Authentieke recepten uit Suriname van toen en nu

24

AMSTERDAM, 3 aug – Surinaams koken met Jen is het eerste boek van de in Suriname geboren Jennifer Jessica, ook wel Jen genoemd. In dit kookboek laat ze zien hoe je binnen een handomdraai een lekkere Surinaamse maaltijd op tafel zet met recepten zoals Pom, Roti, Pasteitjes en Maïzenakoekjes.

Met haar compleet Surinaams weekmenu (wel of niet airfryer-proof) zet je elke dag iets lekkers op tafel, zoals Spicy Massala Spitskool, een snel en hip gerecht. Duidelijk wordt dat iedereen een Kukru (keuken)prins(es) kan zijn. Jen is er zo een en ze blogt op haar site: www.by-jen.nl (meer dan 140.000 bezoekers dagelijkse bezoekers).

Ze leerde het koken van haar oma en heeft een grote passie voor de Surinaamse keuken ontwikkeld. Haar recepten worden door velen zeer gewaardeerd. Nu met een rijk en prachtig geïllustreerd boek dat je prikkelt om meteen met de gerechten aan de slag te gaan. Haar uitleg is op een eenvoudig navolgbare wijze beschreven.

De lancering van het boek is op 29 september in Amsterdam Zuid-Oost.


24 REACTIES

 1. In Sranan un ne bori anga airfryer. We bori anga bigi vlam doro sei, tap kro faya anga udu, of a bigi pit san den man habi na den restaurant. Ef we bori insei dan na tap a fornuis, uiteraard. Soso den suma san wan pley elite e bori anga airfryer anga elektrisch sani, dan te stroom no de, den no man du NEKS. Gas anga udu moro bunkopu dyaso, gewoon ye ga omu snesi houthandel fu tek gratis brandhout. Ye bori anga bakka wan her yari ef yu wani.


  Maak melding

 2. Deze jonge vrouw klaagt niet, in tegendeel ze heeft het heft in eigen
  hand genomen. Met als resultaat een prachtig kookboek met heerlijke
  recepten. Nederland biedt vele kansen om je te ontplooien, het is alleen
  de kunst om ze te pakken.


  Maak melding

 3. We kunnen het weer niet laten te zeiken om niets.
  NADBiG, Surinaams eten wordt niet alleen in Suriname klaargemaakt. Uw commentaar slaat dan ook als een tang op een varken.


  Maak melding

 4. Gal
  A forum naf yu pa noh, so langa alla suma kan gi commentaar den mag gi commentaar. Ef yu no lob dati, go lesi wan koranti.
  U ne njan hagu anga kaw meti. Bun dey yere.


  Maak melding

 5. Niets mis met een air fryer. Heb begrepen dat je amper/geen vet hoef te gebruiken. Goed voor de gezondheid want veel suri’s gebruiken veel vet, zout en suiker. Met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 6. @Mel
  Hmmmm??? Een diep psychologisch vraagstuk: “Waarom kijkt ze niet op?”
  Heel moeilijke vraag. Misschien is ze gewoon bezig met een gerecht? Misschien is ze aan het snijden met een scherp koksmes? Het verhaal is niet belangrijk…..belangrijk is dat zij niet opkijkt…yes (smiley)
  @Vliegende Hollander
  Volledig mee eens


  Maak melding

 7. Helemaal mee eens met @vliegende hollander. Helemaal mee eens met @l’empereur. Ze heeft werkelijk iets vast met eten erop. Zoek het hele plaatje op.


  Maak melding

 8. @l’empereur ik vind t gewoon een beetje vreemd thats all. Ik zie t als een eerste kennismaking met de lezer en dan verwacht ik graag oogcontact.
  Maar tis iig tof van haar dat ze een kookboek publiceert.


  Maak melding

 9. @mel ik voel wat je wil mededelen alleen a san ni klop. Ik zie liefde voor een product. Zoveel schrijvers plaatsen helemaal neks? Geen foto van zichzelf neks. Is geen biografie het gaat om eten. @mel helemaal mee eens dat het tof is. Niet veel van ons doen het. Is tof


  Maak melding

 10. @ Mel
  Het antwoord op je vraag is heel simpel. Er zijn veel foto’s gemaakt en een daarvan wordt hier gebruikt.
  Dit is ook te zien als je gaat naar het adres dat in dit artikel staat vermeld.

  Vliegende Hollander
  Ik ben het volledig met je eens

  Ook voor de airfryer. Mooi. Ik kijk er naar uit


  Maak melding

 11. Hahaha ..
  Ze zegt hoe ze “roti” maakt .. hahaha .. maar ze praat over de toespijzen .. de roti heeft ze kant en klaar gekocht ..

  Weer zo n nep suri die aandacht zoekt ..


  Maak melding

 12. Wang san we lul noh ka dja jere.oe lieb a sma want mie sab zeker oemin foe oe dja no sab pier wang knoflook kande.dus doe wat nuttig jullie kloot zakjes hihihih!!!….


  Maak melding

 13. Het is nooit goed, de meeste Surie´s hebben vaak een kritiek op een ander die iets bereikt heeft !
  maar zelfs doen ze geen ene flikker .

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. Koken is zo overgewaardeerd. Neks koken. Eet fruit, noten en knollen en je hebt niks anders nodig. Ook apen zijn kerngezond, maar ik heb ze nooit zien koken.


  Maak melding

 15. Gek dat alle vlees- en viseters de vegetariërs nadoen. Want de carnivoren koken niet, ze slikken alles rauw door en zijn dol op vers bloed en rauw vlees. De vleeseters volgen dit niet, maar gaan net als de vegetariërs bakken, stomen enz. om vooral niet vers bloed en vers rauw vlees te hoeven proeven. Wordt dan geheel vegetariër als je de echte natuurlijke smaak van vlees, vis en bloed niet wil proeven.


  Maak melding

 16. Hallo, bakke sonder fet is noe gesont. As bak jei sonder fet, dang hoe je kan noeme dat bakke? Dang je moem dat uitdrooge.
  As sie jei in de winkel een uitdroogde appel, dang jij seg, is nie goet. Maar thuis jei gaat uitdrooge groente en flees en so omdat misgien jei wil nie die fet. Ma as jei eet lange teit foedsel sonder smaak, dang jei kreig depressie. Dang wat is beeter? Beetje fet of depressie?
  Mense, kook en bak naar hartelus in fet en beweeg feel. Ga elke dag 20 muniten loope, snel loope, dang jou ligaam alle sappe blieife goet stroome.

  Mense, as jei wil verwenne iemant, dang jei kan ook thuis vraage een sjef, die kom kooke bei jou, alle lekkere dinge die wil jei eete. Ma je moed wel betaale die sjef.


  Maak melding

 17. Een Nederlander zegt gefeliciteerd! Knap dat je het boek gemaakt hebt. Verder geven ze positieve feedback. Sommige Surinamers halen je naar beneden en zelf hebben ze niks en doen niks.


  Maak melding

 18. @Bianca,

  We weten allemaal dat Nederlanders flink slijmen. Je weet toch intussen wel dat ze niet menen wat ze zeggen? Het is allemaal om aan te tonen dat ze zo beschaafd zijn en het is natuurlijk heel commercieel.
  Tegen de Indianen zeiden ze wat anders. Ze zeiden dat gele ding dat jullie hebben is gevaarlijk. Je moet het niet dragen. Geef het aan ons. We gaan het weggooien in de zee. Hier, neem deze spiegeltjes en kraaltjes. Draag dat. Dat brengt geluk en gezondheid.


  Maak melding

 19. J.Z. Ja, Jaloezie. Als je iets niet kan, gun je dat een ander niet. En dit geldt niet alleen voor koken of een boek uitbrengen , maar voor alles, Ik kan honderden voorbeelden hierover geven. Waarmede men rekening moet houden- en dat doet men overduidelijk niet- is het volgende: wat moeilijk voor jou is, hoeft niet moeilijk te zijn voor een ander. Respecteer andermans geluk en probeer jouw tekortkoming te corrigeren,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.