding
  3. Ik denk dat de meeste Surinamers, inclusief de meeste NDPers, het niet zien zitten dat Abrahams een belangrijke functie in ’s landsbestuur gaat vervullen. Het zou namelijk een geval worden van ‘pót TIGRI luku merki’.


    Maak melding
  4. Sidonia en a.crijnsen zijn net een Siamese tweeling.
    Dan willen ze geen functie,dan weerwel als ze gevraagd worden.
    Dan geen officiële functie,dus een onofficiële functie weerwel.
    Deze Redi moesoes moeten nu opdonderen.
    Ai ik hoop ook dat het polit bureau niet in werking zal treden bij mijn reactie.

    Ps geen één van alle politieke partijen durft iets te zeggen over al die moordpartij in MOIWANA.
    Laten we moiwana op de politieke agenda plaatsen.
    Wie doet er mee????
    Mik moiwana mooi baka..!!!


    Maak melding
  5. Assembleevoorzitter Jenny Simons jokt
    10 april 2020 SH
    Er is onlangs wat beroering ontstaan in de samenleving naar aanleiding van de stelling dat De Nationale Assemblee (DNA) sinds het jaar 2015 uit 49 leden heeft bestaan, terwijl het uit 51 leden had moeten bestaan. Het Hof van Justitie (Hof) heeft onlangs gevonnist dat de heren Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan per 22 december 2015 teruggeroepen zijn en geen DNA-leden meer zijn. Wij hebben reeds twee columns gewijd aan deze materie. In deel 1 van deze columns hebben wij gedetailleerd aangegeven dat het Hof gezegd en bedoeld heeft dat Sapoen en Chitan met terugwerkende kracht teruggeroepen zijn, dus vanaf 2015.

    Wij willen deze column niet te juridisch maken, om de leesbaarheid voor niet-juristen te bewaren.

    Assembleevoorzitter Simons zei onlangs Bakana Tori op Radio SRS dat het niet klopt dat DNA sinds 2015 uit 49 leden heeft bestaan en dat het daardoor onwettig zou zijn geworden. Zij haalde twee voorbeelden aan:
    1. President Ronald Venetiaan was na de verkiezingen van mei 2010 tegelijkertijd president en DNA-lid. Zolang hij het ambt van president nog bekleedde, bestond DNA uit 50 leden, in plaats van 51 leden. Dit, omdat hij niet als DNA-lid aanwezig was in het parlement. Volgens Simons zou in deze periode DNA dan ook onwettig zijn geweest, maar dat is niet zo. Zo redeneert Simons.
    2. Na het overlijden van wijlen, de heer Shailendra Girjasing waren er ook geen 51 DNA-leden.

    Wij zullen u stapsgewijs laten zien hoe Jenny Simons jokt.

    Simons verzuimt te vermelden dat het geval van Venetiaan wettelijk geregeld en toegestaan is. Dus een vergelijking met dit geval kan niet. Venetiaan was tegelijkertijd president en DNA-lid, maar dat was gedurende een overgangsperiode (kort na de verkiezingen). Gedurende deze periode is het volgens de Grondwet toegestaan. Dat vertelt Simons niet, maar zij trekt wel een vergelijking met deze periode. In het geval van Venetiaan is het zo dat in artikel 66 van de Grondwet geregeld is dat binnen 30 dagen na de verkiezing, DNA bijeenkomt met de nieuwgekozen leden. Vanaf dat moment of in de dagen erna begint het verdere proces, zoals het kiezen van een nieuwe president bijvoorbeeld.

    Het is nergens in de Grondwet verboden dat de president niet tegelijkertijd DNA-lid mag zijn, juist omdat de wetgever deze overgangsperiode bewust opgelost heeft met de bepalingen met betrekking tot dit geval (zie vorige alinea). Gezien de wettelijke oplossing hiervoor, heeft de wetgever overbodig geacht om te verbieden dat iemand tegelijkertijd president en DNA-lid is. Dus een vergelijking met dit geval kan niet.

    Voor ministers en onderministers is deze problematiek ook geregeld en wel in artikel 68 lid 2 van de Grondwet:
    “Het lidmaatschap van De Nationale Assemblée is onverenigbaar met het ministerschap en het onderministerschap, met dien verstande dat bij verkiezing van een minister of onderminister tot lid van De Nationale Assemblée, ten hoogste drie maanden na zijn toelating tot De Nationale Assemblée het ambt van minister of onderminister met het lidmaatschap van De Nationale Assemblée kan worden verenigd”.

    Commentaar
    Ook hier zie je dat er een overgangsperiode van drie maanden is. Gedurende die drie maanden kan een minister tegelijkertijd DNA-lid en minister zijn, dat staat in dit grondwetsartikel (….kan worden verenigd).

    In het geval van het overlijden van Shailendra Girjasing, is het zo dat er snel voor een opvolging werd gezorgd, conform artikel 137 van de Kiesregeling. Gedurende de periode van overlijden tot opvolging bestond DNA niet uit 51 leden, dus in die periode was DNA onbevoegd om besluiten te nemen. Pas vanaf het moment dat de opvolger beëdigd is in DNA, bestaat DNA weer uit het grondwettelijk aantal van 51 leden. Voor DNA-leden is er geen overgangsperiode geregeld, omdat de wetgever ervan uitgegaan is dat er onmiddellijk voor opvolging gezorgd wordt. Artikel 137 zegt letterlijk “onmiddellijk”. Doe je dat niet onmiddellijk, dan kan de wetgever er ook niets aan doen dat DNA onwettig is zolang niet voor opvolging is gezorgd.

    Het is tevens een grove leugen van Eugène van der San dat het proces van artikel 137van de Kiesregeling tot opvolging, automatisch leidt tot invulling van de opengevallen plaatsen. Dit artikel vertelt slechts welke personen de opvolgers mogen worden, niets meer. Pas vanaf het moment dat de opvolger beëdigd is in DNA, is de opengevallen plaats vervuld; pas vanaf dat moment is DNA weer grondwettig.

    Hoe is het geregeld in het geval van de in 2015 teruggeroepen leden Sapoen en Chitan?
    Deze heren zijn teruggeroepen op basis van de oude Terugroepwet. In artikel 5 van de oude Terugroepwet is geregeld dat binnen veertien dagen het Centraal Hoofdstembureau de opvolgers moet aanwijzen. Na aanwijzing van de opvolgers moest DNA binnen dertig dagen bijeenkomen om de opvolgers te benoemen. Dit is geregeld in artikel 6 van de oude Terugroepwet. De periode binnen welke de opvolgers van Sapoen en Chitan geregeld moest zijn, is duidelijk vastgelegd in de wet. Geen van deze wettelijke procedures is toegepast, waardoor DNA vanaf 2015 uit slechts 49 leden heeft bestaan, in plaats van 51 leden. Alle besluiten van DNA die genomen zijn vanaf 2015, zijn ongeldig.

    Met de logica van Jennifer Geerlings-Simons kun je zelfs zoiets als slavernij nog goedpraten. De NDP-assembleevoorzitter heeft nu weer een nieuwe manier gevonden om zich te verdedigen. Noem ons één voorbeeld waarin Jenny Simons haar ongelijk heeft toegegeven. Tot die vraag beantwoord is lijkt mij een inhoudelijke discussie over het standpunt van Jenny Simons zinloos.


    Maak melding
  6. “Meneer Abrahams heeft ons steeds gezegd dat hij geen enkele belangstelling heeft voor geen enkele officiële functie”, zei Simons in het programma Bakana Tori.
    =======================

    Slimme opmerking van Simons, althans dat denkt ze.
    Ze gebruikt de omgekeerde psychologie en denkt zo het volk voor de gek te houden. Het is helemaal niet de bedoeling Abrahams uit te schakelen, maar eerder populistische prietpraat om het volk weer te (p)aaien.
    NDP’ers inclusief Abrahams hebben geen “officiële functie” nodig om te kunnen liegen en te stelen, check hun track records.


    Maak melding
  7. “De NDP-topper beweert verder dat de NDP zonder Bouterse, die momenteel voortvluchtig is, behoorlijk aan het groeien is. De partij zal een huis aan huis campagne voeren om dit aantal verder te laten groeien.”
    ============================

    Wie houdt wie voor de gek, mensen gaan toch niet stemmen op een partij met een veroordeelde voortvluchtige massamoordenaar en drugsdealer als voorzitter.
    Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen…


    Maak melding
  8. ik heb geen belangstelling, maar als het land me egt nodig heeft om deze zware klus te klaren dan zal ik dit overweging nemen.🤣😂😁😄🤪🤪🤪🤢
    Haha ze willen allemaal maar niemand durft zn kop uit te steken.
    Het volk het land heeft me nodig😄😄😁😁😂😂😂😂🤣🤣
    de ndp vernietigt zichzelf door steeds deze oude schurken die uit hun sarcofaag stappen naar voren te schuiven.
    Zoek jong bloed


    Maak melding
  9. Onze heks Sidonia is weer op haar bezemsteel boven Paramaribo aan het rondvliegen met haar nutteloze spreuken. De enige betekenis die Krongmofo nog kan hebben voor ons land is dat hij de Staat onnodig geld kost als ex-minister Abraham de Graaier. DE NDP is simpelweg een criminele bende met de voortvluchtige crimineel Delano Bouterse als bendeleider.


    Maak melding
  10. De meest intelligente kreet die ooit uit Abraham’s strot gekomen is; de Koning, de Koning, Suriname is geen pot met honing. (de Koning was een Nederlandse minister, die Suriname bezocht na de coup en tijdens demonstraties op het plein deed Abrahams deze intelligente uitspraak).


    Maak melding
  11. Waar is Ronyyyy….ohhh ja in binnenland zijn aandeel opeisen. hij gaat een stoel van goud laten maken voor de koningggg van su……hij heeft byzonderverlof


    Maak melding
  12. O – de politie op het gebied van zeden en van het vrije woord is weer actief. Ik communiceer waarheden- feiten die allemaal verifieerbaar en falsifierbaar zijn. Mij wordt het vrije woord ontnomen en druist in tegen de Grondwet.
    Ja ik steel niet, kom niet uit de stal van paars, heb de geboden kans als district jongen aangepakt en bevochten om mij te ontwikkelen, probeer mij aan de normen en waarden te houden in de maatschappij, weet dat moord een universele kwaad is in alle culturen, snuif niet in de coke omgeving waarin ik verkeer gefaciliteerd door purple.
    Ja, wat moet ik meer betogen om niet door de politie van het woord gecensureerd te worden.
    O ja ik zet ook anderen in het kwaad.
    Heb altijd voor mijn salaris gewerkt, nooit gestolen uit de staatskas, mijn kind moet hard gaan studeren om in de toekomst een middel van bestaan te hebben.


    Maak melding
  13. “…Abrahams beweert verder dat de NDP zonder Bouterse, die ‘momenteel voortvluchtig is’, behoorlijk aan het groeien is…”

    Als deze bewering ook maar enigzins op waarheid berust – dat een aanzienlijk deel van de Surinamers, de voortvluchtige ex-president- en voorzitter van de NDP, die veroordeeld is voor gruwelijke moordpartijen op de eigen bevolking en voor internationale drugscriminaliteit – dan zou dit, afgezien van het getuigen van ‘zwakbegaafdheid’, een signaal zijn dat men eigenlijk het geen reet kan schelen in welke richting Suriname zich beweegt en dat het hoog tijd wordt om in Cuba, politiek-asiel aan te vragen…dieper kan men dan toch niet meer zinken…!


    Maak melding
  14. Ray, leiders zijn te vervangen, maar niet hun verderfelijke ideologie. De enige wijze om hiermee te ‘dealen’ – hoe cru dit ook moge klinken – is de ideologie en alles waar daarmee samenhangt, een halt toe te roepen…!

    In het uiterste geval zal het moeten, zoals brother Malcolm ‘X’ Little het verwoordde: ” By all means necessary…!


    Maak melding
  15. RobG 2 april 2024 Bij 20:10
    De mega groei van de NDP is een ware nachtmerrie voor de VHP en haar aanhang.
    =========================

    Alleen mensen die bagger schijten en bang zijn voor de exceptionele groei van de VHP met haar Presidentskandidaat kunnen dit soort nonsens plaatsen. De angst druipt er vanaf.
    De olifant gaat jullie volledig vertrappen.
    In het huidige bestel kan alleen de VHP het nog land tot ontwikkeling brengen.
    Nooit meer NDP, nooit meer de drie B’s….Bouterse, Brunswijk en hun Bende.


    Maak melding
  16. Se auteur van dit stuk vertolkt haar of zijn natte droom of zijn het gewoon frustraties? Natuurlijk ziet hij/zij zo een sterke competente organisator liever buitenspel, de natte droom. Maar de NDPers weten wel beter. Abraham is dan wel Bouterse niet, maar er is geen ander die de organisatie naar de verkiezingen toe goed kan leiden!…de frustratie en dat doet natuurlijk pijn!


    Maak melding
  17. robje g en die [ luci-en] en die konsensi , ha ha , paarse losers , iemand zegt hier, dat de olifant jullie en de ndp zal vertrappen , robje g wij zijn geen vhp , dus , wij gebruiken een gewone pen een die zal geen lichamelijke geweld gebruiken , maar valt die ene hersencel aan die alle ndp-ers en aanhangers nog maar hebben, [luci-en] jij zal zeker pijn hebben dat jou holmaatje ddp gevlucht is , nu sta je droog jij kunr die sidonia of abrahams vragen


    Maak melding
  18. “Hetzelfde bestuur is voor een tijd verlengd en meneer Abrahams is daarin de vervanger van de voorzitter“, aldus Simons.>> 🙂 🙂 ze gaan steeds vaker met verhaaltjes komen:) :); abrahams heeft al gezegd dt hun vuile reet uit de party gaat schoppen als ze niet werken voor de party…iedereen die een beetje nederlands spreek moet ‘ verhaaltjes’ gaan vertellen ” …..blijft spannend in de rommel daaro 🙂 🙂


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES