Suriname chaotisch naar volgende Olympische ronde

9

PARAMARIBO, 8 aug – Suriname heeft zich waarschijnlijk geplaatst voor de volgende voorronde Olympisch voetbal. In een vierlandentoernooi in het André Kamperveen stadion werd het beste saldo gehaald. Het was de laatste wedstrijd die de beslissing bracht, tegen Jamaica werd het twee tegen twee. Met veel geluk en te midden van chaos. Jamaica speelde het beste voetbal en tegen het einde stormde het publiek het veld op.

Dat was direct na de Surinaamse gelijkmaker uit een strafschop. Die was weliswaar dubieus, en de Jamaicanen protesteerden. Het mocht de pret niet drukken. Het enthousiasme was zo groot dat drommen mensen het veld op renden. Er werd zelfs met vuilnistonnen gegooid naar de Jamaicanen. Suriname loopt nu kans de volgende wedstrijden niet thuis te mogen spelen. “Dat zou jammer zijn, we zullen ons sowieso goed moeten voorbereiden”, zegt coach Harold Deil.

De eerstvolgende tegenstander is het team van de Cayman Islands. Opmerkelijk bij de chaos was het gedrag van de politie. Die greep nogal laat in. Het publiek had alle gelegenheid het veld op te rennen en naar hartenlust tekeer te gaan. De eigenaardigheid in Surinaamse stadions is dat politieagenten ook naar de wedstrijd kijken. Anders dus dan in de meeste landen, waar het publiek de prioriteit is bij de beveiliging en agenten met hun rug naar het speelveld gekeerd staan. Ook dit keer was de politie dus totaal verrast.

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. “Het mocht de pret niet drukken. Het enthousiasme was zo groot dat drommen mensen het veld op renden. Er werd zelfs met vuilnistonnen gegooid naar de Jamaicanen”.

  Dat wordt dus een enorme straf voor Suriname.Lekker slim. Had de CTU van Dino niet voor de beveiliging kunnen zorgen…….


  Maak melding

 2. “Er werd zelfs met vuilnistonnen gegooid naar de Jamaicanen”

  Diskwalificatie van het Nationale Team van de Republiek Suriname, vanwege onsportief gedrag, unfair play en het beledigen en bewust toebrengen van fysieke en psychische schade aan de tegenstander.


  Maak melding

 3. Ook wat voetbal betreft is sportiviteit belangrijker dan winnen.Wanneer we op deze manier de volgende ronde moeten halen is dat een grote belediging aan het adres van het volk.Schande en nogmaals schande! Ik wist niet dat we ons zo konden misdragen!Ik zou blij zijn als we gediskwalificeerd worden.Zo mogen we ons niet presenteren!


  Maak melding

 4. Je oogst wat je zaait.
  De regering is chaotisch dus ja wat verwacht je van de samenleving.kandidaat jeugd-ambassadeur wordt opgepakt voor drugs smokkel wat voorbeeld geven deze criminelen aan onze samenleving.


  Maak melding

 5. Is dit een Surinaamse of Jamaicaans forum?

  Ik was daar en wat in de redactie staat is onwaar. Ten eerste was het een duidelijke penalty daar de Surinaamse speler van achteren werd neergelegd in het strafschopgebied. Dat het publiek het veld opkwam was een reactie van het provocerend gedrag van de Jamaicanen. Er werden onheuse woorden en gebaren gemaakt naar het publiek. Zelfs de politie moest stoten en duwen krijgen.


  Maak melding

 6. Schande dat sommigen van het Surinaamse publiek zich zo hebben misdragen, de eerst volgende keer dat Suriname in JA moet spelen, moeten ze echt hun borst nat maken.
  Alleen de rit van het vliegveld naar het hotel kan al heftig zijn en nog erger als ze daar ook het veld gaan bestormen.


  Maak melding

 7. ja we kunnen ons niet inhouden tot de wedstrijd is af gelopen.
  wel, ik zal die suris zeggen:djoekoe djoekoe maak je alleen in suriname , maar niet bij de fifa


  Maak melding

 8. Molenaar,
  Jij bent een bastaard van de eerste orde, die in elke positieve ontwikkeling iets negeatiefs ziet. Rot op man!

  Je bent noch vlees, noch vis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.