Verkoop boek Theo Para gaat snel

4

De verkoop van ‘De schreeuw van Bastion Veere’, de nieuwe verzamelbundel van Theo Para, uitgegeven door Van Gennep, gaat razendsnel. Tijdens de boekpresentatie op vrijdag 2 oktober in de Mozes en Aaron Kerk in Amsterdam, was de aanwezige oplage van meer dan 200 exemplaren in korte tijd uitverkocht. Ook boekhandels in Suriname bestelden honderden exemplaren. De verwachting is dat de eerste druk snel uitverkocht zal zijn.

Naar de boekpresentatie kwamen ruim 300 mensen. De bijeenkomst werd geleid door Noraly Beyer. Het goed opgekomen publiek luisterde naar toespraken van André Telting, de governor van de Centrale Bank van Suriname die op persoonlijke titel sprak. Telting was speciaal voor de presentatie van De schreeuw van Bastion Veere naar Nederland gekomen. Hij riep in zijn inleiding op de presidenten Ferrier en Chin-A-Sen te eren voor hun inspanningen de democratie te herstellen. Ook pleitte hij voor eerherstel voor de vijftien slachtoffers van de decembermoorden.

Theo Para zelf sprak zijn essay De schreeuw van Bastion Veere uit, waarin hij opriep het initiatief in Suriname te komen tot de oprichting van een gedenkteken in Bastion Veere van Fort Zeelandia, te ondersteunen. Weduwe en nabestaande Lilian Goncalves-Ho-Kang-You sprak lovende woorden over De schreeuw van Bastion Veere. De opbrengst van het boek gaat naar het gedenkteken in Suriname. Theo Para bood het eerste exemplaar ‘als eerbetoon’ aan de journalist Wilfred Lionarons, de laatste overlevende van 8 december 1982. Lionarons zei zeer vereerd te zijn en riep de kiezers in Suriname op te kiezen voor mensenrechten en democratie, en Suriname nooit meer te laten terugkeren naar anti-democratisch bestuur. De schreeuw van Bastion Veere is in de boekhandel te verkrijgen.

4 REACTIES

 1. zeker weten ga ik één kopen want het dient een heel goed doel namelijk een gedenkteken voor de dappere landgenoten die hun leven hebben gegeven voor de terug keer van de democratie in suriname iedere beschaafd mens moet zijn bijdrage aan dit goede initiatief leveren.


  Maak melding

 2. iedereen die wat schrijft of zegt over militaire dictatuur die in suriname heeft geheerst is in jullie ogen in dienst van holland wat domme en kortzichtige manier van denken is dat.


  Maak melding

 3. Baas Bouta,

  Gefeliciteerd met uw verjaardag. U bent de levende leider van ons geliefd Suriname.

  Des for pres!
  Tide tamarra wi stree go morro farra. Nog vele na deze!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.