Banken in Suriname niet happig op euro’s van Nederlanders

65
Regering Suriname kan DSB niet terugbetalen: faillissement dreigt

PARAMARIBO, 3 aug – Buitenlanders, vooral Nederlanders, kunnen liever hun euro’s zo snel mogelijk omwisselen bij een bezoek aan Suriname. Dit meldt de Times of Suriname. De Surinaamsche Bank, DSB, wil de omloop van euro’s zo veel mogelijk ontmoedigen. Buitenlanders krijgen een hogere wisselkoers als ze Surinaamse dollars trekken bij een geldautomaat. Dat kan als gebruik wordt gemaakt van een credit card. Anders moet maar een Nederlandse pinpas worden aangesproken.

Contant geld in vooral euro’s is niet langer standaard voor onder meer DSB. Volgens de krant neigen ook andere banken naar het invoeren van soortgelijk beleid. Directe aanleiding vormt het vasthouden van de geldzendingen uit Suriname door de Nederlandse justitie. Het gebruik van de credit card pakt sowieso voordeliger uit. Volgens DSB-woordvoerder Renate Cruden is de wisselkoers veel hoger bij transacties met de credit card.

De wisselkoers die wisselkantoren aanbieden, ligt aanmerkelijk lager. Het is wel aan te raden de transacties zo ruim mogelijk te nemen. DSB brengt namelijk ruim twee euro per transactie in rekening. Het kan dus snel oplopen. Behalve bij de bank, kan ook bij meerdere handelszaken gebruik worden gemaakt van de Nederlandse pinpas. Wat wel vaak voorkomt, is dat buitenlanders vergeten hun pinpas open te stellen voor gebruik buiten Europa.


65 REACTIES

 1. Onder regering bouta is Su ook afgegleden naar 1 of ander achterlijk land!! Wat deze idioten niet beseffen is dat ze het toerisme hiermee de doodsteek geven. Toeristen houden niet van ingewikkeld gedoe…..dus gaan ze Su massaal links laten liggen!!!


  Maak melding

 2. Hier is over nagedacht geen euro,s meer en ook geen toeristen meer kunnen we weer terug in onze hangmat.
  Ambassadeur weg toeristen weg euroweg toerist weg ,bouta blijft tot dat het hele volk is uit gemolken ,dan emigreren naar Cuba of zo, trouwens Ingrid heeft de school tassen gekocht met euro’s .
  Hoe is het mogelijk dat men dit 36 jaar kan volhouden ,en dat is niet alleen slimmigheidjes van bouta, dom dom dom


  Maak melding

 3. Dan blijven ze maar weg,of ze kunnen tijdig in Nederland de euro’s inwisselen vr de us dollar,aan hun de keus,of je gebruikt j pinpas om geld uit de automaat te pinnen,het is Surinaams eigen recht om te bepalen wat ze willen,ze willen geen euro’s in de omloop hebben omdat niemand weet waar dat geld vandaan komt,het is hun eigen recht omdat te bepalen,dan blijven de toeristen uit Nederland maar weg,niemand gt om ze treuren.ze pienaren als ratten in Nederland en in Suriname willen ze de grote jongens uithangen ivm de koersontwikkeling


  Maak melding

 4. Met andere woorden Suriname trekt zich achter de dijken terug. Het land legt haar wil op aan de toeristen. Ja mensen u leest het goed. 10 jan 2019 staat Suriname weer op de vakantiebeurs in Utrecht. Met dit soort fratsen wil je toch daar niet meer op vakantie gaan.


  Maak melding

 5. Dat de euro niet gewild is in Suriname zal geen toerist tegenhouden. De meeste toeristen gaan naar Su voor zaken of om een zus, broer, vader of moeder te bezoeken. Bovendien kan men voordat men afreist bij alle banken de euro’s omwisselen in US Dollars. Wat wel de toerist kan tegenhouden, zijn de vele berovingen die vooral door bosnegers worden gepleegd. Kan Brunswijk ze niet wat goud of geld geven; het zijn tenslotte zijn kameraden!


  Maak melding

 6. Hee “Dagoebal” mogen de SuriNeds wegblijven uit Suriname ?
  Dan moeten jullie ook de dozen en geldzendingen vanuit Nederland naar familie in Suriname ook weigeren.
  Als jij en al die figuren met grootspraak op dit forum zo geweldig zijn en alles al hebben. Dan moeten jullie alles wat de “tingie” SuriNeds naar jullie sturen/overmaken gewoon weigeren.


  Maak melding

 7. Dagoebal
  dit is een handeling die de koers naar beneden drukt want je kunt alleen dan op de zwarte markt de euro wisselen.
  Dit is een belofte van Bouta om de koers naar beneden te krijgen terug naar 4 SRD per euro.
  Ondanks de daling van de koers blijven de prijzen hetzelfde die reageren niet op de daling


  Maak melding

 8. Hee “Dagoebal”
  Zonder de bijdragen van de tingie Suries uit Nederland, België en de US wordt Suriname een tweede Haïti.
  Wil je dat ?
  Dan ga je gras en zand eten.
  Of de str..nt van Bouta en zijn bende dieven, fraudeurs, leugenaars, misleiders en drugsdealers.


  Maak melding

 9. Dagoebal e tak big maar diep in ing atie ou mis a euro☺. Jullie schelden oud Suri maar ga naar Surichange of ssl dan zie je dat de Suri tatta’s toch massaal moni of doekoe sturen naar familie en vrienden. Ook bij hoogtijdagen. Zowel In tatta als Su pinaren er mensen. Het zijn keuzes en mogelijkheden die men maakt en krijgt. Los van de aso’s uit Suri en ned is het overgrote deel aardig en hardwerken. Sorry als ik iemand heb beledigd.☺


  Maak melding

 10. Ongelooflijke lulkoek.
  Surinaamse bedrijven hebben dringend behoefte aan buitenlandse valuta, waaronder de euro.
  Hoe wil je anders je importen bekostigen? Met SRD? Natuurlijk, want die worden overal volop geaccepteerd.

  Een uitstapje naar kredietwaardigheid van een land en de rente
  Waarom biedt een land een hogere rentevergoeding dan een ander land?
  Omdat dit land het geld heel hard nodig heeft.
  Bijvoorbeeld
  De rente in SU ligt hoger dan in NED. Waarom?
  Verklaring
  Arme landen (in dit voorbeeld SU) moeten jouw zien over te halen je geld aan hen uit te lenen en niet aan een ander land (in dit voorbeeld NED)
  Hierbij wordt rekening gehouden met
  * de betrouwbaarheid van het geldlenende land (kunnen ze terugbetalen)
  * de mate van stabiliteit van de valuta (is er een kans op devaluatie)
  * de hoogte van de inflatie (al is dit alleen van directe belang voor de plaatselijk bevolking)
  enz
  Hoe lager de rating, hoe meer kans op devaluatie hoe hoger de rentevergoeding zal moeten zijn

  Welnu,
  Waarom biedt DSB een hogere koers?
  1) DSB heeft grote behoefte aan euro’s!!
  2) Men wil niet dat euro’s bij anderen terecht komen (de gambio’s)


  Maak melding

 11. Halla makaken en wannabee Hollanders voor mijn part sturen jullie niets meer naar Su,handje ophouden biedt aan geen enkele natie toekomst door hard te werken wel,door de kleine terugval in de economie worden de Surinamers creatiever,en bedrijviger,en inventiever,neem een kijkje maar op fb,er is een levendige handel onstaan van alles en nog wat,mensen verbouwen meer en meer groenten fruit,een rondrit door wanica para dan zullen jullie versteld staan,wat j allemaal kunt kopen aan landbouw producten,twee jaren terug had j dit allemaal niet,nu wordt er gewerkt in Suriname,de voedsel pakketten en de als maar nutteloze euro steek ze maar in jullie reten,de Surinamer die pienaard verdient het om te pienaren want dan zijn ze luie ezels


  Maak melding

 12. Ik wacht op de tijd dat ooit ook de zakenmensen, winkels, verzekeringsmaatschappijen, Telezuur, service stations, restaurants e.d. deze trend voortzetten…


  Maak melding

 13. Er is zoveel euro onder de Surinaamse bevolking door jarenlange sparen van vreemde valuta’s,Nu zitten velen opscheept met zeer grote hoeveelheden van het als maar nutteloze waarde papier niemand wil ze hebben,dan weten jullie dat ook


  Maak melding

 14. Nederlanders, Fransen, Belgen ea EU-burgers zullen massaal met Euro’s naar Suriname komen, geloof je dat en hun euro’s snel komen inwisselen. Waarom zouden ze dat doen?
  DSB, jullie zullen de gevolgen nog sterker merken als deze groep toeristen weg blijven met hun valuta en dat misdadig criminele oerwoudlandje mijden. Bovendien als de wilde kust al niet al als onaantrekkelijk beschouwd wordt in vergelijking met Caribische eilanden met mooie stranden, en eerste klas hotels zal het als een lopend vuurtje in de hele eu bekend worden om daar niet naar toe te gaan. Gevolg hiervan zal zijn dat er geen hond meer naar de wilde kust komt.

  Waarom zouden Nederlanders hun Euro’s zo snel mogelijk moeten inwisselen als ze in Suriname zijn? Er zijn vele andere landen waar ze naar toe kunnen gaan als ze merken dat Suriname niets te bieden heeft. Het Caribischgebied, Brazilië heeft veel meer te bieden, bovendien kunnen ze wat Suriname te bieden heeft onder Europese voorwaarden in Frans-Guyana krijgen.

  Wie houdt wie voor de gek? directie dsb is niets anders dan een stelletje koekenbakkers. Jullie moeten niet te hoog vanuit die bananenboom blazen. Je kan maar beter uit die bananenboom komen en met beide benen/voeten weer in de modder staan, waardoor je zaken realistisch kan bekijken en ervaren en zien.

  de srd heeft geen enkele waarde buiten Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 15. Be eens met Dagoebal, stoppen met pakketten en dozen! mensen houden van overdrijven heks no fout nog 5jaarvoor bouta.wand als een andere regering komt kunnen ze niet regeren er is geen geld.ga je naar IMF dan moet 200,000 ambtenaren naar huis en benzine moet srd15 per liter..geeft Bouterse nog 5 jaar hij kan handle


  Maak melding

 16. Tingi bille witmans wees opgepast we are a small nation but powerfull in money laundering we kunnen de euro een zware slag toe brengen in zuid Amerika door een ander betaal middel te kiezen en in omloop te brengen wees opgepast je bent gewaarschuwd,een vriend van mij die heeft twee pitbulls die een honden restaurant runnen,ze accepteren geen euro als betaalmiddel a euro kon tron wan paria in Su ,if zelf dagu no wani eng moro


  Maak melding

 17. Volgens mij maakt het toch niet uit als ik op vakantie naar Suriname dan pin
  ik toch srd dollars en geen euro’s. Het is alleen lastig als je contant geld meeneemt,
  maar dat doet toch niemand meer ?? Met creditkaart kun je ook overal betalen.


  Maak melding

 18. Passant waarom zo een lang verhaal blijf dan maar weg jij en j j euro vrienden,het land blijft gespaard en schoon al die merkwaardige ziektes die het land binnen kunnen komen,wij Surinamers weten dat wij een mooie land hebben ongeëvenaard in de wereld,hun zullen veel missen,wie wil niet naar het groenste land ter wereld,u no e kari maar u no e jadji tu


  Maak melding

 19. Wat een domme ondoordachte actie.Wat denken de banken hier met hun actie te bereiken?? Hoe lang denken zij dit vol te houden???Nederland heeft letterlijk schijt aan deze actie. Wanneer de USD gaat kelderen zullen ze zien wat er gaat gebeuren. De economie zal in een nog dieper zwart gat vallen.De waarde van de Euro blijft in heel Europa gewoon zijn waarde behouden. De SRD is enkel bruikbaar in Suriname. Door de Euro te isoleren, zal Nederland een worst wezen. Zij lachen zich krom met deze bekrompen actie hier in Suriname. Wat je gaat krijgen is dat de Surineds en de blanke Nederlanders weg blijven. Het lijkt mij zeer verstandig om Suriname niet meer in het buitenland te promoten wat toerisme betreft. Aantrekkelijk is Suriname echt niet meer. Nu leggen de banken verplichting op toeristen om hun creditcard of buitenlandse pinpas te gebruiken. De toeristen weten dat alles in Suriname fraude gevoelig is. Oplichterspraktijken. De automatisering hier laat veel te wensen over. Er is teveel lekkage.Er wordt ook gesuggereerd dat de wisselkoers veel hoger is bij transacties met creditcards. Zijn de banken wel op de hoogte van de fraude gevoeligheid van creditcards en pin passen?? Er worden mensen veelvuldig beroofd van hun creditcards en pinpassen hier in dit land. Toeristen zijn achtervolgd en beroofd,onder dwang werden zij vastgehouden en bedreigd,moesten hun pincodes afgeven anders werden zij van het leven beroofd. Zij konden geen aangifte doen bij de politie anders wisten de rovers hun te vinden.
  Wat hebben de toeristen in hemelsnaam het het vasthouden van witwasgelden te maken in Nederland??? Dit is een pure onnodige wraakactie, die kant nog wal raakt. Zijn de mensen die hier werkzaam bij de banken zo aan lager wal geraakt??? Wat een hersenloze oerdomme dwaze rand debielen. Schaamteloos, onbeschrijfelijk bedrag. Deze dwangmaatregel gaat onze economie meer de kop kosten.Mijn hele familie kreeg het advies lekker in Europa op vakantie te gaan.


  Maak melding

 20. Volgens mij nemen de meeste mensen hun pinpas en/of creditcard mee als ze met vakantie zijn.
  Dus waarom zou je honderden/duizenden euro’s aan contanten meenemen.
  Bij iedere ATM kan je Surinaamse valuta pinnen.
  Daarom snap ik die kouwe drukte ook niet.


  Maak melding

 21. Dan is het simpel. Gaan de toeristen direct door naar Aruba, Bonaire en Curaçao.
  De finale doodsteek voor het toch al armlastige toerisme in Suriname.


  Maak melding

 22. Dagoebal 3 augustus 2018 at 16:32
  Er is zoveel euro onder de Surinaamse bevolking door jarenlange sparen van vreemde valuta’s,Nu zitten velen opscheept met zeer grote hoeveelheden van het als maar nutteloze waarde papier niemand wil ze hebben,dan weten jullie dat.

  ——

  je bent echt knettergek. euro is nutteloos en waardeloos papier? Je bent in de war met de SRD’s die Bouterse elke week laat bijdrukken.


  Maak melding

 23. En dat zegt de nationale bank van surtiname,een gedachte op niveau bouta durft niet meer naar het DNA bang dat hij uit gekaffert word , en euro’s willen ze ook niet meer ,ze liever gewoon dood.
  Wat die BLOK gelijk zeg


  Maak melding

 24. Ik ben bereid aan te nemen dat DSB heel goed heeft nagedacht over deze maatregel. Ik lees ultra-nationalistische opvattingen: geen behoefte aan €, laat die SuriNeds hun stinkende € maar houden etc, etc.
  Het zal een ieder die Surinaamse kranten leest, -radio programma’s beluistert, -tv-programma’s bekijkt dat de beleidsmakers in Suriname toerisme als een belangrijke bedrijfstak voor de Surinaamse economische ontwikkeling zien. Maar daaraan hebben de ultra-nationalisten kennelijk geen boodschap. Om de bedrijfstak te ondersteunen zullen we moeten leren om het de toerist die geld komt uitgeven naar de zin te maken. Niet hem of haar ten koste van de eigen bevolking extra in de watten te leggen, maar gewoon geen belemmerende en lastige maatregelen te nemen.
  Sommige Surinamers zijn behept met iets raars. Ze denken dat wij het centrum van de wereld zijn, dat alles om ons draait. Afgelopen vrijdag was het volgens de berichten de drukste dag op Schiphol. De luchthaven kreeg meer dan 230.000 passagiers te verwerken.
  Een bericht uit NRC van juni 2016:

  “Het aantal bezoekers aan Amsterdam is de afgelopen vijf jaar toegenomen tot 17 miljoen. Dat is een stijging van 3,5 procent. Ook vond er bijna een verdubbeling plaats in het aantal dagen dat zij in de hoofdstad verbleven (plus 94 procent), zo blijkt uit het Bezoekersonderzoek van Amsterdam Marketing. Voor het onderzoek werden 12.000 toeristen en binnenlandse bezoekers aan de stad ondervraagd.

  Doordat het aantal zogenoemde bezoekdagen steeg, nam ook het bedrag dat de bezoekers uitgaven toe: van ruim 17 miljard euro in 2011 naar 18,8 miljard euro in 2016. Dat leverde Amsterdam qua werkgelegenheid ook het één en ander op. Volgens het citymarketingbureau, dat stadspromotie als haar kerntaak heeft, creëerde een toename in het aantal dagen dat mensen in de stad bleven een stijging in de werkgelegenheid van 85 procent. Dat wil zeggen: het aantal banen dat direct of indirect gegenereerd werd door de bezoeken aan de stad liep op tot 153.000, een stijging van 85 procent”.

  Een voorbeeld van wat toerisme voor een land kan betekenen.


  Maak melding

 25. Dit bericht is overgenomen van Times of Suriname. Voor degenen die het niet wisten, Times of Suriname is van Ru.di.sa. A koranti dati lobi poti sensatie, altijd tap a voorpagina bijna alla dey foto fu 2 of 3 wagi of brom san naki tap pasi.
  No mek den man law yu anga den bericht, den bangi e tek gewoon Euro yere, den kosten fu den verhoog wel. Dus no bruya. Te yu sjie tak den suma san e wroko na bangi e bruya, dan pas yu mus bruya.


  Maak melding

 26. @ Lau en Get a Life
  Heb je een pas van een Nederlandse bank gebruikt? Heb je toen je in Nederland terugkwam naar je afschrift gekeken; naar de koers die gehanteerd werd en de vaste kosten die in rekening zijn gebracht?
  Vast niet, want dan zal je schrikken.
  Ik heb dit ook gedaan enkele jaren geleden en mijn conclusie getrokken

  DSB moet op een of andere manier geld naar Nederland krijgen.
  Chartaal (bankbiljetten) lukt niet. Dit wordt in beslag genomen
  Giraal (overboeking). dan maar.
  Dit gaat als volgt in zijn werk
  Toerist pint en haalt zeg maar SRD 1000 uit de automaat.
  In Nederland wordt de tegenwaarde hiervan van zijn of haar rekening afgeschreven (bijv bij ING) en geboekt op de rekening van de bank waar de toerist heeft gepind. Bijv DSB.
  DSB blij (geld is toch in NED) en ING blij want ze brengen een behoorlijk vast bedrag in rekening. (en hanteren niet niet de chartale omwisselkoers, maar de girale)
  Als DSB geen rekening hier heeft dan gaat het via de Centrale Bank


  Maak melding

 27. Enige tijd geleden las ik een bericht dat elke toerist bij binnen komen 150€ verplicht werd om die om te zetten naar SRD hoezo geen € meer naar Suriname?


  Maak melding

 28. Dagoebal heeft het behoorlijk op zijn kop gekregen. Met een ding ben ik met hem eens: In mijn land moeten we ophouden met bedel- en leencultuur. Hard werken levert altijd wat op. Als men stopt met geld en dozen voor ons te sturen ,pas dan kunnen we onze economie beoordelen.

  Als Trump in zijn dolle hoofd iets uithaalt ,gaat de dollar naar de haaien. Met SRD kan ik de Marowijne rivier niet oversteken ,geldt ook voor de Corantijn rivier. Al daalt de koers ,maar de prijzen gaan niet naar beneden. Van 2 kanten uit word je bestolen en niemand doet er iets tegen.Wo dede dja in a film.
  Als mensen in Nederland pienaren ,heb ik begrepen dat ze op grote voeten willen leven. Zo is het ook hier bij ons.


  Maak melding

 29. Pinnen buiten europa kost heel wat. Vaak €3 +2,25% of zoiets.
  Maar opnemen met je creditcard is volgens mij NOG duurder.
  Dus slecht advies….lijkt mij. Of niet?


  Maak melding

 30. V.C.B, S.P.S, D.S.B en de Hakrinbank
  Zijn een speelbal geworden van de geldwolven Bouterse en consorten. Dus dat ding van Suriname niet happig op euro’s van Nederlanders. Is losse flodder
  Dit moet men zien als een komische uitspraak van iemand met (kleptomanie) een psychische aandoening dat zich in het nauw gedreven voelt.


  Maak melding

 31. SURINAME GAAT NU US-DOLLARS NAAR DE USA VERSCHEPEN ???

  Vanwege oa WITWAS en TERRORISME-financiering zijn de USA-
  regels, NOG SCHERPER dan in EUROPA !

  Het Militaire REGIEM van SRANAN is bezig zichzelf te ISOLEREN !

  Ernstigere MENSENRECHTENSCHENDINGEN LIGGEN OP DE LOER !

  VERVANGING VAN minister BENSCHOP geeft aan dat SRANAN verder
  opschuift naar ONDEMOCRATISCHE en DESASTREUZE VENEZUELAANSE
  TOESTANDEN !!!

  NEKS NO FOUT ! De DICTATUUR in SRANAN wordt HEVIGER !!!


  Maak melding

 32. Mensen in Nederland pienaren niet! Nederland behoort tot de rijkste landen van Europa. En waar kan ik buiten Suriname wisselen van € naar SRD? Dat geld is nog minder waard dan het papier waarop het gedrukt is.


  Maak melding

 33. @ Pae,

  Dat is juist het hele ding. Ze kletsen in een kunsttaal als Sranantongo, maar ordentelijk taalles hebben ze niet gehad. Nederlands is nog steeds de officiële taal in Suriname. Maar als de leerkrachten niet eens in staat zijn behoorlijk Nederlandse taalles te geven, dan krijg je dit. Het Sranantongo wordt in vijftig verschillende manieren geschreven, zoals eenieder het goed dunkt. Dat komt omdat er geen taalkundige onderbouwing is. En laten we eerlijk zijn: Het Nederlands taalgebruik in woord en geschrift is onder de meeste Surinamers abominabel slecht. En zelfs hun ‘eigen’ taal. Hoe kom je dan verder in de wereld?


  Maak melding

 34. Er is €23 mln geconfiskeerd van het land en het hele kaolo land ligt op z’n gat. 23 mln lawsie EURO’s en s’lands economie is totaal ontwricht. Voor hen die beweren dat de EURO waardeloos papier is, zie daar wat de EURO dit teweeg kan brengen.
  Voor mij geldt: elke EURO besteed in en aan Suriname is weggegooid geld.
  Overigens, in de rest van de wereld zijn ze nog erg happig op mijn EURO’s. Moet ik me dan nog druk gaan maken om het feit dat zo’n kut-landje als Suriname niet happig is op de EURO?
  Groeten uit de Côte d’Azur.


  Maak melding

 35. Dit is echt een kinderachtig spelletje van de banken. Suriname is onafhankelijk geworden, maar totaal niet volwassen. Dus wordt er een stok gepakt op Nederland mee te slaan. Nederland is een land in bloei en prikt zo door deze kinderachtige actie heen. De euro blijft verder in de rest van de wereld gewoon zijn waarde behouden. Dus waar is Suriname mee bezig. Weer zo’n belachelijke aanfluiting.
  Wie lijdt hieronder de Surinaamse bevolking die aan het pinaren is, niet Nederland. De mensen in Nederland, de Surineds gaan echt niet voor Suriname opkomen. Het is duidelijk drugsgeld en witwassen is verboden. Suriname komen jullie met de bewijsstukken dat deze miljoenen niet van drugs afkomstig zijn. Met andere woorden geeft Suriname met deze actie aan je bemoeit in mijn drugszaken dus wij boycotten de euro hier en eisen USD dmv creditcards. Wat laks.


  Maak melding

 36. De Chinese munt is er toch oook officieel in Suriname. Blijkbaar wordt er weinig gebruik van gemaakt. Misschien is het juist voordelig om dat te kopen en om te wisselen.


  Maak melding

 37. Goede stap van Suriname. In Suriname moet iedereen echt alles met de SRD kunnen betalen.
  Nederland is een rijk land en zal 0,0 last ondervinden van deze maatregel. Maar daar is het ook niet voor bedoeld. Het is een politieke boodschap. Als jullie onze Euro’s verdacht vinden, willen we jullie Euro’s ook niet.


  Maak melding

 38. Blijkbaar kan Hoefdraad na 2 maanden nog steeds niet aangeven wat de oorsprong is van de 23 miljoen euro…..

  Geen probleem voor Bouta.. die gaat zijn coke voortaan in srd afrekenen.


  Maak melding

 39. Heel de wereld is dol op de euro…. behalve Suriname moet niks van euro’s hebben…

  Ik zeik in mijn broek van het lachen om zoveel onzin.


  Maak melding

 40. Domme Henkie,

  Als een schaap over de brug is…..kunnen er meerdere volgen. Dat zeiden jou voorvaderen. Misschien moet je dus minder zeiken in je broek en meer nadenken over wat je voorvaderen zeiden.


  Maak melding

 41. Ruilhandel is beste handel. Het wordt echt tijd dat banken worden afgeschaft. Banken hebben heel veel mensen en heel wat landen in de ellende gestort en hebben geen bestaansrecht meer.
  Banken zitten in de top 3 allergrootste rovers ter wereld.


  Maak melding

 42. ank de Mol 4 augustus 2018 at 14:07
  Domme Henkie,

  Als een schaap over de brug is…..kunnen er meerdere volgen. Dat zeiden jou voorvaderen. Misschien moet je dus minder zeiken in je broek en meer nadenken over wat je voorvaderen zeiden.
  ====

  Over welk schaap heb je het in godsnaam?


  Maak melding

 43. op deze aarde heb je 8 miljard mensen wonen ,, waarvan alleen in S m e nog geen 450 000 de rest woont buiten s m e..

  wat moet voor de rest van de wereld voorstellen,, alleen in India, China wonen er meer dan 2.5 miljard mensen, die allen in weelde leven..

  maar de suri pinaren no ka.. ze kunnen nog niet eens een fatsoenlijk casaba planten of oogsten,, dagelijks zijn ze afhankelijk van de pakket die uit Holland komt of de cheque van de wissel kantoren en moet ook naar de bank om in waardeloze s r d omgezet te worden, die nota bene alleen in s m e geldig is..

  neem nou de s l m, zijn bestaansrecht is te danken aan die suri-ned. voor de rest is het een failliete boedel

  de banken kunnen hoog en droog schreeuwen dat ze geen euro ´s willen, laat ze dan maar alleen met de s r d werken..


  Maak melding

 44. Heel de wereld is niet blij met de Euro omdat de Euro is gekoppeld aan de dollar en daarmee de Amerikanen alles bepalen. Dat zint de wereld niet. De wereld is op zoek naar een sterke economie die met een nieuwe wereldmunt komt. China heeft zich opgeworpen en wil dat de BRICS landen haar hierin volop steunen. Ook de Russen willen af van de $ en de Euro. Vroeg of laat gaat het ook gebeuren. Als alternatief ziet men cryptomunten, maar dit is digitaal geld en voor veel mensen in arme landen niet praktisch.
  Maar dollar en Euro gaan eraan, vroeg of laat, no doubt about it.


  Maak melding

 45. Dagoebal,

  Jij bent de slimste man op aarde,maar voor jij dat nutteloze euro papier verbrand
  Of je bil ermee gaat vegen….stort het a.u.b. op mijn rekening.
  Dan zal ik kijken of je wel of geen gelijk hebt.
  Ik wed dat pinaren dan tot het verleden hoort.


  Maak melding

 46. @pico
  Ik heb inderdaad gebruik gemaakt van een Nederlandse bankpas. Dit is alweer enkele jaren geleden. Ik kon in Suriname al zien hoe de transactie was verlopen. Kan mij niet herinneren dat ik daarvan ben geschrokken.

  Waar ik wel van schrok is het volgende. (Dit is ook al enkele jaren terug gebeurd).
  Ik wilde geld pinnen bij de bank op het Kerkplein. Alles verliep volgens het boekje maar er kwam geen geld uit de machine. Zag later via mijn tablet dat er wel geld was afgeboekt. De bank gebeld maar die kon mij niet helpen en verwees mij naar mijn eigen bank (in Nederland).
  Uiteindelijk heeft mijn bank de boeking ongedaan gemaakt.


  Maak melding

 47. @ Get a life
  Zo zie je maar weer. Jij als rijk man ik als arme sloeber. Ik schrok van het vaste bedrag bij het pinnen uit de automaat en de koers die werd gehanteerd bij betaling van het appartement. Haha.

  Van het tweede zou ik ook schrikken en boos worden. Gelukkig is het goed afgelopen.


  Maak melding

 48. SRANAN heeft geen EURO’S nodig, de Paarse
  professoren DESI en GILMORE, DRUKKEN STEEDS
  MILJARDEN AAN ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN BIJ !

  Sranan gaat, helaas, VENEZUELA ACHTERNA !!!

  Inflatie in de Venezuelaanse Paarse zusterstaat is meer
  dan 1000 % !!!

  De MENSENRECHTEN aldaar zijn met 1 miljoen procent
  GEDAALD !!!!
  DUIZENDEN DODEN en meer dan een MILJOEN GEVLUCHTE
  VENEZUELANEN !!!

  WAKE UP, PEOPLE FU SRANAN ! STOP THE PURPLE SLAVERY !!!


  Maak melding

 49. Suriname helemaal naar de klote, goed voor Suriname ben blij dat ik in rotterdam zit. Om te studeren wat jullie domme Surinamers niks van weten. Ben hoog geleid G


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.