Surinaamse vakbeweging moet sociale rol beseffen

4

PARAMARIBO, 25 mei – De vakbeweging moet zijn sociale en economische rol goed beseffen. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Eerlijkheid en het nakomen van afspraken moeten steeds de boventoon voeren. Daar schortte het nogal aan in de aanloop naar en tijdens de recente sociale onrust.

De stakingen in het middelbaar onderwijs en bij de douane hebben direct te maken met het gebrek aan eerlijkheid. “Willen we economische ontwikkeling tot stand brengen, dan moeten we eerlijk tegenover elkaar zijn, ook de vakbeweging moet dat”, zei Marica in het actualiteitenprogramma Welingelichte Kringen. Vakbondskoepel Col heeft afspraken over de nieuwe loonstructuur laten schieten.

De bereidheid om toelagen op te nemen in het nieuwe loon was er aanvankelijk dus wel. Toch werd achteraf gesteld dat de toelagen niet opgeofferd mochten worden. Toen de overheid niet bereid bleek stappen terug te doen, was het staken geblazen. “In principe vind ik het een onredelijke eis. Je bezorgt de vakbeweging een slechte naam als je om de haverklap in staking gaat”, aldus Marica. Dat de regering uiteindelijk toch tot compromis bereid was, was meer uit verantwoordelijkheid dan dat Col gelijk had.

4 REACTIES

 1. “Eerlijkheid en het nakomen van afspraken moeten steeds de boventoon voeren”……
  Ik zou deze uitspraak eerder van de gewone burger verwachten.Maar niet van een persoon uit de regering die het zelf laat afweten als het erop aankomt eerlijkheid en afspraken te moeten nakomen!!!Ik zou deze minister dan ook aanraden eerst de “hand in eigen boezem (lees regering) te steken”.


  Maak melding

 2. @isri

  Wordt eens concreet, wat bedoel je precies?
  En hebben anderen dat ook gedaan? Vindt je hen dan ook slecht?

  Geef maar een lijst met namen en wandaden!
  Zo niet stop dan met z..ken.


  Maak melding

 3. Kijk maar naar SPA/C47.

  Zij hebben het sociaal/maatschappelijk allemaal goed voor mekaar.

  De heren/dames zijn: mini-sterren/(onder)directeuren/presidenten,leden van rvc/Beleidsadvieseurs/ambassadeurs,enz., enz..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.