Conferentie over Surinaamse Amsterdammers

0

Op vrijdag 29 mei 2009 vindt de conferentie ‘Beeldvorming rond Surinaamse Amsterdammers’ van 12.00u tot 18.00u plaats op het Stadhuis van Amsterdam. Op de conferentie zal aan de hand van concrete voorbeelden worden gewerkt aan een helder inzicht in de strategische betekenis van beeldvormingsproblemen rond Surinaamse Amsterdammers.

Om beeldvorming ook direct zichtbaar te maken wordt ook gewerkt met beeldende middelen zoals video en een live-voorstelling. Een belangrijk deel van het programma krijgt een ‘hands-on’ karakter. Na de officiële opening door wethouder Freek Ossel, volgt een inleiding van een internationaal gezaghebbende wetenschapper over het belang van beeldvorming voor immigranten in Europa en over strategieën om daar mee om te gaan.

Daarna worden de resultaten van een enquête over bepaalde beeldvormingsvraagstukken gepresenteerd en vervolgens de presentatie van een videodocument over hardnekkige vooroordelen rond eenoudergezinnen en etniciteit. Vervolgens vinden er parallel vijf workshops plaats, waaronder twee middelgrote ’tribunaal’ achtige workshops en een drietal kleinere workshops over deelonderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.