Gelukkig maar dat de ministers niet tekenden

16

PARAMARIBO, 8 aug – Achteraf zucht je verlicht. Gelukkig dat de ministers van Financiën geen haast getoond hebben te tekenen. Noch Wonnie Boedhoe, noch haar opvolger Adelien Wijnerman waren er happig op, dat contract met Ballast Nedam. Twee en dertig miljoen euro, daar bouw je twee bruggen van, weet de oppositie. En opeens zakt de meter met een vaart van ettelijke miljoenen.

En laten we eerlijk zijn, miljoenen die niet een toevallige club politici zou moeten ophoesten. Elke lid van de Surinaamse samenleving, klein of groot, rijk of arm, zou het voelen. Vroeg of laat krijg je als burger de rekening gepresenteerd. Of het nu merkbaar is aan minder medicijnen of een schoolboek minder. Of minder politieagenten. Pijnlijk genoeg lijkt het allemaal niet waar de bedenkers van het contract zich op de eerste plaats druk om maakten.

Achteraf zeg je dan: gelukkig dat er nog mensen bij zitten die weten om te gaan met hun verantwoordelijkheid. Voor hetzelfde geld (!) was de overeenkomst keurig getekend en zat Suriname met de gebakken peren. Een brug te duur. Het is nu weer druk cijferen om met iets op de proppen te komen dat Wijnerman wel wil tekenen. Iets waarin meer rekening wordt gehouden met die werkelijkheid die Suriname heet. Echt bruggen slaan.

Bekijk ook:


16 REACTIES

 1. Dit toont aan hoeveel verstand Abrahams heeft van bruggen bouwen en geld uitgeven 0,0 dus. Deze keer zouden de Surinamers letterlijk brood met bruggen vreten. Ik zeg jammer dat het contract niet door een van de dames is getekent. Ai Abrahams voorlopig loop jij een evtra njang mis yu boef yu. Odi odi
  Glenny


  Maak melding

 2. Tijdens de regeerperiode van oom jul weilebos was er ook een dergelijke ontwikkeling, maar niet naar beneden, er werden ettelijke miljoenen nf achteraf bijgevoegd. Waar en wie hebben dat ontvangen voor hun lobby e.d. Ndpers. Wie endeepee en co geloven, meewerken en goed praten zijn parasieten en de oliedomme aanhangers, hahahahahah die betalen het gelag.


  Maak melding

 3. de vraag blijft ,,,waarom niet een openbare-inschrijving,,,waarbij meerdere bedrijven een bod kunnen uitbrengen..waarom ballast nedam alleen ..

  maar nee dit is duidelijk openlijke curruptie njang onder de tafel maken,waar is baas met zijn grote mond..

  die hele affaire is op en ton verdacht,waarom komt ballast nedam niet met eern vrklaring,hoe die 32 miljoen is opgebouwd,wat staat in het bestek..


  Maak melding

 4. welke minister heeft verstand van de post die hij/zij bekleed..? Die Abrahams de grootste gatlikker van die Bouterse..toppunt van vriendjespolitiek..dat kan alleen in dat lanf genaamd Suriname…echt s(zuur)uriname ja….diep triest.en daar lopen die meelopers mee weg..daar hebben ze op gekozen…democratie me mars..


  Maak melding

 5. Het artikel is wel erg onvolledig. Balast Nedam geeft niks weg. Het grondonderzoek wordt nu door Suriname gedaan. Die kosten heeft Balast Nedam niet maar moeten nu aan een Surinaams-bureau worden betaald. Of zijn het dan toch steekpenningen? Ik zou zeggen laat een Surinaams bedrijf de brug bowen. We kennen allemaal de resltaten.


  Maak melding

 6. Reactie op twee bruggen

  Laat ons die twee bruggen rustig voorbereiden en over een jaar tot twee uitvoeren. We kunnen eind 2012/begin 2013 een aanvang maken.Onze grens veerdiensten zijn nog niet ten volle benut en deze kosten moeten economisch nog gedekt worden. Persoonlijk denk ik dat de brug over de Marowijne rivier prioriteit geniet en sneller te financieren is, Men is ook bezig met de infrastructuur aan de oost-west verbinding. Verkeer nabij de warungs mag vertraagd worden, om deze standhouders een broodje te laten verdienen. Niets hoeft omgelegd te worden. de weg moet passen op de omgeving (mooi versieren voor aantrekken van smullers en toeristen).


  Maak melding

 7. Surinamers doen waar ze goed in zijn. De zogenaamde krabben-mentaliteit. Elkaar neerhalen i.p.v. opbouwen. Bruggen bouwen kan ook figuurlijk meer dat moeten Surinamers helaas nog ontdekken. Zelf een uitgestoken hand zien ze als een bedreiging. DDB, je bent echt niet te benijden met zo’n volk.


  Maak melding

 8. Goed gezien Cerano.
  Precies wat jij zegt is te coppename gebeurd alles(verkoopkraampjes) is daar doodgebloed enkel en alleen maar door de hele wegomlegging.Zo hebben die boeven tijdens de bouw van de bruggen hun njang gemaakt en de kleine verkopers mochten stikken.Toch wint de ndp zetels in het district Coronie. Ai baja coroniemang un toffu . Ik hoop daarom van ganserharte dat dat van Carolina in de oude vorm door gaat als dat echt moet en niet zoals Abrahams dat wilt. Ik vraag me af wat zo fout is aan de brug,waardoor er een hele nieuwe brug moet komen herstel toch waar de bruek is(schade)Er moet zeker iets aan de bouw van goed zijn geweest. Abrahams libi mi yere.Suku fu bouw ding oso gi mofina
  Glenny


  Maak melding

 9. @5 Reageerder,

  Surinaamse bruggenbouwers zijn (nog) niet in staat om een brug van een kaliber als cij Carolina te bouwen. Ballast Nedam is gewoon een van de beste bruggenbouwers ter wereld. Er zijn niet veel die hen nadoen. We hebben niets aan een brug die bij het minste en geringste in elkaar stort.
  De onafgebouwde brug die er nu staat is niet stevig. De pijlers zijn zwak en zijn niet diep genoeg geheid. Met mensenlevens meot men niet spotten.


  Maak melding

 10. Ik ben wel blij dat Wijnerman even de hand op de knip houdt en tot in de centjes uitzoekt of zo een grote uitgave verantwoord is.
  Vooral letten op opgebrachte posten als: overige of allerlei…want op die uitgaven gaat men dieven.


  Maak melding

 11. Opvallend altijd die dat de “ik moet het laatste woorde hebben” reacties een onvolledig weergave van de discussie zijn en veelal slechts uitmonden in een hosanna posting.

  Waar blijft de vragen naar:
  – de verplichte aanbesteding,
  – de astronomische hoge prijs die opeens veel lager kan.
  – de financiele verantwoording voor een degelijk dure brug. De rentabilitietseis.
  – de vergelijking met andere opties. Een vergelijkende kosten-baten-analyse.


  Maak melding

 12. Suri bruggenbouwers, bouwen waar je ook maar wilt dat zij zo’n ding neerkwakken.

  Onderzoek naar de bodemstruktuur na he!

  Money talks b.s. walks.


  Maak melding

 13. nr 3 marcel,volgens mij hoor je de klok alleen maar luiden maar weet niet waar ………..
  Baas heeft dit terug gedraaid en abbi krijgt nu op zijn donder te brokobaka en trouwens binenkort krijgen we een ander OW minister let maar op


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.