Bedrijf ‘Financieel Actueel’ failliet

7

Het bedrijf ‘Financieel Actueel’, tussenpersoon te Capelle aan den IJssel, is failliet. Het faillissement was aangevraagd door de fiscus. Volgens AMweb kwam Ralph Keeldar, de man achter het bedrijf, al in opspraak wegens het voor miljoenen benadelen van een groot aantal klanten.

Keeldar ‘investeerde’ de overwaarde van panden in duistere bedrijfjes. Volgens de curator bevindt Keeldar zich in het buitenland, waarschijnlijk Suriname.

Enkele honderden hypotheekklanten die de overwaarde van hun huis belegden bij de man uit Capelle aan den IJssel zijn hun geld kwijt.


7 REACTIES

 1. Neen, ik denk dat het anders in elkaar steekt.
  Ik ken de heer Ralph Keeldar persoonlijk en ik weet uit ervaring dat hij een keihard werkende zakenman is. Ik en ook een paar, niet met name te noemen, figuren van de belastingdienst Rotterdam, hebben onze bewondering voor en over hem vaak uitgesproken.
  Ondanks het feit dat hij en ik door een zakelijke twist uit elkaar zijn gegaan ben ik hem nooit vergeten omdat hij in mijn ogen een uitzonderlijke ondernemer van Surinaamse afkomst is.
  Als de heer Keeldar dit bericht leest zal hij zeker weten wie de man is die achter dit pseudoniem schuilt.
  Het probleem van de heer Keeldar is dat toen wij besloten om uit elkaar te gaan hij en met hem vele Surinamers, niet kon vermoeden dat hij zijn beste adviseur kwijt raakte.
  Jammer, want ik zou hem kunnen behoeden voor deze fouten. Ik denk ook dat op het “moment supreme” hij zeker aan mij gedacht zal hebben. Ik vind het jammer dat hij mij niet gebeld heeft.
  Mag ik daarom eindigen door te zeggen dat ik geen bewondering heb voor het feit dat er een heleboel mensen het slachtoffer zijn geworden van zijn doen en laten, maar wel vermelden dat ik het heel jammer vind dat Suriname een geweldige ondernemer is kwijtgeraakt. Ik hoop dat de nieuwe generatie Surinaamse ondernemers lering mag trekken uit dit verhaal. Een successtory met een unhappy ending. Jammer.


  Maak melding

 2. Ja geld weg ,alles weg,ja de klanten zitten met hun handen in het haar,men merkte toch,dat het de foute kant opging,, maar nee…money ……,biegy Ay,SwietTory ne tja musje ghaw Parijs een mooi excuus,hoe goed hij was.misschien weet jhon meer ,met een paar euro,s
  die per ongeluk in zak beland zijn.Asow taky


  Maak melding

 3. Is het niet deze John die belasting-technieken beschrijft onder de topic “Belastingen in Suriname” of zoiets ???

  Lees méér over deze John onder die topic, allemaal mooie verhaaltjes en technieken.
  Kweenie wat deze John aan plezier wil binnenhalen of beleven door deze verhaaltjes hiero te poneren.

  Enfin, de zoveelste Caraibische afgang in de zakenwereld van Ned., want zo ging het ook met Air Holland, zoals Akuba het beschrijft in het kort, maar toch ozo duidelijk over de handelenwandel van zulke figuren.

  Eentje is in wording, Asruf Muradin……
  Probeert het ook zo…….
  Vriendelijke Groeten,……..


  Maak melding

 4. Evenn een paar dingen rechtzetten:
  Kijk, als je een Surinamer wil pesten moet je het hebben over: belastingen. Met mijn verhalen wil ik duidelijk laten blijken dat belastingen geen probleem hoeft te zijn of indien je het anders wil benaderen: als je wilt scoren als ondernemer, met name in Nederland, het niet hebben van een goede (belasting)adviseur wel een probleem kan zijn.
  Kijk maar naar de Surinamers in Nederland. Het spijt mij te moeten concluderen dat Turkse en Marokkaanse ondernemers het veel beter doen in Nederland dan Surinaamse. Het grote verschil is dat die wel gebruik maken van (met name Surinaamse)adviseurs. Wat mij ten zeerste stoort is dat de Surinaamse ondernemers enorm achterlopen, ondanks het feit dat wij zoveel kader binnen onze eigen gelederen hebben. Aan de Nederlandse taal ligt het niet omdat die ook voor ons de officiele taal is.
  Misschien moeten wij een topic hierover beginnen onder de naam: Waarom scoren Surinaamse ondernemers niet in Nederland of Waarom zijn de Turkse en Marrokkaanse ondernemrs beter? Ik denk dat dit een zeer leerrijke discussie zal worden.
  Voor mij is het altijd een pijnlijke en onverteerbare zaak wanneer ik lees dat een Surinaamse ondernemer zijn klanten weer heeft belazerd.
  We kunnen natuurlijk een partijtje zitten schelden op dit forum, maar dat levert niets op. Na 40 jaar Nederland horen wij intussen oud, wijs en capabel genoeg te zijn om goede en succesvolle ondernemers binnen onze gelederen te hebben. En als die nog niet zijn moeten wij ervoor zorgen dat die er komen. Op die manier kunnen wij ook beschikken over de nodige stageplaatsen.
  Voorkomen is altijd beter dan genezen.


  Maak melding

 5. Niemand praat er over, maar wist u dat ook El Jawa, een zeer florerend onroerend goed bedrijf in Rotterdam intussen failliet is.Zij was eigenaar van o.a. feestzaal Ghandi.
  Raar he, van arme jongen wordt je miljonair. Je vergeet de nodige voorzorgmaatregelen te treffen. Maatregelen die moeten voorkomen dat je bij een eventuele financiele deconfiture alles kwijt raakt.
  Ja, en als je dat vergeet en het gaat mis, dan raak je alles kwijt om weer een arme jongen te worden.
  Dit bedrijf heeft gelukkig niet veel slachtoffers achtergelaten, maar is net als financieel actueel wel een mooi voorbeeld van onvoorzichtig zaken doen. Net als financieel adviseur beschikte dit bedrijf niet over de broodnodige goede adviseurs.

  Ook een omgekeerde kan plaats vinden. Wereldkampioen boksen en miljonair Regillio Tuur is failliet omdat hij met verkeerde adviseurs in zee is gegaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.