vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPakkitow gaat met vakbonden praten: "Ik wil weten waarom ze stil zijn"

Pakkitow gaat met vakbonden praten: “Ik wil weten waarom ze stil zijn”

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse activist en politicus Stephano ‘Pakkitow’ Biervliet is van plan om binnenkort te gaan praten met de vakbeweging in Suriname. Dit naar aanleiding van de verdere afschaffing van de subsidies op de stroomtarieven.

“Ik wil weten waarom ze stil zijn. Ik wil weten waarom we niks horen van de vakbonden die voor de mensen moeten opkomen. Blijven ze in een systeem waarbij ze maar nationaal dialoog gaan voeren of gaat het nu uiteindelijk zover komen dat ze gaan opkomen voor de belangen van de ambtenaren, burgers en iedereen die in Suriname woont?”, zei Pakkitow in een interview op Culturu TV.

Volgens de activist die bestuurslid is van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO), wordt de crisissituatie in het land met de dag erger, waarbij heel wat mensen onder andere niet meer kunnen uitkomen met hun salarissen, winkels overgaan tot permanente sluiting en ondernemers die zich terugtrekken.

Pakkitow vindt het vooral opvallend dat al deze vakbonden tijdens de regeerperiodes van Desi Bouterse (2010 t/m 2020) heel erg actief waren.

“Wat is de reden eigenlijk dat zij zo actief waren tijdens de regeerperiodes van Bouterse. Den man ben actief. En ik kan dat zeggen, omdat ik toen ook tegen dat beleid van de NDP was. En nu ben ik tegen dat beleid van de VHP en ABOP/PL. Dan vraag ik me af waarom ze nu niet zo actief zijn”, aldus de politicus.

Alhoewel hij ‘een triljoen procent’ ervan zeker is dat de huidige regeerders nooit meer aan de macht gaan komen, is hij wel bezorgd over de lening of steun die via het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) en andere instanties binnenkomen.

“Hoe gaan we de schulden betalen? Als we nu niet strijden voor de problemen die zich afspelen in Suriname, wanneer dan?”, aldus Pakkitow.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. Pakitow. Jij begrijpt het bestuurlijke funktie van personen van een land niet. Misschien moet iemand jou duidelijk uitleggen. Bouta/boefdraad/dna heeft in de vorige periode het leenplafond verhoogd waardoor de usd $ miljarden geld van het IMF kunnen lenen en deze gelden toegeëigend. Wel dan, de komende regeringen en dan nog eens 50jaar ernaar moet men dan deze schulden aflossen. Dus vloek voor bouta/boefdraad/dna. Momenteel kan de regering met de weinige/huidige inkomsten alleen zich redden door de benzine/stroom/water/tel/etc. Prijzen te verhogen om de landsdienaren uit te betalen (ook spookambtenaren). Intussen gaat de press naar de landen als china/holland/etc op bedeltour. Dus hij heeft hart voor SU en wil SU redden. Denk niet dat er anderen zijn die zich belachelijk wil maken voor zn volk terwijk zn volk hem haten? Denk a torie. De vakbondleiders weten dat want die kunnen nadenken en jij moet dat ook kunnen begrijpen? Hervormingen zijn nodig zodat de regering met zn landsdienaren het beter in de toekomst kunnen hebben. Zie voorbeeld van de toenmalige pres Venetiaan, (maar ja. Toen was er niet zoveel gestolen, dacht €30 milj. alleen bij de bruggen project/etc)


    Maak melding
  2. Waarom wordt hij politicus genoemd terwijl hij gewoon een bange oproepkraaier is die als zijn opgeroepen criminele vrienden tijdens een protestactie doen waar ze het beste in zijn oa de boel plunderen, dan gaat hij schuilen en netals zn laffe schoonvader vanachter een boom boe roepen en a no mi!
    Als hij echt ballen heeft dan levert hij zn schoonvader uit of hij lekt waar hij te vinden is. Zn diarree die hij als pindasambal verkoopt voldoet niet aan alle regels betreffende voedselveiligheid. Laat hij dat eerst gaan oplossen . Ik kreeg van een ondernemer in Suriname Soyasambal toegestuurd swiet no tode en ik had geen diarree. Denk a torie! Koop soya sambal en laat die troep van deze nep pae liggen zodat hij eindelijk gaat werken ipv oplichten en opruien.


    Maak melding
  3. Deze oproerkraaier die zich activist en politicus noemt is het grootste misbaksel. Hij wil scoren en daarom gaat hij met de vakbonden praten. Achterlijke klootzak. De bonden zijn stil, omdat de voorzitters weten dat het heel veel pijn moet doen om uit de dip drek te komen. Je weet het zo goed dat deze coalitie nooit meer komt. Jij denkt dat je de volgende pres wordt, nou, dan zet je alles toch naar je hand? Je bent een zielige druiloor.


    Maak melding
  4. met welke vakbonden wil deze landvernietiger pakkitow praten , zeker met de paarse vakbonden , en is deze pakittow nog steeds niet veroordeeld voor dat hij de orderdiensten overhoop wilde rijden bij die demonstratie van 17 februari 2023 en ook dat er geplunderd werd en ondernemers werden gemolesteerd
    hij gaf de bevelen


    Maak melding
  5. Parakito, go sribi. Als je echt politiek wil scoren, ga op zoek naar bouta, boefdraad en bordo. En ga als sherlock holmes corruptie zaken onderzoeken en in het openbaar brengen bij het OM. Ipv als john holmes in het rond te zeiken.


    Maak melding
  6. Pakitouw moet blij zijn dat hij, met een Javaanse samen is!
    Hij mag blijven omdat hij misschien een grote water pistool
    heeft, waarop ze dol op is. Anders you bo K@ langa tem mi
    boi! ”Gedrag als een mens, en niet als een opgejaagde baviaan”
    Elke dag als je wakker bent, moet je God en Mae eren, voor je
    vreten en kleding. Anders yu bo K@ watra K@ jongkoe mang!!!
    Ga maar lekker bami voor mae draaien en leveren, de vakbond
    zal jou vreten niet betalen! ”Achterlijke gladiool”

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  7. Ik denk dat deze man gewoon die djoegoe djoegoe mist,terwijl hij nog ff 13 maanden kan wachten, wees gerust alles komt op zijn pootjes terecht.


    Maak melding
  8. WOW ik ben trots om te zien dat alle reageerders gelijk denken ..dit is broederschap . Kudo’s Reageerders en broeders van het goede voor Suriname.


    Maak melding
  9. Pakpak Ittow kan beter eerst naar Gerold Sewcharan kijken want de voorzitter van zijn partij PRO eet van twee walletjes of zelfs van drie walletjes. Sewcharan is een ding zonder ballen.

    Hypocriet of niet.

    Btw, de bonden zijn niet stil. Ook zij kijken naar de toekomst en beseffen langzaam dat er slechts 1 mogelijkheid is en dat is samenwerken. Door te bespreken en de koppen bijelkaar te steken kunnen we samen een evenwichtig beleid samenstellen.
    Maar Pakpak Ittow is nog niet zo ver.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES